Spodenki - Szorty
konopia - 16 Lutego 2015, 11:15
Aaaaa, to dobrze, mam nadzieję, że się szybko jakoś dogadacie, i że utrzyma się limit 5k znaków.
LadyBlack - 16 Lutego 2015, 12:37
Spokojnie, Czaga coś wymyśli fajnego
Ps. A tak przy okazji, mam wielką nadzieję, że ta edycja nie będzie "za karę" dla Czagi, tylko skupicie się mili państwo i napiszecie kilka przyjemnych tekstów.
Zdziwiłam się bardzo, gdy się okazało, że zamiast ośmiu Konopia dostał jeden tekst.
Siadłam i w kilka godzin napisałam cztery, robiąc równocześnie śniadanko i obiadek dla dzieci, ładując pralkę i ogólnie ogarniając chałupę Da się. Jeden pomysł mąż mi podrzucił, reszta sama przyszła. Gdy zaczynałam pisać "Zabłąkanych", nie wiedziałam jak to się zakończy. Historia sama się ułożyła, tylko korekta jest tam słaba, bo już czasu nie miałam.
Zachęcam Po pierwszym zdaniu idzie już z górki
Goria - 16 Lutego 2015, 14:04
Ponieważ 2014 był rokiem Oskara Kolberga więc, w nawiązaniu do jego fantastycznej działalności, nasunął mi się taki temat:
Temat: Baśnie i legendy wszechświata
Objętość: do 5000 znaków
Termin: 8 marca 2015 do godz. 22.00
Styl dowolny, byle zostały spełnione normy językowe - czy jak to się mądrze pisze w regulaminach konkursowych.
Jeżeli to kogoś zachęci do pisania to mam trzy książki do oddania w stanie dobrym: "Wyjątkowo wredna ceremonia" Tomasza Bochińskiego, "Strzygonia" Dziedzictwo krwi" Sławomira Mrugowskiego i "Słowo i Miecz" Witolda Jabłońskiego. Nie mam tutaj niestety nowszych książek po polsku. Jeśli ktoś nie chce książki, to mogę mu zrobić rysunek do opowiadania. Ale można też pisać dla samej satysfakcji
Edit
Mogło zostać odebrane inaczej, więc wyjaśniłam, że to dla osób biorących udział w konkursie.
ps: "Słowo i Miecza" - zarezerwowane dla Fidela.
LadyBlack - 16 Lutego 2015, 14:07
Ładne
Słowo kluczowe to: wszechświat. Można zaszaleć .
Agi - 16 Lutego 2015, 14:09
Czaga, odblokowałam "Tematy edycji", uwiecznij się, proszę.
Fidel-F2 - 16 Lutego 2015, 14:15
Ja chcę Słowo i miecz.
Goria - 16 Lutego 2015, 14:30
Fidel-F2 napisał/a | Ja chcę Słowo i miecz. |
Fidelu a napiszesz szorta, może być taki tyci tyci - o powstaniu galaktyki wedle ludu X? Bardzo proszę!!! Książka będzie twoją.
Fidel-F2 - 16 Lutego 2015, 14:32
Deal
Goria - 16 Lutego 2015, 14:34
Super!
Agi napisał/a | Czaga, odblokowałam Tematy edycji, uwiecznij się, proszę. |
Zrobione!
konopia - 16 Lutego 2015, 14:52
Baśnie i legendy wszechświata -
super! muszę się zastanowić co to są legendy....
mesiash - 16 Lutego 2015, 15:10
konopia, to takie na dole mapy. Każde dziecko to wie. Chyba że chodzi Ci o mnie
konopia - 16 Lutego 2015, 15:20
dzięki, na dole mapy, muszę zapamiętać
Legenda:
https://www.youtube.com/watch?v=k1D-jnw0MSM
Starscreem - 17 Lutego 2015, 11:23
Styl dowolny - uf... Już się przez chwile martwiłam, że nie podołam wyzwaniu stylizacyjnemu Coś mi już świta, pomysł banalny, ale co tam
To jeszcze tylko pozamiatam plaże i biorę się do pisania.
Goria - 17 Lutego 2015, 11:56
cieszę się ogromnie!
chodziło mi o to, że mogą być i stusłówka i klasyczne teksty, i legendy w postaci pieśni (byle jednak miały jakieś walory artystyczne, a nie, że "podrapał se w dupę/potem zrobił kupę/ gwiazdeczka jebnęła/stąd się nazwa wzięła) itd...
ale w sumie to wiem, że Wy to wiecie
Starscreem - 17 Lutego 2015, 15:00
Czaga napisał/a | podrapał se w dupę/potem zrobił kupę/ gwiazdeczka jebnęła/stąd się nazwa wzięła) |
Przypomniałaś mi!
Miałam się z Wami podzielić odkryciem niedawnym w kategorii fantasy.
W sumie to nie ten wątek, ale nie wiem gdzie o tym napisać (jeśli administracja widzi lepsze miejsce dla tego postu, to proszę o przeniesienie).
Jeśli ktoś zna Chatę Wuja Freda i Kobietę-Ślimaka, to już może widział, choć za pewne nie spodziewał się, że prócz komiksów spod jej ręki może też wyjść tak przefantastyczna literatura
Część pierwsza
Część druga
Ja się poturlałam, gdy podłoga otrzymała "3k6 demejdżu od broni seksownej" po zderzeniu z pośladkami jednej z bohaterek
Goria - 17 Lutego 2015, 15:34
Dzięki Starscreem za linka! próbowałam narysować konia, ale wyszedł mi osioł, jednak dałaś mi nadzieje, że moja tfórczość ma rację bytu w połączeniu z odpowiednią liryką
Stormbringer - 20 Lutego 2015, 11:50
Przeczytałem podlinkowane teksty i jestem "wszczonśnienty". Mocna rzecz.
No i, choroba, znów spodobał mi się temat nowej edycji, więc usiadłem i kolejny raz napisałem coś dwa razy za długiego. Można przysłać dwa teksty po połowie?
Goria - 21 Lutego 2015, 11:33
Stormbringer, a nie dałoby sie go tak "pociachać" do 5000?
konopia - 21 Lutego 2015, 12:17
no ładnie, jak widzę konkurs już jest ustawiony
BTW: do czego do doszło, żeby dawać łapówki uczestnikom za to że wezmą udział
Stormbringer - 21 Lutego 2015, 12:20
Czaga, ciężko będzie. Chyba, że urządzimy osobny konkurs pt. "Co poeta miał na myśli?" No nic, może następnym razem.
Goria - 21 Lutego 2015, 16:30
konopia napisał/a | :evil: no ładnie, jak widzę konkurs już jest ustawiony
BTW: do czego do doszło, żeby dawać łapówki uczestnikom za to że wezmą udział |
Byłby ustawiony, gdyby Stormbringer dał opowiadanie rozbite na dwa - bo każdy by wiedział czyje to
Jaka łapówka Książki powinny żyć
Szkoda, że się nie da przyciąć, ale czasem już tak jest.
konopia - 25 Lutego 2015, 09:40
to nie pierwsze opowiadanie, które jest dłuższe niż wymagania, tyle że one sa jak Yeti, wszyscy o nich słyszeli a nikt nie widział
Masz już jakieś szorty?
Goria - 26 Lutego 2015, 09:02
nieeee . Ciszaaaa jak makiem zasiał Oby to cisza przed twórcza burzą.
gebilis - 26 Lutego 2015, 09:15
A ja tak czekam by poczytac (i pokrytykować - tak troche... ), chyba nie zawiodą mnie moi ulubieni na tym forum pisarze?
I do tego są nagrody!
Goria - 27 Lutego 2015, 09:31
Mhm są. No nic poczekam, w sumie jeszcze jest trochę czasu.
Goria - 1 Marca 2015, 11:48
Jeszcze tydzień!!! Serdecznie zachęcam do pisania.
gebilis - 1 Marca 2015, 12:29
Poniewaz chciałam to napisac już po pierwszym zerknięciu - to teraz napisze. Super reklama! Autorzy pióra w rękę i do boju! Nagrody czekają
LadyBlack - 1 Marca 2015, 12:31
Ładny plakat
Ja tym razem odpadam, pomysły może by się i znalazły, ale za dużo rzeczy na raz się dzieje
Ale autorów na forum dostatek, wypoczęci, bo ostatni nie pisali . Do boju, Mili Państwo! Nie wstydzić się
Goria - 1 Marca 2015, 13:49
gebilis, LadyBlack, - dziękuję i dołączam do apelu LadyBlack!
ps. szkoda, że nie napiszesz, bo bardzo lubię twoje szorty, ale czasem się po prostu nie da. buziaki!
Goria - 5 Marca 2015, 11:53
Mamy pierwszego uczestnika! Jeszcze trzy dni, zapraszam do zabawy
|
|
|