To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Fidel-F2 - 25 Lutego 2011, 22:13

ilcattivo13 napisał/a
a mnie od momentu
Spoiler:
przestał się podobać

konwencja

feralny+1 :P

Fidel-F2 - 26 Lutego 2011, 00:50

Year one Głupie do imentu, w większośći żąrty najniższego sortu, ale też są tu i tam niezłe rzeczy. Miejscami przewijałem więc nie widziałem 100% zawartości.
Memento - 26 Lutego 2011, 10:55

shenra napisał/a
Mementno napisał/a
Nazwanie tego filmu badziewiem sugeruje... no... problemy z klepkami u nazywającego.

Memento proszę przestać używać takich określeń. O gustach się nie dyskutuje. Przyjmij do wiadomości, że ktoś może mieć inne zdanie od Ciebie i przestań obrażać współdyskutantów.

Ale wolno mi zapytać nie wprost, dlaczego ma zdanie takie a nie inne?
Ok, już nie obrażam, przepraszam jeśli ktoś poczuł się obrażony, kąśliwe tudzież chamskie uwagi będę starał zawoalowywać się jeszcze subtelniej... ale zapisu o zakazie dyskutowania na temat gustów nie ma w regulaminie forum. <:

[quote="Fidel-F2"]
Memento napisał/a
Mnie się Hulk z Edziem Nortonem bardzo.
i Ty się o klepkach wypowiadasz? ogarnij się człowieku
Sam sie ogarnij sie. <: To, że jakiś film mi się podobał nie oznacza, że z automatu jest dobry. Poza tym mówiłem/zasugerowałem, że ten film w porównaniu z filmem Anga Lee jest lepszy. Bo JEST. ;o)

Hubert - 26 Lutego 2011, 11:22

Memento, zadajesz pytania w bardzo dziwny sposób.
shenra - 26 Lutego 2011, 11:34

Memento napisał/a
Ale wolno mi zapytać nie wprost, dlaczego ma zdanie takie a nie inne?
W którym miejscu zapytałeś o czyjeś zdanie?
Cytat
ale zapisu o zakazie dyskutowania na temat gustów nie ma w regulaminie forum.
Nie ma, to była zakamuflowana informacja, że każdemu podoba się coś innego, co nie robi z człowieka od razu ufoludka.
Hubert - 26 Lutego 2011, 11:40

shenra, Memento pyta-nie-wprost. No przecież.
Memento - 26 Lutego 2011, 12:00

No przecież.
EOT!

ilcattivo13 - 26 Lutego 2011, 12:26

feralny por. napisał/a
14
:mrgreen:

post ketyowa wyświetlił mi się jako ostatni na przedostatniej stronie wątku. Jak otwierałem ostatnią stronę, to byłem pewien, że ktoś doda. I teraz widzę, że się nie przeliczyłem :wink: Moja wiara w ludzkość po raz kolejny została ocalona ;P:

Adon - 26 Lutego 2011, 12:53

Memento napisał/a

Ok, już nie obrażam, przepraszam jeśli ktoś poczuł się obrażony

Eee tam, byle kto nie jest w stanie mnie obrazić. 8)

Memento - 26 Lutego 2011, 13:20

Touché, choć nazwanie członka elity byle kim jest niefajne i cokolwiek krzywdzące.
shenra - 26 Lutego 2011, 13:35

Zakończcie już tę wymianę uprzejmości i skupcie się na filmach. Trzeci raz powtarzać nie będę.
Chal-Chenet - 26 Lutego 2011, 13:59

Jackass 3D
Głupie jak cholera. 7/10

Hubert - 26 Lutego 2011, 14:05

Wczoraj po treningu wpadliśmy do kontuzjowanej koleżanki większą paczką i zapuściliśmy kilka filmów.

Najpierw poszła Piła ileś-tam. Matko, jaka beznadzieja, pusta psychologia, pitolenie o życiu, śmierci i czymśtam jeszcze w co drugim zdaniu. Wspólnie, zgodnym chórem powiedzieliśmy, że dawno takiej chały nie widzieliśmy.
Stawianie tego wypierdka Jigsawa na równi z Lecterem czy Jokerem to nieporozumienie. Charakter przekombinowany i zmarnowany, zresztą już pomysł wyjściowy jest taki sobie i nie prowadzi tak naprawdę donikąd.

Szybcy i wściekli
. Całkiem sympatyczna gansta-ścigałka. Trochę za bardzo elo, jak dla mnie, ale w towarzystwie dało się obejrzeć.

Lowenna - 26 Lutego 2011, 14:28

127 hours. Jestem bardzo ciekawa, jak sobie ten film poradzi podczas dzisiejszej gali oscarowej. Świetne zdjęcia i montaż. Robi wrażenie ale bardziej opowiedziana historia niż sam film. Jakim trzeba być *beep*, żeby przetrwać?...
Mocne 8/10

NURS - 26 Lutego 2011, 16:50

A jakim trzeba być głupkiem, zeby poleźć w taką głuszę nikomu nic nie mówiąc. Żal mi go było, ale w sumie sam sobie namięszał.
Chal-Chenet - 26 Lutego 2011, 20:53

Identity
Dobrze opowiedziany, z niezłym aktorstwem i zaskakującym wyjaśnieniem o co chodzi w całej tej historii. Nie do końca mi podpasowała sama końcówka, dlatego 7/10 zamiast wyżej.
Ale jest dobrze.

Memento - 26 Lutego 2011, 23:39

Kocham ten film. Z powodów, które wymieniłeś i których nie wymieniłeś, ale też przez ogromny sentyment; nie zawsze gustowałem w strasznych filmach, z Identity to był mój prawie-pierwszy raz. ;P:
Arya - 27 Lutego 2011, 10:57

Czarny Łabędź
Hmm... świetne, ale raczej nie do częstego oglądania. I trochę przygnębiające. 9/10.

shenra - 27 Lutego 2011, 11:27

Memento napisał/a
nie zawsze gustowałem w strasznych filmach
Zabrzmiało to tak jakbyś się urodził wczoraj. W takim razie filmy z lat 70 to już relikty niemal... :shock:
Chal-Chenet - 27 Lutego 2011, 12:05

shenra, co tak się czepiasz Autobusa ostatnio? ;)
shenra - 27 Lutego 2011, 12:06

Bo mnie macki opadły.
Memento - 27 Lutego 2011, 12:19

Chal, mnie się wydaje że shenra się rąbnęła i przeczytała starsze zamiast straszne. Ananasowy roztrzepaniec. :mrgreen:
shenra - 27 Lutego 2011, 12:20

Memento, zdecydowanie tak to właśnie było :mrgreen: (zez wtórny :mrgreen: )
Lowenna - 27 Lutego 2011, 12:21

NURS napisał/a
A jakim trzeba być głupkiem, zeby poleźć w taką głuszę nikomu nic nie mówiąc. Żal mi go było, ale w sumie sam sobie namięszał.
Takich głusz w Polsce nie ma ale nie raz i nie dwa szłam w góry tudzież jechałam na drugi koniec kraju nie mówiąc gdzie dokładnie będę. Albo mówiłam, gdzie będę, ale po drodze zmieniały się plany. Bywa :roll:
Easy - 27 Lutego 2011, 21:17

Na TVN7 puszczają właśnie Bez przebaczenia.

Film miazga, aż się w końcu zmobilizowałem i zamówiłem na DVD.

feralny por. - 27 Lutego 2011, 21:33

Opowieść o tym jak "Anglik" Bob załatwił Sama "Dwa Colty" i dlaczego Sam zasługiwał na swój przydomek sama w sobie zasługuje na Oscara.
Chal-Chenet - 27 Lutego 2011, 22:23

Easy napisał/a
Film miazga

+1

terebka - 27 Lutego 2011, 22:46

Kołysanka.

Plusy: bardzo nastrojowa sceneria, historia (pomysł) dająca jak na tacy ogrom możliwości, większość postaci, w szczególności postać dziadka - ozdoba filmu, efekty specjalne, nienahalne, ale wykonane z odpowiednią dbałością i humor wreszcie, od którego zdążyłem się już w 'komediach' Machulskiego w ciągu ostatnich ładnych paru lat odzwyczaić.

Minusy: Postać głowy rodziny. Nie, nie chodzi mi o grę aktorską Więckiewicza, lecz wygląd zewnętrzny, zbyt upodobniony do Wujka Festera. To się narzuca samo. Finał, skopany haniebnie. Bo niby czemu akurat tam? I jakim sposobem pozwolono im się tam zasiedzieć? Mało miejsc w Warszawie, a oni podobno nie chcieli się z tłumu wyróżniać - no, to se, kurde, dobre miejsce znaleźli na wtopienie się w tłum :roll:

Tak czy inaczej obejrzałem z niekłamaną przyjemnością. Ostatnim naprawdę udanym filmem Machulskiego był chyba Szwadron, więc Kołysanka okazała się miłą niespodzianką

ilcattivo13 - 28 Lutego 2011, 12:23

Wczoraj na Dwójce leciały Strzelby Teksasu. Zdecydowanie jedna z najlepszych parodii westernu ever. A Linda Małe Drzewa rządzi :mrgreen: 8/10

Muszę poszukać serialu "Laredo", do którego dokręcono ten film.

shenra - 28 Lutego 2011, 14:26

Tak, a propos Kołysanki, obiła mi się wczoraj o oczy: WTF? I jeszcze zapytam o jedno: WTF?

Partner forum