To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Karczma pod ,,Zdechłym Smokiem''

Lu - 9 Kwietnia 2006, 10:38

Elam:
Cytat
chyba sie jeszcze pojde napic..

Uważaj żeby z ilością nie przesadzić.... to mówi doświadczona koleżanka.
Mirii coś nie widać - zapewne jeszcze nie podniosła się z łózka.... a tu taki piękny dzień!

A tobie, Rodionie serdecznie współczuję... pokazałabym ci jak bardzo, ale nie używam dziś emotek (heh)

elam - 9 Kwietnia 2006, 10:42

ee, tam, to byl tylko drink z coco bay, taki soczek..
sprzatanie przynioslo pewne skutki. lazienka posprzatana w ? .. 80 ciu procentach?
a ciebie, lu, zaraz bede scigac. obiecujesz mi recenzje od tygodnia. na nic sie nie zda chowanie pod karczemna lawa i zaslanianie Rodionem, zaraz cie zlapie!! (wyciaga pazurki i pokazuje zabki)

elam - 9 Kwietnia 2006, 10:43

- tu emotikonow uzywajmy...
Lu - 9 Kwietnia 2006, 10:53

Elam:
Cytat
a ciebie, lu, zaraz bede scigac. obiecujesz mi recenzje od tygodnia. na nic sie nie zda chowanie pod karczemna lawa i zaslanianie Rodionem, zaraz cie zlapie!! (wyciaga pazurki i pokazuje zabki)

Cały wczorajszy dzień siedziałam w pracy, teraz też jestem w biurze... nadrabiam zaległości po wizytach towarzyskich. Wystukam recenzję jak tylko dotrę do domu. Uwierz mi, że 1000 razy bardziej wole pisać recenzje niż pracować. No, ale cóż, taki los....

elam - 9 Kwietnia 2006, 10:55

w biurze, w niedziele ????????????????????????????????
Boze co za swietokradztwo! no, tego powinni zabronic ! ! ! :)

Rodion - 9 Kwietnia 2006, 10:57

Elam nie gryź mojej nogi!
Lu dzieki.
Na dodatek wlasnie ktos ( doskonale wiem kto!), wylal na umyta kuchenna podloge coś lepkiego. Ech!

Miejsce na piktogramy:

:( :cry: :evil: :roll: :?: :?: :idea: :!: :twisted: :lol: :wink: :mrgreen: 8)

elam - 9 Kwietnia 2006, 11:03

Rodion, od kiedy nie odrozniasz nogi od ucha?? :) za duzo soku z aliena wypiles. wiecej nie dostaniesz, dopoki nie pokazesz szyb umytych...
Rodion - 9 Kwietnia 2006, 11:05

I co? Do poniedziałku bedziesz mnie o suchym pysku trzymac?!
elam - 9 Kwietnia 2006, 11:08

a, jak bedzie trzeba, to i do Wielkanocy.. :mrgreen:
ty moze wez sie do roboty, posprzataj, gosci obsluz, na gosciniec wyjrzyj, czy aby jacys nowi nie nadchodza, bo pustki w karczmie...

Rodion - 9 Kwietnia 2006, 11:12

A czyja to wina?!
Palcem nie bede pokazywal, ale masz tu lusterko.
I moze porozmawiamy o wynagrodzeniu, dniach wolnych, socjalu, skladkach emerytalnych, etc.
Nie zapominajmy o dodatkuza szkodliwe warunki pracy!

elam - 9 Kwietnia 2006, 11:13

SOCJALISTA sie znalazl ! !
ojejku, ratunku!!! :mrgreen:

Rodion - 9 Kwietnia 2006, 11:19

A bylas ostatnio na sorbonie?
Myślisz ze jak karczma na końcu swiata, to juz wszystko wolno?
Chyba czas na powstanie zwiazku zawodowego pracowników karczm i austerii!

Anonymous - 9 Kwietnia 2006, 17:53

Zgłaszam, że żyję. Nie było tak źle, udało mi się wstać o ósmej i dojechać do Warszawy.

Mam nadzieję, że Lu wydostała się już z pracy?

elam - 9 Kwietnia 2006, 18:06

Lu bogowie pokarali za swietokradzka prace w niedziele, zeus gromowladny strzelil pradem z gniazdka a kupidon ugodzil ja strzala w posladki. wiec teraz lezy na brzuchu z radiem przy uchu i nie ma dostepu do komputera :)
Anonymous - 9 Kwietnia 2006, 18:15

:bravo :mrgreen:

Nauczka dla wszystkich, którzy pracują w niedzielę. :twisted:

Lu - 9 Kwietnia 2006, 21:06

Jestem już - wydostałam sie z pracy, odwiedziłam moją ulubioną panią profesor od muzyki, skoczylam na piwko ze znajomymi i nawet zrobilam sobie obiad.

A teraz stukam recenzję dla Elam ale coś mi się wydaje że nie przeczyta jej przez najbliższe kilka dni.....
buuuuuuuuuuuu

A ty Mirio, jak sie bawilaś wśród belfrów? Ci oczytani ludzie....

Anonymous - 9 Kwietnia 2006, 21:55

Niektórzy przeczytali po kilka nowelek, ale ja jakoś niespecjalnie miałam wczoraj nastrój na czytanie. Skończyłam na dwóch shortach. Dzięki temu udało mi sie wyspać.

Zakupiłam dziś nową kurtkę (Empik ominęłam z daleka) oraz Don Juana DeMarco na dvd. Popołudnie spędziłam w towarzystwie Johnny'ego D.

gorat - 10 Kwietnia 2006, 10:12

Miria napisał/a
Popołudnie spędziłam w towarzystwie Johnny'ego D.

JohnaDoe? Jest taki na forum - to z nim?

Godzilla - 10 Kwietnia 2006, 12:37

Dajcie mi ludzie coś na depresję. Byle mocnego.
Dziś poniedziałek.

Lu - 10 Kwietnia 2006, 12:46

Godzilla:
Cytat
Dziś poniedziałek.

No to jest nas dwie. Dawno nie miałam tak parszywego nastroju. Zaraz przyniosę dla nas gorzka czekoladę.
Może przyniosę więcej - pewnie jeszcze ktoś potrzebujący dołączy....
Potrzebuję serotoniny!

Pako - 10 Kwietnia 2006, 13:11

E tam.. nie jest tak źle dziś. Chłodno trochę... ale poniedziałek to piękny dzień jest. Jak każdy inny, tylko ta praca i szkoła ;) ale da sie i z tym przeżyć. Uśmiechnijcie się. Wolę was radosne :)
Hauer - 10 Kwietnia 2006, 13:31

Cytat
Dziś poniedziałek.
Godzilla, zdaje się, zę dziś miał sie pojawic nowy numer "SF". Masz już ?
Godzilla - 10 Kwietnia 2006, 13:34

Rano sprawdzałam w metrze przy Placu Wilsona i nie było. Stary smok straszył z okładki.
Rafał - 10 Kwietnia 2006, 13:41

Panie, a chłopy to wam wstydu robią w wątku kulinarnym :wink:
Wrzućcie coś, może wiosnę się przywoła :cry:

Godzilla - 10 Kwietnia 2006, 13:57

Bo na przywołanie wiosny to myśmy mieli całkiem niewymyślne potrawy. Towarzystwo wybierało się do Kampinosu, mieliśmy ustalone miejsce na ognisko, zabierało się ciepłe picie w termosach (albo kociołek na herbatkę), oraz:
1) gar chudej wieprzowiny pociętej w nieduże kawałki,
1) gar tłustej wieprzowiny (mógł być surowy boczek) też pociętej w kawałki,
3) większą ilość cebuli i nóż do pocięcia tejże na kawałki.
Mięso było uprzednio posolone, popieprzone i naczosnkowane (najlepiej na noc, żeby dobrze przeszło przyprawami).
I z tego na zaostrzonych kijach robiło się szaszłyki (kawałek tłusty - kawałek chudy - cebula), które się piekło nad ogniskiem.
Przydatny był też chleb i musztarda lub keczup. Jeżeli jeszcze ktoś zabrał kawał ciasta albo inne łakocie, to mieliśmy takie powitanie wiosny że hej.

Ale ty mnie Rafale tu na offtopy naciągasz, a ja dziś akurat nie mam nastroju żeby cię na mielonkę przerobić i współbiesiadników potruć. Ot, ciężka moja dola.

Hauer - 10 Kwietnia 2006, 14:16

I to jakie offtopy :D wielokrotne :roll:
Rafał - 10 Kwietnia 2006, 14:19

Ekhm.. miałem na myśli wątek "kaszanka z grila ...."
Godzilla - 10 Kwietnia 2006, 14:59

Hauer napisał/a
I to jakie offtopy :D wielokrotne :roll:

Bo coś się w sieci zwarzyło.

Hej hej, moderatorzy kochani, czy możecie wyciąć te posty?

Pako - 10 Kwietnia 2006, 15:01

Jedna rada - jak net sie bloknie i jakiś czas posta nie wysyła, tylko wyświetla się, że strona się ładuje, ładuje, ładuje i ładuje, to skopiować treść posta do notatnika i nie klikać drugi raz wyślij, tyklo poczekać, albo zamknąć stronę i otworzyć.Post powinien być wysłany, a jak nie to macie kopię w notatniku. Wiem z doświadczenia, choć czasami popełniam jeszcze ten błąd też :)
Godzilla - 10 Kwietnia 2006, 15:04

Masz rację, raz już mi się tak zdarzyło, ale to było dawno i zapomniałam.

Partner forum