Spodenki - Szortal
feroluce - 11 Sierpnia 2009, 20:54
Nom, może i jestem naturszczykiem, ale chętnie bym się do listy aŁtorów dopisała, byle tylko wiedzieć, komu znać dać?
baranek - 11 Sierpnia 2009, 21:20
feroluce napisał/a | feroluce |
a kto nie jest? jeśli dobrze rozumiem znaczenie słowa "naturszczyk".
Sally - 11 Sierpnia 2009, 22:36
Witchma napisał/a | No lista listą, ale według mnie głównie jako pomoc. Dajmy szansę też tym, którzy wpadną na genialny pomysł niezwiązany z niczym z listy.
Koordynator się przyda, czyżby baranek? |
Oczywiście - o to mi chodzi, żeby to była pewna pomoc. Może ktoś przeczyta listę, natrafi na coś ciekawego i go olśni
Też bym się dopisała, ale nie jestem pewna, czy to dobry pomysł
feroluce - 11 Sierpnia 2009, 23:07
baranek - Naturszczyk «osoba zajmująca się jakąś dziedziną bez wykształcenia zawodowego» wg Słownika PWN, więc wydaje mi się, że użyłam słowa w jego poprawnym znaczeniu ;P
Sally, spróbować zawsze można, w najgorszym przypadku koordynatorzy po prostu odrzucą szorty. I tyle. Parafrazując: lepiej spróbować i żałować, niż żałować, że się nie spróbowało.
Ozzborn - 12 Sierpnia 2009, 00:16
Ja tam bym się listą nie ograniczał... chyba, że w roli podpowiadacza.
baranek - 12 Sierpnia 2009, 08:24
feroluce, znaczy dobrze zrozumiałem. tylko nie wiedziałem, że się można gdzieś nauczyć zawodowo pisać. że szkoła taka jest. owszem, uczęszczałem do wielu szkół, ze dwie ukończyłem nawet, ale o pisarskiej nie słyszałem. może trzeba było innych ludzi słuchać.
Ozzborn, też myślę, że z listą nie ma co szaleć. ja bym ją tworzył na bieżąco. raczej na zasadzie: "to już mamy". a jak przypadkiem ze dwie osoby wpadną w tym samym czasie na ten sam temat? będziem siać. takie rozwiązanie powinno skłonić autorów do szukania tematów, których powtórzenie będzie najmniej prawdopodobne. a nie tylko Mikołaj i Mikołaj. nawiasując, 'opowieść wigilijną" Topora polecam.
Sally - 12 Sierpnia 2009, 09:37
baranek napisał/a | feroluce, znaczy dobrze zrozumiałem. tylko nie wiedziałem, że się można gdzieś nauczyć zawodowo pisać. że szkoła taka jest. owszem, uczęszczałem do wielu szkół, ze dwie ukończyłem nawet, ale o pisarskiej nie słyszałem. może trzeba było innych ludzi słuchać.
Ozzborn, też myślę, że z listą nie ma co szaleć. ja bym ją tworzył na bieżąco. raczej na zasadzie: to już mamy. a jak przypadkiem ze dwie osoby wpadną w tym samym czasie na ten sam temat? będziem siać. takie rozwiązanie powinno skłonić autorów do szukania tematów, których powtórzenie będzie najmniej prawdopodobne. a nie tylko Mikołaj i Mikołaj. nawiasując, 'opowieść wigilijną Topora polecam. |
A co jeśli potem nie będzie nic o Mikołaju?
baranek - 12 Sierpnia 2009, 09:40
to będziemy ciągnąć zapałki.
Virgo C. - 12 Sierpnia 2009, 09:54
Też bym się do listy nie ograniczył, taki np. listopad to dla mnie idealny moment by umieścić szorta o.... manii zakupów przedświątecznych i mikołajach straszących z wystaw. I nawet coś się z tego klaruje
baranek - 12 Sierpnia 2009, 10:12
Virgo C. napisał/a | listopad to dla mnie idealny moment by umieścić szorta o.... manii zakupów przedświątecznych |
orajutku. natchłeś mnie. może też bym spróbował. hę? napiszemy, porównamy. hę? dla zabawy chociażby.
Virgo C. - 12 Sierpnia 2009, 10:14
Why not ? Ale nie dzisiaj, dzisiaj impreza z Krukami, a jutro będę sobie śpiewał Twoją wersje w domach z betonu
Martva - 12 Sierpnia 2009, 10:15
baranek napisał/a | porównamy. hę? dla zabawy chociażby. |
Jakie to męskie...
Ziemniak - 13 Sierpnia 2009, 10:42
Tak Martva, skojarzenia to przekleństwo
baranek - 27 Sierpnia 2009, 11:51
no dobra, to ja mam szorta na 1 listopada, tego co mnie Virgo C. natchnął. aproposik, Virgo C., co tam z twoim? wieczorem będzie jeszcze na 26 lipca. mam juz w głowie, tylko muszę zapisać. to tak sobie myślę, że wszystkich autorów chętnych do poważnej współpracy poproszę o wiadomość na pw.
Ozzborn - 27 Sierpnia 2009, 13:35
A wannabe-autorów też?
baranek - 27 Sierpnia 2009, 13:36
też, cokolwiek to znaczy
Stormbringer - 27 Sierpnia 2009, 13:48
Zaklepuję Dzień Filatelisty (to w styczniu). Pomysł mi się klaruje.
baranek - 27 Sierpnia 2009, 13:56
no tak.
ilość znaków do 3500
gotowe szorty, zapisane w formacie .rts wysyłajcie na adres szo17@wp.pl.
każdy kto przyśle opowiadanie, dostanie ode mnie login i hasło.
będzie mógł poczytać, co wymyślili współpisacze.
informacje na temat zawartości skrzynki będę podawał tutaj.
obecnie zajęte daty:
06.01 - dzień filatelisty
21.01 - zaczyna się zodiakalny wodnik [tak?]
26.07 - premiera serialu 'janosik'
01.11 - wszystkich świętych
kalendarz będzie uzupełniany na bieżąco.
jeśli ktoś będzie miał pomysły dotyczące zajętych świąt, niech pisze. wybierzemy lepszy tekst.
e: dodałem datę
hrabek - 27 Sierpnia 2009, 13:59
baranek napisał/a | gotowe szorty, zapisane w formacie .rts |
Od biedy ujdzie też format .rpg i .fpp
Ozzborn - 27 Sierpnia 2009, 13:59
hrabek,
Rafał - 27 Sierpnia 2009, 14:00
Chciałbym wziąć udział, kusi mnie 21.01 - pierwszy dzień wodnika, spróbuję.
baranek - 27 Sierpnia 2009, 14:01
no i masz, jacy czujni. nie zdążyłem poprawić. pewnie, że .rtf.
aha, to pierwszy szort już jest w skrzynce.
Ozzborn - 27 Sierpnia 2009, 16:30
No to nieźle... ja coś pomyślę koło łykendu jak już wrócę do domu. Średnio idzie pisanie na obozie jak widzę ;]
Witchma - 27 Sierpnia 2009, 18:42
baranek napisał/a | 26.07 - premiera serialu 'janosik' |
A ja myślałam, że to specjalnie na moje imieniny
Myślę nad Dniem Książki (wszak to ważna data), ale nic nie chcę zaklepywać póki nie napiszę
Rudus - 27 Sierpnia 2009, 19:04
Kurcze... tyle dat.. tyle mozliwosci...
Aaaaaa nie moge .. zaraz oszaleje
<biegnie pomyslec o tym co wybrac na poczatek>
Stormbringer - 27 Sierpnia 2009, 19:41
Dla zastanawiających się: TUTAJ lista świąt różnych i przeróżnych.
baranek - 28 Sierpnia 2009, 08:13
Stormbringer, dzięki za sznurka do spisu świąt przeróżnych. 27 marca - Ogólnopolski Dzień Wolnej Konkurencji, mam pomysł, wieczorem coś napiszę.
na szo17@wp.pl dwa szorty już wiszą. oba moje.
Witchma - 28 Sierpnia 2009, 08:20
No nie... Dzień Sprzątania Biurka do mnie przemówił - rewelacyjne święto. Może też połączę dzień wagarowicza z zodiakalnym baranem
illianna - 28 Sierpnia 2009, 08:28
a dziń teściowej jest i dentysty jest razem
baranek - 28 Sierpnia 2009, 08:33
illianna napisał/a | a dziń teściowej jest i dentysty jest razem |
i można to bardzo ładnie połączyć pasuje jak ulał.
Witchma napisał/a | Dzień Sprzątania Biurka do mnie przemówił |
do mnie też zagadał. ale jak zobaczyłem Ogólnopolski Dzień Wolnej Konkurencji, to z marszu miałem dwa pierwsze akapity i pointę. teraz się zastanawiam, czy już kiedyś tego gdzieś nie czytałem. no nic, napiszę, przeczytacie, ocenicie.
|
|
|