Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Rafał - 12 Maj 2009, 14:19
Hitler była kob... tfu! socjalistą był. A cóż to za polityczne odwracanie kota ogonem?
NURS - 12 Maj 2009, 15:04
dalambert - jak nie umiesz odbić piłeczki to brniesz w absurdy. na irak terroryści napadli, prawda? ci z 11 wrzesnia
naprawdę ciekawi mnie, jak możesz pogodzić swoje poglądy na socjalizm z programem PiS, który jest praktycznie rzecz biorąc bolszewicki.
NURS - 22 Maj 2009, 10:42
pan prezydęt mnie przebudził i ostrzegł.
Z niecierpliwością będę wypatrywał polityki montrealnej.
Easy - 22 Maj 2009, 18:32
Kataryna wpadła.
Wielki minus dla Dziennika za, bądź co bądź, dość chamsko rozegraną akcję.
GAndrel - 23 Maj 2009, 17:08
Akurat nie wiem, czy ten temat podpada pod politykę.
Ale to nie pierwsza dyskusja o anonimowości blogerów. W ogóle i na Salonie24 w szczególe. Pamiętam jaka wojna tam się rozpętała gdy Sadurski ważył się twierdzić, że anonimowi blogerzy są mniej ważni od nieanonimowych komentatorów. Kataryna oczywiście była najgłośniejsza i najzacieklejsza w bronieniu prawa do bycia anonimową.
dalambert - 23 Maj 2009, 17:12
Wychodzi na to, ze dama ma dwie osobowości zaciekłej i bezkompromisowej blogerki anonimowej i Pani Fundacji Prezeski co to nie jedną łapę śsie
NURS - 23 Maj 2009, 18:11
Zorro tez pił w dzień z sierżantem Garcią, a wieczorami rzezał mu kogutki na gaciach. nihil novi. gdyby gardłowała za PiSem, to byś teraz szaty darł.
GAndrel - 23 Maj 2009, 19:54
To nie chodzi o politykę. A przynajmniej nie tylko. Anonimowość w sieci to problem wykraczający poza politykę.
dalambert - 25 Maj 2009, 17:21
NURS, a nie gardłowała ?
NURS - 25 Maj 2009, 18:13
Za PiS-em gardłowała? Raczej jechała po wszystkich.
dalambert - 26 Maj 2009, 08:32
NURS napisał/a | Raczej jechała po wszystkich |
Jak na wszytkich jedziesz równo
To cię w końcu trafi........
NURS - 26 Maj 2009, 09:51
Dla mnie sprawa Kataryny nie jest zadną aferą. Baba chciala dowalać, musiala się liczyć z konsekwencjami, i nie jest ważne kim jest, tylko co pisala.
Jesli kłamala, to w czapkę jej. jeśli nie, kasa bubu. I tyle
Easy - 26 Maj 2009, 12:54
http://wyborcza.pl/1,7547..._Farfal_TV.html
Pomijając to, czy prezydent słusznie robi, obalając nową ustawę medialną, czy też nie...
Prezydent stawia na Farfał TV
Paskudna manipulacja, mająca ludzi od samego początku nastawić przeciwko Kaczyńskiemu, jako obrońcy nazistów i, o zgrozo, narodowców!
Fidel-F2 - 26 Maj 2009, 12:55
e tam pskudna, chwalebna
Kruk Siwy - 26 Maj 2009, 12:57
Ale czy skuteczna? Bo w tak robionej "polityce" tylko to się liczy.
NURS - 26 Maj 2009, 12:59
A wystarczy nie ogląda TVP
Prezydęt PiSu zawsze będzie robił wbrew PO, przyzwyczajcie się do tego
Fidel-F2 - 26 Maj 2009, 13:00
a tego to nie wiem, nie zaglądałem do linku, ufam Easy
edit do Kruka było
dalambert - 26 Maj 2009, 13:10
Agencja TASS ;
Po przyznaniu przez premiera Putina dotacji w wysokości 10 miliardów rubli dla Ostii Południowej Rada okregu woroneżskiego wystąpila do Rządu Gruzji z prośbą o pilne bombardowanie okolic Woroneża.
ihan - 27 Maj 2009, 09:29
dalambert w wątku A. Pilipiuka napisał/a | Panowie w tym wypadku to głosować można na OSOBĘ miszcza Pilipiuka, głos wprawdzie zmarnowany, ale postać zacna - sumienie czyste, ze się obywatelski obowiązek spełnilo i nikt nie może powiedzieć - skoro nie głosowałeś to nie dziw się , ze cię w d.... mają i nie pyskuj |
Pomijając dyskutowana osobę, bo każdy ma prawo do swoich przekonań, jak mocno by mnie ono nie przerażało i niepokoiło:
Teraz już poważnie, dalambert, znasz wszystkie poglądy twojego Miszcza? Wiesz, jak będzie głosował w konkretnych sprawach? Masz pewność, że ma podstawową wiedzę z ekonomii i prawa i będzie rozumiał znaczenie głosowanych przepisów, oprócz prostych populistycznych hasełek patrzy trochę dalej? Wiesz, że zna język angielski na tyle dobrze, ze nikt mu nie wciśnie kitu, będzie umiał dyplomatycznie cokolwiek zakulisowo zrobić? Tu nie chodzi tylko o to, by pozwolić osobom, które lubimy sobie nieźle zarobić, to nie jest ranking popularności.
Na takiej samej zasadzie zagłosuje sobie na byłego żużlowca z mojego miasta, bo go lubię i lubię jego ojca. A potem będę mogła sobie psioczyć jaka ta Unia mu bzdurne prawo.
dalambert - 27 Maj 2009, 10:12
ihan napisał/a | to nie jest ranking popularności. | to jest wyłącznie ranking popularności - jeszce tego nie zauważlaś - to sobie przepomnij co bredzil w roku 2007 pan Tusk - czego to miał nie poprawić, czego znacząco nie podnieść , jak mialo być cudnie?
Kupiliście ten tik i macie Palikota z Niesiołowskim jako moralne autorytety i wzorce postępowania
hrabek - 27 Maj 2009, 10:32
Dalambercie, niedotrzymywanie wyborczych obietnic nie jest nowym wymysłem Platformy tylko jest tak długie jak samych obietnic składanie. Nie wiem, w czym Platforma jest lepsza od poprzednio będącego u władzy Pisu.
NURS - 27 Maj 2009, 10:56
3 mln mieszkań, peron dla każdej Włoszczowej, dziadek z PiSu, tfy Wehrmachtu... czego ty dalambert chcesz, teraz przynajmniej jest spokojniej. PiS miał szczęście, ze w latach dobrobytu rzadził. dzisiaj mielibyśmy niezła jazdę, jak gosiewscy wyciagaliby nas z kryzysu
BTW IMO rząd zachował się najrozsądniej, nie zadłuża Polski dalej - bo za to trzeba będzie kiedyś zapłacić, kto wie, może nawet oddaniem wszystkiego co cenne a nawet wolności. Tak, moj drogi, PiS proponuje sprzedanie Polski za chwilową poprawę sytuacji
dalambert - 27 Maj 2009, 11:28
hrabek, NURS, Ale na tych obietnicach i to wielkich wygrali wybory a PiS został opozycją.
Rozumiem, że NURS głosuje przeciw PiS ze wzgledów relilgijnych / magiczna wiara w zbrodniczość potwornych kaczek/ ale co niektórzy mogli by być nieco mniej "wierzący" NURS napisał/a | 3 mln mieszkań, peron dla każdej Włoszczowej, dziadek z PiSu, tfy Wehrmachtu |
już nawet śmiać się nie można gdy jako argument wciskasz propagandowe przekrety Po- to owe mieszkania mialy powstac w okreslonym czasie w skutek stworzenia odpowiednich wrunków kredytowych / coś takiego jak dzisiejsz tuskowe gwarancje do kredytow/ a Ty sugerujesz, że co ? żr mialy być 3 miliony mieszkań w pół roku?
A ja osobiście wole bezpiczne perony nawet we Wlszczowej niż boiska bez zapleczy z kilkudziesięciotysięcznym kosztem utrzymania, I wole by mi byle POpapraniec na siłenie gnal wnukow do klas przed czasem
hrabek - 27 Maj 2009, 11:42
dalambert napisał/a | hrabek, NURS, Ale na tych obietnicach i to wielkich wygrali wybory a PiS został opozycją. |
A w poprzednich wygrał PiS. Też dzięki takim obietnicom. Nurs pokazał ci, że wcale nie mniejszych. Teraz wyśmiewasz obietnice Tuska, a zajadle bronisz obietnice Kaczyńskich. A one są tak samo abstrakcyjne. Stworzenie warunków nie trwa pół roku, racja, ale rząd Kaczyńskich miał dwa lata. Jeśli uważasz, że to za mało, to czemu po tych samych dwóch latach rozliczasz Tuska?
dalambert - 27 Maj 2009, 12:02
hrabek napisał/a | ąd Kaczyńskich miał dwa lata. | jakie dwa lata nie całe 500 dni mniej niż obecnie Tusek rządzi, ale jak kogo oślepia Słońce Peru - to tak ma, w ybobory w 2005 to obie strony dzisiejszego sporu wygraly na obietnicy POPiS'u , jeno co bylo to było, opisywał niebędę bo każdy inaczej to pamięta.
Agi - 27 Maj 2009, 12:18
dalambert, miałeś pretensje, że nicka ci się czepiają, a Ty nazwisko dla ośmieszenia przekręcasz. Ładnie to tak?
Szczerze mówiąc wolę niespełnione obietnice PO, niż spełnione PiSu.
Martva - 27 Maj 2009, 12:19
dalambert napisał/a | A ja osobiście wole bezpiczne perony nawet we Wlszczowej |
Bezpieczne, OK, ale dlaczego za trzy miliony złotych (dobrze pamiętam?) i dlaczego w dziurze?
dalambert - 27 Maj 2009, 12:21
Agi, nick to nick a na naszej scenie politycznie przekrecanie i ksywkowanie nazwisk POLITYKÓW to rutyna / kaczory, prezymiery, Gosie,/ że tylko z jednej strony przypomnę to i mnie może czasem Słońce Peru oślepić
Cytat | ale dlaczego za trzy miliony złotych (dobrze pamiętam?) i dlaczego w dziurze?
_________________ |
a dlaczego nie w tej dziurze/
od czegoś trzeba zacząć
NURS - 27 Maj 2009, 12:32
Widzisz dalambert, może i ja jestem zaślepiony, ale ty oczy masz chyba w futerale, na skrzypce
PiS wygral poprzednie wybory obiecując takie same gruszki na wierzbie, a potem niczego nie spełnial, tłumacząc się Lepperem i wszystkim innym. Dzisiaj tłumaczysz mi, że 3mln mieszkań to by były, gdyby były. Dlaczego więc nie traktujesz podobnie obietnic PO? Za przeproszeniem, czy za oknem widac jakieś masowe mordy, ludzie mra z głody przy śmietnikach, wóda jest po 3dychy a wacha po dziesięć? Nie. Jest normalnie, spokojnie, i tylko pisiacy drą się o katastrofach. A nawet im piórko na razie z głowy nie spadło
Nie ma afer w rządzie, tropienia układów za cenę ludzkiego życia (30% spadku przeszczepów to realny wymiar za który Ziobro zapłaci, jeśli nie tu - a jesteś wierzący, to tam, w górze!), szczucia ludzi na siebie, walki ze wszystkimi w koło prócz Gruzji, BTW której prezydent w naszym kraju porządziłby jakiś kwadrans przy tych metodach.
Taki byl tamten świat, peron we włoszczowej jest idealnym przykładem na to, że pisiacy nie cofnęliby się przed rozpieprzeniem majątku państwa, byle wygrac, port morski w Kielcach, kosmodrom w żywcu - jasne, głosujcie na mnie. Taka była epoka pisu.
Podaj mi coś, co zostało w tamtej kadencji zrobione, zbudowane? coś wielkiego?
dalambert - 27 Maj 2009, 13:20
NURS, najpiękniejsze kazanie miodzio - Ty się bedziesz marnował w tej turystyce -PROPAGANDA czeka NURS napisał/a | że pisiacy nie cofnęliby się przed rozpieprzeniem majątku państwa, byle wygrac, port morski w Kielcach, kosmodrom w żywcu - jasne, głosujcie na mnie. Taka była epoka pisu.
Podaj mi coś, co zostało w tamtej kadencji zrobione, zbudowane? coś wielkiego? |
genialna fraz , czego by nie zrobili ?
To podaj co w tej epoce zostalo zrobione ?
POpapranceoczywiście wspaniale zbezpieczyli polski przemysl stoczniowy = perspektywy ma na lata!
jeno może pośpieszyli się w z wywaleniem senatora Misiaka nim wszytkich stoczniowcow na bukieciarzy wyedukaowal ?
|
|
|