Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 11:10
Jej nie musisz, ona wysiada przy moich filmach
No to jedziemy z tym koksem:
Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death, Toxic Avenger, Rubber, Creature from the Haunted Sea, Parasyte: The Killer Pussy, Teenage Catgirls in Heat, Night of the Living Jews, The Refrigerator i oczywiście Killer condom. Na osłodę możesz obejrzeć też Ichi the killer
Powodzenia w oglądaniu
Martva - 14 Kwietnia 2011, 11:13
| Virgo C. napisał/a | | Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death |
Świetnie się bawiłam oglądając ten film
| Virgo C. napisał/a | | Teenage Catgirls in Heat |
A ten juz wymaga towarzystwa
Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 11:14
| Martva napisał/a | | Świetnie się bawiłam oglądając ten film |
Dlatego dałem go jako pierwszy. Jeszcze się może podobać i daje nadzieje, że inne nie będą takie straszne. A potem przyjdzie rozpacz
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 11:16
Trzynaste piętro/ The Thirteenth Floor Dość ciekawy, niezbyt skomplikowany film o sztucznej rzeczywistości. Ogląda sie przyjemnie choć łatwo przejrzeć scenariusz. Tu czy tam coś lekko szwankuje ale bez specjalnej szkody dla akcji.
Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 11:21
Virgo C., myślałem że zaskoczysz mnie jakimś niszowym kinem niepokoju węgiersko-bułgarskim, czy irańskimi komediami romantycznymi, a Ty mi tutaj takie tytuły... przecież to oczywiste, że mi się spodoba. Ichi the killer znam i lubię bardzo, a to nowe Rubber dostało ode mnie 8/10 Więc spoko, dam radę.
Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 11:31
Nie wiedziałem jaki jest Twój stosunek do Bollywood, więc wolałem nie ryzykować. Ale wobec tego może też dwie części Dhoom i Dona obejrzysz?
Adon - 14 Kwietnia 2011, 11:34
| Virgo C. napisał/a | Wobec tego jestem chyba jedynym, któremu się ten film podobał |
Mnie sie podobal.
Witchma - 14 Kwietnia 2011, 11:35
Wychodzi na to, że to merula jest jedyną, której się nie podobał
Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 11:42
Virgo C., oj musisz sie bardziej starać, ale w każdym razie dzięki. Już mam co oglądać do końca miesiąca ^^
hardgirl123 - 14 Kwietnia 2011, 13:07
ostatnio obejrzałam Czarnego Łabędzia :> niesmak pozostał
Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2011, 13:08
Czemu?
merula - 14 Kwietnia 2011, 13:27
Witchma, słuszna konkluzja, teraz ja się będę pławić o oparach wyjątkowości
Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 21:09
Stigmata - 7/10 - film dobry, tylko mam odczucie, że ktoś sobie pomyślał o zrobieniu filmu totalnie antyklerykalnego i tak też zrobił za bardzo się nie zastanawiając nad sensem, czy głębią obrazu. Pare lat temu może i mógł szokować, ale teraz po prostu dobra rzecz od strony warsztatowej.
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 22:38
Droga/The Road Wszyscy wiedzą o czy to, nie ma się co rozpisywać. Film świetny, dawno nic tak nie trafiło do mnie na poziomie emocji. Przerażajaca wizja.
corpse bride - 14 Kwietnia 2011, 23:30
four lions:
http://www.youtube.com/watch?v=Ew-SrlQ9tlI
Adon - 14 Kwietnia 2011, 23:38
Już mówiłem, że to świetny film.
Dunadan - 15 Kwietnia 2011, 15:25
Fidel-F2, serio? bez zgrywy? bo film miał tragiczne recenzje... jesli jest ok to się biorę za oglądanie!
NURS - 15 Kwietnia 2011, 15:45
Jeśli uwierzysz Dun, ze przecietna rodzina ma w domu zapasy żarcia na 10 lat, to nawet cię to specjalnie nie zaboli
Memento - 15 Kwietnia 2011, 15:46
Całkiem dobry film, ale nigdy nie wolno Ci, Dunadan, nie zakładać, że imć Fidel się zgrywa.
Scream 4
Wielki banan na mordzie podczas seansu i większość czasu po. Ma siłę rażenia i świeżość 'jedynki'. Dla fanów tandemu Craven-Williamson absolutne must watch! 8,5/10.
Iscariote - 15 Kwietnia 2011, 16:35
| Memento napisał/a | | Ma siłę rażenia i świeżość 'jedynki'. | I to jest dla mnie wystarczający argument żeby obejrzeć. Uwielbiam jedynkę.
Co do The Road... nie podobało mi się. Pomysł i Mortensen to jedyne plusy. Tak to mnie wynudził bardzo, a dzieciak wkurzał. Apokalipsa "na poważnie i rodzinnie" do mnie nie przemawia niestety.
Agi - 15 Kwietnia 2011, 20:48
Atramentowe serce - fajna bajka, właściwie nic więcej nie da się o nim napisać.
Dunadan - 16 Kwietnia 2011, 07:34
Memento, patrz, a ja to zakładam z góry
NURS, nie kumam... chodzi ci o ten schron czy co?
NURS - 16 Kwietnia 2011, 08:43
Nie, o ich dom. Mieszkali w nim do wyczerpania zapasów, coś tam coś tam zniszczyło swiat jak rodził im się syn. Wyszli, jak miał ileś lat.
Schron też niezły soki owocowe po tylu latach zabijają lepiej, niz cyklon B
Ten film i książka opierają się na podobnym schemacie co Ostatni brzeg, nie chodzi o logikę, tylko emocje, i pod tym względem jest ok.
Virgo C. - 16 Kwietnia 2011, 10:21
Dokładnie. I niestety tych emocji, moim zdaniem, w filmie zabrakło.
Nitj'sefni - 16 Kwietnia 2011, 17:07
Rio - Film niezły, ale po szumnych zapowiedziach spodziewałem się czegoś lepszego. Było kilka fajnych momentów, jednak do Epoki lodowcowej sporo brakuje.
Dunadan - 16 Kwietnia 2011, 22:24
NURS, no fakt, ale mnie uderzyło innego, te emocje własnie. Nie kumam matki porzucającej swoje dziecko w takim momencie. Powinno być właśnie na odwrót. Choć z drugiej strony z ludźmi to bywa cholernie różnie...
Film z pewnością warto obejrzeć, mi się "spodobał".
NURS - 17 Kwietnia 2011, 09:57
Jak wiesz, lubie te klimaty, ale mnie się raczej nie podobał - przez dużą ilość nielogiczności. McCarthy napisał książkę, która miała poruszać, i podobnie jak Shute podporządkował świat tezie, dlatego nie dba o logikę wydarzeń, bo te mają służyć zilustrowaniu jego zdania.
A co do reakcji Dun, potrzebny był bodziec, zeby wyszli z domu, no to go autor stworzył.
Memento - 17 Kwietnia 2011, 11:46
The Last King Of Scotland
Kawał solidnego, soczystego dramatu biograficzno-historycznego. 8,5/10.
Iscariote - 17 Kwietnia 2011, 13:11
The Rite / Rytuał - że też Hopkinsowi chce się grać na starość w takich filmach. Przez pierwsze 15 minut myślałem, że będzie nawet ciekawie, ale jednak nie. Przez cały seans miałem wrażenie jakbym oglądał pastisz filmu superbohaterskiego z młodym egzorcystą w roli głównej. Ani to rusza, ani ziębi... papka taka bez morału 4/10
Memento - 17 Kwietnia 2011, 13:47
Iscariote, moje dwie dychy są Ci wdzięczne.
|
|
|