Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?
ilcattivo13 - 24 Września 2012, 18:46
Piszę w oddzielnym, żebyście nie przegapili wiadomości - ze Steama można pobrać demo X-Com: Enemy Unknown
ilcattivo13 - 25 Września 2012, 14:01
No proszę, wspominałem o Betrayal At Krondor i włala - pojawiła się petycja o zrobienie duchowego sequela
Trochę przesadził z tymi 200$, ale założony milion, kiedy już zaczną kickstarterować, powinni zgarnąć bez problemów
Po kliknięciu sign pojawia się zakładka z prośba o dotację na rzecz ipetitions - można ją zamknąć, podpis i tak się liczy.
Matrim - 26 Września 2012, 09:54
ilcattivo13 napisał/a | ze Steama można pobrać demo X-Com: Enemy Unknown |
ilcattivo13, przetestowałeś już?
ilcattivo13 - 26 Września 2012, 14:10
Nie. Postanowiłem być twardy i poprzechodzić te gry, które już mam a) popożyczane i wypadałoby wreszcie je oddać, b) pokupowane i leżą i się kurzą. A poza tym, boję się, że nabiorę zbyt dużego smaka i zrobię to, na co mnie chwilowo nie stać i czego miałem już nigdy ale to nigdy nie robić, czyli pójdę kupić grę w dniu premiery
Dlatego na razie zainstalowałem sobie 7.62 High Calibre i dwa demka, które już od jakiegoś czasu leżały i czekały - Olympus 2207 (na nieco poprawionym silniku FO2) i Underworld Gold (coś jak Wizardry 7)
Matrim - 26 Września 2012, 18:58
ilcattivo13, szkoda, ciekaw byłbym opinii...
Ja się chyba skuszę, ale muszę najpierw zainstalować Steam. A to też pokusa w sumie, bo teraz przynajmniej nie widzę promocji...
ilcattivo13 - 26 Września 2012, 19:02
To też mnie odstrasza od instalowania tych nowości, które już mam. Na starym kompiku Steam jest, ale tutaj jeszcze nie musiałem instalować i opóźniam to, jak tylko mogę
ilcattivo13 - 28 Września 2012, 20:01
Oficjalnie ogłoszono, że powstaje Mount & Blade 2
agrafek - 1 Października 2012, 12:20
A tutaj można głosować za tym, żeby nowy projekt Obsidian był także po polsku.
ilcattivo13 - 5 Października 2012, 22:20
Można było nie głosować. Polski dystrybutor i tak zrobi wersję polskojęzyczną
ilcattivo13 - 11 Października 2012, 22:59
Jak ja nie wrzucę, to chyba nikt inny tego nie zrobi... Pierwszy screen z Project Eternity
Squaw Johna Romero robi grę. Shaker: An Old School RPG. Całkiem fajny pomysł i wreszcie wraca połączenie fantasy i sf... Ino szkoda, że chyba nie nazbierają tego miliona... :/
agrafek - 12 Października 2012, 07:26
ilcattivo13 napisał/a | Squaw Johna Romero robi grę. Shaker: An Old School RPG. Całkiem fajny pomysł i wreszcie wraca połączenie fantasy i sf... Ino szkoda, że chyba nie nazbierają tego miliona... :/ |
Być może wyskoczyli z tym zbyt szybko po projekcie Obsidianu. Biorąc pod uwagę sukces zbiórek na Wasteland2 i Eternity, które też powstają pod hasłem powrotu do "starych dobrych cRPGów", AOSRPG wygląda trochę na próbę wykorzystania popularnego trendu. Możliwe też, że gracze poczuli przesyt.
Edit: Poprawiłem cytowanie. Matrim
ilcattivo13 - 12 Października 2012, 10:39
agrafek - ale nie tylko oni wykorzystali trend. Masz jeszcze przecież co najmniej dziesięć, czy dwadzieścia tytułów, których twórcy otwarcie mówią o powrocie do klasyki cRPG. I na tamte tytuły kasa jest, choć trzeba przyznać, że większość nie jest tak budżetochłonna. BTW. goście od Shadowruna Return myślą nawet o ponownym otwarciu zbiórki na tę grę, bo ludzie ciągle mają pretensje, że się za szybko skończyła. Więc to chyba nie jest przesycenie rynku, tylko raczej nietrafienie w gusta większości, albo jakiś inny błąd w sztuce.
Matrim - 12 Października 2012, 10:41
ilcattivo13 napisał/a | Pierwszy screen z Project Eternity |
Ładny. I na co komu 3D, skoro może mieć takie ładne tła...
ilcattivo13 - 12 Października 2012, 10:51
Dla mnie może ździebko zbyt bajkowo to wygląda. Mam nadzieję, że to tylko tak dla kontrastu z widokiem wnętrz świątyni.
Matrim - 12 Października 2012, 11:12
No nie wiem... W końcu posągi raczej piękne nie są, a i most zrujnowany. To że jest kilka kolorowych kwiatków, to jeszcze nie oznacza bajkowości Może wprowadzą system nie tylko dnia i nocy, ale i pór roku, to ten obrazek będzie wyglądał bardziej mroczno i ponuro w barwach jesiennych
ilcattivo13 - 12 Października 2012, 12:02
oby, bo jeśli cała gra tak będzie wyglądać, to dostanie łatkę "totally geyed"
Ziuta - 12 Października 2012, 13:40
Emo mhrok do jest dopiero "totally gayed"
ilcattivo13 - 12 Października 2012, 13:55
dlatego najlepiej niech zrobią coś pośrodku
Ziuta - 12 Października 2012, 13:58
Na razie jest OK, raptem pięć fioletowych krzaczków.
ilcattivo13 - 12 Października 2012, 14:03
tia, tylko rushofych kłuliczkuff brak
Hubert - 12 Października 2012, 16:32
A mnie przypomina BG1 w odrobinę ciemniejszych barwach. Ergo: dobrze jest.
ilcattivo13 - 17 Października 2012, 21:22
$3,986,929
Znaczy, zabrakło 13071 usdów, żeby zmusić Chrisa Avellone do zagrania w Arcanum. Szkoda. Wielka szkoda. Dobrze, że to jego szkoda
Matrim - 17 Października 2012, 21:28
A PayPalowe wpłaty też są w tym zsumowane?
A z taką kasą to wyjdzie Jedna Wielka Kicha
ilcattivo13 - 17 Października 2012, 21:31
Chyba jeszcze nie, ale nie wiem, czy pp-kasa się liczy do goali z Kickstartera. Jutro, albo pojutrze pewnie będzie wiadomo. Chłopy przestaną pić, trochę otrzeźwieją i się wezmą za liczenie
A z tym JWK, to masz rację. Myślę, że dostaniemy drugiego Inqusitora
Matrim - 17 Października 2012, 22:14
Dobry krupniok nie jest zły. Może jednak zostaniemy zaskoczeni wcale dobrym spożytkowaniem budżetu, grą na trzysta godzin w jednym podejściu?
A Fargo udzielił wywiadu.
ilcattivo13 - 18 Października 2012, 13:28
Matrim napisał/a | grą na trzysta godzin w jednym podejściu? | oby tylko nikt z Obsidianu nie udzielał wywiadów dla widzów dziennika wieczornego
Hubert - 18 Października 2012, 17:56
Ależ Wy mirmiłujecie na to Eternity, a przecież gra zapowiada się naprawdę świetnie. Obsidian to nie studio czeskich żółtodziobów. Technicznie może być różnie, ale świat, fabuła i gameplay, obstawiam, będzie wymiatał.
ilcattivo13 - 18 Października 2012, 18:45
Pelagia też wymiatała, a jej zakład i tak upadł
Hubert - 19 Października 2012, 11:33
Widzę, że nie wypadasz z roli.
ilcattivo13 - 19 Października 2012, 13:29
mam fazę
|
|
|