GWIAZDA - głosowanie do 17maja |
Prawdziwa GWIAZDA to: |
Z pamiętnika Asi, czyli seks z gwiazdoł |
|
22% |
[ 7 ] |
POWRÓT Z GWIAZD |
|
32% |
[ 10 ] |
Dawno temu w Ants Creek |
|
22% |
[ 7 ] |
Rytuał |
|
6% |
[ 2 ] |
Inny lot |
|
16% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 17 |
Wszystkich Głosów: 31 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 17 Maj 2015, 22:52
|
|
|
Pierwsze dwa po punkcie |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
konopia
Marudny maruda marudzący

|
Wysłany: 17 Maj 2015, 22:53
|
|
|
Z pamietnika Asi, czyli seks z gwiazdoł - LadyBlack
POWRÓT Z GWIAZD - Starscreem
Dawno temu w Ants Creek - napisała LadyBlack zainspirowana interpretacja (skojarzeniami z tytułem) o których pisała Czaga
Rytuał - mesiash
Inny lot - Stormbringer
|
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
 |
Lowenna
Mirmił

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 08:53
|
|
|
dla wszystkich, którym się chciało
dla zwyciężczyni |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
 |
Stormbringer
Marsjanin

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 09:11
|
|
|
Gratulacje dla zwyciężczyni! |
|
|
|
 |
dalambert
Agent Chaosu

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 09:35
|
|
|
Hej brawko dla uczestników i zwycięzcy
,a jednak nie było baranka
stanowczo protestuję przeciwko zamknięciu szortów - A JEDNAK SIĘ KRĘCI |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
 |
LadyBlack
Babcia Weatherwax

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 11:23
|
|
|
Starscreem, Gratulacje!
Brava dla chłopaków
Że Rytuał jest mesiasha, to czułam od początku. Taki zmysł widzenia świata "na ostro" to w szortach masz Ty i konopia
Inny lot Stormbringera jest poprowadzony z takim smakiem i lekkością, że spodziewałam się kogoś z doświadczeniem i nawet trafiłam
Czytającym dziękuję za głosy
Fajnie było. |
|
|
|
 |
Stormbringer
Marsjanin

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 11:37
|
|
|
LadyBlack napisał/a |
Inny lot Stormbringera jest poprowadzony z takim smakiem i lekkością, że spodziewałam się kogoś z doświadczeniem i nawet trafiłam |
Dzięki za dobre słowo. Miło było wrócić na moment do szortowej rywalizacji. Spędziłem kiedyś z konkursami tyle emocjonujących chwil, że teraz, na wieść o rzekomo ostatniej edycji, nie mogłem się nie pożegnać. |
|
|
|
 |
Matrim
Kwiatek

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 11:41
|
|
|
Wychodzi na to, że zagłosowałem na oba szorty LadyBlack
Gratulacje dla zwyciężczyni i dla uczestników. I dla całej formuły |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
 |
mesiash
Sedecimus

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 16:38
|
|
|
LadyBlack napisał/a |
Że Rytuał jest mesiasha, to czułam od początku. Taki zmysł widzenia świata na ostro to w szortach masz Ty i konopia |
do usług
Z takimi autorami i tekstami przegrać, to jak wygrać. Gratulacje dla wszystkich! |
_________________ The difference between "space-based clean power station" and "unimaginably powerful orbiting death ray" is mostly semantics and hope. - ponoć Asimov |
|
|
|
 |
Starscreem
Mechagodzilla

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 19:28
|
|
|
LadyBlack napisał/a | Że Rytuał jest mesiasha, to czułam od początku. Taki zmysł widzenia świata na ostro to w szortach masz Ty i konopia |
A ja byłam pewna, że to Czaga.
Dziękuję za głosy. Jestem trochę zaskoczona - nie zanosiło się na zwycięstwo. Szczególnie, że konkurencja bardzo mocna.
LadyBlack, mesiash - udane króciaki.
Stormbringer, bardzo ładny tekst - mi się podobał najbardziej ze wszystkich i nie rozumiem, czemu innym się nie podobał równie bardzo
A w sprawie kontynuacji konkursu przenoszę się do właściwego wątku. |
|
|
|
 |
dziko
Yoda

|
Wysłany: 18 Maj 2015, 23:06
|
|
|
Starscreem
Jak również dla dla pozostałych Szortpisarzy i Prowadzącego |
_________________ pozdrawiam - Bartek
Dzikopis |
|
|
|
 |
Stormbringer
Marsjanin

|
Wysłany: 19 Maj 2015, 08:40
|
|
|
Starscreem napisał/a | Stormbringer, bardzo ładny tekst - mi się podobał najbardziej ze wszystkich i nie rozumiem, czemu innym się nie podobał równie bardzo |
Odwieczna kwestia "degustibusa". Idzie przywyknąć. |
|
|
|
 |
Starscreem
Mechagodzilla

|
Wysłany: 19 Maj 2015, 09:12
|
|
|
Stormbringer napisał/a | Idzie przywyknąć. |
Ja jakoś nie mogę
Rodzi się we mnie mały terrorysta |
|
|
|
 |
konopia
Marudny maruda marudzący

|
Wysłany: 19 Maj 2015, 12:57
|
|
|
Prowadzącemu się nie należą żadne podziękowania, zrobił to czego był zobowiązany, bardzo oszczędnie poprowadził tę edycję, nie zabiegał o szorty, nie zabiegał o głosy, nie agitował, gdzie mu tam do innych prowadzących, taka np. Czaga to zamieszczała informacje w innych tematach, rysowała ilustracje, to było aktywne prowadzenie i próba reanimacji zdychającej zabawy.
Pozwolę sobie na podsumowanie:
5 szortów, 4 autorów, 17 głosujący, mało komentarzy, żadnej poważniejszej dyskusji o szortach
*beep* |
_________________ Powinniśmy szanować poglądy religijne bliźnich, ale tylko w takim sensie i do takiego stopnia,
do jakiego szanujemy czyjeś przekonanie, że jego żona jest piękną kobietą, a dzieci bardzo mądre. |
|
|
|
 |
|