To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty dawno minione - [27-30 sierpnia] POLCON 2009 [Łódź]

mBiko - 23 Sierpnia 2009, 21:12

gudrun, sądzę, że jakoś damy radę. Jak Nurgling napisał na brak miejsc z możliwością spożycia narzekać raczej nie będziemy.
gudrun - 23 Sierpnia 2009, 22:40

As you wish, sir. Tylko ja nie wiem jak wy wyglądacie, więc być może potknę się o kogoś z was, kto zgodnie z obawami Nurglinga nadużyje piwa i dalej nie będę wiedziała, że to ktoś z was. Ale do zobaczenia :P
Nurgling - 23 Sierpnia 2009, 22:42

nasza klasa rulez :)
gudrun - 24 Sierpnia 2009, 09:32

jasne, wpisuję mBiko i już wszystko wiem! :D
Wiem jak wyglądają Gorim, Krasnola, Lynx, magda2em oraz andre, więc jak ich zlokalizuję, to pewnie coś się z tego wykręci ;)

Kruk Siwy - 24 Sierpnia 2009, 09:50

Rany kota po prostu ruja i porubstwo.
Relacje koniecznie i z fotkami oczywiście.

Anonymous - 24 Sierpnia 2009, 17:56

Loozik, będę na pewno. Bilety wydrukowane, walizy zapięte,jutro wylot z Dublina, potem trening w miejscowej mordowni Białobrzanka do środy wieczór :lol: (zwanej także obżyganką), a potem na Polcon.Nie mam jeszcze polskiego numeru, ale jak będę miał to oddzwonię, więc zawsze możecie mi na pw wysłać swoje, ja w Łodzi od rana planuję być w czwartek z bratem, bo jest nas dwóch, chętnie przywitamy chlebem i piwem.
mBiko - 24 Sierpnia 2009, 19:20

Ktoś jeszcze życzy sobie numer?
Krasnola - 24 Sierpnia 2009, 20:21

Jaaaassssssne :D
Ja od środy jestem :)
gudrun, ja będę latac z obłędem w oczach i mogę mieć dziwny kolor włosów, bo mam zamiar jutro się henną bawić :D Ale na pewno jakiś odcień rudego :P

Nurgling - 25 Sierpnia 2009, 07:53

W środę 26.08 startuje Łódzki Port Gier, a w związku z tym obowiązki organizatora nie pozwolą mi na zamieszczanie nowych informacji. Dlatego - jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pytania - zapraszam do pisania na moje gg: 7182721. Do godz 22 powinienem odpisywać.

Ważne informacje:

Dojazd z dworców - zapraszam do wydrukowania - skonstruowałem go tak, by zmieścił się wraz ze zdjęciami na jednej kartce A4.

Akredytacja - mieści się w budynku LODEX (oznaczony kolorem zielonym na mapie). Przypominam że osoby niepełnoletnie muszą zabrać ze sobą wypełniony przez opiekuna prawnego formularz, który można pobrać --Tutaj--

Baza noclegowa - informujemy że noclegi w akademiku będzie można wykupić przy stanowiskach akredytacyjnych - miejsce kosztuje 20 zł za noc.

Mapa - zapraszam do zapoznania się z terenem konwentu.

W trakcie trwania konwentu zorganizowaliśmy wspólnie z SWCP zbiórkę zabawek, materiałów do rysowania, podręczników i przyborów szkolnych, które trafią dla potrzebujących dzieciaków. Więcej o zbiórce można przeczytać --TUTAJ--

Anonymous - 27 Sierpnia 2009, 09:50

będę od 14, zrobię rozpoznanie terenu,coby nie pobłądzić
Anonymous - 27 Sierpnia 2009, 10:29

Ja już wybywam z domu. Howgh!
magda2em - 27 Sierpnia 2009, 10:48

Ja przybywam do Uci jutro w miarę rano, do zobaczenia :)
M.

mBiko - 27 Sierpnia 2009, 12:48

Powoli się zbieramy. Do zobaczenia.
gorim1 - 27 Sierpnia 2009, 18:33

zaczynam pakowanie się
dalambert - 27 Sierpnia 2009, 22:13

mBiko, ŻYJESZ :!: :?:
Anonymous - 28 Sierpnia 2009, 07:47

Jak widziałem mBiko i Merulę wczoraj o 24.00 to jeszcze żyli, tzn. ale co było potem... Może ich nocarze dopadli... :mrgreen:
dalambert - 29 Sierpnia 2009, 20:52

Hej co tam nowego na Polconie ?
Kto poza Rafałem :bravo Zajdla dostał :!: :?:

MilleniumFalcon - 29 Sierpnia 2009, 21:02

Ania Kańtoch.
dalambert - 29 Sierpnia 2009, 21:17

MilleniumFalcon, nie bądź wiśnia jak wiesz to opowiedz jak było i jest :P
MilleniumFalcon - 29 Sierpnia 2009, 21:30

dalambert napisał/a
MilleniumFalcon, nie bądź wiśnia jak wiesz to opowiedz jak było i jest :P

Hmm... No dobra, nie będę wiśnia... Siedziałam i oglądałam sobie właśnie tv, gdy rozległ się sygnał smsa. Nie bardzo mi się chciało wstawać i sprawdzać od kogo to, no ale ok, powlokłam się na piętro (telefony mają to do siebie że dzwonią/smsują zawsze wtedy, gdy znajdują się na innym poziomie niż ich właściciel...) i cóż widzę: gorim do mnie napisał w te słowa: "Kosik ma Zajdla". No to git! Puściłam smsa z gratulacjami po czym udałam się szerzyć szczęśliwą nowinę na forumie mym rodzimym, wyglądając jednocześnie smsa namber 2, albowiem jak wiemy, Zajdla przyznaje się w dwóch kategoriach.
No i czekałam, czekałam, przy okazji wymieniając z ludźmi na gg uwagi na temat tego, że Rafał coś długaśną mowę dziękczynną zapodał, bo już 10 minut mija, 15... A tu nagle Kasiek do mnie zagaduje. I od niej się dowiaduję, że za opowiadanie Zajdla dostała Ania Kańtoch (gorim, chlip chlip, o mnie zapomniał!). No to siup znowu na fora z nowiną.
A teraz sobie siedzę, zerkam niepewnie na tłumaczenie, którego o tej porze nie chce mi się robić i obijam się bezczelnie.
:P

Agi - 29 Sierpnia 2009, 21:33

MilleniumFalcon, piękna relacja z POLCONU :mrgreen: :mrgreen:
MilleniumFalcon - 29 Sierpnia 2009, 21:46

Oj, to dalambert o Polcon pytał? :roll: A ja naiwna myślałam, że się interesuje co tam u mnie słychać. Bu. :cry:
dalambert - 29 Sierpnia 2009, 21:50

MilleniumFalcon, dzięki, nie śmiałem pytać o Twe intymne wieczory, a relacja pyszna :D
mBiko - 30 Sierpnia 2009, 08:27

dalambert - 30 Sierpnia 2009, 14:36

mBiko, Dzięki za portrety Laureatostwa.
Jeszcze raz gratulacje :bravo :bravo :bravo

mBiko - 30 Sierpnia 2009, 16:52

Niestety brakło mocy przerobowych, żebym na bieżąco relacjonował wydarzenia. Okazało się, że doba jednak nie jest z gumy, a i organizm domaga się czasami takich luksusów jak chwila snu, jedzenie czy kąpiel.

Polcon w moich oczach był wydarzeniem satysfakcjonującym zarówno na płaszczyźnie merytorycznej, jak i towarzyskiej. W miarę możliwości spróbuję obrobić zdjęcia (stosunkowo mało ich zrobiłem tym razem), a wtedy zamieszczę je z odpowiednim komentarzem.

Jeszcze raz chcę pozdrowić i pożegnać wszystkich forumowiczów, ich bliskich oraz przyjaciół i znajomych obecnych w Łodzi, a zwłaszcza tych, których nie miałem okazji pożegnać osobiście ze szczególnym uwzględnieniem Ani, Michaliny i Lilianny.

gorim1 - 30 Sierpnia 2009, 17:34

MilleniumFalcon, kajam się słonko. kasiek mnie bezpośrednio zapytała smsem a ja fetowałem tak zacny werdykt polconu
dalambert - 30 Sierpnia 2009, 19:18

gorim1, Ty sie nie tłumacz . Ty opowiadaj jak i co było?
gudrun - 30 Sierpnia 2009, 20:57

Jakoś przetrwałam ten Sajgon ;P
Miło było Was poznać, szkoda tylko, że czasu więcej nie miałam na siedzenie... poza tym w tej knajpie było tak strasznie GŁOśNO, Mbiko i Merula, jak wyście tam wytrzymali????

Anonymous - 31 Sierpnia 2009, 13:13

Początek słaby, 2h stania w kolejce do akredytacji, ale potem już było coraz lepiej z każdym dniem. Dziękuję poznanym forumowiczom, których poznałem i już znanych mi wcześniej. Gratulacje dla laureatów Zajdla Rafała Kosika i Anny Kańtoch. Nie wiem czy ktoś już wspomniał,że Krzysztof Piskorski dostał nagrodę za propagowanie fantastyki, ale nie wiem od kogo.To chyba był jakiś zagraniczny gość od organizacji Euroconu,zabić się za to nie dam. Jest mi tym bardziej miło,bo Krzysztof wraz z żoną na stałe mieszkają w Belfaście, gdzie i ja wrócę za dwa tygodnie.Gratulacje dla Niego!Z innych przeżyć spotkałem wielu autorów, byłem na spotkaniach autorskich i prelekcjach,bardzo udanych.Spotkałem też dwóch studentów matematyki Politechniki Łódzkiej którzy wdepnęli na teren Polconu z ciekawości, widząc tłum ludzi na swoim wydziale.Obaj są fanami kostki Rubika, jeden z nich ułożył kostkę w 24 sekundy,drugi w minutę!Mam nagrane, jak ten szybszy gość z zamkniętymi oczami układa kostkę w 3 minuty(przygotowanie zajęło mu 5 minut, liczenie ruchów jakie musi wykonać ).Brawa dla nich! Udało mi się nawet chwilę porozmawiać z Rafałem Dębskim, który wpadł służbowo na konwent,posiedział godzinkę i pognał dalej.Impreza IMO udana, chociaż pierwszego wieczoru zabrakło kubków na piwo pod namiotem i ktoś gwizdnął mi oraz Meruli sprzed nosa nasze kubki,hihi. To tyle ode mnie.Pozdrawiam.krisu.mBiko, dawaj foty!!Przepraszam za składnię i ewentualne byki w tekście.

Partner forum