Najnowszy numer - Najlepsze opowiadanie w historii SF/SFFiH
Chal-Chenet - 3 Listopada 2009, 14:12
A tak z ciekawości, ile osób przesłało już swoje typy?
xan4 - 3 Listopada 2009, 14:20
Na razie jeden, ale nie panikuję, najpierw muszą przeczytać numer 100 (49), aby prawidłowo wytypować. Moje typy już się prawie wyklarowały.
khamenei - 3 Listopada 2009, 17:17
NURS napisał/a | zawsze możesz zapytać co to za tekst chodzi ci po głowie, może ktoś będzie pamiętał. |
Generalizowałem. Inną sprawą natomiast jest, że to będzie przyjemność zasiąść przy trzech stosach pisma i powertować kolejne numery. Jak na razie mam w głowie tylko trzech zdecydowanych faworytów, ale na pewno coś wybitnego mi wpadnie w oko po drobnym odświeżeniu pamięci.
xan4 - 5 Listopada 2009, 20:13
Dokończyłem pierwszy przegląd tytułów, teraz mnie czeka przegląd gazet jak khamenei napisał.
Jak na razie zauważyłem jedno, moją wstępną listę (26 tytułów) zdominowało 6 autorów, każdy po 2, 3 opowiadania na liście.
Witchma - 5 Listopada 2009, 20:15
xan4, niech zgadnę... Orbitowski na ten przykład?
xan4 - 5 Listopada 2009, 20:18
Witchma,
W tym akurat wypadku mocno się ograniczałem zeby wyszło tyle ile wyszło, ciekawe ile Tobie wyjdzie Wegnera
Witchma - 5 Listopada 2009, 20:19
xan4, no on 10 opowiadań opublikował w SFFiH i sprawa się rozwiązała
May - 11 Listopada 2009, 22:09
Martva napisał/a | Ale całą resztę przeczytałam - pamiętam nawet jak nabyłyśmy z siostrą pierwszy numer na jakimś konwencie i było tam opowiadanie zupełnie nieznanego człowieka nazwiskiem Orbitowski, które wywarło na nas spore wrażenie |
Skleroza nie boli NURS chodzil i rozdawal pierwszy numer w ramach promocji. A bylo to na Krakonie, dawno dawno temu...
Martva - 11 Listopada 2009, 22:12
No to co się tu nie zgadza poza 'nabyłyśmy', panno czepialska...?
Chal-Chenet - 22 Listopada 2009, 14:21
Zrobiłem wstępną listę. Wyszło 25 opowiadań...
Będzie ciężko wybrać...
mad - 23 Listopada 2009, 23:03
Mnie wyszło niecałe 40, a jeszcze 3 ostatnie numery nieprzeczytane
xan4 - 23 Listopada 2009, 23:07
Ja mam 30 po wstępnej selekcji, tylko po tytułach, numerów jeszcze nie przejrzałem.
xan4 - 1 Grudnia 2009, 18:14
Jak numer setny skończony to zagłosujecie może na najlepszą dziesiątkę, co? Straszna cienizna w tym głosowaniu, jak mogę Was zmobilizować forumowicze drodzy
mad - 1 Grudnia 2009, 19:41
Zagłosujemy, nie martw się. To patriotyczny obowiązek.
Druss - 3 Grudnia 2009, 22:56
Moim zdaniem głosowanie nie ma sensu bo obejmuje tylko 99 numerów.
Dopiero teraz wyszedł 100 numer 51 cześci sf + 50 SFFiH - 1 (jeden numer podwójny, by nadrobić zagubiony przy wydawaniu miesiąc).
NURS - 4 Grudnia 2009, 00:19
Nie umiesz liczyć
Sorki, policz jeszcze raz.
Druss - 4 Grudnia 2009, 22:45
No to ok
Spis opowiadań obejmuje 51 Numerów SF i 49 numerów SFFiH. Niby razem jest 100.
Ale numer 38-39 był podwójnym tylko z nazwy, miał nadrobić miesiąc stracony przez różnego rodzaju problemy.
Dlatego teoretycznie mamy numerów 100, ale tylko 99 czasopism.
Jak dla mnie dopiero numer 50 jest tym setnym
Wydajemy książkę w dwóch tomach, np.: Krzyżacy tom 1 i Krzyżacy tom 2; traktujemy ją jako całość.
Tak samo powinno być z numerem podwójnym, choć podwójny to był on tylko z nazwy
Numer poczwórny policzylibyśmy za 4?
NURS - 7 Grudnia 2009, 09:36
Siadaj, pała!
Zapomniałeś, że w poprzedniej edycji też był numer podwójny
Druss - 8 Grudnia 2009, 23:42
Mogę się zrewanżować tym samym. Niedostateczny
Wydanie podwójnego numeru nie wpłynęło na ich numerację. Było ich 51, a że jeden obejmował teoretycznie 2 miesiące niczego nie zmienia. Jak dla mnie liczą się sztuki.
Tylko kto by się teraz przyznał, że błędnie wyliczył sobie termin obchodzenia jubileuszu
xan4 - 9 Grudnia 2009, 18:10
Zamiast się licytować to lepiej głosujecie, bo posucha taka, że hej !!! Potem będą święta, nowy rok i koniec, kiedy zagłosujecie?
Druss, o co Ci chodzi, jest sto numerów? Jest. To wybieraj z tego co jest, jednego numeru Ci zabrakło? Mało opowiadań masz do wyboru? Bo jak na razie to wszyscy narzekają na ich nadmiar
Jest 99 sztuk czasopisma, ale 100 numerów, koniec. To my wymyślamy reguły i tak wymyśliliśmy, po co się czepiać szczegółów, co to komu da?
Kruk Siwy - 9 Grudnia 2009, 18:20
Urodzony księgowy...
xan4 - 9 Grudnia 2009, 20:59
No i widzisz Kruku, wpuść tutaj księgowego na forum literackie, zaraz ci wszystko policzy
Kwapiszon - 10 Grudnia 2009, 10:36
Bardziej urzędnik skarbowy...
Mogę zdać pytanie?
Czyli na fragmenty powieści też mogę głosować?
A nie można jednak powiększyć liczby z 10 o 20?
xan4 - 10 Grudnia 2009, 11:47
Kwapiszon napisał/a | Bardziej urzędnik skarbowy... |
zastanowię się czy się nie obrazić...
Fragmenty jak najbardziej, jak były w SF/SFFiH to czemu nie?
Powiększyć już się nie da, parę osób już głosowało, a po drugie skomplikowane by się to zrobiło, już z tymi dziesięcioma mam kłopot, bo każdy dodaje po parę nowych opowiadań.
Kwapiszon - 10 Grudnia 2009, 12:26
Zastanowiłeś się?
Zakładam, że nie będzie przecieków, nawet takich małych?
Albo chociaż czy jest może już jakiś lider?
Dla podgrzania atmosfery.
xan4 - 10 Grudnia 2009, 12:39
Kwapiszon napisał/a | Albo chociaż czy jest może już jakiś lider?
Dla podgrzania atmosfery. |
Tak, jest już lider
Tak dla podgrzania atmosfery
Druss - 10 Grudnia 2009, 23:26
No no Ale mnie zaszufladkowano Urzędnikiem skarbowym nie jestem, księgowym tez nie. Po prostu zwyczajny umysł ścisły.
Niemniej jednak porównanie mnie do urzędnika skarbowego nie było zbyt miłe. Wolę nie mieć nic wspólnego z tą bezduszną, krwiopijczą maszyną i ludźmi w niej zatrudnionymi.
Z argumentem, że to Wy wymyślacie reguły nie mam jak korespondować. Nie ma to jak argument siły zamiast siły argumentów
Opowiadań mi nie brakuje tylko czasu by je sobie przypomnieć. Zamierzałem poprzeglądać starsze numery, ale skończyło się na ich ponownym czytaniu. W takim tempie to za szybko tych moich wspominek nie skończę i pewnie ograniczę się tylko do pewnej części numerów i ewentualnie tych opowiadań, które mocno zapadły w pamięć.
Niestety mój plan przedłużenia terminu przekazywania listy opowiadań poprzez wykazanie błędu w wyliczeniach upadł w wyniku starcia z wszechwładnym regulaminem.
xan4 - 11 Grudnia 2009, 08:25
Druss, to raczej ja zostałem porównany do ww.
a tak dodając, pracuję z drugiej strony barykady i jeżeli normalnie się podejdzie do urzędnika skarbowego to on na koniec okazuje się najnormalniejszym człowiekiem, wyobrażacie sobie?! (no, nie każdy )
I nie ma wszechwładnego regulaminu i argumentu siły, po prostu się bawimy, a ja liczę .
xan4 - 17 Grudnia 2009, 14:05
Hmm, a tutaj dalej cisza, nawet jeszcze dziesięciu głosujących nie ma. Wszyscy czekacie na święta? a potem biedny TM będzie miała robotę na Sylwestra
Wysyłajcie już proszę
xan4 - 22 Grudnia 2009, 15:53
Wspomnę tylko cichutko, że tutaj dalej cisza
|
|
|