Terytorium Ambioryksa |
Autor |
Wiadomość |
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 18 Marca 2009, 15:41 Terytorium Ambioryksa
|
|
|
Godzilla , mówisz i masz.
Ambioryks masz swoje getto i było by miło gdybys go nie opuszczał. Chętni przyjda sami wedle woli poczytać i podyskutować. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 15:46
|
|
|
do ignorowanych |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 15:52
|
|
|
Nie ma tu zbyt wiele do ignorowania... |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 16:09
|
|
|
ruch się zrobił |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Ozzborn
Naznaczony Ortalionem
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 17:18
|
|
|
Pierwszy na świecei blog, w którym piszą komentujący zamiast autora |
_________________ Czerwony Prorok i Najwyższy Kapłan Ortalionowego Boga
'Irony is wasted on some people.'-T.Pratchett
"Ozzborn, pogódź się z tym. Twoja uroda jest Twoim przekleństwem." (c) baranek |
|
|
|
|
Lynx
Wyduldas Napfluj
|
|
|
|
|
shenra
Wielki Kosmiczny Chomik Naczelna Biskupa
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 17:47
|
|
|
No tęsknią za gościem jak nic |
_________________ Chomikowo obłędnie, lekko neurotycznie w granicach perwersji. "Niuplać dzyndzla" specially for smert
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 18:12
|
|
|
Ozzborn napisał/a | Pierwszy na świecei blog, w którym piszą komentujący zamiast autora |
No jak, przecież Fidel zapodał dwa posty
Fidel-F2 napisał/a | Ambioryks masz swoje getto i było by miło gdybys go nie opuszczał. |
Zamykać ludzi w getcie, ech nie pierwszy raz w historii ma coś takiego miejsce. Co to się porobiło na tym forum, doprawdy... sama inicjatywa to imho "sieciowy crimen", co by nie mówić o jegomościu, któremu blog jest dedykowany. Chyba autor wątku nigdy nie był w Media Markt, że tak zabłysnę niewyszukaną metaforą |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 18:26
|
|
|
Jak dostane4 za to osta to wiem ze było warto
Ambioryks nie raz mnie irytował OK. To gosc specyficzny uparty czasem nerwowy. Ale Do KuR** nędzy jak można tak się zachowywać jak wy to robicie ?
Ostatnio takie zachowanie widziałem w w przeczkolu w obec jednego chłopaka. Czy wy macie 5 lat ? 7 ? no dajcie spokój.
Obrażacie gościa. Prowokujcie. Wyzywacie. Robicie na niego nagonkę. Macie w *beep* co powie bo z góry zakładacie że pisze bzdury. On odpowiada wam rzeczowo opierając się na konkretach i źródłach to wy go wyśmiewacie i opieracie się na argumentacje " Bo koń wujka powiedział "
Ok może was gość denerwować. Zachowujcie się jednak o wile gorzej. Widzicie drzazgę w jego oku a nie belkę w swoim.
Fidel-F2, Nie masz co innego do roboty niż organizować nagonkę na sporo młodszego od Cibie człowieka który naiwnie myśli że może liczyć na dyskusję bez argumentów ad persona ?
Amen. |
_________________ http://toudi.bloog.pl/
Zajrzyj bo Warto !
http://www.zaginiona-biblioteka.pl |
|
|
|
|
Lynx
Wyduldas Napfluj
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 18:36
|
|
|
Niezły przyczynek do dyskusji o nietolerancji.
Kolega mi podpadł. Poczułam się jego słowami obrażona, urażona, zagniewana. Osobiście. Wsadził kij w mrowisko. Ale moim zdaniem powinien się nauczyć funkcjonować w społeczeństwie, nawet, jeśli tego (społeczeństwa) nie lubi, czy nie akceptuje rządzących nim praw. Wyrzucanie go poza nawias, pomimo jego zachowania i słów, nie jest leczeniem, czy naprawianiem, lecz stwarzaniem mu pretekstu i dawanie powodu do jescze większego wyalienowania.
Żal mi go. |
_________________ http://zrozumiecswiat.pl/7.html |
|
|
|
|
Toudisław
Mothra
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 18:38
|
|
|
Lynx napisał/a | Kolega mi podpadł. Poczułam się jego słowami obrażona, urażona, zagniewana. Osobiście. |
A zaczełaś reagować osobiście. Tak jak on reagował osobiście.
Rozumiem wasze motywy przeszkadza mi wasza forma. To już pyskówka.
Robicie to co on IMO |
_________________ http://toudi.bloog.pl/
Zajrzyj bo Warto !
http://www.zaginiona-biblioteka.pl |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 19:18
|
|
|
Toudi, problem w tym, że on wcale nie odpowiada rzeczowo, to że używa gładkich zdań i wyglądających na prawdziwe teorii nie znaczy, że one takie są. I w tym problem, wykpiwamy coś, co jest bzdurą, zbijając jego argumenty najpierw rzeczowo, potem dopiero, gdy trwa w uporze, kpimy.
Prześledź dyskusje a zauważysz, ile z jego "rzeczowych" argumentów zostało zmiażdżonych. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 19:21
|
|
|
Jaki by tam z niego Belzebub nie był, to nie powód żeby go zamykać w getcie, imho. |
|
|
|
|
Lynx
Wyduldas Napfluj
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 19:43
|
|
|
Toudisław, właśnie dlatego zwróciłam się bezpośredno do Ambioryksa, żeby się do mnie już nie odzywał. Naprawdę nie mam ochoty ani obrzucać go błotem, ani być nim obrzucana. Nadajemy na różnych falach i wątpię, byśmy osiągnęli jakikolwiek consensus, pomimo niewątpliwego uroku osobistego tego młodzieńca.
Edytka: możemy sobie mówić: dzieńdobry. |
_________________ http://zrozumiecswiat.pl/7.html |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 20:22
|
|
|
Ech, pomysł z tym blogiem rzuciłam w chwili irytacji. Na dobrą sprawę należałoby go skasować. Dla mnie problem polegał na tym, że każdy temat, w którym kolega się wypowiadał, stawał się całkowicie nie do czytania. Ludzie przestawali wypowiadać się z własnymi pomysłami, cała para szła w zwalczanie mądrości Ambioryksa, po czym następowały jego kolejne gigantyczne wypowiedzi. Jeśli gość ma jakiś problem ze sobą (pewnie tak), szkoda robić mu dowcipy w rodzaju odsyłania do blogowej zagródki, ale z drugiej strony wyczucia i umiaru nie wykazuje za grosz. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 22 Marca 2009, 21:03
|
|
|
Napisałem do gorata w sprawie opcji 'ignoruj użytkownika', może to rozwiązałoby sytuację. |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Sandman
Rumburak
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 00:33
|
|
|
Toudisław napisał/a | w przeczkolu |
Gdzie widziałeś takie zachowanie?
Ambioryks, jak sam przyznał, na fantastyce się nie zna, nie interesuje się nią. Jego jedynym celem na tym forum jest więc nauczanie nas maluczkich o prawach ekonomii i współżycia społecznego. Przedstawia wydumane fakty, na zasadzie "w naszej galaktyce jest 3245345 gwiazd. Jeśli się nie zgadzasz z tym co powiedziałem udowodnij to naukowo." Weryfikowalne diagnozy, są obalane "od ręki", większość z nich zakłada tak utopijne warunki i idealizm społeczny, że ręce opadają. I podstawowy argument, "a właśnie, że nie, bo tak by było na pewno".
Nie jestem zwolennikiem wyrzucania kogokolwiek, bez względu na poglądy (dopóki porusza się w granicach ogólnie przyjętych norm społecznych). Kilka razy przegiął, dostał po łapach. Może go to czegoś nauczy, może nie. Osobiście nie mam zamiaru już z nim dyskutować. |
_________________ "Życie to taki dziwny teatr, gdzie tragedia miesza się z farsą, scenariusz piszą sami aktorzy, suflerem jest sumienie i nigdy nie wiadomo, kiedy otworzy się zapadnia."
Andrzej Majewski |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 11:26
|
|
|
A nieobyci dochodzą do obycia, Sandman, ! |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 14:32
|
|
|
Toudisław napisał/a | On odpowiada wam rzeczowo opierając się na konkretach | że co robi???? Toudisław, chcesz żebym zszedl ze śmiechu?
Toudisław napisał/a | Fidel-F2, Nie masz co innego do roboty niż organizować nagonkę na sporo młodszego od Cibie człowieka który naiwnie myśli że może liczyć na dyskusję bez argumentów ad persona ? | chyba nie mówisz o Ambioryksie? Nie, z pewnością nie. O kogo więc chodzi?
Adashi, juz mi troszkę zaczynało brakowac Twojej wyszukanej inteligencji. Ambioryks ładnie się wpasował w pozostawioną przez Ciebie lukę ale skoro juz jesteś to z pewnością go nie potrzebujemy. Tym bardziej getto staje się jak najbardziej pożądanym miejscem przebywania onego. |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Sandman
Rumburak
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 14:56
|
|
|
Kruk Siwy, zakręcony dziś jestem strasznie i obolały i nie mogę do końca zrozumieć Twojego komentarza do mojej wypowiedzi. Proszę bardziej łopatologicznie, bo dziś z rozumkiem się jakoś rozmijam |
_________________ "Życie to taki dziwny teatr, gdzie tragedia miesza się z farsą, scenariusz piszą sami aktorzy, suflerem jest sumienie i nigdy nie wiadomo, kiedy otworzy się zapadnia."
Andrzej Majewski |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 16:30
|
|
|
Fidel-F2, i reszta zwolenników getta - proszę o opamiętanie.
Na razie grzecznie proszę. |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 16:38
|
|
|
Agi, ale przynajmniej mamy miejsce gdzie o drogim nieobecnym / na razie/ podadać sobie możemy - nieprawdaż ? |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 19:03
|
|
|
Agi, jak na razie ja też jestem całkiem grzeczny, chociaz faktycznie mało uprzejmy |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 19:48
|
|
|
Fidel-F2, bez używania "słów", też można dopiec.
dalambert, a byłbyś zadowolony, jakby o Tobie rozmawiano pod Twoją nieobecność?
To jest Forum, a nie magiel.
Jeśli Ambioryks wróci, to sobie z nim porozmawiacie, na razie odpuśćcie proszę. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 20:20
|
|
|
Fidel-F2 napisał/a | Adashi, juz mi troszkę zaczynało brakowac (...) |
Fidel, szczerze? To ja sobie spokojnie czekam aż Ci się noga sama powinie, a takie numery jak owe getto tylko przybliżają tę wiekopomną chwilę |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 20:27
|
|
|
Obaj panowie mają swoje wątki. Czy nie możecie sobie iść do nich dawać sobie buzi i po buzi? Czy też ego tak rozbuchane, że własne wątki nie wystarczają?
A tak poza tym, czyżby kreowany był nowy idol forumowy, któremu oddawana jest cześć nawet pod jego nieobecność? Jakiś głębszy sens istnienia tego wątku, nieznany maluczkim? |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 20:37
|
|
|
ihan napisał/a | A tak poza tym, czyżby kreowany był nowy idol forumowy, któremu oddawana jest cześć nawet pod jego nieobecność? |
Też byś tak chciała, co?
ihan napisał/a | Jakiś głębszy sens istnienia tego wątku, nieznany maluczkim? |
Też się zastanawiam, czemu nie został zamknięty. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 20:39
|
|
|
Adashi, ignorujesz moją prośbę? |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 20:46
|
|
|
A przepraszam, czy obdarowany przyjął ów "prezent" w postaci bloga?
Bo jeśli tak, to ok - zbastuję. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 23 Marca 2009, 20:48
|
|
|
Obdarowany się przestał pojawiać i mam szczerą nadzieję że znajdzie sobie forum na którym zostanie milej przyjęty. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
|