Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
MOFFISS - 17 Marca 2009, 16:18
NURS napisał/a | Też możliwe
W każdym razie obawiam się, ze rządy młodych zdolnych będą równie partackie. |
No wiesz? Czy jako reprezentant nowego pokolenia elity intelektualnej jestem matołem? Spoko, damy sobie radę, hyhy
Piech - 17 Marca 2009, 18:20
Cytat | Senator Misiak już wyrzucony z PO |
Okay.
Trzeba by jeszcze PSL wyrzucić z PSL.
dalambert - 17 Marca 2009, 21:02
Piech, Tusek oświadczył, ze wprawdzie Pazerniak jedt pazerniak i kręci lody jak może, ale kalicja z z Partią Swojskiej Lewizny, jest dla KRAJU niezbędna i korzystna
NURS - 17 Marca 2009, 21:03
Wszystko byle nie PiS. Będę na niego głosował!
dalambert - 18 Marca 2009, 08:37
NURS napisał/a | Wszystko byle nie PiS |
to kiedy głosujesz na Giertycha i Leppera
NURS - 18 Marca 2009, 09:50
Powiem ci, mam szczęście. Nie będę musiał głosować na kolegów Kaczyńskiego Układ w którym te siły bedą ze sobą rywalizować nigdy nie nastąpi.
dalambert - 18 Marca 2009, 10:06
NURS, kto to wie ? A oświadczenie wszystko byle nie na PiS pozwala domiemywać , że na Hitlera / gdy by się taki sks... pojawił/ też byś głosował byle Kaczkom dokopać.
Cóż chawlebna determinacja i piekny przykład fanatyzmu
hrabek - 18 Marca 2009, 10:11
dalambert, wydaje mi sie, ze przesadzasz. Ja tez wychodze z podobnego zalozenia, ale zbior "byle nie na PiS" nie jest zbiorem zamknietym. Mozna dostawic przeciniek i dodac: "byle nie na PiS, Samoobrone i nowego Hitlera". I chyba o to Nursowi chodzilo, aczkolwiek moja wypowiedz tyczy sie tylko moich odczuc.
Easy - 18 Marca 2009, 10:11
dalambert napisał/a | NURS, kto to wie ? A oświadczenie wszystko byle nie na PiS pozwala domiemywać , że na Hitlera / gdy by się taki sks... pojawił/ też byś głosował byle Kaczkom dokopać. |
Takim przykładem to można wszystko do groteski i ślepego fanatyzmu sprowadzić.
dalambert - 18 Marca 2009, 10:21
hrabek, Easy, ależ oczywiście, ze poleciałem do groteski - poprostu testuję do jakiego stopnia zaślepienia i tolerancji na wszelkie POdraństwo , że o pazerniakach nie wspomnę , może posunąć się antypisizm postępowy
MOFFISS - 18 Marca 2009, 10:25
Easy napisał/a | dalambert napisał/a | NURS, kto to wie ? A oświadczenie wszystko byle nie na PiS pozwala domiemywać , że na Hitlera / gdy by się taki sks... pojawił/ też byś głosował byle Kaczkom dokopać. |
. |
Zamiast ględzić załóżmy partię zielonych- "Inteligentne Ramię Obrońców Narodu i Atmosfery"
Agi - 18 Marca 2009, 10:25
dalambert, w porządku, spróbuj mnie przekonać do głosowania na PiS.
Krótko, rzeczowo, najlepiej w punktach.
MOFFISS - 18 Marca 2009, 10:28
Agi napisał/a | dalambert, w porządku, spróbuj mnie przekonać do głosowania na PiS.
Krótko, rzeczowo, najlepiej w punktach. |
Lekarze powinni na nich głosować, ze względu na polipy w nosie
NURS - 18 Marca 2009, 10:28
dalambert napisał/a | NURS, kto to wie ? A oświadczenie wszystko byle nie na PiS pozwala domiemywać , że na Hitlera / gdy by się taki sks... pojawił/ też byś głosował byle Kaczkom dokopać.
Cóż chawlebna determinacja i piekny przykład fanatyzmu |
Przegrałeś!
Jest w sieci taki obyczaj, stary jak ona sama, że jak ktoś zjedzie na Hitlera w argumentacji, jest uznawany za totalnie przegranego! No i zjechałeś.
PiS jest zuem, kto wie, czy nie większym od Samoobrony i LPG czy R razem wziętych. I kiedyś to zobaczysz i będzie ci przykro, ze wierzyłeś takim oszołomom. Bo PiS jest jak Gosiu, obiecuje gruszki na wierzbie każdemu, kto czuje się pokrzywdzony, a jak coś tworzy, to jest peron we Włoszczowie, na który poszła fura kasy, zrobiono wokół niego burzę medialną (oto dobry pan nastał) i co? I nie ma perony, są tylko straty. I wcale nie masoni nie pozwalali ludziom tam wsiadać i wysiadać. A takich przykładów sztandarowych inwestycji politycznych PiS można podać dziesiątki. Ustawy, które trafiały do kosza, bo były pisanymi przez niedouczonych cieci na kolanie, bez konsultacji prawnych, byle dać igrzyska ludziom. Montowanie układów ze skompromitowanych ludzi - bo takimi lepiej sterowac, a później rozmontowywanie ich z krzykiem, że PiS nawet w swoich szeregach potrafi wroga wykryć i ukatrupić - a kto tych Netzlów-preztlów tam powtykał? Poszukaj i poczytaj argumentację pana prezydęta.
Dając władzę takim ludziom doprowadzilibyśmy cały kraj do podobnej sytuacji, dlatego zawsze znajdę sobie kogoś, kto będzie lepszy od tej ferajny, uwierz mi, to wcale nie jest trudne.
Pokaż mi co PiS po sobie zostawił. PO mimo wielu wad, którę widzę, i których nie omieszkam im wytknąć (już to robię) jest niebem w porównaniu z pisowskim piekłem nieudolności.
Nie patrz na to co ci ludzie mówią, tylko co robią.
dzejes - 18 Marca 2009, 10:31
Ja mogę co najwyżej przekonywać do głosowania przeciw PiSowi. Na Boga! Ratujcie fantastykę, gdy ONI wrócą takie rzeczy mogą ukazać się drukiem! Albo takie!
MOFFISS - 18 Marca 2009, 10:35
NURS napisał/a |
Pokaż mi co PiS po sobie zostawił... |
Jak to, co? Łuk KURSKI. "złotousta " pancerna pięść PIS.
Nocturn - 18 Marca 2009, 10:36
ah i jeszcze Włoszczową
MOFFISS - 18 Marca 2009, 10:41
Nocturn napisał/a | ah i jeszcze Włoszczową |
a! jeszcze Proroka Zbigniewa, ze świętą relikwią: polskim ziobrem adamowym
NURS - 18 Marca 2009, 10:51
dalambert napisał/a | hrabek, Easy, ależ oczywiście, ze poleciałem do groteski - poprostu testuję do jakiego stopnia zaślepienia i tolerancji na wszelkie POdraństwo , że o pazerniakach nie wspomnę , może posunąć się antypisizm postępowy |
Ciekawe, ze jako fanatyk potrafiłem Tuskowi nawtykać za fotoradary - ty, trzeźwo myslący - boisz się nawet pomyśleć, że twoi polityczni idole mogli coś spaprać. I tyle na temat fanatyzmu, dalambercie złoty
dalambert - 18 Marca 2009, 11:02
MOFFISS, dzejes, NURS, Nocturn, -panowie coś Wam umknęło / około półtora roku rządów PomyślnościPowszechnej na spółę z pazerniakami/ wasze zgodne okrzyki to propaganda wyborcza z 2007 roku, coż robicie za skamienieliny polityczne aż milo popatrzec a słuchać rozkosz prawdziwa;
te pancerne pięści PiS, te Gosie, te szlachetne oburzenia,
Mam rozumieć, że Stefek Burczymuch to orator szlachetny i umiaru pełen
a Zoładkowy Gorżelniak to wykwintny Dowcipniś i Stańczyk XXI w.
NURS napisał/a | Jest w sieci taki obyczaj, stary jak ona sama, że jak ktoś zjedzie na Hitlera w argumentacji, jest uznawany za totalnie przegranego! No i zjechałeś. |
Po sieci się nie włóczę, a Adolfa dobrze wspomnieć dla wyostrzenia problemu, ale dobrze niech ci bedzie STALIN- było nie było od AH osiągnięcia w zbordni, mordzie i zatruwaniu umysłow ma coś 10 razy wieksze.
Agi,
ależ ja się wcale nie wybieram głosować na PiS to i agitować Cię nie mam zamiaru, natomiast z lubością obserwuję antypisiarzy postępowych jak buczą na tym wątku to i od czasu do czasu nadeptuję im na pompkę by ruszyli do boju
Agi - 18 Marca 2009, 11:11
dalambert napisał/a | ależ ja się wcale nie wybieram głosować na PiS |
No wreszcie to napisałeś, dzięki, ulżyło mi
dalambert - 18 Marca 2009, 11:22
NURS napisał/a | jako fanatyk potrafiłem Tuskowi nawtykać za fotoradary | jako rozpuszczony kierowca wyscigowiec - akurat foto radary walące oszalałych rajderów / co to gnają ile fabryka dała/ to jedyne sensowne rozwiązanie może jak pupki girę z gazu ze strachu zdejmą to troche ludzi przeżyje dłużej
NURS - 18 Marca 2009, 11:31
Tak się moze wydawać człowiekowi, który cztery kółka widzi tylko na banknotach
Chłopie, mówimy o fotoradarach co dziesięć kilometrów w gminach, glównie w miejscach, gdzie postawiono znaki ograniczenia prędkości do 40-50 kilometrów. Tylko po to, zeby kosić kasę, nie od piratów - dla twojej wiadomości, dzisiaj samochody potrafią hamować efektywnie na 30 metrach ze 100 kmh, co w czasach wymyślania tych przepisów było czystym SF, a w Niemczech nie ma ograniczeń prędkości, poza wygranymi odcinkami, kiedy naprawdę jest niebezpiecznie, i jakoś ich statystyki są lepsze od naszych.
to nieprawda, ze więcej ludzi od tego przezyje. Bo giną z głupoty - nikt ich nie uczy porządnie jeździć, albo przez pijaństwo, albo dziury w drodze, na których złom się rozpada.
A tusk w kampani prezydenckiej powiedział, ze jest im przeciwny, za to go ganię.
I dla twojej informacji, od kilku lat stalem się statecznym kierowcą, zero mandatów, nawet rzadko przekraczam prędkości. Więc nie o piratowanie mi chodzi.
Kruk Siwy - 18 Marca 2009, 11:33
O Boh! Iskierka nadziei? Bo wiecie dalambert to człek zacny i prawy. I ludzi kocha, tylko że politycznie miłość i wiarę a także nadzieję umieszcza niefortunnie. Wszak to on zgasił światło, gdy wszyscy opuszczali Parysa...
Widać jednak pobyt na forum miał istotne znaczenie zdrowotne. Trzeba by innym Pisiorom przepisywać.
To mówię ja. Kruk. Doktor Kruk.
dalambert - 18 Marca 2009, 11:36
NURS, w Niiemczech sa ograniczenia prędkości - a właśnie mi perzelaciał za oknem w cichej miejskiej uliczce dupek od śmieci z szybkością jakieś 80-90 / widać sie w robocie spieszy i rajdowo smieciarą gania/
gdzie mają byc ograniczenia i kontrola jak nie w terenie zabudowanym , gdzie je właśnie rajdery w d.. mają,
A jak straca kasę na mandaty to może na benzynkęnie stanie i przypomną sobie do czego zelówki w butach służą i jak autobus kokumikacji miejskiej wygląda od środka
I tak trzymac,
NURS - 18 Marca 2009, 12:04
dalambert a co ja ci napisałem?
Są w niemczech ograniczenia w pewnych miejscach. Ale na trasach przelotowych i autobahanach ich nie ma. A tam te radary stoją. Wiozłem mame i babcię do Kłodzka i minąłem z tuzin tych cholerstw na 70 kilometrach.
A co do kasy na benzynkę, im mniej na nia masz, tym wiekszym jesteś leszczem za kierownica i tym szybciej kogoś zabijesz. Na tym to właśnie polega, u nas kultura jazdy jest tragiczna, dlatego ludzie giną. Bo nie maja obycia na jezdni, i jak tylko coś się dzieje, panikują i się rozwalają.
MOFFISS - 18 Marca 2009, 12:13
NURS napisał/a | Tylko po to, zeby kosić kasę, nie od piratów - |
Pomysł nie jest nowy, pamiętam kiedy za śp AWS lobbowałem za powszechnym wprowadzeniem fotoradarów. Dlaczego? Bo byłem potencjalnym producentem Czuję się usprawiedliwiony jako wstrętny kapitalista.
Ale tak poważnie, wydaje się, że to jedyna i skuteczna metoda finansowania budżetów gmin albo lokalnej policji, o ile pieniądze nie trafią do kasy państwowej. Szacunkowo koszt jednego fotoradaru zwraca się średnio po dwóch miesiącach.
A propos naszych sąsiadów zza Odry, mogę się autorytatywnie wypowiedzieć, bo tam mieszkałem ponad rok czasu. W miastach radary stoją i mandaty są wysokie.
Dalambert, wiesz dlaczego większość osób nie chce władzy PIS? Bo śmierdzą na kilometr narodowym socjalizmem, który jest niebezpiecznie totalitarny. A nikt nie chce żyć w państwie policyjnym.
Kilka lat temu, po objęciu władzy przez PIS, wdrażałem pewien projekt w jednej z dużych firm, zależnej od polityków, wiesz co zrobił PIS? Wywalił na zbity pysk nie tylko zarząd spółki, ale wszystkich aż do szczebla eksperckiego (gł. spec). Byłoby może ok, jeśli na ich miejsce przyszliby zawodowcy, ale niestety znacząca większość to byli amatorzy, aparatczycy.
Po wyborach, PO wywaliło zarząd i paru dyrektorów, TYLKO.
Ale nie takie przykłady są najgorsze. Tragiczny w skutkach aż do dziś, jest sposób w jaki PIS podzielił Polaków: na biednych i bogatych, na głupich i mądrych, na wierzących i niewierzących, na tych co z nami i na tych co przeciwko nam.
Rafał - 18 Marca 2009, 12:19
NURS napisał/a | Wiozłem mame i babcię do Kłodzka i minąłem z tuzin tych cholerstw na 70 kilometrach. | To się nazywa "bezpieczna ósemka" - 100 radarów bo to ładna okrągła liczba i dobrze się prezentuje w mediach. Plułem już tu nie raz żółcią na to kretyństwo porozstawiane w najbardziej idiotycznych miejscach. Wszystkie trupy jakie widziałem na ósemce (dobija już do 10 naocznie stwierdzonych) leżały w miejscach gdzie jest ograniczenie prędkości, jeden facet był wyciśnięty tuż przy fotoradarze, obok leżał fotelik.
Nie tędy droga.
dzejes - 18 Marca 2009, 12:46
Rafał napisał/a |
Nie tędy droga. |
Fotoradar go zabił?
Sam nie wiem co mam powiedzieć - z jednej strony nieraz zdarzało mi się pop***lać, gdy byłem ostatnio w Niemczech, to sprawdziłem ile mogę wycisnąć z samochodu, którym jechałem, ale...
Ale mamy takie drogi, jakie mamy, koleiny takie, że strach się bać, na owej ósemce zdarzyło mi się urwać amortyzator, po prostu jadąc i wpadając w dziurę. Przejścia dla pieszych w najdziwniejszych miejscach i tak dalej i tak dalej.
Więc póki nie będzie lepszych dróg - to trzeba zwolnić.
dalambert - 18 Marca 2009, 12:47
Rafał napisał/a | jeden facet był wyciśnięty tuż przy fotoradarze, obok leżał fotelik. | A wiesz przy jakiej szybkosci szanowny nieboszczyk sie ugrobił , czy aby nie mial radaru w ... ignal jak oszalały NURS napisał/a | Wiozłem mame i babcię do Kłodzka i minąłem z tuzin tych cholerstw na 70 kilometrach | jakoś nie zauważyłęm autobanów i autostrad w Polsce podobno Tusek miał je budować, ale pewie znowu PiS mu nie daje
|
|
|