Numero 27 w kioskach do 20 stycznia. |
Autor |
Wiadomość |
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 15:43 Numero 27 w kioskach do 20 stycznia.
|
|
|
Karta dań numero 27....
a wniej 7 (opowia)dań.
Ze znanych i lubianych potraw serwujemy.
suflet z Romka Pawlaka i jego nowy, zapowiadany cykl space-operowy. (Opowia)danie pierwsze, sygnalne.
Kotlet a'la Tomek Kilian - Cargo, tekst conanistyczny, z cyklu, który znajdzie się w antologii, tutaj geneza sconanienia bohatera jasną się stanie.
W ramach przypominania kamieni milowych konserwa z Grzegorza Drukarczyka - Reguła przetrwania, zapomniane post-apo nagradzane kiedyś jak ta lala. do tego przystawka pod postacią felietonu kjuka.
Agnieszka Rogowska i druga odsłona Akademii Snów, w karcie win.
Michał Cetnarowski w klasycznym dla siebie wydaniu w Idąc w cieniu wieży, dla wytrawnych smakoszy.
I debiutanci, Rożek i Cichowlas do smaku.
Bon Apetit!
Wasz Ratatuj, grande kucharzo wporzo! |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 15:53
|
|
|
Kelner, ja poproszę to samo!
Zapowiada się smakowicie |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 16:02
|
|
|
NURS napisał/a | Romka Pawlaka i jego nowy, zapowiadany cykl space-operowy. | Ha, obaczym, jak ten płodozmian zakiełkował!
NURS napisał/a | Kotlet a'la Tomek Kilian - Cargo, tekst conanistyczny, z cyklu, który znajdzie się w antologii, tutaj geneza sconanienia bohatera jasną się stanie. | Tekst z dużym ładunkiem heroic? Zapowiada się mięsiście! NURS napisał/a | W ramach przypominania kamieni milowych konserwa z Grzegorza Drukarczyka - Reguła przetrwania, zapomniane post-apo nagradzane kiedyś jak ta lala. do tego przystawka pod postacią felietonu kjuka. | Jak się ostało i nie zzieleniało, pewnikiem dobre (albo benzoesem podsypane ).
NURS napisał/a | Agnieszka Rogowska i druga odsłona Akademii Snów, w karcie win. | O, pamiętam, żem poprzedni tekst chyba nawet punktem uhonorowała... Zobaczym, czy następne butelki z tej winnicy lepszy bukiet posiadają.
NURS napisał/a | Michał Cetnarowski w klasycznym dla siebie wydaniu w Idąc w cieniu wieży, dla wytrawnych smakoszy. | Cóż, za wysokie progi na moje nogi, ale a nuż się ugryźć da? NURS napisał/a | I debiutanci, Rożek i Cichowlas do smaku. | Zacząć rok dwoma debiutami - dobry omen i nadzieja dla długiej kolejki pozostałych, nieprawdaż? Liczę, że debiutanci al dente, a nie rozmiękczeni. |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 16:58
|
|
|
Cytat | w kioskach do 20 stycznia |
To słówko "do" zobowiązuje. |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 16:59
|
|
|
zgłodniałam |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
mistique
Yoda
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 17:02
|
|
|
NURS napisał/a | Cichowlas do smaku. |
O, tuszę, że Robert Cichowlas? Miło zobaczyć znajome nazwisko, no ale on debiut na papierze ma już za sobą z tego, co wiem.
No i znów szczególnie się cieszę na tekst z konkursu howardowskiego, zwłaszcza, że to Tequilli. |
_________________ Nie każda zupa to kapuśniak. |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 17:09
|
|
|
No i świetnie! A, jak jeszcze będzie w zapowiadanym terminie, to cud, miód, ultramaryna |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 19:18
|
|
|
doawno tal fajnie się nie zapowiadało |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Iwan
Żona astronauty
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 23:03
|
|
|
no to teraz tylko uzbroić sie w cierpliwość i czekać a jest na co |
_________________ ...i oplata mnie jedwabnymi rzemykami przydymionych swoich spojrzeń... [JHB]
wymień się książkami i nie tylko:
http://www.finta.pl/ref/iwan |
|
|
|
|
Indy
Magneto
|
Wysłany: 27 Grudnia 2007, 23:55
|
|
|
A ja nie przeczytałem jeszcze poprzedniego numeru.... errare humanum est..... |
_________________ Fantastyka - to jedyna rzecz, która trzyma mnie na tym świecie
Don't kill Dragons, please! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 08:53
|
|
|
A ja nie dostałam jeszcze poprzedniego numeru, cholerna poczta, święta były a ja nie miałam co czytać... |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 09:19 Re: Numero 27 w kioskach do 20 stycznia.
|
|
|
NURS napisał/a | Kotlet a'la Tomek Kilian - Cargo, tekst conanistyczny, z cyklu, który znajdzie się w antologii, tutaj geneza sconanienia bohatera jasną się stanie. |
Pierwsza spodobność dowiedzieć się, jaki kierunek obrali inni autorzy antologijni. Czekam niecierpliwie |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
cooger
Narzeczona Frankensteina
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 10:37
|
|
|
Hmmm 'do 20 stycznia' a od kiedy ? |
_________________ --
I never saw a wild thing
sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough
without ever having felt sorry for itself. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 16:53
|
|
|
od 19-tego |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 18:24
|
|
|
ale prenumeratorzy dostaną 5-ego, nie?? |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 18:29
|
|
|
chyba lutego |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 18:35
|
|
|
może być lutego, byle dotarło... |
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
Tequilla
Rzułta rzaba
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 18:46 Re: Numero 27 w kioskach do 20 stycznia.
|
|
|
Gustaw G.Garuga napisał/a | NURS napisał/a | Kotlet a'la Tomek Kilian - Cargo, tekst conanistyczny, z cyklu, który znajdzie się w antologii, tutaj geneza sconanienia bohatera jasną się stanie. |
Pierwsza spodobność dowiedzieć się, jaki kierunek obrali inni autorzy antologijni. Czekam niecierpliwie |
Od razu zastrzegam, że bohater mało przeklina, nie pije, mieczem nie macha i za kobitkami ogólnie nie biega... głównie z tego powodu, że w tym opowiadaniu ma 5 lat... Ale cholera Conanowcy mogą się i tak przyczepić... |
_________________ "Could you look an animal in the eyes and say to it, 'My appetite is more important than your suffering'?" Moby |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 28 Grudnia 2007, 19:49
|
|
|
Oj, coś mi się widzi, że zaczynasz bardzo nie po howardowsku - Conan w pierwszym wydrukowanym opowiadaniu był już królem
[Przyganiał kocioł... ] |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Homer
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 9 Stycznia 2008, 15:24
|
|
|
"Do 20 stycznia" w kioskach? Cholerka, trzeba się spieszyć z zakupami... tylko jak kupić coś czego jeszcze nie ma ;> |
_________________ "All I can say is... keep reading. The best is yet to come." |
|
|
|
|
andre
Szninkiel
|
Wysłany: 9 Stycznia 2008, 15:43 Re: Numero 27 w kioskach do 20 stycznia.
|
|
|
Tequilla napisał/a | [Od razu zastrzegam, że bohater mało przeklina, nie pije, mieczem nie macha i za kobitkami ogólnie nie biega... głównie z tego powodu, że w tym opowiadaniu ma 5 lat... Ale cholera Conanowcy mogą się i tak przyczepić... |
5 lat...fajnie...ale jakiś mały mieczyk od taty-wodza mógłby chyba dostać...I kobitkę niedużą.. |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 9 Stycznia 2008, 15:47
|
|
|
W kieracie bedzie chodził, aż dorośnie. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 9 Stycznia 2008, 17:00
|
|
|
Czy 20ty to nie jest niedziela?
Czy w Krakowie wynaleźli już kioski z prasą? |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 9 Stycznia 2008, 17:15
|
|
|
mawete napisał/a | Czy w Krakowie wynaleźli już kioski z prasą? |
Tak, hydrauliczną |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 16 Stycznia 2008, 14:19
|
|
|
Skoro prenumeratorzy już dostali (takie głosy gdzieś na forum dziś widziałem) to lada dzień powinno być już w regularnej sprzedaży!
<zaciera rączki> |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 16 Stycznia 2008, 14:23
|
|
|
Chal-Chenet, dostali. Poprzedni numer... |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 16 Stycznia 2008, 14:26
|
|
|
Zapytaj Ziemniaka i Martvą. |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 16 Stycznia 2008, 14:33
|
|
|
Dżizys, a ja tu cały uradowany, że lada dzień wyjdzie... |
|
|
|
|
|