|
|
 |
Publicystyka numeru 60 - głosujemy do 12 listopada |
Wskaż dobrą publicystykę |
Romuald Pawlak - Lubię to, lubię się |
|
22% |
[ 9 ] |
Andrzej Pilipiuk - Spuścizna i zadanie |
|
17% |
[ 7 ] |
Dariusz Domagalski - Koronowo - zapomniane zwycięstwo |
|
37% |
[ 15 ] |
Jarosław Grzędowicz - Jak nie istnieć |
|
22% |
[ 9 ] |
|
Głosowań: 26 |
Wszystkich Głosów: 40 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Nitj'sefni
Meff Fawson

|
Wysłany: 16 Listopada 2010, 22:46
|
|
|
A. Pilipiuk napisał/a | Bo nie musi być tak *beep*. Po prostu.
Ponad błotem jest niebo.
Nasze miejsce jest tam a nie w błocie.
To chciałem Wam przekazać.
Zrobicie co chcecie.
Jak zwykle. |
Rozumiem i jak napisałem: jest to teoria prawdziwa, choć nie do końca. Nie wszystko co się dzieje obecnie jest złe i gorsze od tego co było w przeszłości. No i oczywiście odwrotnie też. Wszystko jest kwestią indywidualną każdego z nas. Wszyscy mam swoje gusta i przekonania, więc głupotą jest przekonywanie na siłę, że jest tylko jedna prawda. Moje podejście jest chociażby uwarunkowane tym, że urodziłem się tuż po roku '89 i wychowałem się już w tych "nowych" czasach, więc jestem do nich bardziej przywiązany, niż do przeszłości, którą znam jedynie z opowiadań.
A. Pilipiuk napisał/a |
Cytat:
Andrzeju - weź na warsztat coś innego i tym się zajmij. Może wyjdzie lepiej.
jakieś propozycje? |
Jakby nie patrzeć, to ja nie jestem odpowiednią osobą do dawania takich wskazówek. Oczywiście, twórca powinien brać pod uwagę opinię odbiorców, bo wtedy łatwiej o porozumienie. Tylko to do niczego nie prowadzi. Bez sensu jest mówienie o czym autor ma pisać, bo stworzy się kółko wzajemnej adoracji. My chcemy być zaskakiwani. Nieraz odbiór jest pozytywny, ale innym razem nie. To jest właśnie kwestia tych gustów o których pisałem. W numerze listopadowym podjąłeś inny, ciekawy temat, który w odpowiednim wątku pochwaliłem i przyznałem mu punkt, bo mi się podobał.
Swoją drogą wiem, że nieraz ciężko jest znaleźć temat i tak go opracować, żeby wszystkim pasowało. Tak się niestety nie da. Jako student dziennikarstwa nieraz mam z tym problem i wiem jakie to frustrujące. Tym bardziej, że argumenty krytyczne naszej Pani redaktor nijak do mnie nie trafiają. Ale cóż, próbuję dalej i może wkrótce będzie lepiej. Niemniej wątpię, że znajdzie się kiedyś ktoś, na którego twórczość nikt nie będzie narzekał. |
_________________ "A long time ago in a galaxy far, far away...." |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum