Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?
Dunadan - 12 Lipca 2009, 13:45
ilcattivo13, ja też wąłśnie się dowiedziałem nie mogę się docekac, uwielbiam mechwarriora! filmik jest po prostu powalający! jeśli rzeczywiścieędzie można w ten sposób wykorzystwać taktykę to będzie nieźle. No i widać nawiązania do serii - ten przeciwnik to Atlas, ciekawe w jakim mechu był "gracz"...
Swoją drogą byłby fajny film ze świata BattleTech raz próbowali coś nakręcić ( Robot Jox ) ale to bło wieeeki temu.
Ja mam jeszcze coś czego bardzo wyczekuję: http://www.gametrailers.com/player/50067.html
MassEffect 2 zapowiada się jeszcze lepiej niż poprzednik...
Virgo C. - 12 Lipca 2009, 19:19
Ożżż, w końcu coś dla wielbicieli mechów dobrego dadzą
ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 21:02
Dunadan - bohater trailera jeździł "Warhammerem". Widać to tuż przed momentem katapultowania, kiedy pokazany jest status pancerza mecha.
A tak w ogóle, to odświeżyłem sobie wszystkie filmiki z Mechwarriorów i w dalszym ciągu ten najbardziej mi się podoba.
Karl - 12 Lipca 2009, 21:05
MechaWarrior... a kto w MegaMeka pogra?;)
Ziemniak - 12 Lipca 2009, 21:22
A który to będzie MechWarrior? Microsoft zapowiedział, że wkrótce będzie do pobrania za darmo Mechwarrior 4
ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 21:30
Ziemniak - wygląda na to, że piąty.
Ziemniak - 12 Lipca 2009, 21:32
Ja miałem któregoś z pierwszych, ale strasznie się wieszał, więc go olałem. Trzeba będzie ściągnąć tą czwórkę
Karl - 12 Lipca 2009, 21:35
MegaMek? To klasyczny Battletech 1 i 2, tylko w Javie, multi i można brać udział w kampanii online na mekwars.org.
ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 21:58
Ziemniak - ja mam w domu zakupionego na Gambleriadzie "Mechwarriora 2: Mercenaries" (rocznik '96) i nawet na nowych kompach chodzi jak burza. Tylko nieco "wektorowo" wszystko wygląda i podłoże ma zawsze jeden kolor (co akurat na lodowych mapach nie przeszkadza). Ale za to jakie ma dźwięki Miła pani mówiąca spokojnym głosem "System Shutdown Initiated"
Virgo C. - 12 Lipca 2009, 22:03
Ja mam też dwójkę, dostałem przy zakupie pierwszego VooDoo i nawet przyjemnie się grało. Ale najwięcej to chyba w Earthsiege 2 pogrywałem, chociaż od pewnego momentu (zamontowanie dział plazmowych) gra się robiła strasznie nudna - jeden strzał i po zabawie
ilcattivo13 - 12 Lipca 2009, 22:15
MW był chyba lepiej zbalansowany. Nawet zamontowanie super-duper-armaty nie pomagało, bo albo ciężar był zarąbisty i nic więcej na mecha nie wchodziło (nawet ammo ), albo temperaturka po jednym strzale wariowała i następował koniec walki.
Dunadan - 14 Lipca 2009, 08:30
ilcattivo13, dokładnie. Ileż ja czasu spędzałem na wyposażeniu mojego Mecha, hehe, to tez było samo w sobie interesujące Ale nie ma to jak włączyć kod na nieprzegrzewanie i MadCata wyposażyć w cztery działka cząsteczkowe ( PPC ) a potem bawić się w snajpera i odstrzeliwać kolejne części innym mechom.
Ale jak się chciało grać fair to nie było łatwo.
ilcattivo13 - 14 Lipca 2009, 16:48
Ja brałem najcięższego możliwego mecha, ładowałem na niego 7 - 11 ciężkich laserów (i na maksa heat sinków) i odstrzeliwywałem wrogom nogę. To najprostsza technika walki, bo noga to najwrażliwsza część mecha. I nie ma to jak kopanie leżącego No i z tej metody ataku najwięcej części dało się wyszrotować w M2: Mercenaries. PPC są zajefajne, ale jak się dokładnie policzy stosunek ciężaru i ciepła do efektywności, to ciężkie lasery okazują się o troszeczkę lepsze. Za to prawie nigdy nie używałem rakiet (chyba, że na płaskich mapach, a i to puszczałem tylko rakiety dalekiego zasięgu)
Karl - 14 Lipca 2009, 21:21
Generalnie rozmowy o sposobach robienia bliźnim krzywdy są zajmujące, ale może ktoś byłby chętny do pogrania online?;) MegaMek za free jest, jak coś to na pw proszę sie dobijać - postawi się jakiś serwer...
Dunadan - 20 Lipca 2009, 19:46
Karl, ale to strategia jest... to już nie to...
Karl - 20 Lipca 2009, 20:45
Wiem, że strategia. Kiedyś (ze 2 lata temu) brałem udział w kampanii online na mekwars. Teraz myśle, że możnaby się tam większą grupką wybrać, bo samemu to tak jakoś nieteges...
mad - 21 Lipca 2009, 14:57
Virgo C. napisał/a | Ale najwięcej to chyba w Earthsiege 2 pogrywałem |
Pamiętam gierkę. Grafika bez akceleracji była. Pełną wresję dał kiedyś CDA. Grałem trochę, ale do końca nie doszedłem.
Dunadan - 22 Lipca 2009, 09:09
AvP The Hunt (3)
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Ciekawe co z tego wyjdzie
Virgo C. - 22 Lipca 2009, 11:59
Poprzednie części się broniły świetnym klimatem, teraz liczę na zachowanie go. A trailer wskazuje na to, że się nie przelicze
hrabek - 22 Lipca 2009, 13:01
Virgo C. napisał/a | Poprzednie części się broniły świetnym klimatem |
Eee... czy na pewno mówimy o filmach Alien vs Predator i Alien vs. Predator: Requiem?
Virgo C. - 22 Lipca 2009, 13:03
Nie, mówimy o dwóch częściach gry Alien vs Predator, które w przeciwieństwie do filmów miały w sobie sporo grywalności i ciężki klimat zaszczucia (gdy się grało człowiekiem).
hrabek - 22 Lipca 2009, 13:35
Aaa... sorry, rzeczywiście, to growy wątek. Pomylone misie.
Grałem w jedynke, w dwójkę już nie. Rzeczywiście miała świetny klimat.
mad - 22 Lipca 2009, 22:12
Jedynkę w wersji gold chętnie bym tanio kupił (miała opcję zapisywania stanu gry, podstawowa wersja nie miała). W dwójkę grałem rok temu. Nadal robiła wrażenie.
Dzisiaj sobie przypomniałem Need For Speed III. 10 lat temu to było coś!
WhiteMagic - 5 Sierpnia 2009, 16:14
The Force Unleashed - wreszcie panowie z LucasArts przypomnieli sobie o pecetowych graczach. Do listopada...
Duke - 18 Sierpnia 2009, 14:02
http://www.secondvarietygames.com/shelter
Zapowiada się smakowicie. Pod warunkiem ze kiedyś to skończą ofkoz
Hubert - 18 Sierpnia 2009, 20:22
Diablo 3 wyjdzie najprawdopodobniej bez obsuwy - a w każdym razie Blizzard zaprzecza wszelkim opóźnieniom w związku z premierą Starcrafta 2. Znaczy, dobrze jest!
Ale zawsze mogą znaleźć inny powód
Virgo C. - 7 Września 2009, 19:35
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Ehh, może i u nas się kiedyś takich reklam doczekamy...
Nutzz - 8 Września 2009, 08:37
O ja nie pierdaczę
Powaliło mnie na kolana.
ilcattivo13 - 8 Września 2009, 18:07
świetny, ale coś za bardzo filmowe Starship Troopers mi przypomina
R4venger - 13 Września 2009, 11:27
WhiteMagic napisał/a | wreszcie panowie z LucasArts przypomnieli sobie o pecetowych graczach. Do listopada... |
A ja wczoraj skończyłem xboxową wersję (konsole posiadam od mc wiec się nie dziwić). I prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie sterowanie z klawiatury, aby wszytko było wygodne i nie sprawiało problemów, jest mnóstwo combo + force push, lightning, force repeal itp. itd. a bez wykorzystania tego wszystkiego walki do łatwych nie należą. Sama gra jest ciekawa, choć momentami cholernie trudna i wkurzająca, niektóre etapy czy paru bossów nie da się przejść bez powtarzania kilkukrotnego. Ale niezaprzeczalnym plusem jest znakomite oddanie posługiwania się forcem - a to jest bezcenne czy samo otocznie które jest w dużej mierze podatne na zniszczenia. Pod tym względem Kotory, czy wszystkie Jedi Knight wyglądają jak gierki dla dzieci.
|
|
|