|
|
|
Polskie komedie |
Autor |
Wiadomość |
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 16 Lutego 2009, 09:20
|
|
|
Z zona obejrzelismy w weekend To nie tak jak myslisz kotku. Ciezko to nazwac komedia romantyczna, ale zabawe mielismy przednia. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
qbard
Mała Mi
|
|
|
|
|
snkkrk
Gollum
|
Wysłany: 19 Czerwca 2009, 20:59
|
|
|
Kiler
Kilerów 2
Chłopaki nie płaczą
Jak rozpętałem 2 wojnę światową |
_________________ www.Arpegio.pl - Gry , stare gry , mp3 , teledyski , programy , humor , gry online
-=>stare gry<=- |
|
|
|
|
Kyle Katarn
Zombie Lenina
|
Wysłany: 27 Maj 2012, 17:47
|
|
|
Przyznam, że mnie polskie komedie raczej nie śmieszą, choć są sympatyczne i często bywają zbiorem cytatów, które weszły do codziennego użytku - zwłaszcza "Miś", "Seksmisja", "C.K. Dezerterzy", "Rozmowy kontrolowane", "Kiler", "Chłopaki nie płaczą" i "Poranek kojota". Lubię je ze względu na cytaty, a nie ze względu na humor, bo tego jest stosunkowo mało.
Jeśli chodzi o humor, to zdecydowanie wolę komedie amerykańskie, takie jak "Kacza zupa", "Noc w operze", "Nieme kino", "Płonące siodła", "Ściśle tajne!", "Naga broń", "Ściągany", "Hot shots!", brytyjskie, jak "Różowa Pantera kontratakuje" i pozostałe z cyklu o inspektorze Clouseau, z Peterem Sellersem w roli głównej, i francuskie, jak "Żandarm z Saint Tropez", "Mania wielkości", "Wielka włóczęga" czy nowszy "Asterix: Misja Kleopatra". |
_________________ Brzdęśniało już; ślimonne prztowie
Wyrło i warło się w gulbieży;
Zmimszałe ćwiły borogowie
I rcie grdypały z mrzerzy. |
|
|
|
|
qbard
Mała Mi
|
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 14 Maj 2014, 07:13
|
|
|
Dziś mija trzydzieści lat od premiery Seksmisji. Dowiedziałem się, że w scenie w windzie nie chciała się rozebrać żadna zawodowa aktorka i zatrudnili striptizerkę. A tej pannie tak się spodobała gra w filmie, że skończyła szkoły i dziś jest aktorką w Warszawie.
Smaczne. |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 14 Maj 2014, 07:50
|
|
|
To już 30 lat? O cholerka, poczułem się dotknięty wiekiem, hm, faktycznie coś w krzyżu łupie |
|
|
|
|
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 14 Maj 2014, 09:35
|
|
|
Oglądałem to w kinie
A potem ze 20 razy w telewizji.
Scena w windzie, a potem w tym "akwarium" mocno spieniła moje hormony naonczas.
Dzisiaj niewinne to jak akt Maneta.
I ciekaw jestem, ilu kolegów w optymalnym męskim wieku teraz będących, spacerowało mentalnie wraz z krasnoludkiem po pupie Kasi Figury w Kingsajzie? Ja - tak. |
|
|
|
|
Melfka
Langolier
|
Wysłany: 14 Maj 2014, 16:36
|
|
|
Ja najpierw grałam w grę na Atari, film był dopiero później.
Rok czy dwa temu oglądałam też w wersji z angielskimi napisami (ciekawe doświadczenie) i według mnie film nic a nic się nie zestarzał. W ramach ciekawostki powiem, że Amerykanin, który film oglądał wraz ze mną, "subtelnych" odniesień do państwa totalitarnego nie wyłapał w ogóle. |
_________________ O pisaniu i innych nałogach |
|
|
|
|
Radomir
Narzeczona Frankensteina
|
Wysłany: 14 Maj 2014, 20:47
|
|
|
jewgienij napisał/a | Oglądałem to w kinie
A potem ze 20 razy w telewizji.
Scena w windzie, a potem w tym akwarium mocno spieniła moje hormony naonczas.
Dzisiaj niewinne to jak akt Maneta.
I ciekaw jestem, ilu kolegów w optymalnym męskim wieku teraz będących, spacerowało mentalnie wraz z krasnoludkiem po pupie Kasi Figury w Kingsajzie? Ja - tak. |
He he, trafiłeś w sedno. |
_________________ Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum