To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Piotr Rogoża

Ziuta - 5 Lipca 2008, 12:40

Ten piękny i wzruszający tekst ma jedną wadę – jest obarczony legendarną klątwą mongolskiego roweru
Chal-Chenet - 5 Lipca 2008, 12:51

Czyli?
Ziuta - 5 Lipca 2008, 13:02

Pewien Mongoł, siedzą c w swej jurcie pośrodku azjatyckiego stepu, wpadł na pomysł. Genialny pomysł. Zabrał się do wytężonej roboty manualnej i po paru godzinach zbudował protoyp roweru. Postanowił pokazac swój wynalzazek światu...
dalej nie będę opowiadał, bo się Piotrek obrazi, że brużdżę przeciwko niemu. :)

Piotrek Rogoża - 5 Lipca 2008, 17:18

Ziuta, bruźdź, bo i mnie zaciekawiłeś ;P: .
Ziuta - 5 Lipca 2008, 17:45

...no Mongoł wziął swój przewspaniały, samodzielnie wykonypowany rower i pojechał z nim do Wielkiego Miasta. Jechał wiele dni, wzbudzając zdumienie oraz zachwyt w oczach prostego ludu mongolskiego. W końcu dotarł na miejsce, a tam po ulicach jeżdżą setki samochodów i dwa razy tyle rowerów.
Mongoł zszedł na atak serca.

Piotrek Rogoża - 5 Lipca 2008, 18:23

Szit.
Ziuta - 5 Lipca 2008, 21:31

Spoko. Teraz w szkołach na PO ucza pierwszej pomocy. Zrobią resustytację oddechowo-krażeniową i będziesz jak nowy.
Piotrek Rogoża - 5 Lipca 2008, 22:01

PO to zło. Pamiętam, że dostałem tylko dst z bandażowania, bo supełek nie był zbyt estetyczny.
Ziuta - 6 Lipca 2008, 21:42

Raz tak obandażowałem kumpla, że wyglądał jak Niemiec w kotle stalingradzkim.
Piotrek Rogoża - 11 Lipca 2008, 18:05

Wrzuciłem następnego shorta na bloga. Co jakiś czas będzie tam trafiać krótka proza i chyba fragmenty dłuższych tekstów.
Rozważam też wklejenie komiksów o Psychopatyku, gałązce z urojeniami.

Agi - 11 Lipca 2008, 22:28

Piotrek Rogoża, a może wstawiłbyś link do bloga w podpis, łatwiej będzie na bieżąco znaleźć.
Piotrek Rogoża - 12 Lipca 2008, 10:18

Agi, mówisz - masz :) .
Easy - 12 Lipca 2008, 11:01

http://ksiazki.wp.pl/feli...3,felieton.html

Rogoża, szczęściarzu, to już nawet Dukaj analizy literackie tworzy na twoim przykładzie.

Ziuta - 12 Lipca 2008, 11:55

Powiedzmy szczerze – Rogoży dotyczą tu ostatnie dwa-trzy akapity i obrazek. :wink:
Easy - 12 Lipca 2008, 11:57

Ziuta napisał/a
Powiedzmy szczerze – Rogoży dotyczą tu ostatnie dwa-trzy akapity i obrazek. :wink:

Czepiasz się.

Artemis - 12 Lipca 2008, 12:10

oj, prawie cala czwarta strona jest o rogozy. bardzo trzezwa, madra ocena. podpisuje sie wszystkimi kopytami. fajnie, ze piotrek uniknal zaszufladkowania - juz pare tegich glow zauwazylo, ze tam o cos chodzi. mimo wszystkich brakow i niedorobek.
Piotrek Rogoża - 15 Lipca 2008, 14:51

Dla wszystkich satanistów gra i śpiewa Rogosza Band! :twisted:
Chal-Chenet - 15 Lipca 2008, 15:16

Intrygujące...
Ziuta - 15 Lipca 2008, 15:21

Poczekajcie, aż Rogóż założy boys-band. Squad juz jest, tylko musi się zjechać. A przynajmniej 1/3 składu - nauczyć gry na jakimkolwiek instrumencie. :D
Piotrek Rogoża - 15 Lipca 2008, 15:31

Siedziałem z bratem w pokoju. Nagle ukazała nam się Wielka Ujarana Rasta Małpa i pokazała chwyty oraz podyktowała tekst.
W tym krótkim momencie olśnienia doznaliśmy fenomenologicznego wglądu w światopogląd polskiego rasta i dokonaliśmy jego syntezy. Właściwie to kosmiczna energia przez nas przemówiła.

edit: Ziuta, możesz grać np. na libido żeńskiej części publiczności. Pasuje?

gorat - 15 Lipca 2008, 15:44

WURM? Brzydkawy musiał to być małpiszon.

Hm, od kiedy kursy grania na libido?

Ziuta - 15 Lipca 2008, 16:10

Cytat
edit: Ziuta, możesz grać np. na libido żeńskiej części publiczności. Pasuje?

Nie uwierzysz pewnie, ale całe życie na coś takiego czekałem! :mrgreen:

Piotrek Rogoża - 22 Lipca 2008, 23:09

DJ Rogosza's gonna rock da floor! :twisted:

Dalszy ciąg muzykowania, tym razem zmiana klimatu: track w założeniu ma być utrzymany w klimacie rave z początku '90. Nie wiem jak wyszło.
A odnośnie hiciora reggae, dwie sprawy: 1) nie, to nie było na serio i 2) tak, w refrenie koszmarnie fałszuję :) .

Ziuta - 23 Lipca 2008, 10:48

Na serio to będzie przyobiecany boysband. :)
Adashi - 23 Lipca 2008, 12:24

Piotrek Rogoża napisał/a
DJ Rogosza's gonna rock da floor! :twisted:

Dalszy ciąg muzykowania, tym razem zmiana klimatu: track w założeniu ma być utrzymany w klimacie rave z początku '90. Nie wiem jak wyszło.

Całkiem nieźle, imho. Widać inspirację Westbamem i Marushą :wink: Przydałoby się nieco miłego żeńskiego wokalu. Ale ogólnie jest bardzo dobrze. Gdybym rozkręcał party na squacie to bym zapuścił ten kawałek, DJ Piter :mrgreen: :bravo

edit:
Aha, teraz zapodaj coś w klimacie happy hardcore :wink:

Martva - 9 Sierpnia 2008, 15:22

Moja siostra przyjechała na parę dni do Polski i robiła zakupy książkowe. Wahała się między czymś i Rogożą.
Siostra: ej, a Rogoża jest dobry?
Ja (z mocą): Tak.
Siostra: a czytałaś którąś książkę?
Ja: Nie.
Siostra: To skąd wiesz?
Ja: kobieca intuicja i parę przeczytanych opowiadań mi to mówią.

Uwierzyła, kupiła, zabrała do Anglii. Przeczytałam wcześniej, i co? Miałam rację ;)

May - 9 Sierpnia 2008, 16:45

Kupilam, zabralam do Anglii. przeczytalam. W dwie godziny. Fajny klimacik, rock'n'rollowy wlasnie :twisted:
Tylko strasznie tego czytania malo! Jak juz wspomnialam w innym watku - wspolczynnik cena/objetosc jest wysoce niezadawalajacy...
PS I wcale sie nie wahalam miedzy Rogoza a czyms innym, byl na mojej liscie rozwazanych zakupow, ale wolalam zasiegnac opinii siski (zwykle podoba nam sie to samo). Poza tym tez czesc tych opowiadan czytalam...

Piotrek Rogoża - 10 Sierpnia 2008, 17:25

May, ja osobiście, jeśli chodzi o lektury, wolę lekki niedosyt niż przesyt... Niemniej, jeśli Ci się podobało, a chciałabyś więcej ;P: - zawsze jest "Po spirali", powieść osadzona w realiach Cielęcina.
May - 10 Sierpnia 2008, 18:43

Piotrek Rogoża, jest na liscie ksiazek "do sprowadzenia" :twisted:
Co przypomina mi, ze nalezaloby liste wklepac w kompa i przeslac Martvej...

Piotrek Rogoża - 21 Sierpnia 2008, 12:35

Mój siedemsetny post!
Mogę zapowiedzieć, że będę uchwytny na Polconie. Jeśli ktoś przyjedzie już w czwartek i będzie się mocno nudził, zapraszam na prelekcję o miastach w fantastyce polskiej - wersja poprawiona względem pyrkonowej, plus raczej nie będę zmęczony i zapewne zyskam na komunikatywności. W sobotę odbędzie się premiera antologii "Nowe idzie" z moim opowiadaniem na pokładzie, liczę tu na jakieś małe afterparty. No a najwytrwalsi mogą zajrzeć też na spotkanie autorskie, przewidziane na niedzielę. Detale, jak wierzę, już wkrótce na oficjalnej stronie konwentu - www.polcon2008.pl

Partner forum