Blogowanie na ekranie - Chata Nikitycza
mawete - 30 Września 2006, 12:32
A ja się obijam - od ściany do ściany
Max Bohdanowski - 3 Października 2006, 01:03
No, dlugo mnie nie bylo. Spelnialem pewne obowiazki gajowego, ale sie ciesze ze w pierwszy wieczor udalo sie nam tak fajnie posiedziec prawie przez cala noc. I nikt nie padl, tylko wszcyscy bardzo przystojnie odeszli w kacik, aby odsapnac do switu. Ja w swoja kolej naskakalem sie jak radosny idiota i wcale nie wstydze sie ze wygladalem smiesznie, bo chcialem uchlac sie z przyjaciolmi wcale nie zwracajac uwagi na to jak wygladam. Mialem pare bardzo ciezkich tygodni, wiec caly ten stres chcialem w taki sposob zrzucic z siebie.
No dobra. Teraz zla wiadomosc.
Mial przyleciec smiglowiec z posilkami. To urzedowy smiglowiec, wojskowy. Posilki - to naboje i inne ammo, ktore jest bardzo potrzebne aby gajowy mogl pelnic nadal swoje obowiazki. Ale w Kremlu zapomnieli o tym odleglym posterunku i posilkow nie ma jak zwykle bywalo. Widzialem kilka statkow obcych w okolicy. Jesli posilkow nie bedzie, bede musial zwabic obcych do swej chaty. Mam tam troche trotylu - zniszcze siebie i obcych. Prosze mnie po smierci nie zaliczac do komunisci!
Sciskam was mocno - i po jednej na pozegnanie. Dnem do gory za ruska flote, ktorej tu nie ma.
Wasz gajowy.
Rodion - 3 Października 2006, 01:18
Max! Nie desperuj! U mnie w polecaku sa zapodziane taśmy do MG i manierka spirytusu Żywcem nas nie wezmą!
A i inni pewno cos tam skitrane maja
Max Bohdanowski - 3 Października 2006, 01:37
Och, Bracie co tam te tasmy do "grzebienia Hitlera" kiedy ja mam staruszka Maxima ktory caly jest pogryziony rdza. Widzisz, tu nie mialem okazji zdobyc MG, wojna tutaj nie dotarla
Cocktail Molotowa caly wyzlopalem jak mi bimber sie skonczyl. Oj zle...
Ty wracaj do naszych, powiedz ze Nikitycz zginal honorowo. A ja tam specszkolenie mialem, to mi zwisa jak zgine, oby jaknajwiecej tych kurewskich sluzochlapow ze soba zabrac do niebytu. Zobacz, jak mi do twarzy ten pas szachidow Usmiechnij sie, bracie, dawaj jeszcze "na pososzok". Nu, za rodinu, za Brezniewa!
Hej! Jeszcze jedno. Po tym jak &*bnie, to wroccie - tam w piwnicy jest pelno roznosci. Co zostanie - to wasze, chlopaki!
Rafał - 3 Października 2006, 08:11
Nikitia, zobacz jaki sprzęt można kupić aktualnie od naszego wojska. Poznajesz? I to za psie pieniądze. Wielbiciele z Polski zrobią zrzutę, a my zrzut. Zresztą złóż zamówienie, oto pełna oferta
Rodion - 3 Października 2006, 09:00
Widzisz Max Jeszcze mowego Maxima dostaniesz
I spokojnie.
Zamiast prochami sie wysadzać, na wypadek najgorszego zrób przegrupowanie kierujac sie haslem: "zemsta bedzie moja!"
PS. SKOTA biore w ciemno! Bede nim po piwo jeździl
Kruk Siwy - 3 Października 2006, 09:27
Nad chałupą polatuje samotny Kruk z panzerfaustem dziadka...
Zróbcie odwrót taktyczny, osłonię Was. Raz rodyła maty raz nam umyraty. Pamiętajcie książeczkę partyjną mam w kieszonce na sercu...
Max Bohdanowski - 3 Października 2006, 10:35
No, z taka odsiecza to moze chata jeszsze postoi!
Mamy nawet wsparcie powietrzne!
I na nic ta zdrada Kremlu!
Zaraz podlacze sie do TPSA i zrobie zamowienie na te fajne wojskowe starocie. Tylko trzeba zainstalowac sterownik syntezatora broni na 100 gB/s ktory niedawno zdjalem z pewnego latajacego sloika.
Wydarzenia z pola boju wkrotce! Na razie szukam wsrod tajgi linie TPSA.
Anonymous - 3 Października 2006, 16:42
A ja bym reflektował na kuter rakietowy. Parę przeróbek i będzie skuter rakietowy jak się patrzy. I niech no mi który kierowca drogę zajedzie, to wtedy srrruuu!! Naleśniki zrobię. Też lubię bimber. A co z przeróbki kutra zostanie to jako darowiznę panu gajowemu oddam. Może się przyda, na przykład do ulepszenia destylarni
Rodion - 4 Października 2006, 06:53
No i jakie wieści z linii frontu Max?
mawete - 4 Października 2006, 13:07
Max: wysyłam Ci 2 AN-26 powinieneś przetrwać ze 2 m-ce...
A tak serio jak czegoś potrzebujesz to mój gg masz.
dareko - 4 Października 2006, 14:28
mawete, Jak jest An to moze jaki desant zrobimy?
mawete - 5 Października 2006, 11:32
Nie wiem co na to ukraińskie MIG-i ...
dareko - 5 Października 2006, 11:59
Nikitycz chyba jakies striely na NOLe ma, bedzie nas oslanial
mzm4ever - 6 Października 2006, 06:21
dobra... wstalem... znow do pracy.... bleeeeeeeeeeeeeee.... a tak mnie leb boli....
mawete - 6 Października 2006, 14:15
Jak ja Cię rozumiem....
elam - 7 Października 2006, 23:39
heh, fajny ten ciagnik pancerny... moze nauczylabym sie jezdzic czyms takim i zrobila w koncu prawo jazdy? chociaz, wyglada troche jak czolg bez lufy... no ale w koncu o to chodzi
drodzy koledzy, jakbyscie nie wiedzieli, jaki prezent moglby mi sprawic przyjemnosc...
Tomcich - 7 Października 2006, 23:47
elam
Cytat | drodzy koledzy, jakbyscie nie wiedzieli, jaki prezent moglby mi sprawic przyjemnosc... |
Wiemy, OGRÓDEK.
elam - 8 Października 2006, 00:08
he HE HE
dostatecznie duzy, zeby sie w nim ten czolg zmiescil
moze tez byc kawelek lasu. czemu nie.
las lisciasty lub mieszany, niech w nim rosna grzyby (wystarcza opienki, podgrzybki i muchomorki) , jezyny, dzikie maliny, orzechy laskowe, troche debow. na jednym debie hustawka. w srodku lasku polanka ze studnia. na tej polance sie beda gesi pasc i poziomki rosnac...
myslicie, ze sie rozmarzylam? ha, tak kiedys bylo u mojej babci.
ale to se ne vrati...
mawete - 10 Października 2006, 12:08
Coś dawno Właściciela tu nie było...
hjeniu - 10 Października 2006, 13:09
Za NOL-em jakimś pewnie gania po tajdze.
Max Bohdanowski - 14 Października 2006, 11:50
Uff, witam!
Tak to bywa na linii frontu ze przez tygodni nie ma zadnych wiadomosci, bo wiadomo: wojna...
Zwyciezylismy alienow. Najpierw myslalem ze koniec z nami, ale nie chcialem tak latwo sie poddac. Zajelismy pozycje obronne razem z Rodionem i udalo sie nam jeden talerz zestrzelic. Ale jeszcze kilku nadlecialo. I bylo by z nami zle, gdyby nie zjawilo sie z odsiecza slawne lotnictwo: asy powietrzne Kruk Siwy i Mawete. Wowczas sily naziemne innych forumowiczy zdazyli w sama pore aby siac smierc obcej piechurze, pozbawionej spodkow.
Wywolalem kilka zdjec z akcji, oto one:
A na samym koncu, jak w amerykanskim kinie zupelnie, zaslyszalem smigla Helikoptera z Kremlu. Zrzucil niezbedne zapasy, wsrod ktorych najglowniejsze: dwa tanki stulitrowe z wyborowa gorzala. Pobieglem pedem do tych tankow, otworzylem jeden i pilem tak dlugo, az padlem, tracac swiadomosc. Nie wiem jak dlugo spalem - byl to sen pijano-zbawicielski - a kiedy sie obudzilem, juz nie bylo pojemnikow, widac ze odwazni kombatanci tez odswietowali zwyciestwo.
Choc mam kaca giganta i nie bardzo kojarze sobie rzeczywistosc, jednak spiesze podziekowac wszystkim za pomoc i wsparcie!
Dunadan - 14 Października 2006, 11:57
: jak dla mnie wpis miesiaca! "forpoczta chaosu" RoFL... Rodion mnie rozwalil...
dareko - 14 Października 2006, 12:35
Ja to sobie wydukuje i na scianie powiesze!!!!!!!!!!
Max Bohdanowski - 14 Października 2006, 13:18
Wojenna cenzura skasowala wiele szokujacych zdjec ze scenami przerazajacej masakry. Niektorzy alieny w obliczu zaglady masakrowali sie samodzielnie, zwlaszcza na widok Rodiona, ktory postawil Cerbka pod siodlo i galopowal, polewajac z MG od biodra, niczym jeden z jezdzcow Apokalipsy. Ktorys z obcych wymachiwal paszportem dyplomatycznym Galaktyk Zjednoczonych, ale celnym strzalem udowodniono mu iz nie mamy stosunkow dyplomatycznych z takim krajem.
dareko - 14 Października 2006, 13:21
Ixolite - 14 Października 2006, 14:15
Brak mi słów po prostu, SUPER!
Pako - 14 Października 2006, 18:35
Genailne! Rodion jak ze zdjęcia wzięty! No perełka po prostu!
mawete - 14 Października 2006, 21:34
Max: cholera - jak ja bym chciał tak umieć rysować... Może przyjedziesz jednak na Falkon? Pójdziemy z Anarchią na wódkę... jak nie masz gdzie przytulić głowy kładąc się o poranku to coś wymyślimy i cholera serio mówię. Szlag mi trafił czcionki, ale:
Sława Ukraini!
Gierojom sława!
//edit: uprzedzam pytania - wiem co to znaczy.
Kruk Siwy - 14 Października 2006, 22:51
Max zawsze możesz liczyć na moje wsparcie. I przyłączam się do mawete: sława gierojom sława pogromcom alienów!! Nikitycz na gienerała (co najmniej lejtienanta).
|
|
|