To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

Fidel-F2 - 19 Października 2012, 13:31

jeszcze dwie i będziesz napędzał beoniarkę
ilcattivo13 - 19 Października 2012, 13:36

wasisdas "beoniarka"? ;P:
ilcattivo13 - 25 Października 2012, 21:10

InXile zaprzęgła do pomocy przy Wasteland 2 tęgie naukowe głowy. Z firmy Thwackle!. Coby podnieść poziom realizmu. Łel, pożywiom-uwidim :)
Dunadan - 28 Października 2012, 16:01

Właśnie przeczytałem plotę ze trwają prace nad nowym Baldurs Gate, a muzykę ma robić Sam Hulik (ten od OST z MAss Effect) - prawda to?
B.A.Urbański - 28 Października 2012, 16:29

Dunadan, już od jakiegoś czasu są takie wiadomości. Mam nadzieję, że jeszcze przez jakiś czas nie wydadzą, bo ja uczyć się muszę, a przecież jak nowe BG wyjdzie, to nie można będzie mnie odciągnąć od kompa!
Dunadan - 28 Października 2012, 22:58

B.A.Urbański, chodziło mi raczej o muzykę, bo o grze to już tez słyszałem. Ale spoko, zanim wyjdzie to jeszcze sporo wody w Wiśle przepłynie...
ilcattivo13 - 2 Listopada 2012, 12:50

nowy concept art z Wastelanda 2 :D
Matrim - 2 Listopada 2012, 18:55

ilcattivo13 napisał/a
nowy concept art z Wastelanda 2 :D

Not authorised.

ilcattivo13 - 2 Listopada 2012, 20:04

Wydaje mi się, że autoryzowany. Taki był wybór tematu następnego concepta Andree Wallina padł w głosowaniu użytkowników forum InXile. I to jest remake jednej z postaci, która pojawiła się w jedynce. O tej ;P:
Matrim - 2 Listopada 2012, 20:10

ilcattivo13, zamiast obrazka wyświetla się komunikat "Not authorised" ;P:
ilcattivo13 - 2 Listopada 2012, 20:21

:roll: to nie mogłeś tak od razu napisać? :roll:

Teraz lepiej?

Matrim - 2 Listopada 2012, 20:28

Przecież napisałem :)

Koncept fajny, w sumie póki co poniżej poziomu nie schodzą. Ale mogliby częściej dzielić się materiałami ;) A do starego jest niepodobny!

ilcattivo13 - 2 Listopada 2012, 20:39

tia, mnie też się nie spodobało odejście różowego tła ;P:
Matrim - 2 Listopada 2012, 20:43

Ja co prawda bardziej zwróciłem uwagę na brak tranzystora w głowie, ale teraz jak o tym wspomniałeś, to faktycznie skandal ;P:
ilcattivo13 - 2 Listopada 2012, 23:05

Matrim napisał/a
Ja co prawda bardziej zwróciłem uwagę na brak tranzystora w głowie

a bo brak różowego tła był mniej nachalny ;P:

ilcattivo13 - 6 Listopada 2012, 14:39

THQ przesunęło premiery trzech tytułów. Company of Heroes 2 i Metro: Last Light przeniesiono na najbliższy marzec, a South Park: The Stick of Truth z najbliższego marca na początek 2014 roku. Ciekawe, jak to wpłynie na Project Eternity...
ilcattivo13 - 8 Listopada 2012, 13:24

Już wcześniej InXile powiadomiło, że nauka wróci do Wasteland 2. Tutaj jest na ten temat ciut więcej :)

Muszę przyznać, że pomysł z "nowymi skorupami" krabów jest fajny :)

ilcattivo13 - 9 Listopada 2012, 22:49

Guido Henkel, który wcześniej pracował na serią Realms of Arcania, wraca do pracy. Niedługo ma ruszyć na kickstarterze zbiórka na jego nowy projekt - Thorvalla - cRPG oparte o własny system i uniwersum :D

I druga wiadomość - goście z Larian Studios, którzy położyli łapki na Divinity, myśleli także nad kilkoma innymi grami w tym uniwersum. Jedną z nich miał być symulator smoka. A drugą - klon Master of Magic. Mam nadzieję, że tak całkiem się nie rozmyślili... :wink:

ilcattivo13 - 13 Listopada 2012, 13:16

Neal Hallford, facet od remake'u/kontynuacji "Betrayal at Krondor" zawiesił prace do momentu zebrania ekipy, a żeby się nie nudzić, dołączył do Guido Henkela i razem wezmą się za "Thorvallę" :D
Hubert - 16 Listopada 2012, 13:37

Do grudniowego CDA dołączą Painkiller: Hell and Damnation. Chyba się skuszę. O ile nie zainwestuję w pierwsze PK.
ilcattivo13 - 2 Grudnia 2012, 22:42

Wyszła trzecia wersja dema Age of Decadence. Baaaardzo dużo poprawiono (głównie jeśli chodzi o walkę), troszkę dodano nowych rzeczy i nagle demo zrobiło się mocno grywalne :) I stanowczo za krótkie :roll:
ilcattivo13 - 3 Grudnia 2012, 16:53

Przegapiłem taką nowinę. A jednak będzie nowy Torment. może nie Planescape, ale na pewno Torment. Może nie od Obsidianu (co wydawały się sugerować puszczane przez nich wcześniej informacje), ale będzie.

Brian Fargo uzyskał prawa do marki (jakiś czas temu, tylko było o tym cicho) i InXile powoli zaczyna prace. Szefem projektu będzie najprawdopodobniej Kevin Saunders :D

Hubert - 5 Grudnia 2012, 00:28

ilcattivo13, nie zdziwiłbym się, gdyby InXile znowu się uśmiechnęło do Avellone'a w tej sprawie.
ilcattivo13 - 5 Grudnia 2012, 14:39

Uśmiechnom, albo i nie uśmiechnom. Saunders jest ex-obsidianowcem :wink:

Edit: chyba jednak nie uśmiechnom. News z RPGCodex :/ Dwóch gości z kierownictwa Obsidianu to potwierdziło, więc to nie lipa.

Swoją drogą - czy Wizards of the Coast nie strzelają sobie w stopę tym, że się nie dogadali z Obsidianem? Na chwilę obecną poza Obsidianem i InXile nie za bardzo jest komu zrobić erpegowy hit na miarę starego P:T, a wiadomo, że InXile nie chce się bawić w obce systemy i woli tworzyć swoje.

ilcattivo13 - 11 Grudnia 2012, 22:56

Forsaken Fortress na Kickstarterze. Niezły pomysł, ale marketing, to mają spierdziulony na maksa. Gra "wypłynęła" na jedenaście dni przed końcem zbiórki kasy... :/

Jest już też trailer South Park: Stick of Truth :mrgreen:

ilcattivo13 - 2 Stycznia 2013, 19:44

Cud.
Normalny. Zdrowy. Cud.
Nowy screenshot z Wasteland 2 krąży sobie po sieci już ponad dwa tygodnie, a jeszcze nikt go nie wyczaił? :roll:

Edit: na NMA znalazłem w lepszej jakości, ale że ciężko ichnie obrazki linkować, więc po prostu wchodźcie na http://www.nma-fallout.com/ i tam jest w pierwszym poście z góry :wink:

ilcattivo13 - 7 Stycznia 2013, 17:15

Na RPGcodex wrzucili wywiad GamersHub z Brianem Fargo. Niby gada ciągle to samo, ale podłożono pod tę gadkę filmiki z tworzenia Wasteland 2. Co prawda tylko kilka i do tego kilkukrotnie powtarzane, ale już co nieco widać.

Wywiad można obejrzeć bezpośrednio tutaj :)

To pierwsza z trzech części, więc jest nadzieja, że w kolejnych pokażą coś więcej :)

Homer - 7 Stycznia 2013, 21:30

Sądzę, że sytuacja Wasteland 2 dojrzała już do tego byś założył do niej odrębny topic i tam przeniósł te wszystkie niusy :) . Pojawiło się już tego tyle ile informacji o transferze Lewandowskiego.
ilcattivo13 - 7 Stycznia 2013, 21:34

Lewandowskiego gdzieś przenoszą?! :shock:

Edit: Z cyklu "Wygmerane na Kickstarterze" - Meriweather: An American Epic. RPG oparte na prawdziwej historii pierwszej transamerykańskiej wyprawy, zorganizowanej przez amerykański rząd, a podjętej przez grupę śmiałków dowodzoną przez dwóch odkrywców: Lewisa i Clarka.

Gra trafiła na Kickstartera w dość zaawansowanym stadium rozwoju, więc jest szansa na kazanie się jej jeszcze w 2013 roku :)

ilcattivo13 - 8 Stycznia 2013, 00:02

Wrzucam w nowym poście, bo Taki Nius na to zasługuje :)

Chris Roberts wraca!!! Założył firmę Roberts Space Industries i na dwa fronty, na Kickstarterze oraz na stronie firmowej, przeprowadził zbiórkę na swojego nowego space sima, Space Epic.

Powiem tak, w trakcie oglądania filmiku z KS, najpierw szczena mi na glebę opadła, a potem jeszcze odpaliło mi skarpetki :shock: Połączenie Wing Commandera z Privateerem to już brzmi zajefajnie, ale jeszcze możliwość modowania, singleplay w offline i online, co tydzień aktualizowane gwiezdne mapy (100 systemów na dzień dobry), żadnych subskrypcji, galaktyka pełna życia - polityka, gospodarka, wojny, intrygi, itp...

Jedyna zła wiadomość to to, że na grę trzeba czekać do końca 2014 roku :/

BTW. okazało się też, że Roberts to nie tylko geniusz, ale i równy gość. Równocześnie ze Space Epic powstaje najnowsza odsłona Elite - Elite: Dangerous. Dwa tygodnie przed końcem zbiórki brakowało im jeszcze prawie pół miliona funtów i co zrobił Roberts? Nie dość, że zaczął pomagać im w zbiórce kasy, to jeszcze sam się dołożył :bravo :bravo :bravo

Edit: A jeszcze ta fizyka - żadnych skryptów, wszystko symulowane na bieżąco! Aaaaaaaaa! :D

Edit: Aaaaaaaaaa! Nie zasnę z emocji, a jutro muszę jechać w trasę. Szlag, do końca 2014 nie zasnę z emocji ;P:

Partner forum