Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dzejes - 23 Sierpnia 2008, 21:46
Chyba nie myślicie na poważnie, że to pełna treść umowy. Bez wątpienia są tam tajne paragrafy i załączniki precyzujące wiele rzeczy. Oczekiwaliście, że szczegóły dotyczące stacjonowania bądź co bądź amerykańskich wyrzutni z amerykańską obsługą zostaną opublikowane w Rzeczpispolitej? Bez yay.
jewgienij - 23 Sierpnia 2008, 21:58
Racja u dzejesa
Cały duch w aneksach, przypisach i uzupełnieniach "małym druczkiem" . Reszta to oficjalny bełkot jak życzenia imieninowe
ihan - 23 Sierpnia 2008, 22:09
jewgienij napisał/a | Dobrze, że Tuskowi nie pokazywał rogów za głową. |
Może chciał, tylko jest za niski i miał kłopoty techniczne. Swoją drogą fajny Naród, który ma takiego przedstawiciela do funkcji głównie reprezentacyjnych.
Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:13
ihan napisał/a | jewgienij napisał/a | Dobrze, że Tuskowi nie pokazywał rogów za głową. |
Może chciał, tylko jest za niski i miał kłopoty techniczne. Swoją drogą fajny Naród, który ma takiego przedstawiciela do funkcji głównie reprezentacyjnych. |
A Tuska za szefa rządu. Może pomogłoby troszkę, gdyby się zamienili?
Edit: było na, jest za.
ihan - 23 Sierpnia 2008, 22:16
Dzień nie sprawdzałam wiadomości i Tusk już nie jest szefem Rządu? Co to się wyprawia, no, no.
Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:31
ihan napisał/a | Dzień nie sprawdzałam wiadomości i Tusk już nie jest szefem Rządu? Co to się wyprawia, no, no. |
Już edytowałem Literówka się zakradła, no.
Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 22:32
hehe oby nie były to słowa prorocze
Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:34
Taselchof napisał/a | hehe oby nie były to słowa prorocze |
Oby były raczej
Easy - 23 Sierpnia 2008, 22:35
Dabliu napisał/a | Taselchof napisał/a | hehe oby nie były to słowa prorocze |
Oby były raczej |
I Rokita na premiera.
Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 22:38
oczywiscie mówisz o Nelly ?
Easy - 23 Sierpnia 2008, 22:39
Nie. Jan Rokita. I piszę poważnie.
Jeden z ostatnich porządnych. Wymień mi lepszego kandydata.
Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:43
Easy napisał/a | Nie. Jan Rokita. I piszę poważnie.
Jeden z ostatnich porządnych. Wymień mi lepszego kandydata. |
Ja, oczywiście.
Ale ponieważ nigdy nie będę kandydował, to może rzeczywiście Rokita...
Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 22:45
no tak inwigilacja prawicy za Suchockiej hasło Nicea albo śmierć nie wspieranie swoich w Krakowie idealny kandydat a że uczciwy (przynajmniej w pewnych swoich zasadach ) to czy ja wiem czy to taki całkowity plus ja osobiście jestem lewakiem więc pewnie wymienieni prze zemnie kandydaci spowodowali by u ciebie roztrój żołądka ze śmiechu ale jeśli chodzi o "PO-PiS" uważam że o wiele lepszy byłby ktoś rangi Sikorskiego, Schetyny czy Zdrojewskiego
Zresztą ja już widziałem plakaty premier z Krakowa
Easy - 23 Sierpnia 2008, 22:54
Taselchof napisał/a | ja osobiście jestem lewakiem więc pewnie wymienieni prze zemnie kandydaci spowodowali by u ciebie roztrój żołądka ze śmiechu |
Zaryzykuję i chętnie posłucham.
Taselchof napisał/a | Sikorskiego, Schetyny czy Zdrojewskiego |
Zdrojewski za chudy w uszach jest. Sikorski zwyczajny karierowicz. Schetyna - o, to jest dobra kandydatura. Schetyna to, jak często jest określany, "technik władzy". Solidny pracownik a nie gwiazdeczka medialna.
Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 23:10
Schetyna jest cynicznym graczem który powoli po trupach doszedł na samą górę jako przyboczny Tuska a więc ideał polityka jestem ciekawy czy Tusk go w porę wykończy jak innych Rokitę Gilowską Płażyńskiego czy Olechowskiego (ten tez byłby nie złym kandydatem na premiera ale mniejsza) Zdrojewskiego bym nie nazywał za chudym w uszach był świetnym prezydentem Wrocławia (wystarczy sobie przypomnieć powódź roku 97 gdzie nei źle dowodził akcją przeciwpowodziową) to on namaścił Huskowskiego a potem Dutkiewicza był przewodniczącym klubu, niestety tego się nie pamięta a Tuski sprowadził go tż na ziemią dając mu co by tu nie mówić marny trzeciorzędny resort kultury (teraz to się chyba jeszcze dziedzictwa narodowego nazywa:P) a Sikorski dla mnie jest zagwozdką owszem marny był z niego minister obrony narodowej (co by nie mówić i rzucać psy na Szczygłę który tez nie bardzo się sprawdzał w tej funkcji administratorem był lepszym ) może prócz prezencji i wysportowana ( ale co by tu nie mówić cholera nie było długo takiego co by te dwie rzeczy posiadał kazanie tłustym generałom przechodzenia testów sprawnościowych było świetne oczywiście PRowo ) ale kto by agenta brytyjskiego wybrał polskim premierem zresztą tusk już go niszczy wypuszczają na prezydenta jak dla mnie ci dwaj się zjedzą co by nie mówić w tym Tusk jest geniuszem
A co do lewicowych kandydatów widzę tu parę jednostek jest to były już premier M. Belka który co by nie mówić także był dobrym i skutecznym technikiem władzy mógłby to być Borowski ale nie widzę tutaj żadnej szansy na poparcie go przez szerszy elektorat lewicy w pewnym sensie mógłby to być Cimoszewicz który może genialnym premeirem nie był ale jak patrzę na to co sie dzieje to nóż się w kieszeni otwiera
NURS - 24 Sierpnia 2008, 00:20
IMO Rokita zagrał va banque licząc na wygraną kaczorów, w PO był marginalizowany więc wykonał ruch, Nelly przeszla do konkurencji, otwierając droge, gdyby co, ale się biedaczek przeliczył.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 01:00
mógł wykonać jeszcze jedne ruch samemu wkroczyć do pisu i zostać premierem ale to było by już jego samobójstwem i co najważniejsze nie miał za sobą ludzi którzy by to z nim zrobili, Zdrojewski i Gowin to trochę mało tak na marginesie rokita jest dość chwalony na falach radia ojca muchomorka podobnie jak Zdrojewski
NURS - 24 Sierpnia 2008, 01:59
Bo on jest wyjściem na centrum dla pisowszczyzny. IMO miał propozycję na wysokie stanowisko od Kaczorów, w razie przeciągnięcia głosów, Nelly nie poszla w szkodę bez jego wiedzy.
Tyle, ze my znamy tylko efekty a nie wszystkie ruchy pod dywanem, tam widac tylko, jak się bulteriery zaczynają gryźć.
Gustaw G.Garuga - 24 Sierpnia 2008, 10:08
NURS napisał/a | Ja bym teraz, na miejscu dziennikarzy, zaczął na wszelkich jego wystapieniach męczyć go pytaniami po angielsku skoro jest taki dobry - na stronie prezydenckiej chwali się znajomościa angielskiego, a jak pamiętam ten klip z ogłoszenia wygranej, kiedy dziennikarz CNN zadal mu proste pytanie i ten jego cielęcy wzrok, dopóki ktoś mu nie przetłumaczył, bezcenne, jak mówi pewna reklama |
Maria Kaczyńska w jednym z wywiadów przyznała, że prezydent nie ma talentu do języków. - Zna biernie angielski. Wszystko rozumie, poprawia tłumaczy, ale mówi niechętnie.
Taaaaaaaaaaaaa. Chodzi o 'Are you optimistic?' Ile powtórzeń i czasu trzeba było, żeby Kaczyński załapał, o co dziennikarz go pyta? A z tym poprawianiem to nie ma chyba na myśli poprawiania The Netherlands na Holland? Ordynarne wciskanie ordynarego kitu.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 11:24
a jak pani Maria mówi piękną angielszczyzną
Dla mnie w tej chwili PiS już straciło centrum prawie całkowicie, Rokita miał szansę wyjść z twarzą wchodząc w jakiś sposób do rządu Obiecankiewicza, mógłby w tej chwili powalczyć z Tuskiem który był osłabiony podwójną klęską ale nie zdecydował się na to
ihan - 24 Sierpnia 2008, 11:37
Raju, wy tak z tym Rokitą na poważnie?
NURS - 24 Sierpnia 2008, 12:45
w polityce ihan, nic nie ginie, polityk musi tylko odczekać te kilka miesięcy okresu pamięci (jakoś to tam zwą, po tym czasie lud ciemny wszystko kupi) i wraca jako zbawca.
A co do tarczy, dzejes, pewnie, ze są jakies tajne klauzule, ale w jawnych powinno być o warunkach brzegowych a tutaj, co tez podkreśla wielu komentatorów głębiej w tym siedzących, są tylko obietnice. IMO ta baza nie powstanie, nawet jesli obie strony ratyfikuja umowę. Nastepna administracja odpuści to sobie, albo potraktuje z buta, bo tak naprawdę liczy się tylko radar sięgający na terytorium rosji.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 12:45
Właśnie odsłuchałem programu Olejnikowej a więc pułkownik który nie chciał wlecieć na terytorium Gruzji z naszym cesarzem został nazwany tchórzem kompromitującym naszą armię a to że na pokładzie decyduje pilot zostało zakwestionowane tym iż jego bezpośrednim przełożonym jest cesarz więc taki ktoś jak pułkownik nie może decydować o tym gdzie się powinno lądować bo to już tylko krok od anarchii w armii i to wszystko wskazuje jak wygląda armia pod rządami Tuska , tymczasem brak decyzji o ułaskawienie Brylińskiego został skwitowanym że Kwaśniewski nawet Sobotkę ułaskawił a nasz robi to bardziej przemyślanie :d
Easy - 24 Sierpnia 2008, 12:55
NURS napisał/a | w polityce ihan, nic nie ginie, polityk musi tylko odczekać te kilka miesięcy okresu pamięci (jakoś to tam zwą, po tym czasie lud ciemny wszystko kupi) i wraca jako zbawca. |
Najlepszy przykład: Kaczyńscy.
Ktoś jeszcze pamięta, że Kaczyński startował w wyborach prezydenckich w 1995?
ihan - 24 Sierpnia 2008, 12:56
NURSie, i to mnie brzydzi w polityce. Jak ktoś się zbłaźni powinien mieć odwagę żeby odejść.
Pilot jako kompromitujący tchórz powinien być w trybie natychmiastowym zdegradowany i zmuszony do opuszczenia pokładu jako terytorium Polski ze spadochronem na plecach, a stery powinien przejąć Ten, Który Wie Wszystko, Zawsze Ma Rację i Nie Toleruje Tchórzostwa.
NURS - 24 Sierpnia 2008, 13:06
Najgorsze jest to, że taki paciulok robi jeszcze z własnych potknięć cyrk medialny. On chyba naprawdę wierzy, ze bycie prezydętem czyni z niego jakiegoś wszechmogacego cysorza.
Żenua.
edit: obawiam się jednak, ze tego pilota upieprzą tak czy inaczej, bo to pamiętliwe kurduple, po dwudziestu latach nie potrafili zapomnieć jakiegoś przytyku.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 13:06
no ale zrezygnował na rzecz Olszewskiego więc nie wystartował
edit: ja na miejscu reszty pilotów następnym razem kazał bym mu szukać cywilnego samolotu
Easy - 24 Sierpnia 2008, 13:11
Taselchof napisał/a | no ale zrezygnował na rzecz Olszewskiego więc nie wystartował |
Oj chyba jednak wystartował. Miał jakimś tam promil poparcia...
ihan - 24 Sierpnia 2008, 13:12
Ale wiecie co, narzekamy, a mamy prezydenta, który języki obce zna, na pilotażu się zna, szpiega obcego natychmiast rozpozna. Normalnie James Bond w kamuflażu.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 13:13
mhm słabo to pamiętam ale jak patrzę teraz na wszechwiedząca wikipedie to jednak chyba nie pamiętam ze Olszewski jak nie wszedł do drugiej tury powiedział że na nikogo nie warto głosować
edit aż marnuje się w tej robocie
|
|
|