To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dzejes - 23 Sierpnia 2008, 21:46

Chyba nie myślicie na poważnie, że to pełna treść umowy. Bez wątpienia są tam tajne paragrafy i załączniki precyzujące wiele rzeczy. Oczekiwaliście, że szczegóły dotyczące stacjonowania bądź co bądź amerykańskich wyrzutni z amerykańską obsługą zostaną opublikowane w Rzeczpispolitej? Bez yay.
jewgienij - 23 Sierpnia 2008, 21:58

Racja u dzejesa

Cały duch w aneksach, przypisach i uzupełnieniach "małym druczkiem" . Reszta to oficjalny bełkot jak życzenia imieninowe ;P:

ihan - 23 Sierpnia 2008, 22:09

jewgienij napisał/a
Dobrze, że Tuskowi nie pokazywał rogów za głową.

Może chciał, tylko jest za niski i miał kłopoty techniczne. Swoją drogą fajny Naród, który ma takiego przedstawiciela do funkcji głównie reprezentacyjnych.

Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:13

ihan napisał/a
jewgienij napisał/a
Dobrze, że Tuskowi nie pokazywał rogów za głową.

Może chciał, tylko jest za niski i miał kłopoty techniczne. Swoją drogą fajny Naród, który ma takiego przedstawiciela do funkcji głównie reprezentacyjnych.

A Tuska za szefa rządu. Może pomogłoby troszkę, gdyby się zamienili?

Edit: było na, jest za.

ihan - 23 Sierpnia 2008, 22:16

Dzień nie sprawdzałam wiadomości i Tusk już nie jest szefem Rządu? Co to się wyprawia, no, no.
Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:31

ihan napisał/a
Dzień nie sprawdzałam wiadomości i Tusk już nie jest szefem Rządu? Co to się wyprawia, no, no.

Już edytowałem ;P: Literówka się zakradła, no.

Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 22:32

hehe :P oby nie były to słowa prorocze :D
Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:34

Taselchof napisał/a

Oby były raczej :shock:

Easy - 23 Sierpnia 2008, 22:35

Dabliu napisał/a
Taselchof napisał/a

Oby były raczej :shock:

I Rokita na premiera.

Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 22:38

oczywiscie mówisz o Nelly ?
Easy - 23 Sierpnia 2008, 22:39

Nie. Jan Rokita. I piszę poważnie.

Jeden z ostatnich porządnych. Wymień mi lepszego kandydata.

Dabliu - 23 Sierpnia 2008, 22:43

Easy napisał/a
Nie. Jan Rokita. I piszę poważnie.

Jeden z ostatnich porządnych. Wymień mi lepszego kandydata.

Ja, oczywiście.
Ale ponieważ nigdy nie będę kandydował, to może rzeczywiście Rokita...

Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 22:45

no tak inwigilacja prawicy za Suchockiej hasło Nicea albo śmierć nie wspieranie swoich w Krakowie idealny kandydat ;P: a że uczciwy (przynajmniej w pewnych swoich zasadach ) to czy ja wiem czy to taki całkowity plus :wink: ja osobiście jestem lewakiem więc pewnie wymienieni prze zemnie kandydaci spowodowali by u ciebie roztrój żołądka ze śmiechu :D ale jeśli chodzi o "PO-PiS" uważam że o wiele lepszy byłby ktoś rangi Sikorskiego, Schetyny czy Zdrojewskiego

Zresztą ja już widziałem plakaty premier z Krakowa :wink:

Easy - 23 Sierpnia 2008, 22:54

Taselchof napisał/a
ja osobiście jestem lewakiem więc pewnie wymienieni prze zemnie kandydaci spowodowali by u ciebie roztrój żołądka ze śmiechu :D

Zaryzykuję i chętnie posłucham.

Taselchof napisał/a
Sikorskiego, Schetyny czy Zdrojewskiego

Zdrojewski za chudy w uszach jest. Sikorski zwyczajny karierowicz. Schetyna - o, to jest dobra kandydatura. Schetyna to, jak często jest określany, "technik władzy". Solidny pracownik a nie gwiazdeczka medialna.

Taselchof - 23 Sierpnia 2008, 23:10

Schetyna jest cynicznym graczem który powoli po trupach doszedł na samą górę jako przyboczny Tuska :mrgreen: a więc ideał polityka :D jestem ciekawy czy Tusk go w porę wykończy jak innych Rokitę Gilowską Płażyńskiego czy Olechowskiego (ten tez byłby nie złym kandydatem na premiera ale mniejsza) Zdrojewskiego bym nie nazywał za chudym w uszach był świetnym prezydentem Wrocławia (wystarczy sobie przypomnieć powódź roku 97 gdzie nei źle dowodził akcją przeciwpowodziową) to on namaścił Huskowskiego a potem Dutkiewicza ;P: był przewodniczącym klubu, niestety tego się nie pamięta ;P: a Tuski sprowadził go tż na ziemią dając mu co by tu nie mówić marny trzeciorzędny resort kultury (teraz to się chyba jeszcze dziedzictwa narodowego nazywa:P) a Sikorski dla mnie jest zagwozdką :D owszem marny był z niego minister obrony narodowej (co by nie mówić i rzucać psy na Szczygłę który tez nie bardzo się sprawdzał w tej funkcji administratorem był lepszym ;-) ) może prócz prezencji i wysportowana ( ale co by tu nie mówić cholera nie było długo takiego co by te dwie rzeczy posiadał kazanie tłustym generałom przechodzenia testów sprawnościowych było świetne :D oczywiście PRowo ) ale kto by agenta brytyjskiego wybrał polskim premierem :D zresztą tusk już go niszczy wypuszczają na prezydenta jak dla mnie ci dwaj się zjedzą :twisted: co by nie mówić w tym Tusk jest geniuszem :bravo

A co do lewicowych kandydatów :D widzę tu parę jednostek jest to były już premier M. Belka który co by nie mówić także był dobrym i skutecznym technikiem władzy ;P: mógłby to być Borowski ale nie widzę tutaj żadnej szansy na poparcie go przez szerszy elektorat lewicy w pewnym sensie mógłby to być Cimoszewicz który może genialnym premeirem nie był ale jak patrzę na to co sie dzieje to nóż się w kieszeni otwiera ;-)

NURS - 24 Sierpnia 2008, 00:20

IMO Rokita zagrał va banque licząc na wygraną kaczorów, w PO był marginalizowany więc wykonał ruch, Nelly przeszla do konkurencji, otwierając droge, gdyby co, ale się biedaczek przeliczył.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 01:00

mógł wykonać jeszcze jedne ruch samemu wkroczyć do pisu i zostać premierem ale to było by już jego samobójstwem :) i co najważniejsze nie miał za sobą ludzi którzy by to z nim zrobili, Zdrojewski i Gowin to trochę mało ;-) tak na marginesie rokita jest dość chwalony na falach radia ojca muchomorka podobnie jak Zdrojewski :P
NURS - 24 Sierpnia 2008, 01:59

Bo on jest wyjściem na centrum dla pisowszczyzny. IMO miał propozycję na wysokie stanowisko od Kaczorów, w razie przeciągnięcia głosów, Nelly nie poszla w szkodę bez jego wiedzy.
Tyle, ze my znamy tylko efekty a nie wszystkie ruchy pod dywanem, tam widac tylko, jak się bulteriery zaczynają gryźć.

Gustaw G.Garuga - 24 Sierpnia 2008, 10:08

NURS napisał/a
Ja bym teraz, na miejscu dziennikarzy, zaczął na wszelkich jego wystapieniach męczyć go pytaniami po angielsku :-) skoro jest taki dobry - na stronie prezydenckiej chwali się znajomościa angielskiego, a jak pamiętam ten klip z ogłoszenia wygranej, kiedy dziennikarz CNN zadal mu proste pytanie i ten jego cielęcy wzrok, dopóki ktoś mu nie przetłumaczył, bezcenne, jak mówi pewna reklama :-)

Maria Kaczyńska w jednym z wywiadów przyznała, że prezydent nie ma talentu do języków. - Zna biernie angielski. Wszystko rozumie, poprawia tłumaczy, ale mówi niechętnie.

Taaaaaaaaaaaaa. Chodzi o 'Are you optimistic?' Ile powtórzeń i czasu trzeba było, żeby Kaczyński załapał, o co dziennikarz go pyta? A z tym poprawianiem to nie ma chyba na myśli poprawiania The Netherlands na Holland? Ordynarne wciskanie ordynarego kitu.

Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 11:24

a jak pani Maria mówi piękną angielszczyzną ;P:

Dla mnie w tej chwili PiS już straciło centrum prawie całkowicie, Rokita miał szansę wyjść z twarzą wchodząc w jakiś sposób do rządu Obiecankiewicza, mógłby w tej chwili powalczyć z Tuskiem który był osłabiony podwójną klęską ale nie zdecydował się na to :P

ihan - 24 Sierpnia 2008, 11:37

Raju, wy tak z tym Rokitą na poważnie? :shock:
NURS - 24 Sierpnia 2008, 12:45

w polityce ihan, nic nie ginie, polityk musi tylko odczekać te kilka miesięcy okresu pamięci (jakoś to tam zwą, po tym czasie lud ciemny wszystko kupi) i wraca jako zbawca. :-)
A co do tarczy, dzejes, pewnie, ze są jakies tajne klauzule, ale w jawnych powinno być o warunkach brzegowych a tutaj, co tez podkreśla wielu komentatorów głębiej w tym siedzących, są tylko obietnice. IMO ta baza nie powstanie, nawet jesli obie strony ratyfikuja umowę. Nastepna administracja odpuści to sobie, albo potraktuje z buta, bo tak naprawdę liczy się tylko radar sięgający na terytorium rosji.

Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 12:45

Właśnie odsłuchałem programu Olejnikowej a więc pułkownik który nie chciał wlecieć na terytorium Gruzji z naszym cesarzem został nazwany tchórzem kompromitującym naszą armię a to że na pokładzie decyduje pilot zostało zakwestionowane tym iż jego bezpośrednim przełożonym jest cesarz więc taki ktoś jak pułkownik nie może decydować o tym gdzie się powinno lądować bo to już tylko krok od anarchii w armii :D i to wszystko wskazuje jak wygląda armia pod rządami Tuska :D , tymczasem brak decyzji o ułaskawienie Brylińskiego został skwitowanym że Kwaśniewski nawet Sobotkę ułaskawił ;P: a nasz robi to bardziej przemyślanie :d
Easy - 24 Sierpnia 2008, 12:55

NURS napisał/a
w polityce ihan, nic nie ginie, polityk musi tylko odczekać te kilka miesięcy okresu pamięci (jakoś to tam zwą, po tym czasie lud ciemny wszystko kupi) i wraca jako zbawca. :-)

Najlepszy przykład: Kaczyńscy.

Ktoś jeszcze pamięta, że Kaczyński startował w wyborach prezydenckich w 1995?

ihan - 24 Sierpnia 2008, 12:56

NURSie, i to mnie brzydzi w polityce. Jak ktoś się zbłaźni powinien mieć odwagę żeby odejść.

Pilot jako kompromitujący tchórz powinien być w trybie natychmiastowym zdegradowany i zmuszony do opuszczenia pokładu jako terytorium Polski ze spadochronem na plecach, a stery powinien przejąć Ten, Który Wie Wszystko, Zawsze Ma Rację i Nie Toleruje Tchórzostwa.

NURS - 24 Sierpnia 2008, 13:06

Najgorsze jest to, że taki paciulok robi jeszcze z własnych potknięć cyrk medialny. On chyba naprawdę wierzy, ze bycie prezydętem czyni z niego jakiegoś wszechmogacego cysorza.
Żenua.

edit: obawiam się jednak, ze tego pilota upieprzą tak czy inaczej, bo to pamiętliwe kurduple, po dwudziestu latach nie potrafili zapomnieć jakiegoś przytyku.

Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 13:06

no ale zrezygnował na rzecz Olszewskiego więc nie wystartował ;P:

edit: ja na miejscu reszty pilotów następnym razem kazał bym mu szukać cywilnego samolotu :P

Easy - 24 Sierpnia 2008, 13:11

Taselchof napisał/a
no ale zrezygnował na rzecz Olszewskiego więc nie wystartował ;P:

Oj chyba jednak wystartował. Miał jakimś tam promil poparcia...

ihan - 24 Sierpnia 2008, 13:12

Ale wiecie co, narzekamy, a mamy prezydenta, który języki obce zna, na pilotażu się zna, szpiega obcego natychmiast rozpozna. Normalnie James Bond w kamuflażu.
Taselchof - 24 Sierpnia 2008, 13:13

mhm słabo to pamiętam ale jak patrzę teraz na wszechwiedząca wikipedie to jednak chyba nie :P pamiętam ze Olszewski jak nie wszedł do drugiej tury powiedział że na nikogo nie warto głosować :mrgreen:

edit aż marnuje się w tej robocie :wink:

Partner forum