To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

NURS - 10 Stycznia 2006, 12:39

a gdzie leży ff? :-)
gorat - 10 Stycznia 2006, 12:41

To FF to wiesz, jakie to forum :P A tak serio to studiuję w Warszawie, zatem tam się zaopatruję. Kiosk wydziałowy sprowadza (skoro idzie jak woda to musi :mrgreen: ) i nowego jeszcze nie widzieli... :o
Rodion - 10 Stycznia 2006, 12:51

NURS napisał/a
Zostawiłbyś rodionie drugi dla kogoś innego, ograniczasz mi dostęp do morza

Problem w tym, że kiosk w ktorym się zaopatruje dostał tylko dwie sztuki! Obie poszły "spod lady" prawie natychmiast! Jak wspominalem, w zeszlym miesiącu byl trzy sztuki ( ten sam efekt! ). Jeśli ta tendencja sie utrzyma to za miesiąc będzie jatka! :twisted:

Czarny - 10 Stycznia 2006, 12:58

A bo widzisz, jak spod lady to dużo lepiej schodzi. Ludzie tęsknią za starymi czasami. :mrgreen:
NURS - 10 Stycznia 2006, 13:28

Rodion napisał/a
NURS napisał/a
Zostawiłbyś rodionie drugi dla kogoś innego, ograniczasz mi dostęp do morza

Problem w tym, że kiosk w ktorym się zaopatruje dostał tylko dwie sztuki! Obie poszły spod lady prawie natychmiast! Jak wspominalem, w zeszlym miesiącu byl trzy sztuki ( ten sam efekt! ). Jeśli ta tendencja sie utrzyma to za miesiąc będzie jatka! :twisted:

podaj mi numer psd tego kiosku rodionie (kioskarz ci da). zrobie dym, bo jesli byly trzy i zeszly a oni zmniejszyli nadzial, to już chamstwo. powinni zwiekszyc, w najgorszym przypadku utrzymac

Rodion - 10 Stycznia 2006, 16:54

Gość mówił mi ze ta sprawa dotyczy wielu pozycji ( z zamówionych 7 dostaje 6 lub 5!)
Numer podeślę jutro. :wink:

NURS - 10 Stycznia 2006, 17:44

OK. zadziałam, zobaczymy, czy mocz jest ze mną!
Rafał - 11 Stycznia 2006, 12:12

Kiedy nr 04 ???
Nie miejsce zresztą na to, ale z całego serca życzę aby kiedyś z miesięcznika zrobił się tygodnik!

NURS - 11 Stycznia 2006, 13:03

Planowo powinien być 7 lutego.
Margot - 11 Stycznia 2006, 13:14

NURS napisał/a
Planowo powinien być 7 lutego.

AAA! Mam Cię! Zaczynamy odliczanie do 7 lutego 2006!!! :twisted:

Czarny - 11 Stycznia 2006, 13:32

To ile 27 ?
Margot - 11 Stycznia 2006, 13:35

No, chyba tak? :?
A, co mi tam!

27!

:mrgreen:

Lu - 11 Stycznia 2006, 15:02

A prenumerata kiedy?
mawete - 11 Stycznia 2006, 19:35

27 + opóźnienie
gorat - 11 Stycznia 2006, 22:21

1000!
Jaki fajny początek odliczania :D

Margot - 11 Stycznia 2006, 22:23

gorat napisał/a
1000!
Jaki fajny początek odliczania :D

Od razu zaczynasz od zmyłki?! A opinie wypisałeś, gdzie należy?! I czemu to musi być system dwójkowy???

Czarny - 11 Stycznia 2006, 22:24

Mnie się zdawało, że trójkowy :shock:
Margot - 11 Stycznia 2006, 22:26

Czarny napisał/a
Mnie się zdawało, że trójkowy :shock:

Trójkowy??? Eeee... Nie wiem... Przecież nie umiem liczyć! I tak to jest zmyłka! Nieważne, czy dwójkowa, czy trójkowa - pewnie się wyjaśni jutro... :?

A po czym poznać, że to trójkowy, a nie dwójkowy?
Zresztą, dla numeru czwartego (???), to najbardziej odpowiedni byłby czwórkowy system (ło jezu, i na pewno ktoś przeliczy 27 na czwórki) :mrgreen:

Czarny - 11 Stycznia 2006, 22:30

0x3 do 0
0x3 do 1
0x3 do 2
1x3 do 3, czyli 1x27

gorat - 11 Stycznia 2006, 22:33

Margot napisał/a
Zresztą, dla numeru czwartego (???), to najbardziej odpowiedni byłby czwórkowy system (ło jezu, i na pewno ktoś przeliczy 27 na czwórki)

Przyjąłem zasadę, że liczę w tym systemie, jaki jest ostatni wydany numer :) Mogę do ok. 35 dociągnąć, dalej się zastanowię ;) Od pewnego momentu liczenie stałoby się nudne - jak odróżnić przy liczbie równej np. 23 zapis w systemie dwudziestopiątkowym i dwudziestoósemkowym? :mrgreen:

Margot - 11 Stycznia 2006, 22:45

gorat napisał/a
Margot napisał/a
Zresztą, dla numeru czwartego (???), to najbardziej odpowiedni byłby czwórkowy system (ło jezu, i na pewno ktoś przeliczy 27 na czwórki)

Przyjąłem zasadę, że liczę w tym systemie, jaki jest ostatni wydany numer :) Mogę do ok. 35 dociągnąć, dalej się zastanowię ;) Od pewnego momentu liczenie stałoby się nudne - jak odróżnić przy liczbie równej np. 23 zapis w systemie dwudziestopiątkowym i dwudziestoósemkowym? :mrgreen:

Boh moj, poziom zagadnień przekraczający mój zasięg percepcji. Mnie nawet nie udaje się odróżnić zapisu dwójkowego od trójkowego... :?

A na dodatek ostatni numer ma 2, przynajmniej posiadany przeze mnie egzemplarz :mrgreen:

Nb: Czarny, dziękuję za wyjaśnienie - już raz mnie (chyba tutaj) uczono, jak się przelicza w systemach różnych, ale w pamięci, to nie umiem, niestety :evil:

Czarny - 12 Stycznia 2006, 06:45

Ktoś liczy, żeby spać mógł ktoś :mrgreen:

26

gorat - 12 Stycznia 2006, 09:35

222!
Numeracja idzie dalej :)

hrabek - 12 Stycznia 2006, 09:40

Czarny napisał/a
Naklejki :shock: . Jest tylko górka loga SCIENCE FICTION będzie takie na grzbiecie. Numeru zeszytu na grzbiecie nie ma, a zresztą to kolejny numer 2 grudzień, a NURS obiecuje prenumeratorom dołączenie Asterixa i Obeliksa z Kleopatrą do numeru grudniowego, i książki z Aresa dla tych co wpłacą do 5 stycznia (który minął nim pojawiła się gazetka) :twisted:

Mi sie wlasnie logo na grzbiecie bardzo podoba. Poniewaz w zasadzie spora czesc loga pisma jest juz w tym numerze, to pewnie i rok sie pod logiem zmiesci. W kazdym razie super sprawa.

Natomiast numer tylko przejrzalem i na stronie prenumeraty rzeczywiscie jest dokladnie to samo co miesiac temu wlacznie z datami wplat, itp. Biorac pod uwage, ze numer ukazal sie 7-9 stycznia, a kase wplacic nalezy do 5. zeby otrzymac ksiazke, to moze to troche zniechecic potencjalnych prenumeratorow. NURS chyba z rozpedu wrzucil strone z poprzedniego numeru nic nie zmieniajac. Mam nadzieje, ze nastepnym razem to poprawi :)

Wydawac by sie moglo, ze po 50 wydanych numerach SF juz nic nas nie zaskoczy, a tu prosze - jednak nowe wydawnictwo = nowe obowiazki i o wiele wiecej rzeczy do przypilnowania.

Czarny - 12 Stycznia 2006, 09:48

count napisał/a
NURS chyba z rozpedu wrzucil strone z poprzedniego numeru nic nie zmieniajac.

Zmieniał, bo dokłada teraz inny film - Asterix i Obelix, wcześniej było zdaje się Equilibrium. Ale reszta rzeczywiście bez zmiany.

Margot - 12 Stycznia 2006, 11:47

Liczymy dalej, znaczy:

26!

NURS - 12 Stycznia 2006, 15:39

Czarny napisał/a
count napisał/a
NURS chyba z rozpedu wrzucil strone z poprzedniego numeru nic nie zmieniajac.

Zmieniał, bo dokłada teraz inny film - Asterix i Obelix, wcześniej było zdaje się Equilibrium. Ale reszta rzeczywiście bez zmiany.

Dałbym sobie uciać*, że zmieniałem te daty...

*drzemkę, a co :-)

mawete - 13 Stycznia 2006, 09:03

25
Czarny - 13 Stycznia 2006, 09:08

Srebrne gody, albo niezła niezła odsiadka :twisted:

25

Margot - 13 Stycznia 2006, 11:00

Zamiast kary śmierci

25!

Partner forum