Numer 01 - 25.10.2005. |
Autor |
Wiadomość |
Logan
Paskud
|
Wysłany: 9 Października 2005, 12:39 Numer 01 - 25.10.2005.
|
|
|
Spis treści
KINO
NIEUSTRASZENI BRACIA GRIMM
FUTURAMA
Inwazja telewizyjnych inwazji Invasion, Surface, Threshold
Zapowiedzi premier kinowych na październik i listopad
LITERATURA
Tomasz Pacyński
WROTA ŚWIATÓW GARŚĆ POPIOŁÓW
Andrzej „Soulless“ Kozakowski
MYŚL JEST BIAŁĄ KULĄ
Magda Kozak
NIELEGALNA KREW
Łukasz Wiśniewski
STRATA
Alexandra Pavelkova
ROZWAŻANIA O SZCZĘŚCIU
Rafał Kosik
MARS
Maciej Gablankowski
ZAMACH STANU
PUBLICYSTYKA
Łukasz Orbitowski
CZY DUCH UŚMIECHA SIĘ,
GDY ROBISZ MU ZDJĘCIE?
Adam Cebula
MIEJSCE DLA KASSANDRY!
Feliks W. Kres
NIEZNISZCZALNE ELFY.
KRASNOLUDY.
I SMOKI ZRESZTĄ TEŻ.
INNE
RECENZJE
PRENUMERATA |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
Ostatnio zmieniony przez Logan 30 Października 2005, 20:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 9 Października 2005, 14:21
|
|
|
Ojej, a więc zapowiada się fajny numer... świetnie ze forum ruszyło, gdzie tu się można przywitać? |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 9 Października 2005, 14:37
|
|
|
Dunadan napisał/a | Ojej, a więc zapowiada się fajny numer... świetnie ze forum ruszyło, gdzie tu się można przywitać? |
Zgodnie z życzeniem stosowne miejsce zostało utworzone. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
Arlon
Langolier
|
Wysłany: 9 Października 2005, 19:31
|
|
|
Szkoda tylko, że przyjdzie tak długo czekać. Już niemal zapomniałem, że kiedyś co miesiąc do kiosku chodziłem i miałem co kupić. |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 9 Października 2005, 19:42
|
|
|
Spokojnie, wszystko będzie w jak najlepszym porządku. Istnieją osoby, które NURS-owi pomogą. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 9 Października 2005, 23:10
|
|
|
Arlon napisał/a | Szkoda tylko, że przyjdzie tak długo czekać. Już niemal zapomniałem, że kiedyś co miesiąc do kiosku chodziłem i miałem co kupić. |
TAk wiem, ja mam to samo - to już odruch warunkowy... nasz umysł wie że coś ma kupić, tylko jakoś mu to nie wychodzi, ale próbuje dalej, choć to przeczy logice - ja dziś byłem w Kolporterze sprawdzić czy nie ma eSeFe - i wiecie co? nie było :/ |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Października 2005, 00:16
|
|
|
Nie mów, znowu coś zawalili chyba:-) |
|
|
|
|
Mateusz Zieliński
Indiana Jones
|
Wysłany: 11 Października 2005, 17:44
|
|
|
U mnie jest... od paru ładnych lat już jest. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:10
|
|
|
Eeee... Czy to oznacza, że JEST już SF nowe, czy po prostu tak tylko drażnisz, NURSie? Znaczy, czy będzie z datownikiem zgodnie?? |
_________________ Bo jatek było za mało |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:27
|
|
|
Eee, chyba jaja sobie robie. skoro trumbie jak szalony, ze 25 będzie, to chyba nie dziwne, że nie ma teraz:-) |
|
|
|
|
Mateusz Zieliński
Indiana Jones
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:30
|
|
|
NURS napisał/a | Eee, chyba jaja sobie robie. skoro trumbie jak szalony, ze 25 będzie, to chyba nie dziwne, że nie ma teraz:-) |
Zastanawia mnie słowo "chyba".... hm.... |
|
|
|
|
Arlon
Langolier
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:31
|
|
|
Tak właśnie sądziłem, że to żart.
Swoją drogą ludzie się robią tacy spotrzegawczy, bystrzy, błyskotliwi... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:32
|
|
|
Aż strach się nie bać. Jeszcze mi wyciągną, że dziadek do Wehrmachtu na ochotnika szedł:-) |
|
|
|
|
Arlon
Langolier
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:37
|
|
|
Mateusz Zieliński napisał:
Cytat | quote NIE DZIAŁA!!!!!!!!!!!!!!! |
Faktycznie |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 11 Października 2005, 21:47
|
|
|
W sprawie błędnego cytowania proszę jeszcze o cierpliwość. Walczę z tym i mam nadzieję niedługo to usunąć. |
|
|
|
|
Soulless
Jaskier
|
Wysłany: 14 Października 2005, 19:49
|
|
|
sam się już doczekać nie mogę |
_________________ Za jakie winy ktoś nas tu zesłał, okaleczając nas i zostawiając tylko te marne siedem, czy osiem zmysłów? |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 16 Października 2005, 11:04
|
|
|
Kurde, NURS pisal gdzies o szczegolach prenumeraty, ale nie moge znalezc jego posta, wiec dopisze sie tutaj, bo chcialbym zapytac o dwie rzeczy:
1. Czy wydawnictwo powiadamia w jakikolwiek sposob o tym, ze okres prenumeraty dobiegl konca i w dobrym tonie byloby ja odnowic? I czy jesli tak, to skoro w numerze sierpniowym (ostatnim starym SF) nie dostalem zadnej informacji na ten temat, moge liczyc, ze nastepny numer (pierwszy SFFH) do mnie dojdzie?
2. (zwiazane z druga czescia pytania 1) Czy nowe pismo bedzie kontynuwalo prenumerate starego tytulu? NURS pisal, ze w numerze niejasnosci i nowy regulamin prenumeraty jest dostepny, ale teraz nie wiem, czy mam sobie ten numer kupic w kiosku, czy przyjdzie do mnie poczta? (No chyba, ze odpowiedz na pierwsze pytanie jest negatywna, to wtedy bede musial poszukac jakiegos starego numeru z wycietym przekazem ) |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 16 Października 2005, 12:17
|
|
|
count napisał/a | Kurde, NURS pisal gdzies o szczegolach prenumeraty, ale nie moge znalezc jego posta, wiec dopisze sie tutaj, bo chcialbym zapytac o dwie rzeczy:
1. Czy wydawnictwo powiadamia w jakikolwiek sposob o tym, ze okres prenumeraty dobiegl konca i w dobrym tonie byloby ja odnowic? I czy jesli tak, to skoro w numerze sierpniowym (ostatnim starym SF) nie dostalem zadnej informacji na ten temat, moge liczyc, ze nastepny numer (pierwszy SFFH) do mnie dojdzie? |
do tej pory było tak, że powiadamialismy na miesiąc przed końcem o zakńczeniu prenumeraty. W ostatnim mogło juz tego nie być, bo firma się rozsypała. nie umiem ci dzisiaj odpowiedzieć na to pytanie, jesli prenumerata sie skończyła, to raczej nie. nie masz kwitka? Ja bedę miał bazę danych za kilka dni.
Cytat | 2. (zwiazane z druga czescia pytania 1) Czy nowe pismo bedzie kontynuwalo prenumerate starego tytulu? NURS pisal, ze w numerze niejasnosci i nowy regulamin prenumeraty jest dostepny, ale teraz nie wiem, czy mam sobie ten numer kupic w kiosku, czy przyjdzie do mnie poczta? (No chyba, ze odpowiedz na pierwsze pytanie jest negatywna, to wtedy bede musial poszukac jakiegos starego numeru z wycietym przekazem ) |
Tak, będzie kontynuowana. niejasności pomiedzy firmami wyjaśnimy tak, żeby czytelnicy nie byli pokrzywdzeni. |
|
|
|
|
Chal-Chenet
cHAL 9000
|
Wysłany: 20 Października 2005, 22:07
|
|
|
no nareszcie nowy numer, a już myślałem, że upadliście. na szczęście udało się uniknąć tego przykrego losu i już za parę dzionków czeka mnie lektura!!! dzięki, już się bałem, że nie będę miał co czytać... |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 20 Października 2005, 22:26
|
|
|
Ano walczymy dalej, dla takich ludzi, jak Ty:-) |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 21 Października 2005, 15:48
|
|
|
Walczcie, walczcie Będziemy was wspierać, byle poziom był |
|
|
|
|
Orbitoski
Horrorman
|
Wysłany: 23 Października 2005, 22:27
|
|
|
Nie mam pojęcia, gdzie mogę to zrobić, więc padło na ten temat: witam wszystkich serdecznie, będe bywał i wklepywał myśli straszne |
_________________ Nie jest dobrze
www.orbitowski.pl
"Nadchodzi" nadchodzi w lutym. |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 23 Października 2005, 22:29
|
|
|
Orbitoski napisał/a | Nie mam pojęcia, gdzie mogę to zrobić, więc padło na ten temat: witam wszystkich serdecznie, będe bywał i wklepywał myśli straszne |
Witaj no to teraz będzie tango orbitale |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Chris R.
Tom Bombadil
|
Wysłany: 23 Października 2005, 22:30
|
|
|
ONI tutaj witają się poprzez bicie się. Lepiej tam się udaj gdzie biją, bo zbiją naprawdę. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 23 Października 2005, 22:41
|
|
|
Orbitoski napisał/a | Nie mam pojęcia, gdzie mogę to zrobić, więc padło na ten temat: witam wszystkich serdecznie, będe bywał i wklepywał myśli straszne |
Orbit, ty wiecznie sie spieszysz, jak tak dalej pójdzie polowę będziesz rozlewał:-)
jest taki watek przepraszam czy tu biją. tam witamy wszystkich:-) |
|
|
|
|
Ywaldeiro
Gollum
|
Wysłany: 24 Października 2005, 07:47
|
|
|
Heloł chopcy!
Jo to nojbardzij czekóm na te łopowiadanie ze Słowacji, co żech o nim w zapowiedzi wyczytoł:
"opowiadanie Alexandry Pavlikovej, uznawanej za najlepszą autorkę słowackiej fantasy - bez kozery można powiedzieć, że jest tamtejszą Anną Brzezińską. Tekst, który prezentujemy, należy do jej wyróżnianego cyklu o czarownicy Vimce...".
Bele do jutra! |
_________________ "Czytej takie gupoty, to dostaniesz do gowy!" - Muter |
|
|
|
|
Ywaldeiro
Gollum
|
Wysłany: 25 Października 2005, 09:32
|
|
|
No i co?
Piyńć kiosków (Kolportera i Ruchu) żech dzisiej w Tychach łoblotoł i nikaj jeszcze SCIENE-FICTION niy majóm...
Co za porzóndki...
A miało być 25 X... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 25 Października 2005, 09:41
|
|
|
Wychodzi na to, że mosz recht. Sprowdza jeszcze roz, ale w drukarni padojom, co drzyzły to do Warszowy na blank. Nowet kwitungi mojom. Jak gibko zrobiom rozwózka w Ruchu, to zaś inno sprowa. W Festungu już jest.
Co to za ciulato fana mosz pod gryzokiem? Tichau terozki jest w Czechoch?:-) |
|
|
|
|
Ywaldeiro
Gollum
|
Wysłany: 25 Października 2005, 11:21
|
|
|
Ciepłek sie ta czesko fana, bo ino łóni (i jeszcze chopki ze Słowacje) uznajóm narodowość ślónsko. Kiedy Poloki jóm uznajóm? Ale niy byda sam politykowoł... Terozki czekóm nowy numer i sie doczekać niy moga... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 25 Października 2005, 11:31
|
|
|
One sam majom ślunzoków tyla co i my, to i uznojom. jo ci padom, sie zrób slunsko fana, Logan padoł, że wciepnie, jak jakoś bydzie.
Łod czekonia nikieremu sie nie kajtło. gichnij se achtla, to ci czos zlecia. W tym tydniu na durch bydzie, jo bych stowiol na mittwoch abo czwortek i bydziesz mógł, karlusie myknąć na gelender i pocisnac do kiosku.
Ale to co widza w sygnaturce to aby nie o SF-ie, karlusie? |
|
|
|
|
|