To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Homer - 10 Wrzeœśnia 2008, 08:37

Oczekiwany: nowy Bond
hrabek - 10 Wrzeœśnia 2008, 08:44

Pierwsze dwa X-Meny byly super, trzeci byl slaby. Ciekawostka jest, ze Wolverine rezyseruje Gavin Hood. Powinnismy go znac, bo wyrezyserowal nowa wersje W Pustyni i w Puszczy. A pozniej jego znakomity Tsotsi dostal Oskara za najlepszy film nieanglojezyczny.

Mnie z kolei ucieszyl inny tytul, na ktory trafilem przegladajac liste plac do Wolverine. Mianowicie scenarzysta tego filmu, David Bienioff jest jednoczesnie producentem wykonawczym Gry Endera (http://www.imdb.com/title/tt0400403/). Za wiele informacji o tym filmie nie ma, a data jest na 2008, co przy nawiasie Pre-production na pewno sie nie zdarzy. Mam nadzieje, ze film dojdzie do skutku i za rok-dwa ujrzymy ten film z jakas porzadna obsada.

Stormbringer - 10 Wrzeœśnia 2008, 09:33

"Wolverine" może być fajny, pod warunkiem, że go Hood wybroni, bo ponoć producenci kręcą nosami i chcą coś zmieniać. Że niby zbyt ponury itp. W każdym razie oby się udało, bo Wolverine to najfajniejsza postać z kinowych X-Menów.
hrabek - 10 Wrzeœśnia 2008, 09:35

No to Hood dostal pierwszorzedny argument na obrone tego zarzutu - niech producenci obejrza sobie nowego Batmana.
Stormbringer - 10 Wrzeœśnia 2008, 10:06

I niech robią notatki. :)
Adashi - 10 Wrzeœśnia 2008, 11:28

Jeżeli X-Men Origins: Wolverine będzie miał choć w połowie taki klimat (mroczny i to bardzo) jak Weapon X Barry'ego Windsor-Smitha to będzie świetnie, bo to chyba najlepszy komiks o początkach Rosomaka. No i nie zapominajcie, że w zapowiedziach jest też X-Men Origins: Magneto :D
Chal-Chenet - 10 Wrzeœśnia 2008, 12:45

Film ma być w USA dozwolony od 13 lat :| , postulował to ponoć Jackman, chyba Singer chciał zrobić R-Rated, i dlatego (oraz z powodu kręcenia innych filmów) zrezygnował.
Adashi - 10 Wrzeœśnia 2008, 12:47

Chal-Chenet napisał/a
Film ma być w USA dozwolony od 13 lat :|

Czarno to widzę, zatem :| A tak się fajnie zapowiadało, miał być Sabretooth i Gambit :)

Chal-Chenet - 10 Wrzeœśnia 2008, 12:49

No dokładnie. A postać Wolverine'a aż się prosi o film mocny, brutalny i chyba też krwawy. No, ale cóż. Praw rynku nie przeskoczymy, najberdziej liczy się to, żeby film zarobił miliony.
hrabek - 10 Wrzeœśnia 2008, 12:50

Sabretootha mial grac inny gosc niz w X-Men, nie wiem, czy to prawda w koncu. Jesli tak, to troche bez sensu by bylo.
Adashi - 10 Wrzeœśnia 2008, 12:57

I dobrze, bo Creed w wykonaniu Tylera Mane'a (część I) to nie był prawdziwy Creed jakiego znamy i lubimy :twisted: Oby Liev Schreiber sprawił się lepiej :)
Poza tym niektórzy Mutanci już w trylogii byli grani przez różnych aktorów (Pyro, Shadowcat, Colossus, czy Beast). Ciekaw jestem jaki będzie Gambit. Szuler jest jednym z moich ulubionych X-Menów :wink:

lord_jashin - 10 Wrzeœśnia 2008, 19:19

no tak macie panowie racje,tez czekam i na wolverina i na magneto bo przeciez uwielbiam czarne charaktery...ale jedno mnie niepokoi-nie wyobrazam sobie gambita.na razie zaden aktor nie pasuje mi do tej roli :(
Adashi - 10 Wrzeœśnia 2008, 23:01

Satan's Alley :twisted: W rolach głównych Kirk Lazarus ;) i Tobey Maguire :lol:
Chal-Chenet - 11 Wrzeœśnia 2008, 11:59

Hehe, to jest dobre. :D Szkoda, że tego filmu nie będzie...
Adashi - 11 Wrzeœśnia 2008, 12:07

Oczywiście to jest fikcyjny trailer i zgrywa w ramach promocji Tropic Thunder, ale skoro podobno Rob Zombie ma nakręcić pełnometrażowe Werewolf Women of the SS, które wcześniej były tylko wymyślonym zwiastunem przy okazji Grindhouse, to kto wie, może Satan's Alley też powstanie :mrgreen:
ilcattivo13 - 16 Wrzeœśnia 2008, 16:41

Dzisiaj w Teleekspresie podali (w sieci krążyło od soboty) - w ciągu pięciu lat ma być nakręcony "Funky Koval". Prawa wykupiła jakaś niezależna amerykańska wytwórnia.
Gustaw G.Garuga - 16 Wrzeœśnia 2008, 17:13

Stale i nieziennie 1612 - wybieram się w czwartek :D (Przed kinem wielki baner, ale dziennie jeno trzy seanse.) Oprócz względów oczywistych ciągnie mnie też to, że film nie jest po angielsku, więc egzotyka zapewniona :mrgreen:
Adanedhel - 19 Wrzeœśnia 2008, 13:33

Szukając czegoś innego trafiłem na tą wiadomość. Stara, ale jednak.
Frank Miller będzie kręcił Kłopoty to moja specjalność.

Agi - 19 Wrzeœśnia 2008, 13:38

Adanedhel, ucieszyłeś mnie bardzo tą informacją. Właśnie w innym wątku cytowałam Marlowe'a :D
Adanedhel - 19 Wrzeœśnia 2008, 13:55

Widziałem cytat, akurat szukałem innego i na to trafiłem :) Może w końcu doczekamy się porządnej ekranizacji prozy Chandlera. Do tej pory różnie bywało, z czasem coraz gorzej. W każdym razie przynajmniej Clive Owen z wyglądu pasuje na tego detektywa ;)
Gustaw G.Garuga - 20 Wrzeœśnia 2008, 14:35

Ziuta napisał/a
dzejes napisał/a
A co do słynnego lizania - chodziło o zlizanie wódki, która się była na kartę rozlała.

Eeeee? Czyli z dużej chmury mały deszcz. Nawet by pasowało, bo dużo alkoholu tam raczej nie mieli. Najwyżej parę flaszek w kasynie oficerskim. Westerplatte w 39 to nie karna kompania w Orzyszu w 82 :D

Oj, chyba jednak mieli więcej niż parę flaszek - Dziennik zamieścił wyimki ze scenariusza i pije się spooorooo: http://www.dziennik.pl/ku...sterplatte.html

Ziuta - 23 Wrzeœśnia 2008, 10:04

Admirał Kołczak - najnowszy trailer.
Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Rosyjski film o biciu bolszewika.

Taselchof - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:15

no no i to już w październiku :) ale chyba poszli mocno w stronę melodramatyczności :P
Adashi - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:18

Mają rozmach, sk... moskale ;P: :twisted:
Gustaw G.Garuga - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:21

To się zobaczy w kinie. 1612 też w trejlerze było rozmaszyste, a na ekranie wyszło tak sobie.
Adashi - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:28

A co ja Ci mówiłem. I to kiedy, spory czas temu ;P:
Gustaw G.Garuga - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:37

Istotnie niektórzy mieli opcje, z których ja nie mogłem - nie chciałem - skorzystać :mrgreen: A jednak wrażenia jedyne w swoim rodzaju. Obawiam się, że Admirał Kołczak, nawet jeśli będzie pełenrozmachu itd., nie będzie wzbudzał u (części) Polaków porównywalnych emocji.
Adashi - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:45

Nie moja wina, że dystrybutor znalazł się dopiero teraz, grubo po rosyjskiej premierze. Co do podobnych emocji, to zapewne masz rację, na te przyjdzie nam poczekać przy okazji Tarasa Bulby :)
Gustaw G.Garuga - 23 Wrzeœśnia 2008, 11:53

Ów zdaje się już w listopadzie, ale my sobie dłużej poczekamy :? No chyba, że Rok 1612 odniósł w Polsce kasowy sukces (ktoś coś wie?). Wtedy dystrybutor powinien znaleźć się prędzej.
Owca.von.Kozic - 23 Wrzeœśnia 2008, 20:56

Film jako całość może istotnie wyjść półgębkiem, ale... 9 Kompania była zacna, w produkcji o Piotrusiu Dużym batalistyka nawet znośna (choć hollywoodzka). Może w Admirale choć batalistyka się uda, bo z trailera wynika, ze tam będzie też sporo romansowania.
Przynajmniej niszczyciele wyszły ok, wedle modeli z wojny z Japonia wprawdzie, ale to świadczy, ze chłopcy przynajmniej obrazki pooglądali :wink:

Partner forum