Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Martva - 11 Maj 2009, 10:25
Lynx, powiedziała że pipetką, może upraszczała
Godzilla, z jednej strony tak, z drugiej może lepiej że chciała uśpić u weta niż utopić w rzece?
May - 11 Maj 2009, 19:28
Godzilla, dokladnie, wiem, ze to okropne, ale inna by wsadzila do worka i wyrzucila do smietnika...
Martva, a Ty nie chcesz zaczac swojej staropanienskiej kolekcji kotow? Sadzac po futerku to moga byc persem poprawiane, co by oznaczalo, ze beda fajne jak podrosna
corpse bride - 11 Maj 2009, 20:36
ja bym chciała drugiego kota, ale matu tego nie rozumie (jeszcze).
Fidel-F2 - 12 Maj 2009, 05:15
| May napisał/a | | Godzilla, dokladnie, wiem, ze to okropne, ale inna by wsadzila do worka i wyrzucila do smietnika... | a co w tym zlego?
Agi - 12 Maj 2009, 06:09
| Fidel-F2 napisał/a | | May napisał/a | | Godzilla, dokladnie, wiem, ze to okropne, ale inna by wsadzila do worka i wyrzucila do smietnika... | a co w tym zlego? |
Zapakuj się do worka i sprawdź.
Anonymous - 12 Maj 2009, 06:15
Agi,
Fidel-F2 - 12 Maj 2009, 07:23
że co? że niehumanitarne? no przecież nie mówię, że wcześniej nie można łebka ukręcić żeby się nie męczyło
Martva - 12 Maj 2009, 09:07
Fidel-F2, mamy cywilizację i XXI wiek, nie sikamy na jęczmień tylko idziemy do apteki po test ciążowy, nie ukręcamy zwierzakom łebków i nie pozbywamy się ich w workach, tylko usypiamy je u weta. Albo szukamy im domu.
Znalazłam hula-hop i nie umiem się niem bawić, nie wiem czy jest za małe/za lekkie, czy po prostu nie umiem i już.
Fidel-F2 - 12 Maj 2009, 09:20
dzejes - 12 Maj 2009, 09:46
| Martva napisał/a | | Fidel-F2, mamy cywilizację i XXI wiek... |
...więc gdy nam się nudzi prowokujemy panny na forum internetowym do zapałania świętym oburzeniem.
ihan - 12 Maj 2009, 10:18
Temat topienia, porzucania w zamkniętym worku kociąt/szczeniąt, zostawiania w lesie przywiązanego do drzewa psa nie jest ani śmieszny, ani zabawny, ani żadnej rozrywki w nim nie widzę. I prowokacja ma cel chyba, gdy ma zwrócić na coś uwagę.
dzejes - 12 Maj 2009, 10:34
To pisz do Fidela. Taką sobie zabawę znalazł, ot niewyrafinowany umysł. Taki Moffis a rebours. Gdy ten drugi walnie elaborat, Fidel krzyknie "Kozia kupa!"
ihan - 12 Maj 2009, 10:42
Koleżanka odchowała 2 kocięta (2 padły) ślepe, zostawione w worku koło rzeki. Znaleźliśmy dom 3 psom zostawionym w lesie, przywiązanym do drzewa. Osoby, które idą uśpić do weterynarza są dla mnie OK. A to jedyna alternatywa do późniejszego pozbywania się młodych. Sama bym to samo zrobiła, na wsi niestety nie sterylizuje się zwierząt. Nie zawsze zwierzęta, którymi się opiekujemy są naszą własnością, bywa suka jest za stara, by weterynarz się podjął sterylizacji. Bywa, suką opiekuje się dziecko, rodzice nie dadzą pieniędzy na sterylizacje, bo nie widza problemu w późniejszym topieniu szczeniąt. Sponsorowałam i sterylizację i usypianie szczeniąt. I nic złego w tym nie widzę.
dzejes - 12 Maj 2009, 11:45
Mam wrażenie, że się trochę rozmijamy.
Anonymous - 12 Maj 2009, 12:16
| dzejes napisał/a | | ...więc gdy nam się nudzi prowokujemy panny na forum internetowym do zapałania świętym oburzeniem. |
Dlatego riposta Agi była wielce akuratna.
Usypianie ślepych miotów jest jak najbardziej legalne. Jednak mam nadzieję, że nigdy nie będę musiała podejmować takiej decyzji. Lepsza już kastracja aborcyjna (na pewno dla kotki, bo póki nie urodzi, nie uruchamia jej się ponoć instynkt macierzyński) a zabezpieczenie zwierzaka przed ciążą to ideał, tyle że w życiu bywa tak, jak pisze ihan.
joe_cool - 12 Maj 2009, 22:47
| Martva napisał/a | | Znalazłam hula-hop i nie umiem się niem bawić, nie wiem czy jest za małe/za lekkie, czy po prostu nie umiem i już. |
pewnie ma za małą średnicę ja sobie zamówiłam to takie z tymi kulkami i aż się boję ale koleżanka z biura powiedziała, że jak mi się nie spodoba, to odkupi ode mnie.
EDIT: ej, forum mi wpisało, że zacytowałam Mirię, a to Martva przecież była... strejndż...
Anonymous - 12 Maj 2009, 22:52
joe_cool, też mi się takie coś z cytatami zdarzało czasem. Strejndż.
A przy okazji, całkiem niezależnie odnalazłam historię małych kocizn na miau. Jestem pod wrażeniem tego, ile serca ci ludzie okazali tym małym pokraczkom.
Martva - 13 Maj 2009, 07:36
| joe_cool napisał/a | pewnie ma za małą średnicę |
70cm, ale ja kurdupel jestem. Nie wiem czy z tych tańszych są większe, a boję się inwestować kilkadziesiąt złotych w coś czym mogę się nie umieć bawić
Zaczyna mi być coś widać w górnych partiach brzucha, a oponka pod pępkiem trzyma się miękko :/ Podobno bieganie pomaga, ale mi pomaga w znikaniu biustu
Miria, jeśli mówisz o Mari, to jest najlepszy ludź na świecie.
Martva - 13 Maj 2009, 14:23
Dostałam dziś rano maila od galerii że ktoś zarezerwował wstępnie moje kolczyki, a kilka godzin później SMSa od żony kuzyna posiadającej komis żebym sobie przyszła po kasę za sprzedane rzeczy (nie miałam pojęcia o sprzedanych rzeczach. Ciekawe co - broszki, kolczyki?).
Poszłabym do Kłębuszka, cholera. Potrzebuję kilku rzeczy niezwiązanych z biżu, typu satynowa tasiemka jako wiązadło do bluzki, i coś na ramiączka do innej bluzki, ale jak tam pójdę to wydam całą posiadaną kwotę na szkiełka i doskonale zdaję sobie z tego sprawę. Masakra. Jak nie staniki, to koraliki...
joe_cool - 13 Maj 2009, 16:17
| Martva napisał/a | | 70cm, ale ja kurdupel jestem. |
hm, zastanawiam się w takim razie, czy problemem jest bardziej wzrost, czy obwód w pasie
to cuś, które kupiłam, ma średnicę ok. 100 cm, jak dojdzie i przetestuję, to dam znać.
Martva - 13 Maj 2009, 16:29
Podobno wzrost. Ha, nie wiem
Martva - 14 Maj 2009, 08:21
Piętnasty dzień A6W. Trochę aua. Zaczynał mnie boleć dół kręgosłupa więc skorzystałam z rady wygrzebanej na Lobby i pierwsze 4 ćwiczenia robię z ugiętymi nogami, jest lepiej. Za to znów odzywa się szyja.
MilleniumFalcon - 14 Maj 2009, 09:30
Martva, jak u Ciebie już u zwierzątkach, to ja się podczepię w dobrej sprawie, pozwolisz?
Cegiełki na leczenie psa
Na aukcji są zdjęcia i opisana historia. Jeśli ktoś nie chce oglądać zdjęć - uprzedzam, straszne są i nóż się w kieszeni otwiera, to poniżej jest historia i numer konta.
| Cytat | Wycieńczony do granic możliwości nowofunland !!
Na początku maja br, z jednej z posesji w Bydgoszczy, została zabrana suka... w ostatniej chwili.
Właściciele doprowadzili ją do takiego wyniszczenia, wycieńczenia i stanu zagłodzenia.. że aż trudno w to uwierzyć. Zastano psa silnie wychudzonego i zaniedbanego, z mocno wystającymi żebrami i matową, skołtunioną sierścią. Pies był osłabiony, z ledwością wstawał i miał duże problemy z poruszaniem się. Zauważono u psa również guza Stickera wystającego z dróg rodnych, z którego sączyła się ropa. Pies był trzymany w klatce, w rażących warunkach. Wokół niej i w środku znajdowały się odchody co najmniej z kilku tygodni. Buda, która znajdowała się w klatce była dziurawa, oczywiście nie chroniła psa przed zimnem i upałem...Czym ten pies zawinił? Co takiego zrobił, że właściciele zgotowali mu taki los??? Psu wykonano badanie usg które stwierdziło zaawansowane ropne zapalenie macicy (karta badania w załączeniu).
Pies miał znacznie podwyższona temperaturę ciała 40 st. oraz silne odwodnienie. Lekarz stwierdził, że pozostawienie w takim stanie psa bez opieki weterynaryjnej zagroziło by jego życiu.
Pies je bardzo łapczywie, zrobi wszystko dla jedzenia, jednak z oświadczeń właścicieli wynika, że pies nie był głodny, toteż jeść nie chciał... Ogólnie... taki niejadek. Proszę o pomoc w leczeniu Belli Kołtuna.. każda złotówka się liczy!
Pomoc można kierować na konto:
Pogotowie i Straż dla Zwierząt
Plac Pocztowy 4/6
64-980 Trzcianka
Bank PKO BP S. A. w Czarnkowie
87 1020 3844 0000 1702 0048 1093
koniecznie z dopiskiem: Bella Kołtun, leczenie
|
Martva - 14 Maj 2009, 09:36
To może jeszcze w wątku o pierzasto-futrzastych ulubieńcach?
MilleniumFalcon - 14 Maj 2009, 09:43
Dobry pomysł, nie wiedziałam, że jest taki wątek. Ale już znalazłam. Dzięki.
jewgienij - 14 Maj 2009, 16:21
Tak, ale wybitny.
Nutzz - 14 Maj 2009, 20:57
No to może w odpowiedzią poczekam na interwencję Agi, ewentualnie któregoś ze świeżo mianowanych
Agi - 14 Maj 2009, 21:02
Się mówi, się ma
Nutzz - 14 Maj 2009, 21:03
Dżemkuję <ukłonik>
Martva - 14 Maj 2009, 21:19
Agi, dzięki
|
|
|