Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
hrabek - 25 Lutego 2009, 09:31
O ile dobrze pamietam w najnowszym CDA jest Broken Sword 3 czy 4. To chyba najlepsza seria przygodowek, jaka znam.
qbard - 25 Lutego 2009, 11:00
Tak, świetne. Grałem w 2 i dla mnie bomba. Muszę kupić CDA.
hrabek - 25 Lutego 2009, 11:05
A w lutowym Chipie byla nieoficjalna kontynuacja Broken Sworda o numerze 2,5. Ale lutowy Chip moze byc ciezko dostac, bo juz w kioskach marcowy jest.
qbard - 25 Lutego 2009, 12:55
2.5 ? Jakiś dodatek specjalny?
Virgo C. - 25 Lutego 2009, 13:08
Nie - zrobiona przez fanów kontynuacja.
qbard - 25 Lutego 2009, 19:54
Pamiętam też swego czasu pochłonęła mnie gra Alone in the dark 3. Czy inne z tej serii też są takie dobre? IV?
Virgo C. - 25 Lutego 2009, 19:57
Jedyna i dwójka obecnie mają raczej wartość sentymentalną/muzealną. Część czwarta może się podobać, ale zależy to którą postacią planujesz grać. Edwardem - czeka Cię zabawa na poziomie Resident Evil (czyli głównie strzelasz), panią doktor - sporo kombinowania.
W część piątą nie grałem ale słyszałem, że jest totalnym odejściem od dotychczasowych gier.
qbard - 25 Lutego 2009, 20:07
Ciekawe. Warto spróbować V. Znacie może coś w stylu Zegarmistrza?
A może ktoś zna jakieś inteligentne programy z którymi można pogadać?
mBiko - 27 Lutego 2009, 00:33
Poszukuję przyzwoitych strategii turowych, może coś mi doradzicie?
Chodzi zwłaszcza o odwzorowania pól bitewnych różnych epok typu Eastern i Western Front, czy seria Battleground Talonsoftu.
Virgo C. - 27 Lutego 2009, 00:41
qbard napisał/a | Ciekawe. Warto spróbować V. Znacie może coś w stylu Zegarmistrza? |
Gabriel Knight III
@mBiko
Talonsoft popełnił też trzecią grę z cyklu East and West. Nazywa się Rising Sun i obejmuje działania toczone na Pacyfiku.
Fidel-F2 - 27 Lutego 2009, 06:51
mBiko, Cywilizacja, czwarta już no i seria Total War, jak dla mnie nie ma lepszej turówki. Czasem trochę mi szkoda, że TW tylko historyczny jest. pograłbym w jakies fantasy w tym stylu. TW ma bitwy niestety w czasie rzeczywistym (ale jest pauza ).
te gry które wymieniłes to raczej taktyczne niz strategiczne
qbard - 27 Lutego 2009, 11:14
rozmawiał ktoś ze Snikersem? Rzeczywiście tak się uczy?
mBiko - 27 Lutego 2009, 21:58
Właśnie Total War nie podbiło mojego serca, gra się nieźle, ale nie mógłbym poświęcić rozgrywce wielu godzin. Cywilizacja zaś to absolutna klasyka.
Fidel-F2 - 28 Lutego 2009, 05:36
faktycznie TW wymaga czasu i w późniejszym etapie, gdy masz kilkadziesiąt prowincji, sporegp skupienia
a z takich taktycznych jak podaleś wyżej, znasz jakieś w klimacie fantasy czy tylko historyczne?
po pojawieniu się najnowszej odsłony TW całkiem straciłem serce do Civ.
Virgo C. - 28 Lutego 2009, 10:30
Fidel-F2 napisał/a | a z takich taktycznych jak podaleś wyżej, znasz jakieś w klimacie fantasy czy tylko historyczne? |
Fantasy General
Ixolite - 28 Lutego 2009, 11:03
Jednymi z najgenialniejszych są gry z serii Combat Mission, z wyłączeniem tej najnowszej osadzonej we współczesnych realiach. Wyłącznie poziom taktyczny czyli po prostu bitwy, ale jaki rozmach i jak świetna ich realizacja. Zdecydowanie polecam, choć nie musi przypaść do gustu wielbicielom "planszowych" strategii.
Cytat | Czasem trochę mi szkoda, że TW tylko historyczny jest. pograłbym w jakies fantasy w tym stylu. |
Ależ kto ci broni?
Są na przykład mody osadzone w świecie Tolkiena czy "z wilkołakami i wampirami"
http://www.twcenter.net/wiki/Main_Page
http://www.twcenter.net/moddingnews.php
Fidel-F2 - 28 Lutego 2009, 11:19
jak działa dosbox???
edit już wiem
Ixolite - 28 Lutego 2009, 14:39
A, z turowych strategii mogę też polecić Advanced Strategic Command - robione w stylu klasycznej serii Battle Island i rozwijane do dziś:
http://www.asc-hq.org/
Nutzz - 28 Lutego 2009, 21:20
Ehhh... właśnie ściągnąłem sobie dodatek do Mass Effecta i nie mogę go zainstalować...
Ktoś wie co jest grane?
ME oryginalny, dodatek ściągnięty z oficjalnej strony BioWare, zgodność językowa jest (zainstalowane po angielsku, dodatek angielski obsługuje)
Wnerwiłem się
Nutzz - 5 Marca 2009, 15:09
Red Alert 2 - tak na rozgrzewkę i dla przypomnienia, przed sięgnięciem po trójkę
qbard - 5 Marca 2009, 17:44
Ha, znalazłem starą płytkę i gram w "Zemstę urzędasa". Czad ! Relaksik
rumeli - 6 Marca 2009, 15:19
Sprawiłem sobie Unreal Anthology. Gram w jedynkę, a później przejdę następne części. Nie mam jeszcze stałego dostępu do netu, pobaraszkuję więc sobie z botami
Nutzz - 6 Marca 2009, 17:47
Natchniony przez Gorima - Planescape: Torment
Raz nie wiem już który
Studnia - 9 Marca 2009, 01:51
Hmmm... A ja dorwałem ostatnio dwie gry. Pierwsza to całkiem niezła polska produkcja Call of Juarez. Natomiast druga rzecz to elita zabijaczy nudy. Quake. Ale nie byle jaki - Quake Live - czyli gramy przez przeglądarkę. Coś tam ściąga, coś tam instaluje, ale są to jakiś groszowe sprawy. Dobre na nudę w pracy.
hrabek - 9 Marca 2009, 11:03
A ja sie zastanawiam, czy nie kupic sobie dwupaka Colin Dirt z Race Driver GRID. Dwie super samochodowki od Codemasters za 100zl w empiku. Troche duzo kasy, ale to dwie najlepsze samochodowki w tej chwili.
Dunadan - 9 Marca 2009, 18:26
hrabek, polecam Burnout Paradise - fajna, czysta rozrywka
Ixolite - 9 Marca 2009, 23:27
I nudna, tak po 2-3 godzinach
gorat - 10 Marca 2009, 08:32
Sosnechristo napisał/a | W lepszego rtsa chyba nie grałem, bowiem Owar bije na głowę wszystkie te Red Alerty, Warcrafty i czort wie co jeszcze - historią, bohaterami, klimatem. Czołgami. Frankiem Forsyth'em (zostaw im chociaż gazety...). | Bluźnierca.
hrabek - 10 Marca 2009, 09:16
Burnout Paradise to nudna gra na 20 minut. Pogralem chwile. Na poczatku szok, bo zblizenia, zwolnione tempo, mega crashe, ale po 20 minutach w zasadzie nie ma po co jezdzic. Zdecydowanie wole Colina.
Studnia - 10 Marca 2009, 12:02
hrabek, zgadzam się na 100%. Co prawda myślę że gra może sporo zyskać przy rozwałce online, ale jakoś wydawać na to ponad stówe, to już wole dołożyć kolejne pięćset i kupić obiektyw do aparatu...
|
|
|