Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Lynx - 14 Kwietnia 2009, 22:30
Martva, a ja mam chęć na przemeblowanie...
Martva - 15 Kwietnia 2009, 16:09
Ja nie mam możliwości przemeblowania, kiedyś w takich chwilach przestawiałam łóżko, znaczy materac, ale teraz już nie mogę.
Posiedziałam w ogrodzie z motyką. Nienawidzę podagrycznika i coś mi się wydaje że złamię moje antychemiczne zasady i kupię herbicyd, bo inaczej mnie szlag jasny trafi.
Moza tym coraz bardziej choruję na wyżej linkowany stanik - i na jego inną wersję kolorystyczną, tzn czerwono-czarne Flamenco. A właściwie jasny, przezroczysty, pionowo cięty, miękki half-cup już mam. Ale to wiązanie między miseczkami mnie urzeka (wspominałam kiedyś że mam fioła na punkcie wiązań?).
Iwan - 15 Kwietnia 2009, 19:06
rzadko tu zaglądam i może już kiedyś mowa o tym była, ale ile liczy twoja kolekcja biustonoszy?
Martva - 15 Kwietnia 2009, 19:08
Za mało
A tak poważnie - policzę, sfotografuję, powiem
Iwan - 15 Kwietnia 2009, 19:12
| Martva napisał/a | Za mało | to odpowiedź jest oczywista
interesowała mnie liczba taka w przybliżeniu, trochę żonę podrażnić
Godzilla - 15 Kwietnia 2009, 19:16
Iwan, ja ciebie bardzo poważnie ostrzegam: najpierw znajdź sobie dodatkową fuchę...
Iwan - 15 Kwietnia 2009, 19:18
Godzilla, poznam szczegóły to sie zastanowię czy żona sie dowie
Lynx - 15 Kwietnia 2009, 21:01
Martva, ja mam podobnie z butami... <rozmarzona>
Martva - 15 Kwietnia 2009, 21:02
Tak na szybko licząc: 3 x Gaia, 1 x Ewa Bień, 1 x Panache, 6 x La Senza, 6 x M&S. A, i jeszcze 2 x Gorsenia. Czyli 19, plus jeden mi mama z Anglii dowiezie. Tylko części prawie nie noszę bo jest już za szeroka w obwodzie, albo za mała w miskach, albo niekompatybilna. Niektóre mam ochotę trochę pociąć nożyczkami i zobaczyć co z tego wyjdzie (Panache Specjalne okazje zostawia mi sine ślady na mostku i ma zupełnie bez sensu wysoko zabudowane miski, i tak sobie myślę że jakby mu skrócić fiszbiny z przodu, obniżyć mostek i górną krawędź, to może by coś z tego było. Biust mam jędrny i w dobrej formie i potrzebuję raczej zasłonięcia niż podtrzymania - znaczy mówimy o specjalnych okazjach, a nie codziennym łażeniu).
Strasznej Kaliope nie wliczam w całość, w ogóle nie wiem co z nią zrobić - to jest tak zły stanik, że nawet go nie chcę za darmo nikomu dawać.
Z innej beczki: przychodzę z psaceru, moja siostra mówi że właśnie włożyła sernik do piekarnika i dziwnie pachnie, nie wie czy jajko nie było nadpsute. Wchodzę do kuchni, wiaderko z serem sobie stoi, podnoszę - pełne. Sis łapie się za głowę, że rzeczywiście takie rzadkie było jak wlewała do formy. Wyjęła, wmiksowała ser, włożyła z powrotem do pieca. A teraz właśnie przyszła i mówi że wyłączyła piekarnik kiedy się zorientowała że nie dała sera.
Trochę lepiej się czuję, z moim roztargnieniem nie jest aż tak źle
Iwan - 15 Kwietnia 2009, 21:08
| Martva napisał/a | | Biust mam jędrny i w dobrej formie | ty wiesz jak pobudzić wyobraźnię
Martva - 15 Kwietnia 2009, 21:13
No ba
Nie wiem czy ok 20 to dobra liczba, w sumie ciągle mi mało. Chcę fioletowy! I chcę plunge'a od Effuniak.
Iwan - 15 Kwietnia 2009, 22:14
20 to z pewnością nie za dobra liczba ale juz takie magiczne 33
merula - 16 Kwietnia 2009, 07:32
Iwan, nie denerwuj mnie, zaczynam sie czuc jak niekobieta.
Martva - 16 Kwietnia 2009, 08:45
Iwan, dodatkowe 13 nie zmieści mi się w szufladzie I tak musiałam przerzucić skarpetki i rajtki do innej, żeby mi się kolekcja zmieściła (usztywniane zajmują strasznie dużo miejsca). Chociaż pewnie bez trudu bym znalazła pomysł na nie (już mi przychodzi do głowy z pięć konkretnych modeli ;P )
merula, za to mam jedną torebkę. Torbę właściwie. Torbiszcze Cały czas myślę że może by sobie kupić jeszcze jedną, nieco mniejszą i może mniej czarną, ale jakoś mi kasy szkoda
Kasiek - 16 Kwietnia 2009, 10:07
Dam na mszę - moja siostra się nawróciła
dalambert - 16 Kwietnia 2009, 10:40
| Kasiek napisał/a | | się nawróciła |
Na CO
Agi - 16 Kwietnia 2009, 11:08
Na mierzenie pod biustem, zapewne
dalambert - 16 Kwietnia 2009, 12:55
| Agi napisał/a | | Na mierzenie pod biustem, zapewne |
To jest takie wyznanie, ciekawe, a jakie mają dogmaty
Agi - 16 Kwietnia 2009, 13:27
Co do dogmatów nie wypowiadam się, natomiast katalog 10 przykazań łatwo można ułożyć
dalambert - 16 Kwietnia 2009, 13:33
Agi, dawaj to może być ciekawe. np
Nie będziesz nosiła stanika nadaremno
Kasiek - 16 Kwietnia 2009, 15:34
chyba niedobranego
Tak, zmierzyła się jak trzeba i jest 75/97 i normalnie ma 3 cm więcej "w" niż ja, zazdroszczę jej. Z drugiej strony... przerabianie wszystkich ubrań jeszcze o 3 cm...
Martva - 16 Kwietnia 2009, 16:29
Gratulacje, moja jest nienawracalna i nie daje się nawet zmierzyć, nosi to swoje 80C, a jest ode mnie szczuplejsza i - jak przypuszczam - bardziej biuściasta, tylko się strasznie spłaszcza.
W sumie ja zawsze miałam kompleks małego biustu, a ona dużego
May - 16 Kwietnia 2009, 20:31
Martva, niezla kolekcja!
Ja mam w tej chwili chyba 6, dwie maskaradki, dwa M&S, jedna freye (ale praktycznie przestalam jej uzywac) i jednego debenhamsa (ale robi sie przymaly, kurcza sie te staniki jakos, czy co?). Poza tym mam kolejne 3 do oddania w dobre rece...
| Martva napisał/a | | Gratulacje, moja jest nienawracalna i nie daje się nawet zmierzyć, nosi to swoje 80C, a jest ode mnie szczuplejsza i - jak przypuszczam - bardziej biuściasta, tylko się strasznie spłaszcza |
Zapomnialas napisac, ze przy kazdej probie nawrocenia sie awanturuje jakby jej ktos krzywde robil. I garbi sie, tak, ze biust jej niedlugo do pepka siegnie... Ale jak sie ktos uprze... (Nawet Bibi dala sie troszke nawrocic!)
A poza tym gratuluje szorta!
Martva - 16 Kwietnia 2009, 20:43
| May napisał/a | | Martva, niezla kolekcja! |
Ale kolekcja jak to kolekcja, leży w szufladzie. Jakby policzyć te które naprawdę często noszę, to by wyszło może z 7
| May napisał/a | | (ale robi sie przymaly, kurcza sie te staniki jakos, czy co?) |
Podejrzewam że tak. Zwłaszcza usztywniane. Pierzesz w pralce? Damy Kier dawno temu też mi się robiły podejrzanie małe podejrzanie szybko...
| May napisał/a | | Poza tym mam kolejne 3 do oddania w dobre rece... |
O, a jakie? Zmieszczę się?
| May napisał/a | | I garbi sie, tak, ze biust jej niedlugo do pepka siegnie... |
Też byś się garbiła w 80C
| May napisał/a |
A poza tym gratuluje szorta! |
Dzięki, ale od tego mam wątek autorski
Ziemniak - 16 Kwietnia 2009, 21:34
Fajne fotki wrzuciłaś na NK, tylko trochę przepalone w światłach. Powinnaś popracować trochę nad ustawieniami manualnymi
Martva - 16 Kwietnia 2009, 21:42
Ziemniak, rany boskie, chyba z 300 zdjęć wywaliłam dzisiaj (zostawiłam <20). Niestety te na których nie miałam głupiej miny/podwójnego podbródka/innych atrakcji były prześwietlone, bo akurat sobie znalazłam takie głupie miejsce do pozowania, psiakrew - to nawet nie była kwestia ustawień.
Ale ten aparat ma jedną genialną rzecz - samowyzwalacz twarzą. Zauważa twarz w kadrze (czasem się trzeba pogimnastykować żeby zauważył), a potem cyka do 10 fotek. Strasznie pomocna funkcja przy foceniu staników, tak swoją drogą
May - 16 Kwietnia 2009, 22:12
| Martva napisał/a | | O, a jakie? Zmieszczę się? |
M&S 30E, strasznie go lubie, ale zaczyna mi bulkowac i dwa miekkie debenhamsy, 30F, praktycznie nienoszone, bo zaraz po zakupie utylam troszke (albo sie skurczyly w pierwszym praniu...)
| Martva napisał/a | | Pierzesz w pralce? |
Nigdy w zyciu, wszystkie staniki piore wylacznie w lapkach
Martva - 16 Kwietnia 2009, 22:25
E to nie ma szans ale przeglądałam e-baya ostatnio, są fajne czarne pionowo cięte, tylko nie wiem czy to half-cupy czy balkoniki. W 30G powinnaś wleźć, nie?
| Cytat | | Nigdy w zyciu, wszystkie staniki piore wylacznie w lapkach |
No to ie wiem.
Martva - 18 Kwietnia 2009, 18:57
Moja Absolutnie Ukochana Bluzka I Trochę Światła
Moja Absolutnie Ukochana Bluzka I Więcej Światła
Moja Absolutnie Ukochana Bluzka I Rudy Kot
Moja Absolutnie Ukochana Bluzka I Matka Rudego Kota
Wiosna jest. Rozbuchana, rozzieleniona, biała, żółta, rozświergotana i brzęcząca. Strasznie tak lubię
jewgienij - 18 Kwietnia 2009, 20:13
Dobre.
A czemu wszystkie z profilu?
|
|
|