To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

ilcattivo13 - 9 Stycznia 2013, 21:52

Dwie wiadomości - potwierdzona i niepotwierdzona.

Najpierw ta druga - na Twitterze Erica Dellumsa - tego, co podkładał głos Three doga w Fallout 3 - pojawił się wpis, że znowu zagra Three Doga. Albo w grze, albo w filmie. Stawiam na to pierwsze - Bethesda ma gotowy silnik Skajrima, z którymś coś zrobić musi, żeby nie tracić kasy. Tylko ciekawe kogo wezmą do zrobienia gry, skoro Obsidian ma roboty na następne kilka lat.

I ta potwierdzona - Brian Fargo powiedział w jednym z wywiadów, że nowy Torment będzie osadzony w uniwersum, w którym dzieje się akcja kickstarterowanej niedawno temu gry Numenera. Już tu o niej wspominałem, ale jakby ktoś przegapił, tak jak news o nowej, rewolucyjnej grze Chrisa Robertsa (tego od Wing Commandera i Privateera), to o Numenerze można poczytać tu.

Edit: pojawiła się też nowa wersja dema Age of Decadence. Oraz patch, który umożliwia grę ludziom, którzy bardziej od anglijskiego wolą russkij jazyk :D Ciekawe, kiedy dostaniemy polskiego patcha - przecież tylu chętnych zgłosiło się do teamu z propozycją tłumaczenia... :?

Matrim - 11 Stycznia 2013, 12:03

Cyberpunk 2077. O tak. Czekam bardzo :)
Ziuta - 11 Stycznia 2013, 12:32

A jak się podobała muzyka? Bo mnie Archive bardzo bardzo, a mnóstwo ludzi narzeka.
Matrim - 11 Stycznia 2013, 12:42

Ziuta, to jest to Archive o którym teraz jest głośno ze względu na Sępa? Tutaj pasuje bardzo bardzo.
Ziuta - 11 Stycznia 2013, 13:06

Ja słuchałem Archive zanim stało się modne ;P: Ludziska narzekają, że muzyka cienka, nie pasuje i w ogóle do bani jest,
ketyow - 11 Stycznia 2013, 14:01

Mnie średnio, ani grzeje, ani ziębi. Aczkolwiek wolałbym, żeby jednak grzała.
ilcattivo13 - 11 Stycznia 2013, 16:48

Przyznam, że to jeden z najfajniejszych klimatycznie filmików, jakie widziałem :) I na pewno dużo lepszy, niż te z Wiochmenów :roll:

A muzyka do tego trailera po prostu pasuje. I wolę taką, niż jakieś badziewne techno bandżo :wink:

Edit: ale jeśli chodzi o grę, to dopóki nie zobaczę gameplay'a - nie czekam na nią. Wolę się nie nakręcać, żeby potem nie załamać się cyberpunkowa wersją Wiochmena :/

Edit 2: Za to na pewno czekam na Rome 2: Total War :D

ilcattivo13 - 16 Stycznia 2013, 16:27

Wywiad z Brianem Fargo nt. nowego Tormenta :)

Z innych wieści - Age of Decadence został oficjalnie zatwierdzony przez Steam i będzie przez niego sprzedawany :)

I ostatni njus - Bethesda zaklepała prawa do nazwy Fallout odnośnie serialu telewizyjnego :D

Dunadan - 17 Stycznia 2013, 23:06

Matrim napisał/a
Archive o którym teraz jest głośno ze względu na Sępa?

Hehehe... ekhm, to żart? ;P:

A teaser robi wrażenie :shock: zapowiada się kolejny hicior i to znów od CD Projekt ;]

Na IGN przeanalizowali trailer i podobno jest tam napisane że Cyberpunk ma wyjść do 2015 ale wcześniej CDP ma wydać jakąś inną grę...

Matrim - 20 Stycznia 2013, 01:00

Dunadan napisał/a
Hehehe... ekhm, to żart? ;P:

Nie no. Co w telewiżu słyszałem o Archive, to tylko z dopiskiem, że to taki zespół, co robi muzykę do polskiego filmu :) Raczej nie moja estetyka, to nie poradzę, że nie znałem :)

Dunadan - 20 Stycznia 2013, 15:56

Matrim, Archive szerzej znany jest w Polsce od jakiś 7 lat kiedy to promował go Kaczkowski w radiowej Trójce, zwłaszcza ten utwór: http://youtu.be/iofT_kc7FH8 (wysłuchaj do końca, na spokojnie... warto) - taki współczesny Pink Floyd.
Muzykę do filmów robili nawet jeszcze wcześniej... a z tym polskim filmem to jest akurat na odwrót - to polski film jest znany bo muzykę do niego robiło Archive ;] dlatego o tym tyle w TV mówią.

ilcattivo13 - 24 Stycznia 2013, 10:09

Tym razem mniej cRPG, a więcej strategii :)

Po obejrzeniu gamplay'a z niecierpliwością czekam na Omertę: City of Gangsters. Walki wyglądają podobnie jak w XCOMie, ale za to mamy fajnie zrobioną niebitewną część gry - coś pomiędzy strategią a tekstowym RPG. Kulll! :D Cena w przedsprzedaży jest na poziomie ~90 pln, więc jest nadzieja, że w miarę szybko zejdzie do sensownego poziomu 30 - 50 pln.

Trochę z innej bajki jest Unwritten. Niby prościutka gra, zrobiona bardziej na zasadzie FTL niż normalnej strategii, ale coś w sobie ma. Tu też mamy elementy tekstowego RPG - są questy, które można przejść pokojowo lub bitewnie.

Ale największe zaskoczenie wywołało u mnie to :shock: Wyskoczyli z tym jak Filip z konopi - absolutnie nic wcześniej na temat remake'u tej gry nie słyszałem. Mam cholernie wielką nadzieję, że nie spierdzielą tego tak, jak Firaxis spierdzieliło XCOMa :/

Gdyby komuś chciało przypomnieć sobie klimaty Space Hulka, to niech zajrzy tutaj. Alien Assault to fanowski remake gry - zajmuje raptem 10MB i nie wiem, czy nie da się go odpalić na komórkach/tabletach. Na stronce jest też kilka innych gierek, m.in. coś w stylu Alien Breed :D

thinspoon - 24 Stycznia 2013, 10:16

ilcattivo, wiesz coś więcej na temat tego Space Hulka? Jaki ma być charakter rozgrywki?
ilcattivo13 - 24 Stycznia 2013, 10:23

wiem tyle, co pokazali w zajawce - ma wyjść w tym roku i ma to być oficjalny remake Space Hulka :wink:
ilcattivo13 - 28 Stycznia 2013, 09:09

Pojawił się dokładniejszy opis Unwritten :)
ketyow - 28 Stycznia 2013, 09:51

ilcattivo13, oł maj Gad - czekałem od dawien dawna i zastanawiałem się, czemu nikt na ten remake nie wpadł - oby nie skaszanili.
ilcattivo13 - 28 Stycznia 2013, 16:33

ketyow - no ależ przecież zaprawdę wpadli. Tyle, że nieoficjalnie. Nawet przez jakiś czas chodziło to w sieci jako Space Hulk, ale właściciel licencji zagroził im sądem i zmienili nazwę na Alien Assault :D
ketyow - 28 Stycznia 2013, 19:04

ilcattivo13, to Alien Assault to chyba jednak nie to samo - marzyło mi się porządne bicie w stylu starego SH, przy którym się nieźle za dzieciaka nastraszyłem - mało brakowało a bym miał teraz lęk do zamkniętych pomieszczeń :wink:
ilcattivo13 - 28 Stycznia 2013, 20:21

no dobra - troszkę podobne :wink: Taki niby-nieoficjalny-remake ;P:
Hubert - 29 Stycznia 2013, 08:55

Jeszcze jakieś wątpliwości? :mrgreen:
ilcattivo13 - 29 Stycznia 2013, 13:29

Hrabio - już od dobrych paru tygodni wiadomo, że będzie nowy Torment :wink: Zamiast łazić po gramach, tutaj byś częściej zaglądał ;P:

Edit: Ciąg dalszy szaleństwa remake'ów! :D W trzecim kwartale tego roku ma się pojawić remake jednego z najlepszych europejskich cRPG ever - Realms of Arkania: Blade of Destiny :D I to nie koniec, bo potem mają też rimejkować kolejne części trylogii :D

I drugi njus: na Kickstarterze ruszyła zbiórka na Beyond Beyaan. Opensource'ową kosmiczną strategię 4X. Grafika może i jest żywcem wzięta z lat 90-tych, ale to co się liczy, to możliwości rozbudowy gry. Jako, że to opensource, to można być pewnym tego, że zaraz po ukazaniu się gry pojawią się setki łatek, modów i kampanii stworzonych przez graczy i będzie można grac w nieskończoność ;P: Albo aż do pierwszego poważnego ataku wciórności :mrgreen:

Hubert - 30 Stycznia 2013, 12:46

ilcattivo13, i ja od tych kilku tygodni wiem, nie mam pojęcia, skąd Twoje założenie. ;P: Miałem na myśli wątpliwości co do np. jakości i oprawy artystycznej. Takie zawsze gdzieś się czają.
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2013, 14:18

a musisz takich skrótów myślowych używać? :wink:
ilcattivo13 - 30 Stycznia 2013, 22:50

Tacticali nigdy za dużo. XCOM "ździebko" nie wyszedł, ale w Q2 ma pojawić się ARMA Tactics :D Na razie niewiele wiadomo, ale screeny troszeczkę ujawniają. Punkty akcji będą na podobnej zasadzie co w XCOMie - jeden punkt na ruch/strzał/akcję specjalną (chyba takie będą?). Poza tym widać, że level nie będzie gridowany. No i chyba będzie to wszystko na maksa uproszczone, więc na poziom złożoności rodem z BE5 nie ma co liczyć. Ale jak już wspominałem - tacticali nigdy za dużo ;P:
ilcattivo13 - 1 Lutego 2013, 14:15

Unclaimed world. Baaaaardzo mało jest rtsów, które choćby na minutę przykuły moją uwagę, ale ten zapowiada się co najmniej smakowicie. Nareszcie ktoś podchodzi do tematu kolonizacji planet z głową :D
ilcattivo13 - 3 Lutego 2013, 18:36

Uwhagha - screenshoty z Shadowrun Returns:

Słiiiit :D

Matrim - 5 Lutego 2013, 10:02

Były plotki, jest potwierdzenie - Wiedźmin 3 nadchodzi :)
Witchma - 5 Lutego 2013, 10:09

I dobrze :mrgreen:
ilcattivo13 - 5 Lutego 2013, 14:47

Liczysz na ładne niebo? :wink:
Witchma - 5 Lutego 2013, 14:51

ilcattivo13, niezmiennie i nieustająco.

Partner forum