To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 11:10

Jej nie musisz, ona wysiada przy moich filmach :mrgreen:

No to jedziemy z tym koksem:
Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death, Toxic Avenger, Rubber, Creature from the Haunted Sea, Parasyte: The Killer Pussy, Teenage Catgirls in Heat, Night of the Living Jews, The Refrigerator i oczywiście Killer condom. Na osłodę możesz obejrzeć też Ichi the killer ;P:
Powodzenia w oglądaniu :twisted:

Martva - 14 Kwietnia 2011, 11:13

Virgo C. napisał/a
Cannibal Women in the Avocado Jungle of Death

Świetnie się bawiłam oglądając ten film :D

Virgo C. napisał/a
Teenage Catgirls in Heat

A ten juz wymaga towarzystwa ;)

Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 11:14

Martva napisał/a
Świetnie się bawiłam oglądając ten film

Dlatego dałem go jako pierwszy. Jeszcze się może podobać i daje nadzieje, że inne nie będą takie straszne. A potem przyjdzie rozpacz :twisted:

Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 11:16

Trzynaste piętro/ The Thirteenth Floor Dość ciekawy, niezbyt skomplikowany film o sztucznej rzeczywistości. Ogląda sie przyjemnie choć łatwo przejrzeć scenariusz. Tu czy tam coś lekko szwankuje ale bez specjalnej szkody dla akcji.
Spoiler:

Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 11:21

Virgo C., myślałem że zaskoczysz mnie jakimś niszowym kinem niepokoju węgiersko-bułgarskim, czy irańskimi komediami romantycznymi, a Ty mi tutaj takie tytuły... przecież to oczywiste, że mi się spodoba. Ichi the killer znam i lubię bardzo, a to nowe Rubber dostało ode mnie 8/10 ;P: Więc spoko, dam radę.
Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 11:31

Nie wiedziałem jaki jest Twój stosunek do Bollywood, więc wolałem nie ryzykować. Ale wobec tego może też dwie części Dhoom i Dona obejrzysz? :mrgreen:
Adon - 14 Kwietnia 2011, 11:34

Virgo C. napisał/a
Wobec tego jestem chyba jedynym, któremu się ten film podobał :(

Mnie sie podobal. ;P:

Witchma - 14 Kwietnia 2011, 11:35

Wychodzi na to, że to merula jest jedyną, której się nie podobał :D
Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 11:42

Virgo C., oj musisz sie bardziej starać, ale w każdym razie dzięki. Już mam co oglądać do końca miesiąca ^^
hardgirl123 - 14 Kwietnia 2011, 13:07

ostatnio obejrzałam Czarnego Łabędzia :> niesmak pozostał
Chal-Chenet - 14 Kwietnia 2011, 13:08

Czemu?
merula - 14 Kwietnia 2011, 13:27

Witchma, słuszna konkluzja, teraz ja się będę pławić o oparach wyjątkowości :mrgreen:
Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 21:09

Stigmata - 7/10 - film dobry, tylko mam odczucie, że ktoś sobie pomyślał o zrobieniu filmu totalnie antyklerykalnego i tak też zrobił za bardzo się nie zastanawiając nad sensem, czy głębią obrazu. Pare lat temu może i mógł szokować, ale teraz po prostu dobra rzecz od strony warsztatowej.
Fidel-F2 - 14 Kwietnia 2011, 22:38

Droga/The Road Wszyscy wiedzą o czy to, nie ma się co rozpisywać. Film świetny, dawno nic tak nie trafiło do mnie na poziomie emocji. Przerażajaca wizja.
corpse bride - 14 Kwietnia 2011, 23:30

four lions:

http://www.youtube.com/watch?v=Ew-SrlQ9tlI

Adon - 14 Kwietnia 2011, 23:38

Już mówiłem, że to świetny film. :mrgreen:
Dunadan - 15 Kwietnia 2011, 15:25

Fidel-F2, serio? bez zgrywy? bo film miał tragiczne recenzje... jesli jest ok to się biorę za oglądanie!
NURS - 15 Kwietnia 2011, 15:45

Jeśli uwierzysz Dun, ze przecietna rodzina ma w domu zapasy żarcia na 10 lat, to nawet cię to specjalnie nie zaboli :-)
Memento - 15 Kwietnia 2011, 15:46

Całkiem dobry film, ale nigdy nie wolno Ci, Dunadan, nie zakładać, że imć Fidel się zgrywa. :P

Scream 4

Wielki banan na mordzie podczas seansu i większość czasu po. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ma siłę rażenia i świeżość 'jedynki'. Dla fanów tandemu Craven-Williamson absolutne must watch! 8,5/10. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Iscariote - 15 Kwietnia 2011, 16:35

Memento napisał/a
Ma siłę rażenia i świeżość 'jedynki'.
I to jest dla mnie wystarczający argument żeby obejrzeć. Uwielbiam jedynkę.

Co do The Road... nie podobało mi się. Pomysł i Mortensen to jedyne plusy. Tak to mnie wynudził bardzo, a dzieciak wkurzał. Apokalipsa "na poważnie i rodzinnie" do mnie nie przemawia niestety.

Agi - 15 Kwietnia 2011, 20:48

Atramentowe serce - fajna bajka, właściwie nic więcej nie da się o nim napisać.
Dunadan - 16 Kwietnia 2011, 07:34

Memento, patrz, a ja to zakładam z góry :mrgreen:
NURS, nie kumam... chodzi ci o ten schron czy co?

NURS - 16 Kwietnia 2011, 08:43

Nie, o ich dom. Mieszkali w nim do wyczerpania zapasów, coś tam coś tam zniszczyło swiat jak rodził im się syn. Wyszli, jak miał ileś lat.
Schron też niezły :-) soki owocowe po tylu latach zabijają lepiej, niz cyklon B :-)

Ten film i książka opierają się na podobnym schemacie co Ostatni brzeg, nie chodzi o logikę, tylko emocje, i pod tym względem jest ok.

Virgo C. - 16 Kwietnia 2011, 10:21

Dokładnie. I niestety tych emocji, moim zdaniem, w filmie zabrakło.
Nitj'sefni - 16 Kwietnia 2011, 17:07

Rio - Film niezły, ale po szumnych zapowiedziach spodziewałem się czegoś lepszego. Było kilka fajnych momentów, jednak do Epoki lodowcowej sporo brakuje.
Dunadan - 16 Kwietnia 2011, 22:24

NURS, no fakt, ale mnie uderzyło innego, te emocje własnie. Nie kumam matki porzucającej swoje dziecko w takim momencie. Powinno być właśnie na odwrót. Choć z drugiej strony z ludźmi to bywa cholernie różnie...
Film z pewnością warto obejrzeć, mi się "spodobał".

NURS - 17 Kwietnia 2011, 09:57

Jak wiesz, lubie te klimaty, ale mnie się raczej nie podobał - przez dużą ilość nielogiczności. McCarthy napisał książkę, która miała poruszać, i podobnie jak Shute podporządkował świat tezie, dlatego nie dba o logikę wydarzeń, bo te mają służyć zilustrowaniu jego zdania.
A co do reakcji Dun, potrzebny był bodziec, zeby wyszli z domu, no to go autor stworzył.

Memento - 17 Kwietnia 2011, 11:46

The Last King Of Scotland

Kawał solidnego, soczystego dramatu biograficzno-historycznego. :bravo 8,5/10.

Iscariote - 17 Kwietnia 2011, 13:11

The Rite / Rytuał - że też Hopkinsowi chce się grać na starość w takich filmach. Przez pierwsze 15 minut myślałem, że będzie nawet ciekawie, ale jednak nie. Przez cały seans miałem wrażenie jakbym oglądał pastisz filmu superbohaterskiego z młodym egzorcystą w roli głównej. Ani to rusza, ani ziębi... papka taka bez morału :roll: 4/10
Memento - 17 Kwietnia 2011, 13:47

Iscariote, moje dwie dychy są Ci wdzięczne. ;P:

Partner forum