To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Romuald Pawlak.

Romek P. - 9 Lutego 2006, 14:43

Last Viking napisał/a
Romek P. napisał/a

A to niech sobie na Sycylię płynie, ja tam księstwo normańskie pomogę nawet zakładać :P

Trochę za gorąco dla Wikingów :wink:
Ale na jakąś fajną wyprawę łupieżczą to jak znalazł :D

A może tak wydrzeć siłą jakiś niewielki obszar z terytoriów Zachodniej Europy i ogłosić autonomię :P
Gospodarczo i ekonomicznie już ukształtowane, infrastruktura również - tylko brać :mrgreen:
... ech, ale dziewczyny u nas ładniejsze :?

Dobra, to każdy bierze mape i robimy burze mózgów w temacie GDZIE.
Dziewczyny się potem, na oczyszczony teren, zaprosi :)

mawete - 9 Lutego 2006, 14:50

Wyspa Wolin :mrgreen:
Last Viking - 9 Lutego 2006, 14:54

Romek P. napisał/a

Dobra, to każdy bierze mape i robimy burze mózgów w temacie GDZIE.
Dziewczyny się potem, na oczyszczony teren, zaprosi :)

1. Musi być dostęp do morza, co bym miał drakkary gdzie parkować :wink:
2. Muszą być góry i lasy, co by ewentualnie wojnę partyzancką z najeźdcami toczyć ... hmm, pytanie tylko czy znalazłby sie ktoś odważny, żeby nas atakować :roll:
3. Oczywiście musi być rozwinięta odpowiednio gałąź produkująca alkohol :P

Wychodzi mi FRANCJA :?

mawete - 9 Lutego 2006, 15:08

We Francji kiepski miód robią... :( (
Romek P. - 9 Lutego 2006, 15:10

mawete napisał/a
We Francji kiepski miód robią... :( (

To może Wyspa Brytyjska? Spełnia wszystkie wymogi Vikinga :)

Last Viking - 9 Lutego 2006, 15:27

Romek P. napisał/a

Powtórka z historii ? :wink:
Najazd Normanów na Anglię...

Ale wiecie co?
Kumpel mi kiedyś opowiadał jak to naszym okrętem flagowym, w czasie manewrów NATO ukryli się w jednym z portów w Szkocji. Przebywali tam 3 tygodnie. W celach rozpoznawczych (znaczy kobiet szukali :P ) dokonywali zwiadu (polegało to na zwiedzaniu wszystkich lokali w promieniu 50 km :wink: ).
Przez 2 tygodnie nic nie mogli eee... rozpoznać. Okrutnie szpetne podobno są Szkotki :?
W końcu ostatniego tygodnia: JEST :P ... Może to nie cud świata, ale zawsze :P ...
Chińska striptizerka :mrgreen:

Taaa... to może sobie jednak wyspy odpuścimy :wink:

mawete - 9 Lutego 2006, 15:46

Cholera okopmy się w Lublinie (będzie wyspa)... jakś dostęp do morza znajdziemy... :mrgreen:
Este - 9 Lutego 2006, 16:11

O, tu jakieś imperium się tworzy?
Jeżeli z dostępem do morza, to proponuję królestwo Brytyjsko-Antylskie ze stolicą na Azorach.

Romek P. - 9 Lutego 2006, 16:22

Last Viking napisał/a
Romek P. napisał/a

Powtórka z historii ? :wink:
Najazd Normanów na Anglię...

To mialem na myśli :)

[quote="Last Viking"]Ale wiecie co?
<ciach>Taaa... to może sobie jednak wyspy odpuścimy :wink:

Toż wyraźnie napisałem: nasze tam zabierzemy :) najpierw się teren oczyści z plag wszelakich, potem dopiero uczyni Winland, a potem... potem to choćby pot... to znaczy, potem to choćby lodowiec :)

Wiedźma - 9 Lutego 2006, 18:33

Romek P. napisał/a

Toż wyraźnie napisałem: nasze tam zabierzemy :) najpierw się teren oczyści z plag wszelakich, potem dopiero uczyni Winland, a potem... potem to choćby pot... to znaczy, potem to choćby lodowiec :)

Widzę, że planujecie coś w rodzaju porwania Sabinek :P

Pako - 9 Lutego 2006, 19:46

a ja widze, ze nie mam pojecia coplanujecie, ale sie przylacze, bo zapowaida sie bardzo ciekawie :mrgreen:
ktos/ktosia wie, co w koncu sie dzieje?niech ktos calosc stresci :)

Iscariote - 9 Lutego 2006, 21:45

Chodzi o to by zwlaczyc prohibicję na 7 morzach jak mi sie zdaję... :wink:
Romek P. - 9 Lutego 2006, 21:50

Iscariote napisał/a
Chodzi o to by zwlaczyc prohibicję na 7 morzach jak mi sie zdaję... :wink:

No, o rozjtrojeniu to słyszałem :) ale o rozsiedmio... jeniu? jezu? :P

Niemniej, na zwalczanie się piszę :) trzeba lać wino na wezbrane fale...

Anko - 10 Lutego 2006, 05:35

Romek P. napisał/a
może więc warto wygospodarować jakiś inny wątek, w którym byłoby miejsce na dyskusje warsztatowe i okoliczne?
Melduję, że zadanie wykonane!
http://www.science-fictio...p?p=27409#27409

Romek P. - 10 Lutego 2006, 10:21

Anko napisał/a
Romek P. napisał/a
może więc warto wygospodarować jakiś inny wątek, w którym byłoby miejsce na dyskusje warsztatowe i okoliczne?
Melduję, że zadanie wykonane!
http://www.science-fictio...p?p=27409#27409

Tak, więc tu hermetyczne dyskusje warsztatowe nieco ograniczmy, a dla zainteresowanych tamten wątek.

Pako - 10 Lutego 2006, 15:15

Czyli prohibicji mówimy radosne nie :mrgreen: podpisuję się pod tym wszystkimi czterema kończynami :)
Sięgnąłbym teraz z chęcią po Sophię jakąś albo inne tanie dobre wino, ale co poradzić, jak pod ręką nie ma? Więc na razie z prohibicją walczę tanią colą :)

Ale w końcu gdzie się wybieramy? Dokąd płyniemy przygotowywać sobie nasz własny raj w oczekiwaniu na jakiś inny? Bo zdecydowania brak. A do postulatów Vikinga dorzucę jeszcze żeby ciepło było, bo foki pod ochroną to ciepłych ubrań nie można zrobić ;)

gorat - 10 Lutego 2006, 15:18

Zamiast ganiać z mieczem i bu**el innym robić - piszcie! Od czego tu jesteście :P
Żeby była równowaga - jestem za prohibicją :twisted:

Pako - 10 Lutego 2006, 15:27

No i trzeba mi będzie znowu saxa czyścić :) To ciągle za prohibicją jesteś?
Romek, możesz mi smoka pożyczyć w szlachetnym celu na pięć minut? Raczej więcej na to nie zejdzie :)

Last Viking - 10 Lutego 2006, 15:54

Prohibicji mówię stanowcze NIE :D

Pako - nie ma to jak dobra Sofia za 5.90 zł :P ale lepszy miodzik mawete :roll:

gorat A napisać zdążymy. Sagę o naszych czynach :mrgreen:

Romek P. - 10 Lutego 2006, 15:55

Pako napisał/a
No i trzeba mi będzie znowu saxa czyścić :) To ciągle za prohibicją jesteś?
Romek, możesz mi smoka pożyczyć w szlachetnym celu na pięć minut? Raczej więcej na to nie zejdzie :)

Bierz. Jemu max minuta zejdzie, to sobie jeszcze pogadacie miło :)

Pako - 10 Lutego 2006, 16:00

Viking - myśmy się zrozumieli :) Już cię lubię :) A o tym miodziku mawete to sie tyle nasłuchałem, żę trzeba będzie kiedyś zakosztować :)

No Filippon, do nogi... Nie... NIE NIE DO MOJEJ! Do nogi gorata mówię!

Minęło kilkanaście sekund, po czym Filippon powrócił i z szelmowskim uśmiechem stweirdził:
Łykowaty trochę i glowa jakaś taka... taka niesmaczna. Soli byś dał, to by niebo lepiej było.

Dzięki Filippon! Na ciebie zawsze można liczyć :)

Gorat niestety już chyba zdania co do prohibicji nie zmieni. Ale nie będzie już chyba głośno poglądów swoich wyjawiał :)

mawete - 10 Lutego 2006, 17:27

Widzę, że tu się coraz więcej ludzi do mojego miodziku przysysa :mrgreen: trzeba będzie wydzielać na recepty... Tylko Nivak ma butelrczke... - wygrała... :D
Wiedźma - 10 Lutego 2006, 17:31

mawete napisał/a
Widzę, że tu się coraz więcej ludzi do mojego miodziku przysysa :mrgreen: trzeba będzie wydzielać na recepty... Tylko Nivak ma butelrczke... - wygrała... :D

To ja rezerwuję korek ;) Mnie wystarczy :D

Romek P. - 10 Lutego 2006, 17:37

mawete napisał/a

Ludzie wiedzą co dobre. Narobiłeś nam smaku, to teraz cierp godnie :D

Pako - 10 Lutego 2006, 17:42

mawete, wiem, pamiętam, że sam wtedy starałem się wygrac. Ale Nivak mnie ubiegła :) Może jeszcze jakiś konkursik zorganizujesz, co? Żeby innym dać szansę jeszcze :)
mawete - 10 Lutego 2006, 19:16

Pako tego miodziku nie robi się w ilościach hurtowych... myśliż że ile ja go mam? Cysternę? :mrgreen:
Pako - 10 Lutego 2006, 19:24

A mógłbyś mieć, mógłbyś mieć :) nikt by się nie obraził ;)
gorat - 10 Lutego 2006, 19:35

Po pierwsze: ja nie mam nogi :P
Pako napisał/a
Minęło kilkanaście sekund, po czym Filippon powrócił i z szelmowskim uśmiechem stweirdził:

Po drugie: to moja kopia :P Oryginał został przemielony przez ultry wydębione od głównego dowództwa :mrgreen:

Pako - 10 Lutego 2006, 19:44

Eh.. bywa :) ale kopię przynajmniej filippon zeżarł :) To cię może nauczy niewygadywania takich heretyckich rzeczy ;) Prohibicja muss nicht sein!
gorat - 10 Lutego 2006, 19:50

Zaraz, przecież wyrażnie piszę, że to Filippon jest kopią :P
Nie ma to jak larwy do wszystkiego... :mrgreen:

Partner forum