Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...
Agi - 24 Sierpnia 2012, 11:29
Agi napisał/a | Normalny, policyjny opis osoby (takie się właśnie sporządza), |
W tym miejscu była ironia.
Godzilla - 24 Sierpnia 2012, 11:43
Rozumiem. Mi po prostu ręce opadły.
Agi - 24 Sierpnia 2012, 11:48
Mnie też, tylko dałam temu wyraz w inny sposób.
Czasem mam wrażenie, że policji wcale nie zależy na złapaniu przestępcy, znalezieniu osoby. A może to tylko nieudolność?
Godzilla - 24 Sierpnia 2012, 11:52
Albo dziennikarska cenzura?...
fealoce - 24 Sierpnia 2012, 13:04
Myślę, że to drugie jednak...
Pucek - 28 Sierpnia 2012, 15:31
Niebywale przygodowa ta druga linia metra się okazuje
Jak nie urok/kurzawka to przemarsz wojsk. Albo przynajmniej bomba.
Jeden taki pocisk łupnął w budynek Prudentialu - słynne zdjęcie z czasu powstania - a ten sobie poleżał, dosłownie pod schodami budynku.
Jak tak dalej pójdzie, to mam marne szanse na przejażdżkę metrem z Pragi do Śródmieścia.
dalambert - 29 Sierpnia 2012, 07:27
A mnie dziwi parę kwestii związanych z tą "bumbą" , tak wiem, że to pocisk z ciężkiego moździerza Karl, ale zapraszam do "Historycznych" tam się wyłuszczę.
gorbash - 29 Sierpnia 2012, 07:56
Miałem kiedyś szkolenie z zarządzania projektami i była dyskusja na temat co robić jak się projekt opóźnia. Szkolący opowiedział wtedy uroczą historię, kiedy szkolił jakąs firme budowlana i również doszedł do tego miejsca. Młodzi wymyślali różne cuda jak sobie poradzić, żeby nie płacić odszkodowania, natomiast stare wygi z ostatnich ławek tylko siedzieli i się uśmiechali. Wykładowca wiedział co się świeci i zapytał ich, co by robili.
Panowie nieśmiało zaczęli opowiadać, że z reguły w kontraktach jest klauzula mówiąca, że nie płacimy odszkodowania, jeśli opóźnienie spowodowane jest przez siłę wyższa - huragan, powódź i tak dalej... Na co młodzi, że przecież nie da się zamówić huraganu w danym miejscu / czasie. Na co specjaliści odpowiedzieli, że owszem nie da się, ale jęsli jakiś niewybuch by się znalazł, to tak samo się liczy - jeszcze miesiąc sie zyskuję, bo saperzy cały teren muszą przeszukać. A kiedy padła uwaga, że przecież nie ma się wpływu gdzie są niewybuchy i że tego się nie da zaplanować, starszy jowialny pan skwitował: "Stasiu ma taki składzik...".
Podobno szkolący miał ogromną radość kiedy kilka miesięcy później, budowa Galerii Kazimierz prowadzona przez tę właśnie firme, ogłosiła opóźnienia z powodu znalezienia niewybuchu...
dalambert - 29 Sierpnia 2012, 08:21
gorbash, śliczne , ale ta konkretna wczorajsza "bumba" to ponad półtora tonowy pocisk z konkretnego działa, doskonale "udokumentowanego" czegoś takiego nie da się podrzucić.
Kruk Siwy - 29 Sierpnia 2012, 08:25
E tam. Widzieli cię jak się przed alarmem bombowym po okolicy kręciłeś. Nie bądź taki skromny.
dalambert - 29 Sierpnia 2012, 08:27
Kruk Siwy, JA
I tam, Chinol z Desantem tam ganiali
A niektórzy twierdzą, ze wudziano tam również ostatniego Dudę.
Pucek - 29 Sierpnia 2012, 09:36
Tak przy okazji zajrzałam w historię "Prudentialu" - poharataną konstrukcję remontowano 9 lat i w 54tym oddano do użytku "Hotel Warszawa".
Hotel zamknięto w 2003, co by remont zrobić. Minęło w lipcu 9 lat - i co? I nic!
Ciekawe ile wynosi podatek od nieruchomości w takim punkcie Warszawy?
Rafał - 29 Sierpnia 2012, 10:13
gorbash napisał/a | Na co specjaliści odpowiedzieli, że owszem nie da się, ale jęsli jakiś niewybuch by się znalazł, | To jest śliskie, dużo bezpieczniej i prościej podrzucić jakąś starożytną skorupę, ceramikę, albo groty do wykopu, ileż wtedy archeolodzy mają uciechy, a jak się inwestor fajnie wkufia
Niestety chamskie archeolodzy się wycwanili i takie same numery robią w stosunku do wykonawcy, nie raz staje taki nad wykopem, podrzuca wyciągniętą z kieszeni skorupę i się znacząco uśmiecha. Co by taki sobie poszedł won trzeba mu zasponsorować 5 do 8 koła od budowy (cena z tamtego roku). Inaczej nawet na pół roku na koszt inwestora sobie biwak urządzają w wykopie.
dalambert - 29 Sierpnia 2012, 11:16
gorbash, Rafał, Polak POTRAFI i to każde Mańke
Magnis - 29 Sierpnia 2012, 13:15
Rafał napisał/a | To jest śliskie, dużo bezpieczniej i prościej podrzucić jakąś starożytną skorupę, ceramikę, albo groty do wykopu, ileż wtedy archeolodzy mają uciechy, a jak się inwestor fajnie wkufia |
Ja bym proponował wrzucić kawałek rurki z lontem to dopiero by biegali .
A tak na poważnie to jeszcze nie wiadomo jak będzie bo do kopania mają sporo i nie pierwszy raz jak mówili zdarzyło im wykopać wybuch. Wcześniej również trafili na niewybuch, a zresztą całe miasto może być jedną wielką bombą bo jak zaczynają kopać to jak nie szkielety, wybuchy to również znaleźli kiedyś schron z drugiej wojny światowej i jeszcze lufcik działał .
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2012, 15:22
Rafał, a nie boją się dodatkowych stawów w kończynach?
Rafał - 29 Sierpnia 2012, 15:31
Bo jeśli dobrze rozumiem to nie, to jest mafia. Na dodatek niestety urzędowa, rozumiesz, głęboka prowincja.
ihan - 29 Sierpnia 2012, 21:09
W urzędzie ds emigrantów (wydającym m.in. karty pobytu) nie pracuje nikt mówiący po angielsku. Ba, w żadnym języku oprócz polskiego. Zadziwiło mnie, nie wiem czy słusznie.
Ziuta - 29 Sierpnia 2012, 21:13
Bo się emigranci mają asymilować
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2012, 21:25
Rafał, gdybym był biznesmenem i jakiś cwany archeolog w ten sposób próbowałby wyłudzić ode mnie kilka kawałków to pierwszym moim pytaniem do niego byłoby czy na pewno chce kilka dodatkowych stawów w kończynach.
ihan - 29 Sierpnia 2012, 21:53
A drugim pytaniem, czy nie powinien sprawdzić, czy wszystkie lusterka w jego samochodzie dobrze się czują.
Fidel-F2 - 29 Sierpnia 2012, 21:59
lusterka jak wiesz są w standardzie, po co o tym gadać
ihan - 29 Sierpnia 2012, 22:05
Fakt, ale napisałam tak żeby nowych użytkowników wprowadzić w temat, obłaskawić, a nie odstraszać na starcie i traktować tekstami: "było".
Rafał - 30 Sierpnia 2012, 06:50
ihan - 3 Września 2012, 09:29
Właściwie wpis powinien być w wątku: Co Nas Przeraża, albo nawet, Co Nas Przerażało, Ale Na Szczęście Zostało Ujawnione i Dzięki Temu Ludzkość Uniknęła Zagłady. Oto kobieta o pseudonimie roboczym perfekcyjna Pani Domu ujawniła kto jest odpowiedzialny za syf w domach Osób, Które Dobrowolnie Zgłaszają się do Telewizji, By Pokazać Całej Polsce Jakimi Syfiarzami są. No i otóż, okazało się, że to nie lenistwo, brak czasu, tolerancja do wyglądu otoczenia. Nie, nie, nie. Odpowiedzialne są: uwaga!: feministki. To one wmawiają chłonnym dziewczęcym umysłom: nie sprzątaj, brud jest dobry, im więcej kłaków (zwłaszcza z męskiej klaty, powyrywanych na żywca, by bardziej cierpiał, niech ma) za kanapą tym lepiej. I teraz, gdy winny ujawniony, coś należałoby coś z tą szokującą wiedzą zrobić.
Witchma - 3 Września 2012, 09:34
ihan, kamień spadł mi z serca... cały czas mi się wydawało, że jednak miałam jakiś udział w tworzeniu bur... tego no... artystycznego nieładu na moim biurku. Teraz przynajmniej wiem, że to feministki powinny posprzątać.
ihan - 3 Września 2012, 09:43
Witchma, absolutnie jesteś niewinna. Jesteś jedynie ofiarą wrażej propagandy, prania umysłu bezwzględnego.
mesiash - 3 Września 2012, 10:40
ihan, ale po co w ogóle oglądać program o tym że ktoś komuś sprząta w mieszkaniu? No i chyba ciężko zaprzeczyć że syf jest dlatego że nikt nie sprząta, a nikt nie sprząta bo osoby, które miały to zrobić zajęły się czymś innym.
ihan - 3 Września 2012, 10:42
mesiash, nie mam pojęcia po co oglądać taki program. PPD była jako gość w jakiejś telewizji śniadaniowej i tam dzieliła się odkryciem teorii spiskowej.
Anonymous - 3 Września 2012, 11:18
mesiash napisał/a | No i chyba ciężko zaprzeczyć że syf jest dlatego że nikt nie sprząta, a nikt nie sprząta bo osoby, które miały to zrobić zajęły się czymś innym. |
Poszły do pracy na przykład. Bezczelne!
|
|
|