Wojna płci |
Autor |
Wiadomość |
illianna
Nathan Never
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 11:57
|
|
|
thinspoon, no chyba jednak nieco mijasz się z prawem w tym kraju. |
_________________ "Nie tylko nie ma Boga, ale spróbujcie w weekend złapać hydraulika", "Moja filozofia", Woody Allen |
|
|
|
|
thinspoon
Ming of Mongo
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 11:58
|
|
|
Czarny napisał/a | Fidel-F2 napisał/a | A nie powinno być tak że fryzjer ustala ceny sam za swoją pracę a Ty się na nie godzisz albo nie? |
Nie, bo jak zacznie dzielić cennik np wg koloru łysiny to wyjdzie na rasistę. Jeśli poda rozsądne powody (nie łamiące prawa) to wtedy ceny ustala takie jak mu się podoba. |
|
|
|
|
|
thinspoon
Ming of Mongo
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 11:58
|
|
|
illianna napisał/a | thinspoon, no chyba jednak nieco mijasz się z prawem w tym kraju. |
To tylko znaczy, że prawo jest złe. |
|
|
|
|
illianna
Nathan Never
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 11:59
|
|
|
thinspoon, a to już inna dyskusja, głosuj dobrze będzie lepsze, tak mówią, ale ja im nie wierzę, ale cicho bo to tajemnica |
_________________ "Nie tylko nie ma Boga, ale spróbujcie w weekend złapać hydraulika", "Moja filozofia", Woody Allen |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 12:01
|
|
|
illianna, moja praca, ja decyduję ile za nią chcę. Jeśli nikt nie zgodzi mi się tyle zapłacić to mój problem. Cała reszta to zaciemnianie. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
illianna
Nathan Never
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 12:05
|
|
|
Fidel-F2, nie chce mi się kłócić, były takie kraje i czasy gdzie tak myślano, może nawet gdzieś jeszcze są, ale chyba nie w tej części świata. Zeszło nam znowu na politykę, ja pasuję. |
|
|
|
|
thinspoon
Ming of Mongo
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 12:07
|
|
|
Cytat | Szef zebrał pracowników i mówi:
- Mam złą wiadomość. Ze względów oszczędnościowych muszę kogoś z was
zwolnić.
- Mnie nie, jestem mniejszością i mogę oskarżyć cię o rasizm - szybko
reaguje czarnoskóry pracownik.
- Jestem kobieta, od razu wniosę do sadu sprawę o seksistowskie traktowanie - ostrzega sekretarka.
- Spróbuj mnie zwolnić, to pozwę cię i oskarżę o dyskryminacje ze względu na wiek - wycedził liczący 70 lat kierownik działu.
Wtedy wszyscy spojrzeli na bezbronnego, młodego, białego, zdrowego pracownika. Ten zastanowił się chwilę i wyszeptał:
- Ostatnio wydaje mi się, że jestem gejem... |
|
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 12:21
|
|
|
thinspoon napisał/a | illianna napisał/a | thinspoon, no chyba jednak nieco mijasz się z prawem w tym kraju. |
Co niczego nie rozwiązuje, dopóki obowiązuje trzeba się do niego stosować bądź ponosić konsekwencje. |
|
|
|
|
thinspoon
Ming of Mongo
|
Wysłany: 23 Stycznia 2013, 12:57
|
|
|
Czarny napisał/a | thinspoon napisał/a | illianna napisał/a | thinspoon, no chyba jednak nieco mijasz się z prawem w tym kraju. |
Co niczego nie rozwiązuje, dopóki obowiązuje trzeba się do niego stosować bądź ponosić konsekwencje. |
No widzisz, zmyliło mnie utyskiwanie w tym temacie na aktualną sytuację. Pomyślałem, że też ponarzekam. Chyba że do pewnych rzeczy trzeba się stosować lub ponosić konsekwencje niestosowania a nad innymi można debatować i próbować je zmienić. Niestety ja jestem prosty chłopak z małej miejscowości i kiepsko idzie mi rozróżnianie, które są które. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Września 2016, 08:36
|
|
|
Artykuł o mężczyźnie który zgwałcił prostytutkę. 1/3 komentarzy pod spodem ma wymowę 'jak można zgwałcić prostytutkę, hłe hłe'. Tyle lat, a tak mało się zmienia. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 20 Września 2016, 08:55
|
|
|
Martva, gdzie ten artykuł ? |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Września 2016, 09:14
|
|
|
Co to ma do rzeczy w sumie czy to był Fakt, Onet czy Polityka? |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 20 Września 2016, 09:40
|
|
|
Martva, chciałem przeczytać, a tak mam tylko twoje burczenie do dyspozycji |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Września 2016, 09:58
|
|
|
A bardzo Cię proszę klik |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Nocturn
Nocturn
|
Wysłany: 20 Września 2016, 11:17
|
|
|
Ursula Le Guin w którymś ze swoich ze swoich dziwacznych, pisanych pod wpływem substancji poszerzającej świadomość, felietonów (chociaz wtedy to chyba jeszcze nie było fielietonów, a jeżeli były to na pewno nie w wśród dzieci kwiatów) pisała, że całe zło świata wzięło sie z dualistycznej natury człowieka.
I jakbyśmy od poczatku nie nasiąkali tą dwoistościa wszystko byłoby piękne I wspaniałe. Popełniła nawet kilka opowiadań i powieść na ten temat.
Kemmer lekiem na całe zło świata? |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 11 Lutego 2017, 17:24
|
|
|
Fidel-F2, ubawiłeś mnie. |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 11 Lutego 2017, 18:04
|
|
|
Rozumiem, że na warsztaty "jak być despotycznym mężem" nie ma zapotrzebowania, szkoda, że promocja się skończyła, bo może bym się zapisała
edit: karnet na takie warsztaty to jak znalazł prezent ne walentynki, że też na to marketingowo nie wpadli. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 11 Lutego 2017, 18:47
|
|
|
Fidel-F2, odkurzyłeś mieszkanie i pamiętałeś o podlaniu roślin? |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 11 Lutego 2017, 18:53
|
|
|
si |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
thinspoon
Ming of Mongo
|
Wysłany: 11 Lutego 2017, 19:22
|
|
|
Szlag jasny. To w tę sobotę? A miałbym idealny prezent na walentynki |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 11 Lutego 2017, 20:23
|
|
|
ihan napisał/a | Rozumiem, że na warsztaty jak być despotycznym mężem nie ma zapotrzebowania |
Były jakieś warsztaty jak być głową rodziny, pół ściany na FB miałam zawalone komentarzami na ten temat |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 15 Lutego 2017, 09:45
|
|
|
|
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Września 2017, 09:27
|
|
|
Wróciłam ostatnio do domu i trafiłam na dyskusję o tym czy jak dziecko się rodzi po 36 tygodniach to jest wcześniakiem. Mama, ciotka (siostra mamy) i jej mąż. I zgadnijcie kto miał najwięcej do powiedzenia na temat długości ciąży etc |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Luc du Lac
Cynglarz
|
Wysłany: 20 Września 2017, 09:39
|
|
|
ksiądz ? |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Września 2017, 10:11
|
|
|
Zaskoczę Cię - żadna z tych trzech osób nie była księdzem. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 20 Września 2017, 10:23
|
|
|
Martva, ale to przecież umowna, teoretyczna wiedza. Co ma płeć do rzeczy? To tak jakbyś się obśmiała z faktu, że facet jest ginekologiem. Przecież nie jest kobietą, to co on może wiedzieć. |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 20 Września 2017, 10:56
|
|
|
Bo to symptomatyczne. Ginekolog ma wykształcenie. Część facetów uważa że ma rację bo są facetami, a gupie baby nie potrafią liczyć.
Znalazłam mu dwie encyklopedie (papierowe, tak bardzo retro), pomamrotał, policzył i wreszcie ustąpił. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 20 Września 2017, 11:27
|
|
|
To pisz że najwięcej do powiedzenia miał gamoń a nie, że facet. Bo podejrzewam, że jeśli chodzi o wykształcenie akademickie w aspekcie wcześniactwa, zarówno on, jak i obie wzmiankowane kobiety mają podobnie. Znalazłaś faceta gamonia i z tego przypadku, z półuśmiechem wyższości, wywodzisz, że wszyscy faceci to gamonie.
I symptomatyczne, że co? Że faceci wyrażając zdanie zwykle się mylą? Jak zwykle gadasz rozsądnie, tak tym razem trochę Cię pogieło. |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 21 Września 2017, 21:34
|
|
|
Rozpoczynamy pewną inwestycję. Ja mam być głową przedsięwzięcia. Mam jakieś pojęcie o temacie, prowadziłam wstępną rozmowę z główny wykonawcą. Ale wczoraj, podczas kolejnej rozmowy, facet zwracał się wyłącznie do męża mnie ignorując. To jest symptomatyczne. |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
|