Gry o tron - Ogólnie o sporcie
Hubert - 20 Marca 2011, 23:06
Bardzo dobry finisz. Adam, salut!
A Stoch też dał do pieca
Witchma - 24 Marca 2011, 10:58
Henryk Sawka o sporcie
Jotha - 24 Marca 2011, 13:31
Celniejsze niż strzały naszych piłkarzy
rybieudka - 24 Marca 2011, 13:50
Niezłe, niezłe
merula - 24 Marca 2011, 19:55
lubię jego sposób widzenia świata
Nitj'sefni - 26 Marca 2011, 21:01
http://sport.tvp.pl/skoki...malysza/4208700
Orzeł wylądował.
RD - 26 Marca 2011, 22:23
I zrobiło mi się bardzo smutno. Skoki oglądam od wczesnego dzieciństwa, a miłością do tego sportu zaraził mnie Ojciec. Pamiętam ś.p. Bobaka, pamiętam niesamowitą technikę Fijasa, który de facto używał swoistego stylu V, układając narty i ciało ukośnie w stosunku do linii lotu. Pamiętam Ulagę (o Weissflogu i Nykaenenie nawet nie wspomnę), pamiętam Jana Bokloeva, który pierwszy odważył się wprowadzić do skoków nowy sposób prowadzenia nart i stosował go konsekwentnie, mimo krytyki i nieprzychylności sędziów...
Chwała Adamowi. Dostarczył mi niesamowitej ilości wzruszeń i radości. Kiedy zwyciężał w Predazzo powiedziałem, że już więcej może nie wygrywać, może skakać jak Kasai - dla czystej przyjemności a on... A on pokazał jeszcze wielokrotnie, że ma pazur i hart ducha prawdziwego mistrza. Wspaniały człowiek - skromny, a przy tym znający jednak swoją wartość.
Matrim - 26 Marca 2011, 23:16
Mam tak samo, choć pamiętam tylko całą karierę Małysza, wybuch małyszomanii i klasowe oglądnie Czterech Skoczni w trakcie lekcji w liceum
Smutno, że kończy, ale odchodzi w chwale, jak niewielu jest dane. A poza tym... Tak sobie dziś myślałem, czy za rok-dwa nie zatęskni mu się do skakania i nie wróci na parę miesięcy, jak Jordan wrócił do koszykówki Wielcy mają taki komfort, że mogą.
Nitj'sefni - 27 Marca 2011, 18:04
Ja też zacząłem interesować się skokami w momencie wybuchu "małyszomanii". Tyle weekendów spędzonych przed telewizorem... Coś się skończyło, dla mnie coś ważnego. Zawody nadal będę oglądał, bo ten sport mnie po prostu zainteresował. Nie zmienia to jednak faktu, że to już nie będzie to samo.
Matrim napisał/a | Tak sobie dziś myślałem, czy za rok-dwa nie zatęskni mu się do skakania i nie wróci na parę miesięcy |
Oby nie. Odszedł w wielkim stylu, jak na wielkiego sportowca przystało, a powrót mógłby skończyć się strasznym niewypałem, który pozostawiłby jedynie niesmak. Tak jest dobrze. Chociaż smutno...
mBiko - 27 Marca 2011, 19:41
Do wyliczanki RD mógłbym dodać jeszcze kilku zawodników, których występami emocjonowałem się przez lata i z prawdziwą przyjemnością mogę stwierdzić, że Małysz tych przeżyć dostarczył mi chyba najwięcej. W piękny sposób zakończył piękną karierę.
Denerwuje mnie tylko to, że tak wielu ludzi dziękuje mu za dziesięć lat, a przecież pierwszy jego start w zawodach PŚ miał miejsce 4 stycznia 1995r. , a pierwsze podium (drugie miejsce) 18 lutego 1996r.
merula - 7 Kwietnia 2011, 23:10
dla fanów snookera http://www.sport.pl/inne/..._do_lat_21.html
gratulacje oby tak dalej
Chal-Chenet - 8 Kwietnia 2011, 05:33
Łooo.
Witchma - 8 Kwietnia 2011, 08:01
Fantastyczna wiadomość
merula - 8 Kwietnia 2011, 08:41
Witchma, wiedziałam, że sie wzruszysz
Witchma - 8 Kwietnia 2011, 08:43
merula, nie szalejmy, na razie się tylko cieszę. Wzruszę się, jak będziemy mieli Polaka w main tourze
Chal-Chenet - 8 Kwietnia 2011, 08:44
Witchma, +1
merula - 8 Kwietnia 2011, 08:47
w głowach wam sie poprzewracało
Chal-Chenet - 8 Kwietnia 2011, 08:51
Nie, my żyjemy pięknymi marzeniami.
Fidel-F2 - 8 Kwietnia 2011, 09:14
facet wali kijem w kulki a lud się cieszy, ta cywilizacja musi upaść
Agi - 8 Kwietnia 2011, 09:52
Fidel-F2 napisał/a | facet wali kijem w kulki |
Ale jak finezyjnie!
Agi - 10 Kwietnia 2011, 19:41
Unia Leszno "rozjechała" Marmę Rzeszów!
Adanedhel - 22 Kwietnia 2011, 07:54
Fidel-F2 napisał/a | facet wali kijem w kulki a lud się cieszy, ta cywilizacja musi upaść |
Więc przyczynię się do jej upadku.
W najlepsze rozruszały się mistrzostwa świata w snookerze. I Higgins w 2 rundzie.
Prorokuję, że będzie czwarty tytuł i gdzieś po drodze przejedzie się po O'Sullivanie, o.
hrabek - 27 Kwietnia 2011, 11:27
Na razie tego przejeżdżania się nie było widać. Wręcz powiedziałbym, że idą łeb w łeb. Na 100-punktowego frame'a Higginsa O'Sullivan odpowiedział błyskawicznie, w końcówce zresztą uderzając w końcówce rozbicia z ogromną nonszalancją. Pierwsza runda nierozstrzygnięta, ale na wysokim poziomie. Fajnie się oglądało, zobaczymy, jak będzie dzisiaj.
hrabek - 28 Kwietnia 2011, 09:22
Higgins jednak wygrał. Ale o przejechaniu się nie może być mowy, skoro O'Sullivan w drugiej części gry prowadził. Dopiero w decydującym starciu wyszedł na prowadzenie i go nie oddał.
Dużo ciekawsza była końcówka drugiego ćwierćfinału Selby-Ding, w którym Selby zrobił wszystko, żeby przypadkiem nie wygrać.
Agi - 28 Kwietnia 2011, 09:34
Za to Judd Trump w znakomitym stylu pokonał Dotta 13:5. Bardzo kibicuję temu młodziakowi.
Witchma - 28 Kwietnia 2011, 11:12
Ech, okrutni jesteście, ja tu nie mam Eurosportu
dalambert - 28 Kwietnia 2011, 11:26
Witchma, nie marudź, masz za to powietrze i to jakie
Chal-Chenet - 28 Kwietnia 2011, 11:42
Ja tam Witchmę rozumiem. Sam doskonale obywam się bez tv, brakuje mi tylko i wyłącznie snookera. A transmisje na necie tną i zazwyczaj nie są najlepsze jakościowo.
Parę frame'ów z MŚ udało mi się jednak obejrzeć, trochę u mamy, jak byłem na święta, trochę w pracy. Ale to mało.
Adanedhel - 28 Kwietnia 2011, 17:18
hrabek napisał/a | Higgins jednak wygrał. Ale o przejechaniu się nie może być mowy |
Przecież ja nie przewidywałem "przejechania się". O'Sullivan jest za dobry. Droczyłem się tylko z jego fanami
Natomiast uważam Higginsa za lepszego gracza i byłem przekonany, że wygra. Agi napisał/a | Za to Judd Trump w znakomitym stylu pokonał Dotta 13:5. Bardzo kibicuję temu młodziakowi. |
Teraz prowadzi z Dingiem.
To co? Finał Trump - Higgins?
Agi - 28 Kwietnia 2011, 21:33
Adanedhel napisał/a | To co? Finał Trump - Higgins? |
Wolałabym Trump - Williams.
Na razie w półfinale Williams - Higgins jest 4:3.
Edyta:
Skończyło się na 5:3
|
|
|