Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
ihan - 19 Sierpnia 2008, 13:40
Dabliu napisał/a | Rosja po prostu nie lubi gestów skierowanych przeciwko sobie. |
No, rzeczywiście wyjątkowa, bo inni wprost uwielbiają gesty przeciwko sobie ;)
A mnie po raz kolejny złości, że prezydent nie ma sensownych doradców. On, jako osobnik, może sobie robić i planować rzeczy dowolne, ale jednak w otoczeniu powinni być ludzie, którzy mu uświadomią konsekwencje. Włącznie ze sprawą z pilotem.
Easy - 19 Sierpnia 2008, 16:15
Nie przesadzam, a wcale nie uwaqżam jaruzela ża kogoś wybitnego.
potrafisz wymienić jakieś plusy dodatnie prezydęta?
Czas pokazuje, ze wszystko, czego się ten człowiek ima jest materiałem miękkim.
Ta, a jego poprzednicy to niby orły... Zwłaszcza Wałęsa (chodzi o samą prezydenturę).
Cytat | nie ma obaw, jeśli to nie bedzie ktoś z PiS, a na to się nie zanosi w przewidywalnej przyszłości, to nie ma kandydata, który go przebije. |
Uważaj, bo jeszcze Napieralskiego wystawią i to będzie dopiero płacz.
Gustaw G.Garuga - 20 Sierpnia 2008, 20:05
Kaczyński zachował się jak ostatni kretyn. Najpierw dziesięć minut spóźnienia na spotkanie ze wszystkimi, z Rice na czele (albo sraczka ze strachu, albo zemsta za zaproszenie dla "Pana Lecha Kaczyńskiego" - sam nie wiem, co gorsze), a potem parsknięcie NA GŁOS kiedy Tusk zrobił coś, co każdy liczący się polski polityk powinien potrafić - powiedział parę zdań przyzwoitą angielszczyzną. Słowo żenada jest już za słabe. Co ten gostek w ogóle robi na urzędzie??
Easy - 20 Sierpnia 2008, 20:14
http://www.dziennik.pl/po...czynskiego.html
Są siebie warci.
Gustaw G.Garuga - 20 Sierpnia 2008, 20:29
Spodziewałem się czegoś takiego - że niby obaj są siebie warci, tere fere. Na trochę szczerości wobec samych siebie chyba stać zwolenników PiSu? Spóźnienie się Kaczyńskiego było afrontem wobec gościa, nie do usprawiedliwienia żadną ewentualną złośliwością Tuska, który potrafił się zachować jak przystało. Kaczor swoje spóźnienie "poprawił" jeszcze parsknięciem przy angielszczyźnie Tuska (o czym artykuł nie wspomina), jasno jak na dłoni pokazującym, jakiego formatu jest to człowiek. Ale największa bzdura tego artykułu to "szkolna, bezbarwna angielszczyzna" Tuska. Czy piszący ów tekst dziennikarz kiedykolwiek słyszał jakiegoś zagranicznego polityka spoza krajów anglojęzycznych? Tusk sprawił się powyżej przeciętnej. Pewnie kwestia była wyuczona na pamięć, ale trzeba pochwalić poprawność (jak ktoś woli dopisać, że "szkolną", to niech ma) i właśnie tę bezbarwność, czyli brak epatowania polskim akcentem, albo jeszcze gorzej sztucznym amerykańskim czy brytyjskim. W sytuacji, kiedy brytyjscy satyrycy rutynowo nadają polskim postaciom akcent rosyjski, można tylko się cieszyć.
Drodzy sympatycy Kaczyńskiego - ja rozumiem, że przed przeciwnikami będziecie kryć prezydenta, ale że we własnym rozumie myślicie szczerze, co do tego mam nadzieję.
Easy - 20 Sierpnia 2008, 20:36
Gustaw G.Garuga napisał/a | Spodziewałem się czegoś takiego - że niby obaj są siebie warci, tere fere |
Bo są.
Co do angielszczyzny i parsknięcia - nie wiem, nie widziałem na żywo.
Gustaw G.Garuga napisał/a | Na trochę szczerości wobec samych siebie chyba stać zwolenników PiSu? |
Ja zwolennikiem PiSu? Głosowałem na PO.
Edit. http://www.dziennik.pl/po...Prezydenta.html
No proszę, cud się ziścił. Kaczyński chyba na poważnie zaczął myślec o reelekcji.
Gustaw G.Garuga - 20 Sierpnia 2008, 21:45
Ja nie patrzę, na co kto głosował, ja patrzę, jak reaguje. I to mi wystarcza. I nie Ty jeden sam jesteś na forum. W Dzienniku też same komputery nie pracują
NURS - 20 Sierpnia 2008, 22:57
Widzisz easy, problem w tym, ze kaczor niw ząb po anglijsku nie kumał, jak obejmował swój urząd. ciekawe jak teraz gada, mówił coś po angielsku na tym spotkaniu?
Gustawowi mogę wierzyć, bo angielskiego uczy, więc potrafi ocenić poprawność wymowy - a już słyszałem podśmiechujki w TV, ze amerykanie poprosili o tłumaczenie po tym wystąpieniu.
Wracając do wcześniejszego tematu, masz rację, zapomniałem o walęsie, ale i w tym porównaniu cięzko wskazać zwycięzcę, irasiad ma na swoim koncie równie wiele wpadek, jak nie chcem ale muszem. dla mnie obaj są pip.
NURS - 21 Sierpnia 2008, 00:34
Obejrzalem w nocniku material z parsknięcia.
Żałosny karzełek, naprawdę. Facet, który nie potrafił wydukać słowa po angielsku, na wizji lży swoim zachowaniem osobę, która mowi całkiem poprawnie.
Pan prezydęt swojego brata jest najgorszym reperzentantem narodu od czasów mieszka I.
Easy - 21 Sierpnia 2008, 11:21
NURS napisał/a | Pan prezydęt swojego brata jest najgorszym reperzentantem narodu od czasów mieszka I. |
Ej no mieliśmy jeszcze rozbiory, do których ktoś jednak doprowadził.
Cytat | Wracając do wcześniejszego tematu, masz rację, zapomniałem o walęsie, ale i w tym porównaniu cięzko wskazać zwycięzcę, irasiad ma na swoim koncie równie wiele wpadek, jak nie chcem ale muszem. dla mnie obaj są pip. |
Nie chodzi o lapsusy językowe. Kaczyński nie chodził do sejmu ze śrubokrętem i nie wygrażał nim szefom prawicowych partii kanapowych, by wsparli go w wyborach.
Nikt tutaj się nie cieszy jeszcze z odejścia z urzędu Fotygi? A ja myślałem, że szampany i kieliszki pójdą w ruch.
Ja się przynajmniej cieszę.
Taselchof - 21 Sierpnia 2008, 11:24
pewnie ma już zagwarantowana z góry inna robotę mówiło się że będzie następcą Suchockiej w Watykanie
Easy - 21 Sierpnia 2008, 11:27
Lepiej w Watykanie niż w Polsce.
NURS - 21 Sierpnia 2008, 11:47
Easy, polityka kaczyńskiego wobec rosji może doprowadzić do kolejnego rozbioru
A co do śrubokrętu, problem w tym, że ten nadęty niski pan nie przychodzi nigdzie, jesteś w stanie powiedzieć, co robił przez te lata sensownego? głównie go nie było słychac i widać, jedyne pole aktywizacji, to organizacja ruchów antyrosyjskich i jazdy po gruzji i azerbejdżanie. no i slepe popieranie brata.
BTW, im więcej mam czasu na przemyślenie, tym bardziej uważam, że to parsknięcie świadczy o chamstwie, wielkim chamstwie, Palikot moze spać spokojnie, każdy sąd przyzna mu teraz rację, mamy chama za prezydęta. Na oczach milionów ludzi zachowuje się jak ostatni dziad spod budki z piwem. A jego zdolności lingwistyczne?
http://uk.youtube.com/watch?v=jV9C5ZWojvs
dalambert - 21 Sierpnia 2008, 12:11
NURS, NURS napisał/a | polityka kaczyńskiego wobec rosji może doprowadzić do kolejnego rozbioru |
Wytłumacz łaskawie jaśniej O ZNAWCO NIEZRÓWNANY jak to ta straszna polityka doprowadzić ma do kolejnego rozbiou
NURS - 21 Sierpnia 2008, 12:41
pozwól dalambercik, że opowiem ci bajkę.
dzisiaj świat wygląda nieco inaczej, niż za twojej młodości, globalizuje się. tworza się centra polityczno gospodarcze - każde z nich umacnia swoje pozycje, dolaczając i konsolidując sąsiadów, aby stanowić potęgę, zdolną konkurować z innymi. Możemy wyróznić dzisiaj cztery takie ośrodki. polska znajduje się na terenie granicznym dwóch z nich UE i Rosji. nasz malutki prezydęt swoją retoryką tworzy napięcia na tej linii, nietrudno zgadnąć, ze Rosja bedzie chciała mu odpłacić pieknym za nadobne, ale on nie jest jedynym obywatelem tego kraju. Niestety, więc sprawa będzie dotyczyła nie tylko jego malego brzuszka, ale twojego, mojego, tej pani i tego pana. Co więcej, reszty organizmu, jakim jest UE. Ta UE, która chce mówić jednym głosem, ale poki co nie może, co uwierz mi, dość szybko się zmieni, bo postawy nacjonalistyczne w dzisiejszych czasach to anachronizm. Federacja w stylu USA sprawdza sie znakomicie, wiec w różnych formach bedzie stosowana i w innych regionach świata. Ale ad rem.
Ja potrafię sobie wyobrazić, że mocarstwa po raz kolejny dogadają się ponad naszymi głowami, moze dojść do sytuacji, ze za cenę pokoju z Rosją, polski makroregion zostanie w jakiś sposób rozparcelowany, ściana wschodnia do Rosji (która do tej pory łyknie białorus i cześc ukrainy - ta druga da światu piękny asumpt, do kolejnych takich podzialów) reszta pozostanie przy cywilizacji. Problem zaognień przestanie istnieć. Wszyscy bedą szczęśliwi aż do nastepnej wojny.
Oczywiście do tego scenariusza nie dojdzie, o ile PO nie spieprzy sprawy i następnych wyborow znowu nie wygrają nacjonalistycznie nastawione oszołomy. Natomiast na pewno dojdzie do jednej rzeczy, Rosjanie wypowiedzą nam wojenkę ekonomiczną. A wystarczyło stanąc w jednym szeregu z resztą bloku w którym jesteśmy. Efekt byłby ten sam, tylko jedno male ego nie czułoby się tak połechtane.
Easy - 21 Sierpnia 2008, 12:56
Tak, masz rację, UE dogadałaby się z Rosją, gdyby nie Polska. Po prostu Ruskie dostałyby ciche przyzwolenie na zaoranie Gruzji ("my wam pogrozimy palcem, ale róbta co chceta). Dopóki prezydenci Polski, Ukrainy itd. się nie odezwali, na to właśnie się zanosiło.
Myślisz, że Unia zrobiłaby cokolwiek innego oprócz potępienia w tv? Nie. A Rosja ma to gdzieś. UE sprzedałaby nas za paczkę fajek, gdyby taka była cena dogadania się z Rosją.
Interes Polski tkwi w umocnianiu Ukrainy, Gruzji itd. i osłabianie Rosji. Rosja nas nienawidzi i uważa za własne lenno, czego zresztą nikt tam nie ukrywał. Myślisz, że siedząc cicho i pozwalając tym łajdakom na działanie coś da? Może nas oszczędzą, co?
Jeśli nasz prezydent to "żałosny człowieczek", to co powiesz o Putinie, mixie Stalina i Hitlera? (bo ani to komunista, ani faszysta, ale tyran i nacjonalista na pewno).
dalambert - 21 Sierpnia 2008, 13:06
Nie zauważyłeś, że wojenke ekonomiczną to rosjanie prowadzą z nami od rozpieprzenia sie CCCP i obecnie nie tylko z nami,, ale z Łotwa. Estonią , Litwą Krajam Zakaukazia. Ty cały czas liczysz, ża PO podłączy nas skutecznie do UE a takowa nie istnieje / istnieje europejskie lewactwo skutecznie rozpirząjące unię w imię doktryn i OSOBNE interesa franców lub Niemców/. W/g Ciebie mamy się położyć pupcią do góry i jeno prosić by mocno nie bili, otóż świat sie nie zmienił od 300 lat gdy ruskim cele Piter Morderca wyznaczyl i mój wiek, jak raz, tu nie ma nic do rzeczy. Wolę polskich patriotów niz"pożytecznych idiotów" jak to ich Ilicz nazywał , cóż moja przywara.
NURS - 21 Sierpnia 2008, 13:38
Nie dalambercik, nadstawiamy pupcie teraz, i to gołą, kiedy kaczuszka pokrzykuje. Nasza jedyną szansą na przetrwanie, jest UE, a wasz prezydęt robi wszystko, co może, żeby Polska była jakimś durnym tworem wiszącym przy cycku unii, ale w niej nie bedącym. ruska brzytwa nas odetnie w try miga, jak bedziemy na wątłych rączkach kaczorków tam wisieli.
I mam też smutną wiadomość dla ciebie, dalambert, zobaczysz, ze UE powstanie jako twór podobny do USA, bo to jedyna szansa na przetrwanie w swiecie zglobalizowanym. Od nas samych zalezy, czy bedziemy tam czymś w rodzaju cyganów, czy pelnoprawnymi obywatelami współrządzącymi całością. I nie pitol mi o jakichś piterach mordercach, bo tylko przez takie gadanie ten świat stoi w ciągłym ogniu, bo pradziada w dupę kopneli, to ja widłami teraz popedzę drani. Rosja, jak każdy inny kraj podlega przemianom. A postawiona wobec silnego sąsiada będzie musiała się z nim ułożyć. A sila w jedności, nie w darciu ryja bez pokrycia.
Easy, a jak nazwiesz Busha? Faceta, który klamstwem o broni masowej zagłady naklonił koalicję do wony z Irakiem? który przewodzi rządowi winnemu zbrodni po stokroc gorszej, niz to, co jesteś w stanie przypisac Putinowi w swoim zaślepieniu?
to jest wasz problem, tak bardzo nienawidzicie jednej strony, ze druga, równie ohydną popieracie ślepo.
A co do inicjatywy gruzińskiej pięciu misiów, jesteś w stanie wskazać jakikolwiek efekt ich działania? Ruscy cofneli się przed piskiem kaczuszki? Naprawdę w to wierzysz? Oni wyrwą osetię i Abchazję, tak jak chcieli. rosja dogada się z Unią bez względu na nasze ryki - IMO bezzensowne, bo nic nie wnoszące. - a my mozemy tylko na tym stracić, bo odbędzie się to z naszą szkodą, jeśli taki punkt zostanie dołaczony do ostatecznego porozumienia. wielkie mocarstwea, poczawszy od Babilonu miały w dupciach male kraiki, i do dzisiaj tak jest. USA potrzebuje nas tylko wtedy, kiedy ma coś do op0chn ięcia, albo potrzebuje frajerów za którymi moze się ukryć. Irak niczego cię nie nauczył? Gdzie nasze kontrakty? F-16, gdzie offset? na tarczy, z tego co wczoraj słyszałem też piknie zarobiliśmy, za paragraf dublujący obowiązki sojusznicze - te mamy dzięki NATO, kupimy sobie patrioty. Kupimy. Naprawdę nie można ich kupowac bez instalowania baz amerykańskich na naszym terytorium? Naprawdę uważasz, ze istnienie takiej bazy chroni kraj przed napaścią? W gruzji są amerykańskie bazy, jakoś nikogo to nie wzruszyło.
Get real, man. USA pod neoconami prowadzi bardziej agresywną polityke niż ruskie. Oni buduja sobie strefę wpływów, sprawdź dlaczego nasze firmy zbrojeniowe padają, zobaczysz kto zarządzał embarga do krajów gdzie sprzedawaliśmy broń, i czym tam dzisiaj strzelają
dalambert - 21 Sierpnia 2008, 14:15
NURS, jakiej Unii czy tej francowatej co w 39 niechciała za Gdańsk umierac, a potem w 40 spieprzała w pijanym widzie przd Niemcami? Ruską brzytwę tępić należy , a nie ze strachu przed nią wznosić durne modly do paryżewa i berlinka .
Jak się sami nie postawimy to nikt nas nawet nie zauważy, jak to było gdy łapówkarz Schroeder rurę w Bałtyk zaczynal wtykać. I jedyną możliwą drogą jest próba stworzenia z byłych sowieckoruskich koloni współdziałającego bloku, a że i Hamerykańcom to odpowiada to i lepiej - zas to co ty proponujesz to jest zakamuflowana wrzaskiem kapitulacja przed ruskimi i nie tylko.
Zaś co do BUSCHA to OCZYWISCIE masz rację; te straszliwe łagry dla irakijczyów porobione na pustyni , te kilometrowe doły z milionami trupów rozwalonych strzałem w potylice przez wredne CIA, ten wspaniały Ojciec narodu, który Całemu Światu opowiadał jaką to broń ma, Husjan zamordowany po sfingowanym procesie w Bagdadzie, OCH JAKŻE OKROPNY I ZŁOWIESZCY ten hamerycki reżim jest brrrrrrrrrrr
Zniszczyć to Zła Imperium i dopiero szcześliwość powszecha zapanuje pod przewodem , jakże światłym, tego laskawego demokraty Putina i jego jewrpejskich Towarzyszy
Adashi - 21 Sierpnia 2008, 14:18
Zgadzam się, że jedyną rozsądną drogą do silnej Unii jest federacja, a co za tym idzie rezygnacja z państw narodowych, ale na takie superpaństwo jeszcze długo będziemy musieli czekać, i to nie tylko przez machanie szabelką w wykonaniu Kaczorka, ale też przez krótkowzroczność polityków niemieckich, czy francuskich, nie mówiąc o swoistym izolacjonizmie Albionu.
Inaczej natomiast ma się sprawa z Rosją, przychylam się do zdania, że na tym froncie trwa już nowa zimna wojna, tylko się o tym oficjalnie nie mówi, rzecz jasna. Zachodowi Rosja jest potrzebna owszem w miarę stabilna politycznie, by dało się tam interesy robić, ale na pewno nie silna ekonomicznie i militarnie, w dodatku z mocarstwowymi aspiracjami, tak więc takie lokalne konflikty będą wybuchać, po to by osłabić Rosję, a nie bynajmniej ją wzmocnić. Teraz na Kaukazie, kto wie, może kiedyś na Syberii. Zbuntować tamtejszych mieszkańców przeciw władcom czerpiącym zyski z bogactw naturalnych, zmontować jakąś quasi-demokratyczną opozycję, wywołać zamieszanie - to zadanie dla europejskich i amerykańskich agencji wywiadowczych na następne dekady.
dalambert - 21 Sierpnia 2008, 14:47
Adashi napisał/a | , że jedyną rozsądną drogą do silnej Unii jest federacja, a co za tym idzie rezygnacja z państw narodowych |
Powiedz to NARODOM europejskim, to co proponujesz to tylko kolejna niepotrzebna i szkodliwa dywagacja - tylko unia PAŃŚTW Narodowych ma realne szanse działania, ale do tego równie daleko jak do ponadnarodowej Utopii. Adashi napisał/a | Zachodowi Rosja jest potrzebna owszem w miarę stabilna politycznie, by dało się tam interesy robić, | kolejna bajka INTERESÓW w Rosji sie robić nie da / znaczy sie normalnych wolno rynkowych, chyba żeby się chcialo w dwa gora trzy lata kasę zrobić i ubiekać/ kto Kremla nie słucha lub jest niezależny ten kończy jak Chodorkowski.
Easy - 21 Sierpnia 2008, 14:56
Najbardziej na świecie to bym się śmiał, gdyby za 50 lat okazało się, że Kaczyńscy mieli rację... A w podręcznikach do historii Lech przedstawiany byłby jako zbawca narodu polskiego.
Niezłe jajca by były, co nie?
Adashi - 21 Sierpnia 2008, 15:07
dalambert napisał/a | Powiedz to NARODOM europejskim, to co proponujesz to tylko kolejna niepotrzebna i szkodliwa dywagacja - tylko unia PAŃŚTW Narodowych ma realne szanse działania, ale do tego równie daleko jak do ponadnarodowej Utopii. |
Mówię, w moich cyberpunkowych opowiadaniach A poważnie, to luźna konfederacja jaką mamy teraz, Europa Ojczyzn sprawdza się tak sobie, delikatnie mówiąc. Ściślejsza integracja jest nieunikniona wobec ekspansji i konkurencji ze strony USA, Japonii, Chin, czy Rosji właśnie.
dalambert napisał/a | kolejna bajka INTERESÓW w Rosji sie robić nie da / znaczy sie normalnych wolno rynkowych, chyba żeby się chcialo w dwa gora trzy lata kasę zrobić i ubiekać/ kto Kremla nie słucha lub jest niezależny ten kończy jak Chodorkowski. |
Wszystko się da, to jak handel barterowy, my od was ropę i gaz, wy od nas całą resztę Tylko miejmy nadzieję, że Zachód (w tym także i my) przy tym kapitalistycznym podejściu nie popełni tego samego błędu co w kontaktach z ChRL. Chyba, że eksport kapitalizmu do Państwa Środka poskutkuje demokratyzacją tegoż kraju, w co jednak wątpie.
dalambert - 21 Sierpnia 2008, 15:12
Adashi napisał/a | Państwa Środka poskutkuje demokratyzacją tegoż kraju |
jak może sie zdemokratyzować coś co wswych 5000 lat dziejów NIGDY nie było demokratyczne - przecież to kolejna jewrpejska francowata bzdurka przez potomków Sait Justa i Rpbespiera wciśkana w brzuch reszcie świata/ z mizernym skutkiem zreszta/ przypomnij sobie jak wychowanek paryskiego salonu PolPot demokrację w Kambodży budował.
Mówię o moich cyber punkowych opowiadaniach. A to przepraszam jak to jest literacka politikalfiction to może być wszystko, nawet jak u kol. Pilipiuka Rzeczpospolita od Oceanu do Oceani i od Bieguna do Bieguna
NURS - 21 Sierpnia 2008, 15:18
dalambert napisał/a | Adashi napisał/a | , że jedyną rozsądną drogą do silnej Unii jest federacja, a co za tym idzie rezygnacja z państw narodowych |
Powiedz to NARODOM europejskim, to co proponujesz to tylko kolejna niepotrzebna i szkodliwa dywagacja - tylko unia PAŃŚTW Narodowych ma realne szanse działania, ale do tego równie daleko jak do ponadnarodowej Utopii. |
Tak USA to unia państw narodowościowych, akurat
dalambert, żyjesz mrzonkami, to narodowe państwa są wiecznym źródłem konfliktów, bo większe narody chcą łykac mniejsze. Gruzja pieknym przykładem - ponoć osetia to jej terytorium, tylko jakoś osetyjczycy nie bardzo chcą być Gruzinami. I tu widac waszą hipokryzję, wolność dla narodów - ale naszych, inne można zagazować.
A teraz słów kilka o twoim poprzendim poście. Jesteś slepcem, skoro piszesz:
Zaś co do BUSCHA to OCZYWISCIE masz rację; te straszliwe łagry dla irakijczyów porobione na pustyni , te kilometrowe doły z milionami trupów rozwalonych strzałem w potylice przez wredne CIA, ten wspaniały Ojciec narodu, który Całemu Światu opowiadał jaką to broń ma, Husjan zamordowany po sfingowanym procesie w Bagdadzie, OCH JAKŻE OKROPNY I ZŁOWIESZCY ten hamerycki reżim jest brrrrrrrrrrr
Przypomnijmy fakty
- po 9/11 rząd USa przestawiając sfałszowane dowody rozpętał woję trwającą już kilka lat, skutkiem której w samym iraku mamy ok 1 miliona ofiar i falę nienawiści w krajach muzułmańskich, która moze zaowocować wieloma nowymi konfliktami zbrojnymi i zamachami.
- to w USa sfałszowano raporty o zagrozeniach płynących dla ludzi przy odgruzowywaniu Manhattanu, skutkiem czego setki ratowników zmarło, albo aktualnie umiera, ich liczba może iść w tysiące i pewnie przewyższy ilość zabitych w samym ataku.
- Abu-Ghraib (czy jakoś tak) i inne zbrodnie wojenne na terenie Iraku - np. używanie bomb fosforowych w Faluji, zakazanych a jakże, ale kogo to obchodzi skoro zabijają w dobrej sprawie.
- Guantanamo, gdzie przetrzymuje się setki ludzi bez procesów, pomimo protestów społe3czności swiatoej (aq propos łamian praw człowieka)
- Więzienia CIA poza granicami kraju, gdzie mozna stosowac tortury i gdzie się je stosuje.
- Wspieranie dziesiątek reżimów o wiele krwawszych, niż Iracki, jesli to sprzyja interesom USA.
Twoi nowi przyjaciele są równie krwawi i bezwzględni, jak znienawidzeni przez ciebie Rosjanie
jewgienij - 21 Sierpnia 2008, 15:25
Wszystko przez to, że mamy w Polsce tak nieudolną lewicę, właściwie wcale jej nie ma. Stare dziady z zafajdanymi życiorysami i bezbarwni młodzi.
Przez to prawa strona robi, co chce, i oglądamy paradę pajaców:
Lepper, Kurski, Giertych(tatuś i syn), Łyżwiński, Wierzejski, Orzechowski, Beger, Kaczyński, Niesiołowski, Palikot. Większość na szczęście sama się skazała na polityczną śmierć, ale prezydent dalej robi nam obciach. Toż to istny gospodarz domu, Anioł, z serialu Alternatywy. Co on robi w polityce? Kierownikiem mięsnego za komuny mógłby być najwyżej.
W ogóle to zagadka, skąd to tyle wybitnych umysłów się zebrało w jednym czasie i miejscu? Wina powietrza? Ruscy stosują jakąś tajną broń psychotroniczną i czyszczą mózgi?
Adashi - 21 Sierpnia 2008, 15:35
dalambert napisał/a | jak może sie zdemokratyzować coś co wswych 5000 lat dziejów NIGDY nie było demokratyczne - przecież to kolejna jewrpejska francowata bzdurka przez potomków Sait Justa i Rpbespiera wciśkana w brzuch reszcie świata/ z mizernym skutkiem zreszta/ przypomnij sobie jak wychowanek paryskiego salonu PolPot demokrację w Kambodży budował. |
dalambert, jak Cię lubię, tak stwierdzam, że Waść jesteś gorączka Przecież napisałem:
Adashi napisał/a | Chyba, że eksport kapitalizmu do Państwa Środka poskutkuje demokratyzacją tegoż kraju, w co jednak wątpie. |
dalambert napisał/a | Mówię o moich cyber punkowych opowiadaniach. A to przepraszam jak to jest literacka politikalfiction to może być wszystko, nawet jak u kol. Pilipiuka Rzeczpospolita od Oceanu do Oceani i od Bieguna do Bieguna |
Nie "o" tylko "w", obraz Unii w tle to federacja, ale to w sumie nieważne, wiadomo, że każdy autor wplata w fabułę jakieś swoje przemyślenia
NURS - 21 Sierpnia 2008, 16:11
Easy napisał/a | Najbardziej na świecie to bym się śmiał, gdyby za 50 lat okazało się, że Kaczyńscy mieli rację... A w podręcznikach do historii Lech przedstawiany byłby jako zbawca narodu polskiego.
Niezłe jajca by były, co nie? |
A w jakiej kwestii? Bo oni wiele gadają i na rózne tematy.
Easy - 21 Sierpnia 2008, 16:22
Chociażby Gruzji i postępowania z Rosją.
jewgienij - 21 Sierpnia 2008, 16:29
A tu już wojnę z Rosją rozstrzygnięto
http://wtemaciemaci.salon24.pl/89224,index.html
|
|
|