Blogowanie na ekranie - a HardBlog go on :>
xan4 - 23 Czerwca 2009, 07:51
Rafał, a ja mam odmienne doświadczenia, pracuje u mnie, od dłuższego już czasu, 5 osób po stażu z PUPu,
wszystko zależy od ludzi, zarówno z jednej jak i drugiej strony,
z reguły proszę aby PUP przysłał mi około 10 osób do sprawdzenie, wybieram jedną, dwie i zazwyczaj ta jedna pozostaje,
Rafał - 23 Czerwca 2009, 08:17
xan4 napisał/a | Rafał, a ja mam odmienne doświadczenia, | xan4 napisał/a | proszę aby PUP przysłał mi około 10 osób do sprawdzenie, wybieram jedną, dwie i zazwyczaj ta jedna pozostaje | Jedna na dziesięć, mamy zatem identyczne doświadczenia
xan4 - 23 Czerwca 2009, 08:44
Jedna na dziesięć, bo jedna mi była potrzebna, a wybieram z 10, aby dobrze wybrać,
fakt, że cześć ludzi przychodzi i na moje podstawowe pytanie: Czy Pan/Pani chce tutaj pracować czy tylko dlatego Pan/Pani przyszła, że PUP przysłał???, nie potrafi odpowiedzieć ,
w mojej poprzedniej wypowiedzi, chodziło mi o to, żeby nie popadać w skrajność, że ludzie z PUPu to nieudacznicy bo sami wcześniej nie znaleźli sobie roboty, jak się dobrze wybierze, to zazwyczaj sa z nich ludzie
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 08:50
ja miałam staż i byłoby ok, gdyby nie fakty, że niespełniłam wymogu formalnego zatrudnienia na moim stanowisku po stażu jakim jest wyższe wykształcenie:<
a robiłam WSZYSTKO c pracownicy zespołu.
a mza nieudacznika sie nie uważam i powiedzcie mi kto pi gdzie przyjmie osobe bez ŻADNEGO doświadczenia://
chynba tylko do garów albo do głębokiej kanciay
hrabek - 23 Czerwca 2009, 09:00
nieprawda, dużo nowootwieranych firm przyjmuje osoby bez doświadczenia, bo są tańsze, a firma wychodzi z założenia, że na początku i tak wszyscy będą się sporo uczyć - wyjazdy do centrali, itp.
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 13:47
nie każdy ma prawo jazdy :)
hrabek - 23 Czerwca 2009, 14:12
Jakie prawo jazdy? Ja mówię o wyjazdach służbowych pociągiem, czy nawet samolotem, jak firma międzynarodowa. Ale wiesz co? W sumie, każdy powód jest dobry żeby narzekać. A to doświadczenia nie mam, a to prawa jazdy nie mam, a to języków nie umiem... Do roboty, a nie...
dzejes - 23 Czerwca 2009, 14:14
Chcący szuka sposobów, narzekający - powodów
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 14:14
a no to zmienia postac rzeczy:)
prawa jazdy nie mam, odbyłam staż:)
i mam okrupne zdjęcie w cv
ja nie narzekam tylko stwierdzam fuckty
Fidel-F2 - 23 Czerwca 2009, 14:17
hardgirl123 napisał/a | mam okrupne zdjęcie w cv | ktoś Ci za karę to zdjęcie wlepił?
hrabek - 23 Czerwca 2009, 14:20
No bez kitu. I jeszcze CV źle napisane. I list motywacyjny nie taki. I ramki w ogóle w tym CV to są do bani.
Popłakałem się ze śmiechu. Fidel, najlepszy tekst dzisiaj
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 14:21
nie, taki mi bałwan fotograf do dyplomu zrobił://///
i ppomyśl, pracodawcy dostaja tone cv ze zdjęciami tego typu i nikogo nie zatrudnia jak oceniaja pierw ;po zdjęciu :<<<<<
a przeciez sie czesto okzauj e ze na zdjeicu jedna a na zywo inaczej
dzejes - 23 Czerwca 2009, 14:30
No... Mam takie jedno, na którym wyglądam inteligentnie, poważnie i wzbudzająco szacunek. A w rzeczywistości? Jeszcze lepiej.
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 14:31
no w rzeczywistosci to naprawdę się zgadzam dzejes :*
Fidel-F2 - 23 Czerwca 2009, 14:33
dzejes :§
hardgirl123 - 23 Czerwca 2009, 14:34
yyy???
hardgirl123 - 24 Czerwca 2009, 08:31
dalej jjest szaro i ponuro:(
chyba zostane wampirką :>
Lu - 24 Czerwca 2009, 11:23
hardgirl123 napisał/a | (...)
prawa jazdy nie mam, odbyłam staż:)
i mam okrupne zdjęcie w cv
ja nie narzekam tylko stwierdzam fuckty |
fuct jest taki że sekretarką nie będziesz bo tam wymagają prezecji, a w dobrych firmach nawet kultury osobistej (sic!). Nic tylko błysnąć wiedzą i umiejętnościami ! Jeśli takowe posiadasz, na pewno dostaniesz pracę
I przestańcie, proszę, biadolić że pracy nie ma i że ciężko i że to wszystko klika i rodzina i jeszcze tysiąc powodów dla których nie chcą mnie przyjąć.... plis . Nawet w urzędach, jesli ktoś jest dobry, znajdzie pracę. Bez żadnych znajomości. Wiem co piszę i piszę to z pełną świadomością.
dzejes - 24 Czerwca 2009, 12:14
Poszedłem na jeden konkurs do Urzędu Skarbowego, było jakieś 70 osób chętnych. Przeszedłem do ścisłego finału - 3 osoby. Dowiedziałem się wtedy, że mam za wysokie kwalifikacje i tyle
Ziuta - 24 Czerwca 2009, 12:16
Byłbyś najstrasznieszym inspektorem skarbowym w dziejach.
Agi - 24 Czerwca 2009, 12:26
Lu napisał/a | Nawet w urzędach, jesli ktoś jest dobry, znajdzie pracę. Bez żadnych znajomości. Wiem co piszę i piszę to z pełną świadomością. |
W "moim" urzędzie od początku przyjmowaliśmy ludzi na staż i część z nich pracuje do dziś, często już na stanowiskach kierowników wydziałów.
Rafał - 24 Czerwca 2009, 12:26
dzejes napisał/a | Poszedłem na jeden konkurs do Urzędu Skarbowego, było jakieś 70 osób chętnych. Przeszedłem do ścisłego finału - 3 osoby. Dowiedziałem się wtedy, że mam za wysokie kwalifikacje i tyle |
Zastanawiałem się właśnie skąd ten szum, a to Małopolska z ulgą odetchnęła
A może po prostu ty złe zdjęcie miałeś w CV?
Lu - 24 Czerwca 2009, 12:56
Agi napisał/a | W moim urzędzie od początku przyjmowaliśmy ludzi na staż i część z nich pracuje do dziś, często już na stanowiskach kierowników wydziałów. |
no właśnie o to chodzi. Dzięki, Agi, za głos w sprawie
Jednocześnie zwracam uwage na fakt, iż każdy kierownik/dyrektor podejmując decyzje o przyjęciu nowego pracownika zwraca zapewne uwagę nie tylko na kwalifikacje/potencjał, ale także na dopasowanie do innych członków zespołu. Żeby razem dobrze się pracowało. To ważne. I może sie zdarzyć że do jakiegoś zespołu nie pasujesz. Trudno, zdarza się. Ale jeśli ktoś jest naprawdę dobry, nie będzie miał trudności w znalezieniu pracy.
Lu - 24 Czerwca 2009, 12:59
Rafał napisał/a |
A może po prostu ty złe zdjęcie miałeś w CV? |
Podobno ma jedno na którym wygląda w miarę inteligentnie i przystojnie
dzejes - 24 Czerwca 2009, 13:05
Lu napisał/a |
Podobno ma jedno na którym wygląda w miarę inteligentnie i przystojnie |
No, to najgorsze.
ihan - 24 Czerwca 2009, 15:14
Pokaż.
EDIT: Ah, jakież to cudownie przewidywalneee......
hardgirl123 - 24 Czerwca 2009, 17:16
a skąd ty LU wiesz jaka ja mam prezencję i kulture osobistą???
bo jeżeli oceniasz mnie na podstawie tylko forum to naprawde świadczy to o tobie.
dzis na gumtree znalazlam ocgloszenie dla sekretaerki,ale w ten desen (przyjme ladna dyspozycyjna sekretarke bez zahamowan)
na takie scierwo nawet nie odpowiadam:/
ihan - 24 Czerwca 2009, 18:34
hardgirl, luz. Nie oceniaj LU tylko na podstawie tego, co sobie wykoncypowałaś po jej jednej wypowiedzi na forum.
hardgirl123 - 24 Czerwca 2009, 19:18
no dobrze, tylko skąd wynikaja jej uwagi na temat mojej prezencji
Ziuta - 24 Czerwca 2009, 20:34
Ukaz cara Rosji, Piotra I z 2 grudnia 1708r.
"Podwładny winien przed obliczem przełożonego mieć wygląd lichy i durnowaty, tak by swoim pojmowaniem sprawy nie peszył przełożonego"
|
|
|