Latająca Holera vs Fejsbóg: runda 2 |
Autor |
Wiadomość |
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 15:46
|
|
|
W jakim sensie lipa? |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 15:51
|
|
|
brak działów |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
konopia
Marudny maruda marudzący
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 16:10
|
|
|
Aj, mój błąd, działy są dałem linka do ostatnio aktywnych, zamiast do głównej.
Ale nie chodzi mi o konlretne forum tylko o to jak wygodny w sensie czytelny I ergonomiczny może być wygląd forum na małym ekranie .
Przemo powstawał w czasach poprzedzajacych iPhona1, ktoremu imo powinniśmy wznieść pomnik bo to on na dobre zapoczątkował I pokazał że komórka może inne rzeczy.
Przema.nikt nie planował na komórki, układ tabeli srednio się skaluje.
Klopoty z bazą danych - wyszukiwarka. Itd.... |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
|
Silaqui
Zombie Lenina
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 17:59
|
|
|
Lowenna napisał/a | Z całym szacunkiem, Silaqui jeszcze trochę brakuje do wielokrotnej uczestniczki
|
Nawet trochę więcej niż trochę Ale dzielnie nadrabiam zaległości |
_________________ Na początku było Słowo. Potem pojawił się pieprzony edytor tekstu. Potem procesor myślowy. A potem nastąpił koniec literatury. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 18:15
|
|
|
Przemo jest tak dobry, że jest sens z niego przechodzić jedynie na silniki komercyjne, a sfinansowanie tego wymaga użytkowników. Osobiście jestem zdania, że forum jest miejscem kontaktu z ludźmi i rozmowy na fajne tematy, a nie tyrania przy słabo (mi słabo znanej) kwestii webdevelopmentu, kiedy efektów prawie nikt nie zobaczy, bo nie starczyło czasu na content i nakręcanie uczestnictwa.
Silaqui, jest sens robić taki panel - i z kim? |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
Freja Draco
Sky Captain
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 21:01
|
|
|
konopia napisał/a | [zegarki] Jest to jedno z foròw na ktore zagladam I które technikalia ma imo dopracowane |
Ale ten layout w ogóle nie jest responsywny :p
p.s. 1. Dobra jest, ale dopiero jak się znajdzie na dole i kliknie link do wersji mobilnej.
p.s. 2. Natomiast podoba mi się u nich łatwość znajdowania najnowszych postów (tylko jeszcze przydałaby się możliwość prezentowania ich jako postów a nie wątków).
W Przemie też da się coś takiego zrobić, tylko trzeba dodać do menu coś w stylu:
Kod | <a href="javascript:document.getElementById('bbn_posty').checked=true; document.getElementById('bbn_szukaj').click();" class="mainmenu">Nowe posty</a>
<a href="javascript:document.getElementById('bbn_watki').checked=true; document.getElementById('search_time').selectedIndex=1; document.getElementById('bbn_szukaj').click();" class="mainmenu">Aktualne wątki</a>
|
i ukryty formularz wyszukiwarki
Kod |
<form action="http://transpomoc.one.pl/search.php?mode=results&search_author_all=*" method="POST" style="height:2px; width:2px; overflow:hidden; visibility:hidden;">
<select class="gensmall" name="search_time" id="search_time"><option value="4320" selected="selected">3 dni</option><option value="524160">1 Rok</option></select>
<input type="radio" name="show_results" value="posts" id="bbn_posty">
<input type="radio" name="show_results" value="topics" id="bbn_watki">
<input type="hidden" name="return_chars" value="-1">
<input type="hidden" name="sort_by" value="0">
<input type="hidden" name="sort_dir" value="DESC">
<input class="liteoption" type="submit" value="Szukaj" id="bbn_szukaj">
</form> |
Gdyby komuś kiedyś chciało się tu ludziom życie uprościć |
|
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Freja Draco
Sky Captain
|
Wysłany: 28 Maj 2018, 22:24
|
|
|
gorat napisał/a | Masz na myśli funkcjonalność z Szukaj, żeby była zawsze dostępna na górnym pasku? |
Standardowo na Przemie, jak chcę zobaczyć listę postów z ostatnich dni, to muszę:
- kliknąć link szukaj,
- z listy rozwijanej wybrać interesujący mnie okres (np. 5 dni),
- przełączyć: Pokaż wyniki jako: Posty,
- kliknąć przycisk szukaj.
Dodanie powyższego kodu w górnym menu pozwala to zrobić jednym kliknięciem. |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 11 Czerwca 2018, 10:27
|
|
|
ktoś wie co jest/było powodem awarii ? |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 11 Czerwca 2018, 10:42
|
|
|
Luc du Lac, Thomas wie. |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 11 Czerwca 2018, 11:19
|
|
|
Agi napisał/a | Luc du Lac, Thomas wie. |
co w tym przypadku sprowadza się do kolejnego pytania
czy podejmujesz się przejęcia od Thomasa całego tego bajzlu formalnego z domeną itd ? |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 11 Czerwca 2018, 11:31
|
|
|
Thomas napisał/a | Ruszyło: w usłudze httpd nabudowało się zbyt wiele semaforów, nie pozwalając usłudze wystartować.
Zainstalowałem skrypt, który będzie pilnował aby sytuacja się nie powtórzyła.
Strony powróciły do działania. |
Luc du Lac napisał/a | czy podejmujesz się przejęcia od Thomasa całego tego bajzlu formalnego z domeną itd ? |
dyskutujemy o tym z goratem |
|
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 15 Czerwca 2018, 11:40
|
|
|
gorat, przez te ułamki sekund dostrzegłam w Mierkach z 15 osób, które były mniej lub bardziej aktywnymi forumowiczami. Jak Ci idzie promowanie LH i namawianie do powrotu? |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 18 Czerwca 2018, 20:01
|
|
|
1. To forum działa? Myślałam, że nie zebraliście kasy na serwer. OK, zajrzę.
2. Dzięki forum poznałem wiele wspaniałych ludzi ale w pewnym momencie zorientowałem się, że zabiera mi zbyt wiele czasu, który mógłbym poświęcić żywy ludziom w realu.
3. Po przenosinach z SFFiH na LH myślałem, że zaczynamy od nowa i nie chciało mi się rejestrować.
4. Życie mnie napadło. Nie ma czasu na internety, czytam bardzo mało więc nie mam o czym dyskutować.
'Starzy' trochę się zmęczyli i wystrzelali a młodzież woli inne kanały komunikacji |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
|