Czego to ludzie nie wymyślą. :) |
Autor |
Wiadomość |
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 11 Września 2008, 10:15
|
|
|
Wlasnie. Slyszalem ten tekst, ale nie wylapalem kontekstu i nie wiem, czy on staral sie deprecjonowac calosc eksperymentu, czy chcial powiedziec, ze naukowcy zrobili cos, czego sami nie rozumieja. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 11 Września 2008, 10:34
|
|
|
To po prostu pokazuje, na czym polega fizyka |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
dzejes
prorok
|
Wysłany: 11 Września 2008, 11:45
|
|
|
hrabek napisał/a | Wlasnie. Slyszalem ten tekst, ale nie wylapalem kontekstu i nie wiem, czy on staral sie deprecjonowac calosc eksperymentu, czy chcial powiedziec, ze naukowcy zrobili cos, czego sami nie rozumieja. |
Tertium datur. On prostymi słowami opisał co się tam dzieje. Jak widać nie dość prostymi |
_________________ If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear. |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 11 Września 2008, 12:12
|
|
|
Tertium datur czy nie, musimy rozstrzygnac najwżniejsze: z czyjej inicjatywy działą CERN - PO czy PiS? |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Września 2008, 12:45
|
|
|
Co kiedyś tam było - powiedzmy sobie - tak zarysowywane bardzo jeszcze niewyraźną kreską, że mogłoby ze strony CERN nastąpić, to sądzę w tym momencie nie nastąpi
Jakby powiedział prezymier
cycat prawdziwy za wyjątkiem jednego słowa. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 11 Września 2008, 16:10
|
|
|
gorat napisał/a | Podać autora wywiadu i redaktorów do publicznej wiadomości? |
Nie, rozpęź ich do jeszcze większej energii |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Fearfol
Pilot Pirx
|
Wysłany: 15 Września 2008, 19:51
|
|
|
Bawi się ktoś w tworzenie animacji programem Maya ? Bardzo prosiłbym o jakąś pomoc bo ja zielony w temacie komputerowych animacji i do tego z ang średnio zaawansowany. |
|
|
|
|
MOFFISS
Connor MacLeod
|
Wysłany: 16 Września 2008, 14:06
|
|
|
Niestety dopiero wczoraj dorwałem ostatnią "Wiedzę i życie" - polecam. Szczególnie o nowych oprogramowaniach typu fuzzy logic i robotach, które chodzą po wodzie. Niezłe, chyba wyprzedza wyobraźnie autorów fantastów. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 21 Września 2008, 09:06
|
|
|
potem miniaturyzacja i telekineze mamy jak złoto |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 21 Września 2008, 09:23
|
|
|
Miniatuyzacja... toż to już jest malutkie, zwykłe słuchawkik z dziwnym designem, do kompa na usb pewnie da się spokojnie wpiąć drugą część, potem tylko sterowniki systemowe i zamiast myszki sterujemy oczami, zamiast klawiaturą piszemy myślami. Żywię nadzieję, żę nie minie parę lat, a taki sprzęt będzie dostępny |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 21 Września 2008, 09:28
|
|
|
Pako, ja miałem na myśli urządzenie wielkości główki od szpilki, chirurgicznie podłączone do systemu nerwowego |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 21 Września 2008, 09:48
|
|
|
Aj, ty aż tak daleko w przyszłość wybiegasz. No racja, takie coś byłoby bardzo fajne, ale to już raczej zupełnie pieśń przyszłości, za lat kilkanaście, może dziesiąt. Ale coś bliższego naszym czasom, czyli mały chip, wpinany w kolczyki, czy wczepiany gdzieś za ucho, chowany pod włosami czy coś w tym stylu, to o wiele bardziej realne |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 21 Września 2008, 09:56
|
|
|
do mojej wersji, naturalnie potrzebna jest pewna przemiana społeczna, ja bym sobie raczej czegoś takiego nie wszczepił, ale mój syn? kto wie, pewnie tak. |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 22 Września 2008, 16:48
|
|
|
Pako napisał/a | (...) zamiast klawiaturą piszemy myślami.(...) |
Toż to przekleństwo będzie. Nawet na chwilę nie będzie może się zdekoncentrować. Czyli będzie to podniesione do kwadratu szecześcianu. ;) |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 22 Września 2008, 19:51
|
|
|
E tam, się właczy filtry antydekoncetracyjne i będzie dobrze |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 22 Września 2008, 20:16
|
|
|
Zacznij trenować. Następnego posta napisz myśląc tylko i wyłącznie to co chcesz opublikować.
Albo jeszcze lepiej. Opublikuj wszystko to co o czym pomyślisz go pisząc. |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 22 Września 2008, 20:31
|
|
|
No dobra, dobra Psujesz marzenia ;P
Ale to jest raczej realne za jakimś tam czas. W końcu jakoś musi dać się odczytać, co ktoś akurat mysli, jakims sposobem da radę A jak nie to nanoboty... ale tego cholerstwa się boję raczej
Może ktoś mi powie, bo coś mi się kojarzy, fale mózgowe, czy coś tam, jest charakterystyczne dla każdego osobnika (jak odciski palców czy języka ) czy nie? Słyszał ktoś może? Byłoby kolejne zabezpieczenie |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 26 Września 2008, 11:49
|
|
|
Pako napisał/a | Może ktoś mi powie, bo coś mi się kojarzy, fale mózgowe, czy coś tam, jest charakterystyczne dla każdego osobnika (jak odciski palców czy języka ) czy nie? Słyszał ktoś może? |
Słyszałem to od koleżki na drugim filmiku |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 26 Września 2008, 17:38
|
|
|
Tak? Patrz, to źle słuchałem, bo nie usłyszałem Ale ja też pół głuchy jestem |
|
|
|
|
Fearfol
Pilot Pirx
|
Wysłany: 26 Września 2008, 17:52
|
|
|
Mi się wydaje, że główną barierą do pokonania będzie "baza danych myśli", tzn : urządzenie odczytujące fale alfa i przypisujące do konkretnej czynności. Tam na filmie 1 widać było, że użyto tylko dwóch "myśli' tzn : podnieś i pchnij/przyciągnij |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 26 Września 2008, 18:57
|
|
|
a tam, to jakby biedzić ze pierwszy samochód dwadzieścia na godzinę jechał, albo pierwszy komputer był wielkości dużego mieszkania a dziś co? dziś leżę z kompem w łóżku, robię na nim więcej obliczeń na sekundę niż kilka owych starych komputerów, a całość kosztuje setki razy mniej.
Czy uda się to z myślami nie mam pojęcia, ważne, że dzieje się co nie miara. Jak nie myśli to coś innego. Ale się dzieje, technologia nie hamuje. I to jest zachwycające |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 26 Września 2008, 20:14
|
|
|
Fearfol, Pako, zwróćcie uwage, że oni nie opierali się na myślach a raczej emocjach, o czym mówi ten amerykanski azjata na pierwszym filmie, dwie komendy zależały od wykonania pewnych "czynnosci" umysłowych skupienie uwagi (attention) i zamyśleniu (meditation). Także to użądzenie nie odczytuje myśli w dosłownym znaczeniu a jedynie aktywność elektromagnetyczną mózgu. Moim zdanie mdo czytania myśli jeszcze daleka droga |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 26 Września 2008, 20:19
|
|
|
jak bedą problemy to pewnie jakieś filtry wykoncypują |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 26 Września 2008, 20:27
|
|
|
na razie musieliby jakąś ogólną mapę, jakiś zestaw korelacji fala-czynność stworzyć i sprawdzić czy da się ją zastosować do wszystkich bo tworzenie softu lub filtrów dla każdego człowieka bedzie nieuzasadnione ekonomicznie - no chyba że zrobią z tego tak drogi spass, że stanie się to kolejny produktem klasy premium |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 26 Września 2008, 20:32
|
|
|
hijo, wszystko powoli, krok po kroczku sie odkryje, Ford T wspomagania i ABS-u tez nie miał. |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 26 Września 2008, 20:36
|
|
|
Fidel-F2 napisał/a | Ford T wspomagania i ABS-u tez nie miał | bo nie robili wersji do EU, w stanach do dziś kupisz samochody bez tych wynalazków. a potem klienci się dowiadują dlaczego auta ze stanów są takie tanie - ot taki mały wkręt z mojej branży |
|
|
|
|
MOFFISS
Connor MacLeod
|
Wysłany: 24 Lutego 2009, 11:02
|
|
|
ostatnio przeczytałem w "wiedzy i życie" o zbudowaniu przez naukowców protonanomózgu...niesamowite, skojarzyłem z "Solaris'em Lema" |
|
|
|
|
|