To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy

Adon - 24 Lutego 2011, 09:10

Twardy jesteś. Ja odpadłem dość szybko, taka nuda.
Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:14

A ja wicie obejrzałem. W porównaniu do batmanów, pająków i tych pedziów z literką S na piersi to mi się wydało nader głębokie intelektualnie i fajne plastycznie.
Adon - 24 Lutego 2011, 09:15

Badziewie, które w porównaniu do innego badziewia wypada lepiej, nie przestaje być badziewiem. :wink:
Kruk Siwy - 24 Lutego 2011, 09:18

Ale roztacza pewne uroki. Zupełnie jak niektóre zwłoki.
Podsumowując - te inne "meny" budzą moje zażenowanie. Nad Watchmenami choć nie zamierzam ich oglądać ponownie nawet się zastanowiłem.

Matrim - 24 Lutego 2011, 09:18

Fidel-F2, no to jeszcze ci Kick-Ass został :) Tam przynajmniej nudno nie jest.
Fidel-F2 - 24 Lutego 2011, 09:18

Kruk Siwy napisał/a
W porównaniu do batmanów, pająków i tych pedziów z literką S na piersi to mi się wydało nader głębokie intelektualnie i fajne plastycznie.
oczywiście to prawda, niemniej nudziłem się strasznie, a ta głębia intelektualna była jednakowoż posiekana wieloma mieliznami
Iwan - 24 Lutego 2011, 10:09

to mnie chyba "Liga..." najbardziej się podobała, za to przy Hulku odpadłem po 2o min chyba
Memento - 24 Lutego 2011, 10:43

Mnie się Hulk z Edziem Nortonem bardzo, w porównaniu z tym w którym grał Eric Banana. HULK... SMASH! :twisted: A Watchmen mnie nie nudził ani przez minutę. Nazwanie tego filmu badziewiem sugeruje... no... problemy z klepkami u nazywającego. IMHO. ^^"
Fidel-F2 - 24 Lutego 2011, 10:46

Memento napisał/a
Mnie się Hulk z Edziem Nortonem bardzo.
i Ty się o klepkach wypowiadasz? ogarnij się człowieku
shenra - 24 Lutego 2011, 10:56

Mementno napisał/a
Nazwanie tego filmu badziewiem sugeruje... no... problemy z klepkami u nazywającego.

Memento proszę przestać używać takich określeń. O gustach się nie dyskutuje. Przyjmij do wiadomości, że ktoś może mieć inne zdanie od Ciebie i przestań obrażać współdyskutantów.

Memento napisał/a
shenra, moja ne roszumeć twoja pytanie.

Pytanie o kontekst Twojego stwierdzenia o Dwighcie, ale szczerze powiedziawszy już mnie nie interesuje.

Nitj'sefni - 24 Lutego 2011, 20:48

Black Swan - film ten doczekał się wielu skrajnych opinii i choćby dlatego wybrałem się na niego do kina. Nie żałuję, dobrze zrobiłem. Dla mnie - rewelacja.
I jeszcze ta muzyka... Ach.

shenra - 24 Lutego 2011, 22:52

The Big Bang - ach, Antonio :mrgreen:

In the Electric Mist - bardzo dobry kryminał. Tommy Lee Jones w swoim żywiole.

The Fighter - Bale to ma przerąbane, takie wahania wagi niedługo go zabiją :mrgreen: Ogólnie dobry film.

Dunadan - 25 Lutego 2011, 06:33

Fidel-F2, rozumiem cię z Watchmenem, mnie urzekła jednak taka konwencja - wydaje mi się ze się nie wczułeś za bardzo. Ale fakt - to taki melodramat w sumie :mrgreen: Fajnie że złapałeś autoironię ;) mnie się to bardzo podoba. A jeśli chodzi o fabułę a raczej jej zarys - nie zaskoczyła cię nieco?

To teraz na zakończenie Kick-Ass i wsio ;) jak znam życie pewnie powiesz że był głupi albo coś w tym stylu ;P: ale zerknij sobie.
Cytat
W sumie strata czasu.

Ale tu chyba jednak ciut przesadzasz ;) nie jest była to strata czasu bo teraz masz przynajmniej dość rzeczową opinię, co więcej, zawiązałeś nawet dyskusję na temat tego filmu ;P:

Fidel-F2 - 25 Lutego 2011, 06:39

Dunadan napisał/a
nie jest była to strata czasu bo teraz masz przynajmniej dość rzeczową opinię, co więcej, zawiązałeś nawet dyskusję na temat tego filmu
w sumie strata czasu która generuję większa stratę czasu

Dunadan napisał/a
A jeśli chodzi o fabułę a raczej jej zarys - nie zaskoczyła cię nieco?
znaczy że co? jakoś nie łapię aspektu
Dunadan - 25 Lutego 2011, 06:44

Fidel-F2, no chodzi mi o całe to uniwersum, będące alternatywną wizją naszego świata; wielka intryga; postaci itp itd... zwłąszcza końcówka,
Spoiler:
itd.

Fidel-F2 - 25 Lutego 2011, 06:51

nie nie zaskoczyła, przyjąłem naturalnie raczej, jako założenie, tu wszystko jest przerysowane oczywiście tym przerysowaniem komentujące nasz świat

przypomniałem sobie jeszcze w związku z przerysowaniem, nos Nixona klawy bardzo

Spoiler:

Dunadan - 25 Lutego 2011, 06:53

Fidel-F2, :shock: to mnie zaskoczyłeś z końcówką bo na mnie ta scena zrobiła wrażenie... ale oki ;)
Fidel-F2 - 25 Lutego 2011, 06:56

Spoiler:

Dunadan - 25 Lutego 2011, 07:03

Fidel-F2, :roll: ehhh... a więc tłumaczę ;P:
Spoiler:

Fidel-F2 - 25 Lutego 2011, 07:12

rzeczywiście gdy to mówisz to mi się przypomina ale w czasie oglądania byłem już tak wypruty całym filmem, że mało co świadomie rejestrowałem, mam w sumie jedno czy dwa pytania do Twojej ostatniej wypowiedzi ale szczerze nie bardzo chce mi sie ciągnąć tej dyskusji, ale rozmiem w czym Twój point
Dunadan - 25 Lutego 2011, 07:14

Fidel-F2, no to EOT z mojej strony też w takim razie ;) teraz w weekend znajdź 2 godziny na Kick-Ass'a, choć wydaje mi się że to uznasz już za kompletną stratę czasu - chociaż, kto cię tam wie ;P:
Hubert - 25 Lutego 2011, 09:49

Kick-ass był spoko, choć ja nie traktowałem tego jako film powiązany z komiksami, a raczej jako czarną komedię, w gruncie rzeczy dosyć gorzką.
Fidel-F2 - 25 Lutego 2011, 11:02

Kick-ass Najlepszy film o superbohaterach, ubawiłem sie jak norka, kilka scen mnie poturlało
shenra - 25 Lutego 2011, 11:28

Burlesque *beep*.
czterdziescidwa - 25 Lutego 2011, 12:59

Dunadan napisał/a
To teraz na zakończenie Kick-Ass i wsio ;)

A to nie jest taka rodzinna komedia o dojrzewaniu? Po obejrzeniu trailera tak mi się wydało...

Hubert - 25 Lutego 2011, 15:19

czterdziescidwa, oj, nie. Nawet Fidelowi się podobało. To już coś. :mrgreen:
ilcattivo13 - 25 Lutego 2011, 15:22

Fidel-F2 napisał/a
Kick-ass Najlepszy film o superbohaterach, ubawiłem sie jak norka, kilka scen mnie poturlało

a mnie od momentu
Spoiler:
przestał się podobać. Może dlatego, że do tego momentu film był choć trochę nowatorski, a potem to już tylko lecieli po schematach.

ketyow - 25 Lutego 2011, 17:27

ilcattivo13 +1
feralny por. - 25 Lutego 2011, 17:29

14
:mrgreen:

Witchma - 25 Lutego 2011, 17:31

feralny, właśnie prawie zabiłeś mnie herbatą :lol: :lol: :lol:

Partner forum