Numer 28 - w kioskach ok 20 lutego |
Autor |
Wiadomość |
mad
Filippon
|
Wysłany: 21 Lutego 2008, 17:10
|
|
|
Zanim zaczniecie czytać opowiadania z nowego numeru, przeczytajcie szorty konkursowe! Ot tak, na dobry początek. |
|
|
|
|
Shadowmage
Frodo Baggins
|
Wysłany: 21 Lutego 2008, 17:18
|
|
|
A kiedy wstępniak i okładka na stronie? |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Lutego 2008, 18:47
|
|
|
jak tylko postawię kompa. odzyskujemy dane stopniowo. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
aniol
Bink
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 06:59
|
|
|
na mazowieckiej glebokiej prowincji udalo sie nabyc numer 28 juz wczoraj
no szok po prostu |
_________________ www.washidojo.republika.pl
dyskusja - w zależności od interlokutora polega na wymianie poglądów, ciosów lub strzałów
nie jestem rasista - nienawidze wszystkich jednakowo |
|
|
|
|
Taselchof
Yans
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 11:19
|
|
|
na mojej wsi wreszcie się pojawił Kolejnych siedmiu lat trzeba sobie życzyć |
_________________ Gdybym nie wiedział że to głupota pomyślałbym że to prowokacja... |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 11:28
|
|
|
do mnie nic nie dotarło, ale prędzej bym się spodziewała hiszpańskiej inkwizycji... pewnie znów NF będzie wcześniej |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 11:44
|
|
|
Witchma napisał/a | prędzej bym się spodziewała hiszpańskiej inkwizycji |
A tu zaraz drzwi się owierają, wpada takich paru śmiesznych ludzików i słyszysz zdanie, wypowiedziane przenikliwym głosem: "Nobody expects the SPANISH INQUISITION!"
A on-top: bardzo się cieszę, że ten tekst Rafała Dębskiego, który wyszedł w tym numerze to powrót do historii kata Jakuba. Bardzo sobię chwalę zarówno "Dotyk..." jak i "Gwiazdozbiór..." i chętnie poczytam o losach małodobrego, lokujących się czasowo w trakcie trwania akcji powieści. Dobrze, że powieść żyje w ten sposób. |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
|
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 11:47
|
|
|
Nareszcie mam w łapkach, zaraz biorę się za czytanie, jak dobrze pójdzie wieczorem może nawet ocenię... jak mi się będzie chciało
Chal, tylko pamiętaj o Biskupie Kle i poduszkach |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 12:04
|
|
|
o nieeeeeee... tylko nie wygodny fotel
i nie dręczcie tym 28 numerem, najwcześniej w poniedziałek mam na niego szansę, ale i tak szczerze wątpię... mogłaby się choć okładka pojawić na stronie |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 12:06
|
|
|
Witchma napisał/a | i nie dręczcie tym 28 numerem, najwcześniej w poniedziałek mam na niego szansę, ale i tak szczerze wątpię... mogłaby się choć okładka pojawić na stronie |
To jeszcze chwilkę podręcze Okładka jest wypas! IMO jedna z ciekawszych ostatnio. |
|
|
|
|
Taselchof
Yans
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 12:12
|
|
|
a mi się tak sobie podoba szkoda że rogaty tak tylko z profilu pokazany |
_________________ Gdybym nie wiedział że to głupota pomyślałbym że to prowokacja... |
|
|
|
|
Studnia
Lando Carlisian
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 12:55
|
|
|
No jak rany, są sytacje kiedy naprawde się ciesze że nie miałem racji. Tak jest w przypadku nr 28.
Mój sssskaarbie... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 16:08
|
|
|
zajawka będzie, jak tylko dotrędo tych plików, dotyczących numeru 28. dajcie mi dzionek, albo dwa. |
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 20:14
|
|
|
widziałam nowy numer w realu... ale swój honor mam i nie zaglądałam do środka okładka w przelocie obejrzana dziwną jakąś mi się wydała, ale kolorki ok |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Grigorij
Tom Bombadil
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 21:59
|
|
|
Pytanie do wszystkich: dlaczego nie rozwijacie tematu, jakim jest nowy numer pisma? Wzorem poprawnego forumowicza, który winien popisać się czymś błyskotliwym na dany temat, rozwinąć swą wypowiedź, wjechać autorowi na ambicje, pokłócić się z kimś, nie rozprawiacie nad tym właśnie tematem, tylko piszecie jakieś przykrótkie posty, upodabniając się do komunikatora internetowego a nie forum?
Potem wchodzi na forum SFFiH taki Tom Bombadil, który z rzadka pisze posty, ale ma ochotę dowiedzieć się czegoś więcej o jego ulubionym piśmie, a tu dostaje kolejne, bezsensowne strony postów, pościków do przeczytania. Niestety nie ma dziś tyle czasu, żeby przysiąść i przeczytać wszystko na dany temat, by potem konstruktywnie prowadzić dyskusję. I mówię tu o sobie, jako o człowieku sporadycznie zaglądającym na wasze forum. A co z nowymi, którzy chcieliby dowiedzieć się czegoś dobrego o numerze 28, który właśnie skończyli czytać i chcieli by podzielić się tym co urodziło się w ich biednej główce. Tylko z kim?
P.S. przepraszam jeśli post trafiony jest nie w temat, ale ciężko wyszukać od razu ten właściwy |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 22 Lutego 2008, 23:28
|
|
|
Kto ma już w rękach nowy numer, ten tymi samymi rękami tworzy wątek Tekst numeru XX i Najlepsza publicystyka numeru XX. Tam można wchodzić, a nawet wjeżdzać autorom na ambicję. Zresztą powinieneś to wiedzieć, skoro zabierałeś kiedyś głos w takich wątkach (sprawdziłem Twój profil ). Widocznie nikt z tych, co już przeczytali, nie był wystarczająco rozentuzjazmowany numerem lub znudzony życiem, by takie wątki potworzyć |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Grigorij
Tom Bombadil
|
Wysłany: 23 Lutego 2008, 11:49
|
|
|
Zabierać, zabierałem ale dawno to było i com wziął to wziąłem, dawno to było i nieprawda zapewne Tak czy siak dziękuję za ten kubeł zimnej wody i że typ ze mnie nie kłótliwy zaraz popędzę w stronę odpowiednich tematów. Dziękować za wścibianie nosa w nie swoje dane i pozdrawiać |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 23 Lutego 2008, 12:46
|
|
|
Grigorij napisał/a | wjechać autorowi na ambicje, pokłócić się z kimś, |
Chwal Waść, wstydu oszczędź! |
_________________ Fragment mojego Sword&Sorcery |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 25 Lutego 2008, 10:24
|
|
|
odszczekuję to, co pisałam wcześniej... NF nie przyszła przed SFFH, magazyny przyszły razem... no co za początek tygodnia |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 25 Lutego 2008, 18:45
|
|
|
Odebrałam depozyt z kiosku, wstępniak przeczytany, okładka oceniona, teraz czas zabrać się do lektury. |
|
|
|
|
mad
Filippon
|
Wysłany: 26 Lutego 2008, 15:09
|
|
|
Kupiłem wczoraj. Na przeczytanie musi jednak poczekać. Kolejka oczekujących się skraca, ale jeszcze parę wagoników zostało. |
|
|
|
|
Gwynhwar
Tarmogoyf
|
Wysłany: 26 Lutego 2008, 17:43
|
|
|
MAM! MAM! Ojciec się zlitował i nabył |
|
|
|
|
Angelus
Han Solo
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 10:38
|
|
|
Nikogo nie zaskoczę, jeśli napiszę, że nadal czekamy na zaległe numery o bieżącym nie wspominając, prawda? |
_________________ Nie wylewaj wacpan piwa.:) |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 10:48
|
|
|
Już prawie skończony, zostały tylko przygody Babci Jagódki, ale po paru stronach poczułem się niestety nieco zmęczony tym tekstem. Acz na dniach powinienem dokończyć. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 12:24
|
|
|
Angelusie, wszystko pięknie razem zapakowałem, na ten adres, który mi podałaś poszło. Zanimjeszcze była nowa prenumerata wysyłana. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Ramzes
Sky Captain
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 15:59
|
|
|
Dotarło i wczoraj kupiłem. Przeczytałem ponad połowę. |
|
|
|
|
Iwan
Żona astronauty
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 17:05
|
|
|
no już mam właśnie ze skrzynki wyciągnąłem ale zaś kórwa zgięty w połowie |
_________________ ...i oplata mnie jedwabnymi rzemykami przydymionych swoich spojrzeń... [JHB]
wymień się książkami i nie tylko:
http://www.finta.pl/ref/iwan |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 17:36
|
|
|
moje SFFH też było przygiętę, ale i tak największą zagadką jest naddarta NF, której folia jest nienaruszona... |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 27 Lutego 2008, 18:12
|
|
|
poczta wymienia na gwalt skrzynki, bedzie lepiej. |
|
|
|
|
|