Numer pomiędzy 12 a 14 - 18.11.2006 |
Autor |
Wiadomość |
Diabolus
Jaskier
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 20:46
|
|
|
Jestem za wydaniem następnego nr jako NR. 13. I to z 13 na całą strone tytułową . "Szczęśliwą cyferką dla mnie jest". |
_________________ Tyle samo prawd ile kłamstw rzadzi całym swiatem mym
Tyle samo prawd ile kłamstw kieruje nim
Tyle samo prawd ile kłamstw posród mijających dni
Że sam Diabeł nie odróżni ich. |
|
|
|
|
Mateusz Zieliński
Indiana Jones
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 20:49
|
|
|
hijo napisał/a | Dunadan, ja zacząłem czytać nie wiele wcześcniej, też gdzieś w okolicach 2, 3 klasy LO, zaczałem oczywiści od Diuny i mi takl zostalo |
hijo, respect...
ja juz ledwo pamiętam 2, 3 klasę LO i właśnie docieram do końca Diuny. Nie wiem, czy czytalismy tą samą książkę... ja jestem zmęczony! |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 21:09
|
|
|
Hijo - ufff... myślałęm ze tylko ja taki leń byłęm
Mateuszu - ale to chyba nic strasznego? już w wątku JAcka Komudy poruszyłem ten temat., Mianowicie jest tyle książek które POWINNO się przeczytać że... nie da się wszystkich przeczytać |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 21:39
|
|
|
Dunadan, nie, nie tylko ty, pierwszy raz Diunę prawie rok męczyłem (sic!)
Mateusz Zieliński, Diuna Franka Herbeta jest tylko jedna, pytanie w jakim tłumaczeniu? Ja już nie mogę się doczekać, kiedy znowu zacznę czytać Kroniki Diuny. Muszę tylko kupić przenośny sprzęt grający, żeby odpowiednią oprawę muzyczną mieć do czytania.
[jeszcze chwila i dostaniemy warna - trzeba by wymyśleć temat gdzie by o tym można pogadać] |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 21:53
|
|
|
Hijo, ja Diunę przeczytałęm w tydzień - zupełnie mnie pochłonęła, wspaniałą książka. Ale czytałem obejrzawszy wcześniej Lynchowską wersję... to film zachęcił mnie do książki. |
Luck yourself |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 22:11
|
|
|
A mnie gra komputerowa |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 22:13
|
|
|
hehe, no ja też grałem w grę jeszcze przed filmem, ale nie skojarzyłęm jednego i drugiego. Dopiero po latach... i był mały szok |
Luck yourself |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 23:46
|
|
|
Dunadan nie szokuje mnie fakt, że późno zacząłeś czytać. Szokuje mnie co Cię zachęciło. Toy była w pierwszym numerze SF i pomyślałem sobie, że więcej tego pisma nie kupię, po co mi taka chała. Ale po chwili refleksji zdecydowałem, że dam szanse. No i w drugim był Autobahn i Ognie w ruinach. Znaczy warto było.
Toy to jedno z najbardziej drętwych opek jakie w zyciu czytałem. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Mateusz Zieliński
Indiana Jones
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 23:53
|
|
|
...a ja czytałem bez wcześniejszego grania lub patrzenia. I powiem szczerze: ciężkie to jest i trudne! Przez większą połowę (??) niezrozumiały ciąg dialogów, dopiero później coś tam, coś tam...
Głupio mi, bo to przeciez klasyka, ale jakaś taka... |
_________________ Mój nick, to imię i nazwisko. Mówcie mi po imieniu... |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 3 Listopada 2006, 23:57
|
|
|
Diabolus, Cytat | Jestem za wydaniem następnego nr jako NR. 13. I to z 13 na całą strone tytułową . Szczęśliwą cyferką dla mnie jest. |
Popieram, uważam, że 13 jest szczęśliwą liczbą, a przynajmniej nie bardziej pechową niż inne |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 00:00
|
|
|
Ja was w życiu nie pojmę. Diunę łykałem jak bociek kluski. Podejrzewam nawet, że mi temperatura z pięć kresek podskoczyła. A wy się męczycie. W życiu was nie pojmę. Za stary już jestem. Trzeba sobie chyba miejscówkę na cmentarzu wykupić. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
dzejes
prorok
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 00:48
|
|
|
No i super, a ja się jarałem "Pięciorgiem dzieci i cosiem".
To dopiero obciach. |
_________________ If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear. |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
|
|
|
|
Rodion
Agent Chaosu
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 09:37
|
|
|
Rok 1970ty, "Astronauci" Lema, pierwsza książka w mojej kolekcji |
_________________ Mam czarną koszulkę i piwo... jestem forpocztą sił chaosu.
I tylko konia osiodłać. I przez wrzosowiska, jak przez... |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 09:54
|
|
|
Rodion, hm, nieźle się trzymasz
Ja Astronautów łyknąłem dopiero gdzieś w połowie lat 80-tych |
|
|
|
|
Rodion
Agent Chaosu
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:13
|
|
|
Mroźne sztormy, alkohol i fajki, nieźle konserwują |
_________________ Mam czarną koszulkę i piwo... jestem forpocztą sił chaosu.
I tylko konia osiodłać. I przez wrzosowiska, jak przez... |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:21
|
|
|
No .. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:33
|
|
|
Fidel - *beep* po prostu odkryłem że czytanie może dać duuużo przyjemności ( czytając Toy dosłaonie lałem po gaciach )
Co do Diuny to miałem tak smao jak ty - wziiiuuut! i przeleciałem książkę raz dwa, super było. Z drugim tomem już nie tak łatwo, czegoś brakowało... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:37
|
|
|
Dun, fuj, obrzydzasz mnie |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:41
|
|
|
Masz zbyt bójną wyobrfaźnię ( próbowaliście kiedyś pisać w zimowych rękawiczkach? ale fajnie! ) |
Luck yourself |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:48
|
|
|
Próbowałem kiedyś założyć ciąg niwelacyjny przy -20, palce nie chwytały leniwek, trzeba było drugą ręką zaciskać palce pierwszej, aby cokolwiek zegrać.
Kurna, ale offtop!!! |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 10:58
|
|
|
Dunadan:
Cytat | ( próbowaliście kiedyś pisać w zimowych rękawiczkach? ale fajnie! ) |
Całą zeszłą zimę Trza przyciąć końcówki palców wskazujących (oczywiście rękawiczek ), ale to rada tylko dla tych, co piszą dwoma palcami + prawy kciuk |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 12:00
|
|
|
Paszli mnie stąd offtopowcy wrrrrrrrrr |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 16:53
|
|
|
gorat: Cytat | Edit: Anko już wie czy przeczyta temat z wytrzeszczem?
(Że też muszę i po sobie sprzątać...) | Do czegóż ta aluzja ze sprątaniem?
Aha, Anko nie wiedziała, póki jej Ariah nie zawiadomiła, co w tym wątku się święci. Bo mi się właśnie długi, pierwszolistopadowy weekend skończył, a razem z nim domowy, nielimitowany dostęp do neta i forum czytam skąpo a wybiórczo. A jeśli ktoś pyta, nie, NURS mi maila nie wysłał, póki mu się nie przypomniałam.
NURS: Cytat | Po kwartę - Joanna Kułakowska znika a na jej miejsce Anko i Naiwna wiara. Hej! | Cytat | po prostu pewien tekst idzie w ksiązce i nie bedę go dublował. | I tak to zostałam zapchajdziurą numeru.
Cóż, dwaj obywatele Ż, obywatelu P., obywatele dwojga samogłosek U&O - to honor móc być z Wami tutaj. Chociaż mogę pójść w ślady Elam i westchnąć, żem przy Was jako ogarek przy latarniach morskich... I któż tu na mnie zagłosuje?
Cytat | A opko Ramona P. jest o Filleganie! | Jeee! Duża szansa, że będzie to dla mnie tekst numeru... Obym się nie zawiodła. Moje fantasy przy Pawlakowym blednie jako księżyc po wschodzie słońca.
Adashi: Cytat | Popieram inicjatywę!!! Gratulacje dla Anko . Cieszę się razem z Tobą. Skrzynka szampana poraz trzeci. Pozdro. | No, no, trunki zachowaj do grudniowego numeru, bo może po podsumowaniu głosowania będziesz na stypie pił. A może raczej (myślmy pozytywnie) wznosił toast nie za mnie, wypełniacz, a tuzy naszej polskiej fantastyki. Cóż, ślinka mi cieknie na Fillegana... I na Psa i Klechę (albo Klechę i Psa, kto ich tam wie )... Żak nas rozbawi a Żwikiewicz poprowadzi ku wyżynom ambitnego SF... Ot, numer wprost na jubileusz roku z SFFH!
A Ty, Adashi, widzisz, że nie takie słabe początkujących nogi na te wysokie redakcyjne progi - to i do swego cybera się bierz, nową nadzieją uskrzydlony. Czytelnicy pewnikiem czekają na dobre SF.
I dzięki za gratulacje. Kobieta może nie krzyczeć podczas orgazmu, ale przy przyjęciu tekstu do druku trudno się powstrzymać.
W każdym razie, dzięki, NURSie. Że też akurat na rocznicę dodania literek do SF... I co Ty się tak na 13-stkę boczysz? "Trzynastego wszystko zdarzyć się może..." śpiewano za czasów mojego dzieciństwa (albo nawet wcześniej). Co prawda, akurat urodziłam się 12-tego, ale 13-tego moja matka i siostra mają imieniny (i to w jednym miesiącu, ech). Moją pechową liczbą jest zupełnie co innego... Ale to insza inszość.
A pamiętacie ten kawał:
Szef do podwładnego:
-Jesteście przesądni?
-E... może trochę...
-Wierzycie w pechowe liczby?
-No... Tak jakby...
-A, to dobrze, bo w tym roku nie będzie 13-stki (trzynastej pensji).
Aha, NURSie, trzymam za słowo, że przywieziesz na Falkon nowe SFFH. Bo zanim poczta doślimaczy prenumeratę... To może już jakiś egzemplarz autorski zaliczę? |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 17:16
|
|
|
Anko:
Cytat | I któż tu na mnie zagłosuje? |
Ja wpierw przeczytam. Ocenię. Ssssskomentuję (a jakże )
Jak uznam za dobre, to zagłosuję, czemu nie? |
_________________ Fragment mojego Sword&Sorcery |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 18:21
|
|
|
Anko, nie zapchajdziura, byłabyś w kolejnym, ale z powodu wypadnięcia tekstu, musialem przemodelować nieco zestaw. to zamiana miejsc. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 4 Listopada 2006, 18:29
|
|
|
Gorat ma racje, rob raczej pozytywna kampanie, a nie od razu stajesz na samym koncu szeregu. Dobrze znac swoje miejsce, ale nie trzeba do tego samemu sie pograzac, mozna poskakac troche i pomachac, zeby ci z przodu zauwazyli, ze na tylach sie cos dzieje. Ja podchodze do tego bardzo optymistycznie i mam nadzieje na dobra lekture. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Listopada 2006, 00:42
|
|
|
No to skoro offujecie, to ja się pochwalę, że też łykałem ostatnio (czerwiec) stosy kartek. Z tym, że nie Diuna, a twórczość pana GeorgeRRMartina. I mimo, że to duże cegły poszło mi sprawnie i szybko
A żeby nie było total off jestem za 13. |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 5 Listopada 2006, 00:49
|
|
|