Wakacyjny Konkurs Fotograficzny - głosowanie |
Która praca jest najlepsza! |
Dyptyk o Go |
|
53% |
[ 17 ] |
Nielegalna krew |
|
3% |
[ 1 ] |
Cienie we mgle |
|
43% |
[ 14 ] |
|
Głosowań: 32 |
Wszystkich Głosów: 32 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
mawete
bosman
|
Wysłany: 24 Listopada 2006, 17:00
|
|
|
Pomoże... proeadzimy z NURSem ostatnie ustalenia |
|
|
|
|
Bellatrix
Batman
|
Wysłany: 13 Grudnia 2006, 14:00
|
|
|
no to bebnie |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 28 Grudnia 2006, 21:22
|
|
|
Oki doki, w styczniowym pójdą prace, od stycznia będą też prenumeraty. Wyślijcie zdjęcia w pełnej rozdziałce na maila info@ razem z danymi adresowymi. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Bellatrix
Batman
|
Wysłany: 28 Grudnia 2006, 23:42
|
|
|
NURS napisał/a | Oki doki, w styczniowym pójdą prace, od stycznia będą też prenumeraty. Wyślijcie zdjęcia w pełnej rozdziałce na maila info@ razem z danymi adresowymi. |
ekhm... w pelnej rozdzialce? bo moje to w zasadzie jest w niewiele wiekszej niz poslalam... |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 29 Grudnia 2006, 00:12
|
|
|
Mam ten sam problem, bo zdjęcie z aparatu w dużej rozdzielczości już dawno skasowałem, przechowuję tylko przerobione do konkursowej formy. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 29 Grudnia 2006, 12:45
|
|
|
Cholera... ludzie, takie rzeczy się trzyma... Ja dysponuję tylko tym co przysłaliście. Mam nie skasowałem., ale to może byc za mało do druku. Kurtyzana... Może 2 fotki na jednej stronie? Nie znam się aż tak. Nie wiem czy pikselozy nie będzie. Myślcie. NURS - Ty też myśl. |
|
|
|
|
Bellatrix
Batman
|
Wysłany: 29 Grudnia 2006, 15:36
|
|
|
moja praca w ogole byla mniej-wiecej w takiej rozdzielczosci od poczatku, bo cielam spory kawal tla fotografowany 'obiekt' jest oryginalnie niewielkich rozmiarow moge ew. sprobowac ekstrapolowac, tylko jaka rozdzielczosc jest potrzebna? |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 29 Grudnia 2006, 16:21
|
|
|
Sorry winetuje, ale gazeta nie net, musi być rozdziałka pełna. przy 72 i tej wielkości, znaczek pocztowy, to maksimum. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 29 Grudnia 2006, 17:31
|
|
|
No to kicha.
Drugi raz zdjęć przecież robić nie będziemy... |
|
|
|
|
Bellatrix
Batman
|
Wysłany: 31 Grudnia 2006, 15:43
|
|
|
Cytat | Sorry winetuje, ale gazeta nie net, musi być rozdziałka pełna. przy 72 i tej wielkości, znaczek pocztowy, to maksimum. |
pelna tzn. ile na ile? ech, kurcze no szkoda ze nie byly podane od razu w wymaganiach do konkursu pelne rozdzielczosci to po prostu wzielabym aparat z lepszym zoomem |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 31 Grudnia 2006, 17:41
|
|
|
Cytat | Mam ten sam problem, bo zdjęcie z aparatu w dużej rozdzielczości już dawno skasowałem |
dla mnie to niepojęte
mam w kompie kilka tysięcy zdjęć i zawsze trzymam wszystko w najlepszej możliwej wersji |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 31 Grudnia 2006, 17:48
|
|
|
W związku z tym proponuję rozpisać nowy konkurs |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 31 Grudnia 2006, 18:32
|
|
|
Maksymalna rozdzielczość nie równa się najlepszej jakości.
Zdjęcie do konkursu można było kadrować i skorygować podstawowe parametry.
Zdjęcie, które przesłałem na konkurs i przechowuję jest w najlepszej możliwej wersji (jak na moje fotograficzne umiejętności oczywiście).
Nie startuję w tysiącu konkursach, w których zwycięzcę się drukuje, zabrakło więc informacji regulaminie.
Następny konkurs jak najbardziej |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 1 Stycznia 2007, 13:44
|
|
|
Cytat | Następny konkurs jak najbardziej | ja też się podpisuję, szczególnie, że na ten się nie wyrobiłem |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 1 Stycznia 2007, 19:15
|
|
|
Specjalista od grafiki podpowiada mi, że należy w Corelu zadziałać i przeskalować, zwiększając rozdzielczość do 300 dpi. Jest ryzyko, że powstanie trochę pikselozy, ale jeśli zdjęcia nie będą potem wstawione na całą stronę, to nie powinno być tak źle. Podobno w Photoshopie też da się to zrobić.
Jakby co, to tym specjalistą od grafiki jest Harkonnen2, ja tylko zapisałam jego słowa |
_________________ Nie czuję jak offtopuję. |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 1 Stycznia 2007, 21:20
|
|
|
No tak jakby większe, dzięki Nivak/Harkonnen2
Zobaczymy co z tym będzie mógł zrobić NURS. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 2 Stycznia 2007, 02:05
|
|
|
To jest raczej sztuczne przeskalowanie... ilość DPI i tak ustawiana jest na urządzeniu drukującym. To jaką ilość dpi podasz w kompie nie znaczenia, liczy się ilość pixeli. IMHO chyba przesada że fotki będą wielkości znaczka |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
|