Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Agi - 15 Lipca 2008, 22:36
dalambert, nie twierdzę, że ten kanał jest zły, tylko mało dostępny.
Piech - 16 Lipca 2008, 01:17
NURS napisał/a | A tam jest taki piekny przykład, jak zbluzgałeś mnie, twierdząc, ze ktoś czegoś nie napisał, chociaż stało jak byk, że napisał. |
Stawiasz mi naprawdę poważne zarzuty. Publicznie.
Zacytuj, jak Cię zbluzgałem i o co chodziło z tym napisał/nie napisał.
ihan - 18 Lipca 2008, 15:36
Najpierw macierewicz radośnie w raporcie o WSI ujawnia dane czynnych agentów, teraz rozmowy o negocjacji w sprawie tarczy (tajne, nagrywane w dźwiekoszczelnym pokoju wciąż Prezydenta) są ujawniane przez Dziennik. Tak absurdalne i mało profesjonalne, że niemal zabawne. Oh, jak to dobrze, że jestesmy tylko niewiele znaczącym, śmiesznym państewkiem, a nie jakąś potęgą.
NURS - 18 Lipca 2008, 16:25
Piech napisał/a | NURS napisał/a | A tam jest taki piekny przykład, jak zbluzgałeś mnie, twierdząc, ze ktoś czegoś nie napisał, chociaż stało jak byk, że napisał. |
Stawiasz mi naprawdę poważne zarzuty. Publicznie.
Zacytuj, jak Cię zbluzgałem i o co chodziło z tym napisał/nie napisał. |
To ty mi je za każdym razem stawiasz, ale ok. doedytuję, jak znajdę.
no i doedytowuje:
wątek: http://www.science-fictio...order=&start=60
twój tekst:
Cytat |
NURSie, wiedziałem, że skończy się posądzeniami o antysemityzm. Przejrzałem cały wątek: ra66it pisze o organizacjach, ale nie pisze o nacjach/rasach, nie pisze z oburzeniem, że żydzi ją dostali, żydzi, nie firma/pan/pani/fundacja, ale żydzi,. To są Twoje słowa, które mu przypisałeś. Moim zdaniem jest to z Twojej strony pomówienie. Nie pierwszy raz obserwuję, że jedną z Twoich metod w dyskusji jest przypisanie oponentowi poglądów, których on nie wyrażał. Następnie mężnie i szlachetnie walczysz z tak ustawionym przeciwnikiem. Dlatego niechętnie z Tobą dyskutuję i innym też nie polecam Ciebie jako dyskutanta. |
cycat z ra66ita:
Cytat | W Warszawie przekazano działkę na cele krzewienia kultury i upamiętnienia tragedii. Ma powstać na niej nie muzeum, synagoga, dom pamięci tylko... jeden z wyższych wieżowców w mieście. Wielu prawowitych spadkobierców przedwojennych właścicieli działek w tym rejonie bezskutecznie próbuje odzyskać coś, co powojenna władza odebrała im z naruszeniem ustanowionych przez siebie przepisów. Nie mają jednak odpowiedniej narodowości. |
I kto tu kogo pomawia?
Piech - 18 Lipca 2008, 17:23
NURS napisał/a | Nie mają jednak odpowiedniej narodowości. |
O kurczę, ja tego wcześniej nie zauważyłem. Jest aluzja narodowościowa. W takim razie wycofuję mój zarzut do Ciebie w sprawie dyskusji z rabittem i przepraszam.
Jeżeli chodzi o dyskusję ze mną, to podtrzymuję mój zarzut, że niejednokrotnie już przypisałeś mi poglądy, których nie wyraziłem.
NURS - 18 Lipca 2008, 18:11
Ja tojuż trzeci raz chyba cytuję
ale ok, popatrz na dzisiejszowątkowy przypadek. Podejdźmy do tego na chłodno i analitycznie.
Zaproponowaleś nam lekturę RAZa, kiedy pojawiły sie przypadki krytyki, bagatelizowaleś je, i broniłeś książki a w zasadzie jej tez. kiedy jednak napisałem, ze mozesz sobie wierzyć bez zastrzeżeń, ale nam nie każ tego robić, odpowiedziałeś, ze ci przypisuję jakies poglądy.
Logika nakazuje mi zapytać, jakie są zatem twoje poglądy na kilka spraw.
Czy jesteś zwolennikiem teorii głoszonych przez RAZa - tych z michnikowszczyzny, zeby nierozszerzać tematu?
Jeśli nie jesteś, to czemu tak broniłeś tej książki, nawet, gdy pokazaliśmy, ze są w niej klastwa? IMO to nielogiczne trochę. wyjasnij prosze.
Piech - 18 Lipca 2008, 18:37
Nie wiem dlaczego pytasz, skoro sam sobie wcześniej na wszystko odpowiedziałeś:
NURS napisał/a | Ty chcesz widzieć w tych tekstach samą prawde |
NURS - 18 Lipca 2008, 20:42
Widzisz, jednak uciekasz od odpowiedzi
Tak, analizując Twoje wypowiedzi doszedłem do takiego wniosku, jak mnie przycisniesz to mogę wskazać fragmenty, które wskazują,ze tekst i tezy zawarte w tej książce są ci bliskie,a fakt negowania opinii krytycznych, też coś mówi.
A z innej beczki, kiedyś napisalem PiS = PZPR bis, no i macie, jak dzisiaj Putry pipcyły o potrzebie silnej lewicy
Taselchof - 18 Lipca 2008, 22:48
i kto tu mówi o zdradzie narodowej przy wspieraniu lewej nogi
Zerowiec - 19 Lipca 2008, 22:04
Cytat | Tak absurdalne i mało profesjonalne, że niemal zabawne. Oh, jak to dobrze, że jestesmy tylko niewiele znaczącym, śmiesznym państewkiem, a nie jakąś potęgą. |
Obecnie po prostu panuje w Polsce taka a nie inna moda. Najpierw będą mętne przecieki z drugiej ręki i wzajemne oskarżenia o szkodzenie interesom państwa, potem zobyczymy zdjęcia facetów w kominiarkach prowadzących ludzi w kajdankach, następnie może zostanie powołana komisja śledcza. Takie 24 godziny w Polskim wydaniu. Tyle, że bez budżetu na efekty specjalne (na szczęście) i scen łóżkowych (podwójnie na szczęście).
NURS - 19 Lipca 2008, 22:28
Podobno jest jakiś bojkot PiSu? Zauważył ktoś?
ihan - 19 Lipca 2008, 22:31
Coś ściślej? PiS bojkotuje czy jest bojkotowany?
Agi - 19 Lipca 2008, 22:44
Trzy dni temu PiS ogłosił bojkot TVN i TVN24
NURS - 19 Lipca 2008, 22:48
O, to, to właśnie. I ja naprawdę, całym sercem jestem po raz pierwszy za PiSem. Oby nigdy się nie złamali. Tak im dopomóż Buk!
ihan - 19 Lipca 2008, 23:02
To ja sobie jeszcze życzę bojkot wszystkich stacji radiowych i telewizyjnych oprócz wiadomych. Ale to trochenie fair zagranie TVN wobec konkurencji, wzrośnie im oglądalność.
NURS - 19 Lipca 2008, 23:29
Ale to PiS ogłosił bojkot, nie tVN.
Trzymajcie się drobiowinkowe kseraki!*
efekto oglądania czeskich kabaretów.
ihan - 21 Lipca 2008, 07:12
Liczy się rezultat, a nie szczegóły.
Kostucha Drang - 21 Lipca 2008, 12:52
Nie czytałem Dziennika w którym były relacje z rozmowy Sikorskiego z Prezydentem. Czy to prawda, że z zapisu wynikało że nasz Prezydent nie wiedział o tym że wyrzutnie patriotów mają nam byc przekazane tylko "temporary" ???
Adashi - 21 Lipca 2008, 12:59
Po kiego czorta nam te Patrioty skoro Zacharski już raz dokumentację projektową tych wyrzutni zdobył. Wystarczyłoby zbudować własny prototyp. No chyba, że te gamonie przekazali wszystko Wielkiemu Bratu, nie robiąc xero
Taselchof - 21 Lipca 2008, 15:18
a co dadzą nam te Patrioty 5 baterii osłoni pałac prezydencki i Żoliborz i to tylko na miesiąc w kwartale ?? Co do Zacharskiego nasi spece od wojskowości mówili wyraźnie że to fantastyka naukowa a nie realna siła i że za 50 lat może dojdą o co w tym chodzi (a więc mamy jeszcze 30 lat tego dochodzenia ). A tak w ogóle co sądzicie o Zacharskim bo dokument był zrealizowany świetnie ?
Easy - 21 Lipca 2008, 16:42
Dwie sprawy.
http://www.dziennik.pl/po...o_i_Walesy.html
Z jednej strony: taki wielki katolik a ręki nie podał.
Z drugiej strony: no i co z tego? Nie lubią się jak psy? Ich sprawa. Wałęsa nie pełni obecnie żadnej ważnej funkcji publicznej. To, że prezydent leje się po mordzie z Sikorskim i Tuskiem - to jest szkodliwe. Ale z Wałęsą to wedle mnie mogą się walić gumowymi młotkami. Po co się czymś takim ekscytować?
http://www.dziennik.pl/wy...wi_krzywdy.html
No to Michnik się popisał. Nawet nad grobem będzie siać swoją nienawiść do IPN-u. Szkoda mi słów na tego człowieka.
Taselchof - 21 Lipca 2008, 16:50
Wałęsa akurat też wolał nie którym nogi podawać a Kwaśniewski nie witać się z urzędującym Wałęsą, ot agnostyk (zarówno gdy jest trzeźwy i jak pije ) czy katolik adnoi ćort za to dziennik coraz bardziej się staje ugrzecznionym tabloidem
A o bohaterskiej walce Geremka z brutalną lustracją bez pomysłów pisze wyborcza już od samego zgonu profesora... Widać dla Michnika to zawsze priorytet
Kostucha Drang - 21 Lipca 2008, 17:10
Tak jak nie znoszę Kaczyńskich i PiS tak musze się zgodzić z Ease'm - Michnik chyba oszalał żeby zachowywac się w taki sposób na pogrzebie. Obrzydliwe.
pozdr.
Piech - 21 Lipca 2008, 19:03
Kostucha Drang napisał/a | Michnik chyba oszalał żeby zachowywac się w taki sposób na pogrzebie. Obrzydliwe. |
On tam ma. Nad grobem Miłosza też załatwiał swoje porachunki.
GAndrel - 23 Lipca 2008, 18:39
I jakie wrażenia na temat tematu dnia?
Bo moje streszcza powiedzenie: Nie walcz z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem wygra dzięki większemu doświadczeniu.
NURS - 23 Lipca 2008, 18:41
Ale trzeba przyznać, ze niepotrzebnie to naginali. Chociaz rozumiem, że jest toodegranie piłeczki za składanie doniesień do prokuratury na Tuska.
Jedno dobre, miliony ludzi przeciwnych PiSowi miały kolejną lekcję, dlaczego tych ludzi nalezy odsunąć od żłoba.
Agata - 24 Lipca 2008, 15:06
Mnie się tam najbardziej podoba dzisiejsze zawołanie PiSu 'Nie przeprosim, bo to nie my tę uchwałę uchwalilim'. Padłam i leżę.
NURS - 24 Lipca 2008, 15:10
A mnie przeraża, hmm, może dziwi raczej, że wszystkie pzoostałe ugrupowania wycofują się ze strachu, że będzie nowa burda.
Z chamstwem trzeba, jasiu godnościom osobitom i wężykiem!
Taselchof - 24 Lipca 2008, 16:28
chłopa ze wsi wypędzisz ale wsi z chłopa... (oczywiście chodzi o mentalność ) Coś mi się wydaje że burd jeszcze trochę się pojawi trochę za dużo było Wersalu
Rafał - 25 Lipca 2008, 10:09
Miałem chwilę czasu, popatrzyłem, posłuchałem co w trawie piszczy i ciekawostka: oficjalna strona PO jest oczywiście o PO, zgadniejcie o czym jest oficjalna strona PiS? Tak, również o PO
|
|
|