To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Iscariote - 9 Wrzeœśnia 2007, 20:47

bo to jest najbardziej kobiecy film roku :P
Anonymous - 9 Wrzeœśnia 2007, 21:04

Iscariote, tak właśnie! 8)
Iscariote - 10 Wrzeœśnia 2007, 07:27

Co nie zmienia faktu, że mi się podobał. ;P:
Ale ja to należę do tych, co uważają Tarantino za geniusza i lavojtek ich nie lubi ;P:

dzejes - 10 Wrzeœśnia 2007, 11:15

Mi się średnio, szczerze mówiąc. Dopiero po rozmowie uświadamiającej nowe aspekty tego filmu - spodobał się zdecydowanie bardziej. Chętnie wybiorę się jeszcze raz, w miarę wolnych środków i czasu, by przeanalizować pewne aspekty anatomii Kaskadera Mike'a ;)
corpse bride - 10 Wrzeœśnia 2007, 21:41

uffffff... po dłuuugiej nieobecności w jakimkolwiek kinie obejrzałam w końcu nowego pottera na ekranie imaxu. nie byłam wcześńiej w imaxie i bardzo mi się podobał ekran wygladający jak ogromna micha przykrywająca salę kinową. sam film tak sobie, ale zawsze miło jest mieć ilustracje do książki.

później poszłam na western (już do normalnego kina). westernu żadnego nie widziałam chyba od dzieciństwa (jeśli nie liczyc brokeback mountain). 3:10 to yuma ogląda się bardzi przyjemnie. bale i ten drugi świetnie grają. muzyczka jest klasycznie westernowa. dużo strzelaniny. pustynie, pościgi, te sprawy. polecam. jakkolwiek po zastanowieniu się można stwierdzić, że westernowość tego filmu jest bardzo płytka, można by go osadzić w każdych realiach z róznym powodzeniem.

dzejes - 10 Wrzeœśnia 2007, 22:01

Boże mój, Bez przebaczenia nie widziałaś?!?! ZOMG!
corpse bride - 11 Wrzeœśnia 2007, 02:55

nie :oops:
poszukam, moze znajomi u ktorych jestem maja na dvd.

dzejes - 11 Wrzeœśnia 2007, 04:32

Koniecznie! Mi ten film wywrócił bebechy na lewą stronę i stałem się (jeszcze większym) fanem Clinta.
Agi - 11 Wrzeœśnia 2007, 06:19

dzejes, słusznie prawi.
Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2007, 07:10

Bez przebaczenia - rewelka

Pojutrze - poza ładnymi obrazkami kicha zupełna. Aktor z głównej roli (Denis Quaid - chyba tak się go pisze) jest tak sztuczny jak tylko można. Jego aktorstwo wyrywa nam zęby w czasie seansu. Tylko wjednej scenie jest naturalny, gdy w helikopterze usmiecha sie do syna. Tradycyjnie jest też ślicznotka, Warto sobie popatrzeć.
O głupotach logicznych nawet mi się nie chce gadać a było by o czym. W zasadzie odradzam.

Woody - 12 Wrzeœśnia 2007, 11:51

Dla mnie Tarantino to taki meta-reżyser. W odróżnieniu od zastępów wychowanych na teatrze i książce, on wychowywał się na filmie i komiksie. Dlatego niemal wszysko, co tworzy nosi jakieś znane ślady. Niemniej potrafi przetrawić to i stopić w sposób dla większości niedostępny. Takie zwierzę filmowe. Nie postrzegam go geniuszem (jego język filmowy nie jest efektem kreacji). To ktoś, kto żyje tym co robi i dzięki temu tworzy nową jakość (coś w rodzaju następnego piętra) :) Jak dzieciaki w wieku 4 lat zaczynające poważną jazdę na skate'ach. Lubię drania, choć totalnie popaprany.
Tequilla - 14 Wrzeœśnia 2007, 20:39

Oglądam właśnie na Polscacie "Kevin sam w domu 4". Czy może być coś gorszego? Straszny film, chyba kategorii D. Te same gagi co w jedynce tylko sto razy gorzej podane.
Czysty masochizm. :)

Kiedyś widziałem "Zemstę toksycznego mutanta 2", i " Krwiożercze pomidory". Upiorne filmy. Oglądaliście coś równie okropnego? :)

Martva - 14 Wrzeœśnia 2007, 20:55

'Krokodyl II: Bestia z bagien'. Czad :D
Dabliu - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:06

"Barbarzyńska nimfa w piekle dinozaurów" i "Nazistowscy surferzy muszą zginąć" :mrgreen:
Martva - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:11

O, moje ulubione hasła do kalamburów :D Tylko 'Surfujący naziści muszą umrzeć' w mojej wersji ;)
A barbarzyńska nimfa była świetnym filmem :D nawet krokodyl zżerający helikopter wymięka :)

elam - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:12

zrobili remake'a "15.10 do Yumy" ??
oo, musze tatuskowi powiedziec....

Tequilla - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:18

Ale czad filmy podaliście, chętnie bym obejrzał :D
Tylko w wypożyczalni takich arcydzieł pewnie nie ma :)

Martva - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:23

Z takich fajnych tytulastych są jeszcze 'Maniakalne pielęgniarki w poszukiwaniu rozkoszy', uwielbiam kiedy ktoś na konwencie usiłuje to pokazać :D
Tequilla - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:30

Ooo to ostatnie to chyba jakaś fasntastyka erotyczna... :)
Martva - 14 Wrzeœśnia 2007, 21:38

Ekhm.
Taaaaak, jak lubisz krew, piły i tego typu zabawki ;) ale niestety (?) pielęgniarki i nazistów kumpel przewijał, opowiadając akcję, więc szczegółów Ci nie zdradzę :) W nimfie też są sceny erotyczne :) I ma takie fajne ubranko :)

Czarny - 15 Wrzeœśnia 2007, 10:03

Tequilla jak chcesz pooglądać czadowe filmy to przyjedź na Nordcon, tam co roku jest Festiwal Filmów Unikalnych dawniej Szmatławych - pełen odjazd :mrgreen:
Tequilla - 15 Wrzeœśnia 2007, 14:39

Czarny napisał/a
Tequilla jak chcesz pooglądać czadowe filmy to przyjedź na Nordcon, tam co roku jest Festiwal Filmów Unikalnych dawniej Szmatławych - pełen odjazd :mrgreen:

To musi być dopiero jazda! Trzeba rozważyc propozycję - po trzecim piwku i takich filmach doznałbym chyba stanu Nirwany :D

joe_cool - 15 Wrzeœśnia 2007, 23:12

ja właśnie oglądam 8mm na polsacie - w sumie niezły film, trochę mnie tylko drażni motyw z rodziną i córeczką. ale może tak ma być.
Iscariote - 19 Wrzeœśnia 2007, 14:37

A ja drugi raz podchodziłem do tego filmu i drugi raz zasnąłem w połowie :| Masakra. W końcu pójdę i wypożyczę, albo kupię z jakąś gazetą niż go w tv obejrzę.
joe_cool - 19 Wrzeœśnia 2007, 21:34

muszę powiedzieć, że w filmie najbardziej podobał mi się Max California (czy jak mu tam było) w wykonaniu Joaquina Phoenixa, ale sam film był w sumie całkiem niezły - podejrzewam, że Cage musiał być na początku taki ciapciowaty, co by jego wewnętrzną metamorfozę można było dostrzec gołym (nomen omen) okiem.
killer - 20 Wrzeœśnia 2007, 21:23

Ja ostatnio ogladalem Desperado 2 ... Uwazam ze bez sensu wymyslili druga czesc bo pierwsza pyla ok...
Iscariote - 20 Wrzeœśnia 2007, 21:31

Druga część jest moim zdaniem pastiszem części pierwszej. Ot, taka wariacja na temat filmu i uśmiech reżysera w stronę widzów i fanów El Mariachi.
Np. taki Depp w przebraniu rabina, czy koszulka z wielkim napisem C.I.A ;P: No i oczywiście nowa wersja historii o "wieeeeelkim meksykańcu z gitarą", którego wszyscy się boją.
Trzeba do tego filmu mieć dystans. :)

lavojtek - 20 Wrzeœśnia 2007, 21:52

Ktos juz ogladal Transformers? REWELACJA :bravo
Mimo ze to film dla dzieci (z ukierunkowaniem na mlodziez) to wcale nie jest taki dziecinny ;) Efekty palce lizac :mrgreen:

dzejes - 20 Wrzeœśnia 2007, 21:57

Zgadzam się, rewela! Dwie godziny dobrej rozrywki.
Angelus - 21 Wrzeœśnia 2007, 11:16

Enemy mine - po raz któryś z kolei. :mrgreen: Powiem jedno : stare ale jare! :bravo :bravo :bravo

Partner forum