To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Prezenty, czyli co, komu, jak...

Matrim - 14 Grudnia 2010, 18:25

Profan, ale z taką okładką nie musisz się w niczym usprawiedliwiać, bo On cię i tak rozumie. No przecież to widać w spojrzeniu :)
ilcattivo13 - 14 Grudnia 2010, 19:38

Agi - może Driver przeczyta :wink:
Agi - 14 Grudnia 2010, 19:44

Wątpię, on mocno zaganiany ostatnio.
Kai - 14 Grudnia 2010, 20:00

Agi napisał/a
Ja dla naprzykładu chętnie widziałabym pod choinką butelkę siedmiogwiazdkowej metaxy.
Mmm, choć wolę pięciogwiazdkową i nie ze względu na cenę, tylko smak mi bardziej odpowiada, ale metaxa, o rany, jak ja dawno tego nie piłam :)

Witchma, sis, mam to samo jak patrzę na tego faceta.
Matrim, z taką okładką to do łóżka raczej... ;)

Udało mi się kupić coś bardzo fajnego dla bardzo miłej osoby.

Osobiście średnio lubię dostawać prezenty. Najczęściej nie są trafione, wyjątek stanowi Młody i już od najmłodszych lat kiedy "on coś wybrał" to zwykle było TO.

Sauron - 14 Grudnia 2010, 20:05

mama powiedziała, że nie wie, co mi kupić. Odpowiedziałam, że mogę jej wysłać na maila listę książek. Nie była zachwycona.
Kasiek - 14 Grudnia 2010, 20:07

ilcativo13 - Jedz, módl się kochaj to żadne romansidło, to bardziej książka o odnajdywaniu siebie, tam zero miłości :P więcej filozofii.

Ja w tym roku nie kupuję prezentów, bo tak się umówiliśmy. A szkoda, bo uwielbiam.

Kai - 14 Grudnia 2010, 20:11

Kasiek, masz chyba śliczny prezent? :)
Agi - 14 Grudnia 2010, 20:23

Kai napisał/a
wolę pięciogwiazdkową i nie ze względu na cenę, tylko smak mi bardziej odpowiada,

Wolę siedmiogwiazdkową, nie ze względu na cenę, ale właśnie smak, jest łagodniejsza.

Kai - 14 Grudnia 2010, 20:27

Chyba właśnie wolę ostrzejszą :) Ale ja hardkor jestem i zawsze byłam :)
ilcattivo13 - 14 Grudnia 2010, 20:36

Kasiek napisał/a
ilcativo13 - Jedz, módl się kochaj to żadne romansidło, to bardziej książka o odnajdywaniu siebie, tam zero miłości :P więcej filozofii.

dzięki, teraz kniga zdecydowanie wypada z listy przyszłych zakupów :D

Złożyłem zamówienie na "Podróżnika WC" w Merlinie. A że mają akurat promocje na fantastykę... :roll: Ciekawe, czy kurier podniesie paczkę :mrgreen:

Rafał - 15 Grudnia 2010, 08:37

Dostałem pierwszy prezent, jupi, nazywa się Stumbas 100 Century i pływa w nim cały kłos żyta :wink: , ilcattivo13 powinien znać :wink:
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2010, 14:27

Rafał - a nie Stumbras? :wink: Smacznego :D Trochę jest cięższa w smaku od Złotej L., ale i tak całkiem-całkiem :wink:
Rafał - 16 Grudnia 2010, 14:31

ilcattivo13 napisał/a
Rafał - a nie Stumbras?
Zgadza się, zabrakło tego errr w śrrodku :D
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2010, 14:42

Rafał, bo co to byłby za Żubr bez "errr"? :wink:
Rafał - 16 Grudnia 2010, 14:46

... albo co to by był za kawał o hrabim co zasłał łóżko :wink:
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2010, 14:49

właśnie, płoszę bałdzo :wink:
merula - 21 Grudnia 2010, 09:14

dla niektórych miłośników fotografii propozycja prezentu
http://gadzetomania.pl/20...w/galeria#photo

mBiko - 21 Grudnia 2010, 20:32

To jeszcze pytanie gdzie można je kupić?
Ziemniak - 21 Grudnia 2010, 21:34

Na przykład tutaj

http://allegro.pl/prezent...1349229888.html

mBiko - 21 Grudnia 2010, 22:21

Dzięki Ziemniak.
Martva - 18 Grudnia 2011, 20:31

Moje ostatnie pomysły na prezenty: Zabawne fartuszki
Siostra ma z Ewą, szwagier będzie miał z Adamem, drugi szwagier jeszcze nie wiem z czym, bo dostanie w przyszłym roku ;P:
Mama i siostra tradycyjnie dostaną po fajnej błyskotce i po buteleczce mleka martvej, chyba że mnie jeszcze olśni, tata jakąś płytę, ale to w styczniu, jak wróci z Anglii. Jeszcze nie wiem jaką, waham się między Niemenem a Czerwonymi Gitarami :)

Lis Rudy - 18 Grudnia 2011, 21:32

Martva napisał/a
waham się między Niemenem a Czerwonymi Gitarami

Polecam Brekautów lub Nalepę.

Witchma - 18 Listopada 2013, 10:04

Rozpoczęłam akcję "świąteczne prezenty", bo po ubiegłorocznych doświadczeniach nie chcę się martwić, że znów mi jakąś przesyłkę ukradną. I jak zwykle największym problemem jest prezent dla taty, który w zasadzie z niczego się nie cieszy. Może powinnam mu dać krawat albo skarpetki, nie ucieszy się jak z wszystkiego innego, a przynajmniej tanio mi wyjdzie :D
Lowenna - 18 Listopada 2013, 10:31

Największy problem mam z 4miesięcznym siostrzeńcem :? Kupowanie kolejnej popierdułki imho jest bez sensu
Witchma - 18 Listopada 2013, 10:38

Lowenna, zacznij mu kompletować biblioteczkę, doceni później :D
konopia - 18 Listopada 2013, 11:08

Witchma, świąteczne prezenty? Dopiero teraz :shock:
Niektórzy znajomi już mają zapakowane i schowane :lol: i zaczynają odkładać funty na prezenty na przyszły rok :shock: Straszne, dochodzi do tego, że średnio wydają powyżej 300 Funtów na osobę, ze dwa lata temu pytałem po ile mniej więcej wydają. Masakra. W tym roku pewnie wydadzą więcej bo wychodzą nowe konsole do gier i co drugi deklaruje chęć zakupu.

Nie potrafią zrozumieć, że nie bierzemy udziału w tym szaleństwie tzn. robimy prezenty tylko dzieciom, ale beż szaleństw, żadnych laptopów, ajfonów czy konsol do gier, trzeba wykorzystać to, że jeszcze się bawią zwykłymi zabawkami (córka ma 9 lat, czas na zabawę dzieli jeszcze pomiędzy ipada a lalki, koniki, lego). Wczoraj napisała w końcu list do Mikołaja, dwie pracowite godziny w nocy na amazonie i ebayu i teraz tylko czekać na przesyłki :mrgreen:
Za syna sam zdecyduję, widziałem taki fajny zestaw pociągów :mrgreen:

Jeszcze tylko trzeba będzie ostudzić zapał dziadków, o ile przyjadą w tym roku. Miłość i troskę można okazać w inny sposób, nie tylko drogimi gadżetami. Najlepiej jakby w ogóle nic nie przywozili, tylko, że już nie dadzą się oszukać.
Ostatnio im powiedziałem - nic nie kupujcie, tu zabawki są tańsze i większy wybór (prawda) sami kupimy dzieciakom to co chcą (prawda) jak przyjedziecie to się rozliczymy (fałsz :lol: ).

Jakoś tak zawsze było, że prezenty były tylko dla dzieciaków, sam już nie wiem kto to zapoczątkował, IMO to dobre jest, nie muszę kombinować co dla Ojca, co dla teścia itp, a ze zaoszczędzą na prezentach dla nas, to sami se kupią co chcą.

Oczywiście prezenty pojawia się w nocy, i będą otwierane rano 25. Wigilia ma służyć innym celą niż nerwowemu zaglądaniu pod choinkę, i to pisze jako niewierzący.

Oczywiście trzeba będzie zostawić marchewkę, mleko i ciasteczka (dla Mikołaja i Rudolfa) w zeszym roku zapomniałem, zabieram się do wnoszenia pudeł do mieszkania i ładowania ich pod choinkę, a tu zaspana córka schodzi z góry - Tato, marchewkę i ciastka zapomniałam zostawić.

Może to już ostatni rok, kiedy ona jeszcze będzie wierzyć w mikołaja?

Witchma - 18 Listopada 2013, 11:54

konopia, 300 funtów to ja na wszystko nie planuję wydać ;) Od lat mam zasadę, że nie musi być drogo, ale jak najbardziej spersonalizowane, a nie tak na odwal się, żeby coś było (w związku z czym jest problem z ojcem, ale już chyba znalazłam dla niego książkę).
dalambert - 18 Listopada 2013, 12:05

Martva, Prawie same cycki, pipy i penisy. Gdzie Ty ADAMA I Ewę w tych fartuchach widzisz :?:
figurant - 18 Listopada 2013, 12:05

A ja bym chętnie przygarnął prezent za 300 funtów. Nie pogardziłbym jakąś fajną konsolą i dobrą gierką.

ED. Dwóch lat, nie roku :shock:

Martva - 18 Listopada 2013, 12:20

dalambert, odkryłeś link sprzed roku, widzę że od tego czasu oferta się konkretnie ukierunkowała - ale mocno wierzę że dasz radę wygrać z wyszukiwarką allegro.

Partner forum