Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 12 Stycznia 2009, 16:57
Ubliżasz mi, dalambert. Po pierwsze wcale się nie ślinię, po drugie to jest podłe i głupie, jeśli stosować twoją optykę, wedle której trzeba wojnę z Rosją zacząć jak najszybciej. Moja jest taka, ze Polska w UE da sobie radę, bo bedzie mniej lub bardziej nietykalna przez Ruskich. Trzeba z nimi iść na układy a nie bez przerwy wyzywać. Tak po prawdzie ta Ukraina, za którą chcesz umierać jest dzisiaj państwem na wpół mafijnym, te układy u nas to pikuś w porównaniu z tym co tam się wyrabia, za wiedzą i wolą rządzących.
dalambert - 12 Stycznia 2009, 17:01
NURS napisał/a | Trzeba z nimi iść na układy | a kankrietno ?
Coż to mamy ruskim oddac i w co ich ucałować by raczyli uznać nas za swoją kuricę -kochanicę ?
tfu
ihan - 12 Stycznia 2009, 17:12
A tak z ciekawości dalambert, z kim byś szedł na układy? Czy też należy wszystkim skakać do nogawek i szarpać? Inaczej, co można zyskać takim rzucaniem się, kankrietno.
dalambert - 12 Stycznia 2009, 17:22
Coż to znaczy iść na uklady, ruscy terroryzują sąsiadów i przekupują Europe, to nie znaczy, ze nas będą chcieli przykupić, już mają tu dość różnych rusofili / tak coś takiego istnieje w Polsce/ a jakie powody to my mamy do układów i z kim?
Mamy powód by wreszcie zacząć wydobycie gazu w Polsce na poważnie i jedyne "układy" to pilnować żebyśmy mieli z tego korzyść, a nie jakieś francowate cwaniaczki / patrz TPsa/
Wspierać zaś powinniśmy tych co mają podobne do naszych doświadczenia właśnie z tym koszmarnym ruskim imprerium.
NURS - 12 Stycznia 2009, 17:30
dalambert napisał/a | NURS napisał/a | Trzeba z nimi iść na układy | a kankrietno ?
Coż to mamy ruskim oddac i w co ich ucałować by raczyli uznać nas za swoją kuricę -kochanicę ?
tfu |
Ja nie jestem od rzadzenia, ale nie sadze, zeby trzeba było im coś dawać, oprócz partnerstwa w interesach, zamiast srać im w kaszkę przy każdej okazji. Ty widzisz wszystko w czarno-białych barwach. Jak ruski, musowo świnia, jak amerykanin - dusza człowiek. Problem w tym, ze wcale tak nie jest, a opowieści treści, jak to nam ruskie kuku robiły a amerykanie nie, są czysta demagogią, bo trudno porównywac sytuację sąsiada od 1000 lat z państwem na końcu świata, którego jeszcze 250 lat temu nie było.
Świat zmierza do globalizacji, młodym pokoleniom wisi, co kto komu spalił w 1527mym, wazniejsze jest, ze moga jechać i pracować w całej Europie, gdzie beda traktowani na równi z kiażdą inną nacją (nie licząc homofobów nacjonalistów pokroju Giertycha, rzecz jasna, ale to tylko jeszcze jakieś 20-30 lat). Patriotyzm nie polega na wywoływaniu kolejnych powstań i wojen, zeby dumnie polec. Popatrz na Chiny, koledzy byli najezdżani i madrze wchłaniali każdego najeźdźcę. Po wielu tysiącach lat nadal istnieją.
NURS - 12 Stycznia 2009, 17:32
dalambert napisał/a | Coż to znaczy iść na uklady, ruscy terroryzują sąsiadów i przekupują Europe, to nie znaczy, ze nas będą chcieli przykupić, już mają tu dość różnych rusofili / tak coś takiego istnieje w Polsce/ a jakie powody to my mamy do układów i z kim?
Mamy powód by wreszcie zacząć wydobycie gazu w Polsce na poważnie i jedyne układy to pilnować żebyśmy mieli z tego korzyść, a nie jakieś francowate cwaniaczki / patrz TPsa/
Wspierać zaś powinniśmy tych co mają podobne do naszych doświadczenia właśnie z tym koszmarnym ruskim imprerium. |
ty sie dobrze rozejrzyj, bo to nie Rusy nas teraz rozkradają:-) Handel masowy - w rękach Francuzów, którzy stosując o wiele bardziej ordynarne metody przejmowali sklep po sklepie, zeby wydusić konkurencję. Akurat znam to od środka, bo kilku znajomych popłynęło na franczyzie z sieciami. Jak wyjmiesz nos z tyłka rosji, to zobaczysz kto tak naprawdę niszczy naszą gospodarkę.
Fidel-F2 - 12 Stycznia 2009, 17:43
dalambert napisał/a | Mamy powód by wreszcie zacząć wydobycie gazu w Polsce na poważnie i jedyne układy to pilnować żebyśmy mieli z tego korzyść | nasz gaz najlepiej niech sobie lezy, gdzie lezy, a póki mozna kupować należy kupować
NURS - 12 Stycznia 2009, 17:58
dalambert napisał/a |
jedyne układy to pilnować żebyśmy mieli z tego korzyść, a nie jakieś francowate cwaniaczki / patrz TPsa/
Wspierać zaś powinniśmy tych co mają podobne do naszych doświadczenia właśnie z tym koszmarnym ruskim imprerium. |
Tak jak mamy korzyści z zakupy F-16, wyjazdów do Iraku itp, itd?
Każdy nas dyma, bo jesteście tak zaślepieni gryzieniem ruskich, ze nie widzicie, kto wam tyłki obrabia.
co do drugiej części twojej wypowiedzi - sugerujesz, że w Afganistanie powinniśmy walczyć po stronie mudżachedinów? Opamiętaj się, nie każda sierota po Ruskich warta jest obrony.
dzejes - 12 Stycznia 2009, 18:54
dalambert napisał/a |
Mamy powód by wreszcie zacząć wydobycie gazu w Polsce na poważnie i jedyne układy to pilnować żebyśmy mieli z tego korzyść, a nie jakieś francowate cwaniaczki / patrz TPsa/
|
Bratnia Korea Północna stosuje system, któy mógłby Ci się spodobać.
NURS - 12 Stycznia 2009, 20:24
A propos odzywki palikota. On wcale nie przekroczył kolejnej linii na drodze do troglodytyzmu partyjnego.
Pamiętacie, jak kiedyś robiono wywiad z Kurskim, gdzieś na ulicy. Nagle w tle ktoś krzyknął: Ty ku**o. Kurski obejrzał się i powiedział do dziennikarki coś w tym stylu: - To chyba do pani...
Jakoś wtedy nikt nie ryczał o usuwaniu tego pip pip piip z szeregów PiSu.
Jak ktoś wie gdzie szukać, może wstawić tutaj filmik, powinien być gdzies na Youtube.
Piech - 19 Stycznia 2009, 11:39
Cytat | Nie żyje kolejny skazany w sprawie Olewnika
Robert Pazik - ostatni z zabójców Krzysztofa Olewnika - powiesił się w celi płockiego więzienia. To już trzecie niewiarygodne samobójstwo sprawców porwania i brutalnego zabójstwa popełnione w zakładzie karnym. |
http://www.dziennik.pl/wy...e_Olewnika.html
Przypomina mi to tekst chyba z Monty Pythona: "accidentally, brutally stabbed himself in the stomack while shaving."
NURS - 19 Stycznia 2009, 11:41
Ja bym bardziej stawiał na vendettę bogatej rodziny, niż zacieranie śladów. Gdyby oni coś wiedzieli, to już po drugim samobójstwie reszta błagałaby o ochronę i sypała jak popadnie.
gorbash - 19 Stycznia 2009, 11:42
Piech napisał/a | Przypomina mi to tekst chyba z Monty Pythona: accidentally, brutally stabbed himself in the stomack while shaving. |
To Czarna Żmija. I już mnie nie ma.
dalambert - 19 Stycznia 2009, 11:51
Baranina i Sekuła tyż siię Bogatym Rodzinom narazili, oj nawet BARDZO bogatym
NURS - 19 Stycznia 2009, 11:59
dalambert, ja wiem, spiski w USA to tylko dla idiotów, ruskie i nasze za to, hu hu ha
Jak odrzucisz spiskowe teorie dziejów bardziej prawdopodobne wydaje się, ze ktoś wymierza im sprawiedliwość. Bo wyobraź sobie, ze ta mafia, którą tak wierzysz musiałaby obejmować też ziobrę i cały PiS, bo za ich rządów też któryś się powiesił, prawda? I reszta się nie zgłosiła do nich po ochronę, ciekawe dlaczego, przecież musieli mieć pełno w gaciach.
dalambert - 19 Stycznia 2009, 12:24
NURS, nie znam się na teoriach spisowych to Twoja specjalność / strasny hamerycki pisowski spisek co świat bidny krzywdzi łokrutnie/ a sugestia , że to rodzina Olewników powiesiła w więzieniach trzech głównych sprawców porwania ich syna , którą łakawie zawarłeś w swoim poscie jest poprostu równie niepradziwa co i wstrętna.
I to by było na tyle
NURS - 19 Stycznia 2009, 12:33
ja nie mówię, ze oni ich powiesili, tylko, że patrząc na fakty to już jest bardziej prawdopodobne, niż spisek jakichś rzekomych sił. więc proszę nie wykrecaj kota ogonem, jak masz w zwyczaju, kiedy fakty nie pasują do twoich wyobrażeń
Powiedz, czy PiS i Ziobro nie daliby parasolu ochronnego takiemu skruszonemu bandziorowi w zamian za konkretne zeznania pozwalające im na rozwalenie lewicy, skoro posuwali się do takich świństw jak atak na Blidę? Daliby, bez problemu. A ci co siedzą musieli wiedzieć, że będą nastepni. I złamaliby się jak nie po pierwszym, to po drugim "samobójstwie". A skoro nic takiego nie miało miejsca, uważam, ze ta teoria jest naciągana.
dalambert - 19 Stycznia 2009, 12:36
NURS napisał/a | ja nie mówię, ze oni ich powiesili | tylko w pokrętny sposób sugerujesz, że KAZALI POWIESIĆ, na jedno wychodzi, dywaguj sobie dalej, ale minie ten sobsób wykrecania rzeczywistości już poprostu nudzi
NURS - 19 Stycznia 2009, 12:43
A co ty sugerujesz?
Że istnieje żydokomunistycznocyklistyczny spisek, który żeby zatrzeć za sobą ślady każe wieszac, albo sam wiesza kolejnych bandziorów, a oni, nawet mogąc mieć parasol ochronny rządu PiS, który oświadczył, ze zniszczy czerwoną-pedałującą hołote, milczą jak grób, zeby się tej mafii nie narazić.
Piękna to baśń i stara, ale niedorzeczna.
A wskazywanie co jest bardziej prawdopodobne nie przesądza o niczyjej winie, to tak na marginesie. Ja nie ulegam waszej sraczce propagandowej, tylko staram się myslec o problemie.
Piech - 19 Stycznia 2009, 12:54
NURS - 19 Stycznia 2009, 12:56
masz mnie!
Piech - 19 Stycznia 2009, 13:03
To samo znalazłem w "Kamiennych Tablicach".
Ad rem. Ktokolwiek jest mocodawcą tych "samobójstw", ma bardzo długie macki i czuje się bardzo pewnie i bezkarnie. Bezczelnie kpi sobie ze wszystkich.
NURS - 19 Stycznia 2009, 13:13
wiesz, operując teoriami spiskowymi moze to być ktoś zupełnie z boku, kto wymierza sprawiedliwość po swojemu. jak w amerykańskich filmach. Tak potęzni ludzie nie maczaliby się tak nieznaczące sprawy, jak porywanie syna lokalnego biznesmena. rozumiem przewały na miliardy dolarów, rozumiem, ze Putin zyskiwał mandat do ataku na czeczenię organizujac wysadzanie bloków w moskwie a bush do ataku na irak kombinując przy broni masowej zagłady, ale co oni tu mieliby tu do ugrania?
NURS - 19 Stycznia 2009, 13:14
Piech napisał/a |
To samo znalazłem w Kamiennych Tablicach.
. |
W którym przykazaniu Mojrzesz nazwał kogoś hołotą?
Piech - 19 Stycznia 2009, 13:25
NURS napisał/a | Piech napisał/a |
To samo znalazłem w Kamiennych Tablicach.
. |
W którym przykazaniu Mojrzesz nazwał kogoś hołotą? |
Nie Mojrzesz, tylko Wojcieh Rzukrowski
NURS - 19 Stycznia 2009, 15:51
i gdzie była ta redakcja
end offtopicu.
Easy - 19 Stycznia 2009, 16:01
http://www.dziennik.pl/po...na_dywanik.html
Przyjdzie nam niedługo bronić Ojczyzny widłami i kamieniami...
mad - 19 Stycznia 2009, 18:44
Dzisiaj rzeczywiście można uwierzyć w teorię spiskową. Kolejne "samobójstwo", do tego ciekawy artykuł w "Przeglądzie Sportowym" o piłkarzu Udinese, który musi uciekać z Włoch, bo mafia grozi mu śmiercią za to, że ojciec sypie.
A może teorią spiskową jest odrzucanie teorii spiskowych?
Easy - 20 Stycznia 2009, 10:15
http://www.rp.pl/artykul/...rezygnowal.html
No i mamy pierwszą dymisję w rządzie. Pochwalę Ćwiąkalskiego, honorowo postąpił.
Piech - 20 Stycznia 2009, 10:43
Zupełnie nie o to chodzi, żeby minister taki czy inny podał się do dymisji.
|
|
|