Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dzejes - 23 Marca 2009, 22:48
NURS napisał/a |
ty chyba nic nie rozumiesz
|
Sprawdź czy ten gatunek ironii nie był jadowity.
NURS napisał/a |
No i zobacz w statystyki, czy to coś ograniczyło.
|
No chętnie zobaczę. Zapodawaj.
NURS napisał/a |
Nie, to jest bardzo wygodne tłumaczenie dla rządzących, przecież coś robią, żeby poprawić stan bezpieczeństwa na drogach. I nie pitol mi tu o trwaniu, jakbyś jeździł do Niemiec cześciej to byś zobaczył na własne oczy, ze oni w czasie gdy u nas pieprzyli, ze trzeba coś zrobić, z 5000 km przerobili z hitlerówek na trzypasmowe betonowe pasy startowe dla samolotów.
|
Tak, też uważam, że Niemcy swoim planem "Palimy pieniędzmi w piecach we wschodnich Niemczech" powinny objąć też Polskę.
NURS napisał/a |
Jasne robienie ograniczeń do 50ciu na przelotówkach służy poprawieniu bezpieczeństwa na drogach
|
A ja widuję ograniczenia do 70 przed przejściami dla pieszych i ostrymi zakrętami.
I nie uważam, że wszystkie zakazy są sensowne, sam mogę podać przykłady na coś zupełnie przeciwnego. Tyle że to są dwie strony jednego medalu - głupie znaki i głupie opinie wprost z imienin u cioci. I tak się kulamy od 1100 lat.
NURS napisał/a |
Cytat | EDIT: Poza tym czuję się kompetentny, w weekend dostałem pierwszy mandat nie za przekroczenie prędkości, o! |
A ja już od dawna nie dostałem mandata za nic. I to jest kompetencja! |
W dawaniu w łapę?
dalambert - 24 Marca 2009, 08:15
Ale fajnie , z wielkiej, średniej i małej polityki / w kraju wiadomo nic się nie dzieje/ zjęliśmy się swobodą pędu na złamanie karku właścicieli pierdzikółek i ich dyskomfortem radarami spowodowamym
MOFFISS - 24 Marca 2009, 10:31
ostatnio dowiedziałem sie jak nazywają Tuska we wschodniej części Polski - "Słońce Peru"
Ponoc otrzymał taki medal od władz peruwiańskich jak był na wakacjach
Agi - 24 Marca 2009, 10:41
MOFFISS, to wiadomość prawie archeologiczna.
NURS - 24 Marca 2009, 10:56
dzejes napisał/a | NURS napisał/a |
ty chyba nic nie rozumiesz
|
Sprawdź czy ten gatunek ironii nie był jadowity. |
Był, i jak widzę dostałeś szaleju
Cytat | NURS napisał/a |
No i zobacz w statystyki, czy to coś ograniczyło.
|
No chętnie zobaczę. Zapodawaj. |
Sam poszukaj.
Cytat | NURS napisał/a |
Nie, to jest bardzo wygodne tłumaczenie dla rządzących, przecież coś robią, żeby poprawić stan bezpieczeństwa na drogach. I nie pitol mi tu o trwaniu, jakbyś jeździł do Niemiec cześciej to byś zobaczył na własne oczy, ze oni w czasie gdy u nas pieprzyli, ze trzeba coś zrobić, z 5000 km przerobili z hitlerówek na trzypasmowe betonowe pasy startowe dla samolotów.
|
Tak, też uważam, że Niemcy swoim planem Palimy pieniędzmi w piecach we wschodnich Niemczech powinny objąć też Polskę. |
Tak, brzydcy źli Niemcy, mieli kasę a my jej nie mieliśmy... buuu. G... prawda. Przepieprzyliśmy kilkanaście okazji a oni zaparli się i odbudowują landy wschodnie, całkiem sporym kosztem dla zachodnich. Co było widać, słychać i czuć, jak się tam bywało.
Cytat | NURS napisał/a |
Jasne robienie ograniczeń do 50ciu na przelotówkach służy poprawieniu bezpieczeństwa na drogach
|
A ja widuję ograniczenia do 70 przed przejściami dla pieszych i ostrymi zakrętami.
I nie uważam, że wszystkie zakazy są sensowne, sam mogę podać przykłady na coś zupełnie przeciwnego. Tyle że to są dwie strony jednego medalu - głupie znaki i głupie opinie wprost z imienin u cioci. I tak się kulamy od 1100 lat. |
Widzisz, dlatego mówię, ze nic nie rozumiesz. Ja się burzę na idiotyczne regulacje, a ty mi wyjeżdżasz z sensownie ustawionymi znakami. Nikt nie przeczy, że koło szkół należy jeździć 30 na godzinę - w Niemczech masz takie ograniczenia od 7 do 20tej na przykład, zgodnie z tym jak placówki działają, bo tam się myśli o wszystkim, nie tylko ogranicza.
Cytat | NURS napisał/a |
Cytat | EDIT: Poza tym czuję się kompetentny, w weekend dostałem pierwszy mandat nie za przekroczenie prędkości, o! |
A ja już od dawna nie dostałem mandata za nic. I to jest kompetencja! |
W dawaniu w łapę? |
Nie muszę, nikomu dawać, umiem jeździć.
MOFFISS - 24 Marca 2009, 10:57
Agi, że był w Peru? A tak, ale nie wiedziałem, ze takiej ksywki nabył..
Wczoraj oglądałem program Lisa, zabrakło kontrastu, czy tylko ja tak odbieram nasze "laski marszałkowskie"?
Coraz mnie różnic między pisem a po, może ktoś nowy w końcu wejdzie na scenę? Ligia Kobiet? Porozumienie dla Przyszłości? Forum Obywatelskie? Partia Zielonych? Cos nowego?
Osobiście mam już dosyć nieuków i darmozjadów w Sejmie, jestem zmęczony przysłowiowym rozwiązywaniem problemów przez posła Kłopotka. Chyba potrzebna jest miotła historii, niech "wybrańcy narodu" wracaja do dziur, z których wyleźli
NURS - 24 Marca 2009, 10:57
MOFFISS napisał/a | ostatnio dowiedziałem sie jak nazywają Tuska we wschodniej części Polski - Słońce Peru
Ponoc otrzymał taki medal od władz peruwiańskich jak był na wakacjach |
Jesteś pewien, że przy tym poziomie wiedzy o aktualnej sytuacji geopolitycznej, możesz komuś w czymś doradzać?
MOFFISS - 24 Marca 2009, 11:05
NURS napisał/a | MOFFISS napisał/a | ostatnio dowiedziałem sie jak nazywają Tuska we wschodniej części Polski - Słońce Peru
Ponoc otrzymał taki medal od władz peruwiańskich jak był na wakacjach |
Jesteś pewien, że przy tym poziomie wiedzy o aktualnej sytuacji geopolitycznej, możesz komuś w czymś doradzać? |
że co? Jak mnie poproszą geopolitycznej wiedzy, niezłe, masz na myśli stosunki panujące między Peru a Ekwadorem?
NURS - 24 Marca 2009, 11:07
Mam na myśli aktualność wiedzy o życiu w kraju (tym)
MOFFISS - 24 Marca 2009, 11:12
NURS napisał/a | Mam na myśli aktualność wiedzy o życiu w kraju (tym) |
Aha, a to mi dowaliłeś. Chyba umówię się na wizytę u specjalisty na terapię.
Agi - 24 Marca 2009, 11:35
MOFFISS napisał/a | Agi, że był w Peru? A tak, ale nie wiedziałem, ze takiej ksywki nabył.. |
Widać, że starannie omijałeś wszystkie wypowiedzi polityków PISu jeszcze w trakcie tej podróży i krótko po niej. Słońce Peru z ust im nie schodziło.
dalambert - 24 Marca 2009, 11:41
NURS, MOFFISS, Agi,
Czemu się nawzajem dziwicie Toż najnośniejszym problemem na tym wątku jest ostatnio szybkość pierdzikółek a sprawa polska
dzejes - 24 Marca 2009, 12:11
Nurs
Nie będę cytował, bo nie chce mi się już bawić w czepianie się słówek. Niemcy od 1990 roku wpakowali co najmniej 500 miliardów euro (przeliczając marki) w rozwój szeroko rozumianej infrastruktury we wschodniej części kraju. Na same autostrady (a jak sam zauważyłeś w większości podnoszono standard dróg istniejących, nie budowano od nowa, tak ja w Polsce) wydano ponad 40 miliardów euro, przy jednoczesnym podniesieniu przepustowości innych szlaków komunikacyjnych - koleje, lotniska. Tak więc porównywanie sytuacji w Polsce i w Niemczech jest bezsensowne.
Bezsensowne zakazy - to jest argument "u cioci na imieninach", bo każdy będzie miał inaczej ustawiony próg tolerancji, co pięknie wyszło na przykładzie Rafała i moim, gdy on widział 50% źle ustawionych fotoradarów, ja zaś jeden.
W Częstochowie na "jedynce" stawiano ekrany dźwiękochłonne i przy okzji ustawiono ograniczenie do 50 - zajęty jeden pas ruchu, robotnicy, maszyny - nie było to bezzasadne. Tyle że prace przerwano, jedynie co jakiś czas pojawia się ekipa, która coś dłubie. Ale zakaz wisi non stop od kilku miesięcy.
I właśnie takie postępowanie trzeba krytykować, nie fotoradary. Takie przypadki powodują, że jeździmy (bo ja przecież też, nie robię z siebie Matkiboski) jak w Afryce, czyli traktując zakazy jak przyjacielskie sugestie.
MOFFISS - 25 Marca 2009, 13:12
Badania opinii publicznej by CBOS
Polacy nie ufają także prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu (51 proc. deklaracji nieufności i 32 proc. deklaracji zaufania) oraz szefowi klubu parlamentarnego PiS Przemysławowi Gosiewskiemu (42 proc. deklaracji nieufności i 17 proc. - zaufania). W rankingu nieufności pierwsze miejsce zajął prezes PiS Jarosław Kaczyński (57 proc. deklaracji nieufności i 25 proc. deklaracji zaufania).
Co oznacza, że Polska jest krajem normalnych ludzi , a juz się bałem
edit: ale, że Edgar ma takie niskie notowania?
kiedyś słyszałem dowcip o jaro kaczynskim.
Po wykryciu sexafery w Samoobronie, poddano też badaniom genetycznym prezesa PIS. Wyniki były obiecujące - okazało sie, ze nie jest jednak OJCEM NARODU
Ale, zeby nie było tak do smiechu, do PO wraca Maryjan Ducze Krzaklewski - fatalnie, jednen z najgorszych AWSowców, chrobliwe dążący do władzy absolutnej polityk.
GAndrel - 25 Marca 2009, 16:25
To Krzaklewski był już kiedyś w PO?
Taselchof - 25 Marca 2009, 19:45
nie to PO była u Krzaklewskiego i Geremka Krzaklewskiego pamiętam z mega merytorycznych opinii o naszej konstytucji
MOFFISS - 26 Marca 2009, 09:38
dalambert napisał/a | NURS, MOFFISS, Agi,
Czemu się nawzajem dziwicie Toż najnośniejszym problemem na tym wątku jest ostatnio szybkość pierdzikółek a sprawa polska |
Są ciekawsze, jak kandydat na europosła - Kononowicz z Białystoku. Fragment wypowiedzi o złej sytuacji w Polsce:
"- Bo wszędzie się dzieje się, nie wiadomo, co się dzieje się "
Piech - 26 Marca 2009, 10:00
Ano właśnie! Kononowiczowi bardzo na sercu leży stan polskich dróg.
Cytat | Ni będzie biurokractwa, ni będzie łachmactwa, tylko naprawdę ludzie będą. Zimową porą będą szykować architekci plany budowy dróg, plany budowy dróg. Podkreślam jeszcze raz: plany budowy dróg. A na wiosnę wyjdziemy z budową ulic i... ulic, bo jakie mamy drogi? Jakie mamy? Co się stao się pod Jeżewem? Co się stao się? |
Ale uwaga, panowie. Jest też druga strona medalu
Cytat | A kierowcy też będą przez policję surowo karani, za alkohol, za papierosy, za wszystko. |
ihan - 26 Marca 2009, 10:02
Sposób wykorzystywania Kononowicza przez wypychających go kolesi jest obrzydliwy. Jakoś mnie nie śmieszy wcale.
Piech - 26 Marca 2009, 10:19
Kononowicz to człowiek umysłowo mocno ograniczony, można by rzec bezbronny. Można by rzec, że wykorzystać go to tak jakby wykorzystać dziecko. Rzecz naganna. Jednak to nie jest tak do końca. On dzieckiem jednak nie jest. Co więcej, bardzo chętnie daje się wykorzystywać. Przynajmniej tak jest w przypadku jego współpracy z Grupą Operacyjną. Tyle wiem z pierwszej ręki. "Konon" dobrze zdaje sobie sprawę na czym polega jego "urok". Jednak bardzo lubi być obiektem zainteresowania. Na swój sposób kalkuluje. Oczywiście pozostaje jeszcze kwestia smaku.
MOFFISS - 26 Marca 2009, 10:21
ihan napisał/a | Sposób wykorzystywania Kononowicza przez wypychających go kolesi jest obrzydliwy. Jakoś mnie nie śmieszy wcale. |
Uwiebiam poważne kobiety, jak myślisz czym się różni Kononowicz od poważnych polityków, tych z tv?
Powiem ci, oni mają ładniejsze sweterki To oczywista oczywistość
ihan - 26 Marca 2009, 10:28
MOFFISS, nie widzisz różnicy między karierowiczami, którzy sami wystawiają się na pośmiewisko, a wykorzystywaniem osoby o ograniczonej umiejętności poznawania świata, robieniu sobie z niego jaj i prześlizgiwaniem się po jego plecach? Dla mnie sytuacja jest moralnie obrzydliwa, a ci goście z "Grupy Operacyjnej" żałośni. Bardziej żałośni od Kononowicza.
MOFFISS - 26 Marca 2009, 10:33
ihan napisał/a | MOFFISS, nie widzisz różnicy między karierowiczami, którzy sami wystawiają się na pośmiewisko, a wykorzystywaniem osoby o ograniczonej umiejętności poznawania świata, robieniu sobie z niego jaj i prześlizgiwaniem się po jego plecach? |
Nie widzę!
Chcesz, abym zacytował równie inteligentne wypowiedzi tych polityków o nieograniczonych umiętnościach poznawania świata?
ihan - 26 Marca 2009, 10:34
Jeśli nie widzisz różnicy to rzeczywiście nie mamy o czym do siebie na ten temat pisać.
MOFFISS - 26 Marca 2009, 10:45
ihan napisał/a | o czym do siebie ... |
Hy? sugerujesz jakiś bliższy kontakt ?
Rafał - 31 Marca 2009, 09:19
ONET napisał/a | Recenzując samą książkę prezes IPN kilkakrotnie powtarzał na antenie radia RMF FM, że nie jej nie czytał i dlatego nie może się całościowo odnieść do zarzutów wobec niej. Jako podstawowy błąd metodyczny wskazał przytaczanie relacji anonimowych świadków, których zeznania powinny zostać spisane i podpisanego przez autora słów. |
http://wiadomosci.onet.pl/1943906,11,item.html
Czytam, czytam i chyba ktoś tu ma demencję. Albo Kurtyka, albo onet.
MOFFISS - 1 Kwietnia 2009, 10:47
http://wiadomosci.onet.pl...GZvcnVtMDAxLmpz
MOFFISS - 1 Kwietnia 2009, 12:39
wiadomość dnia!!!
Robert J. Szmidt: "Jest mi z głupio z powodu tego incydentu"
http://stefun.pl/newsy/s,...i4gU3ptaWR0fDI=
Agi - 1 Kwietnia 2009, 12:43
Ciąg dalszy tu
MOFFISS - 1 Kwietnia 2009, 12:44
|
|
|