To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Diablo III

Agi - 20 Kwietnia 2012, 13:31

Homer napisał/a
W ten weekend (od wieczora dziś do wieczora w poniedziałek) otwarta beta Diablo3. Każdy kto ściągnie klienta i ma konto (bądź założy takie) na BN, może expić postacie do 13 poziomu i klepać SkeletonKinga czy na co tam jeszcze w becie pozwolą. Gdybym miał szybsze łącze, zapewne bym skorzystał.

Homer, dzięki za info.

Homer - 20 Kwietnia 2012, 14:06

Rzuć info jak zagrasz... niestety polskiej wersji do wyboru w becie nie ma.
hrabek - 20 Kwietnia 2012, 14:08

ściągnąłem klient i uruchomiłem. Kreska doszła do ok. 60% i stoi. Nie ma żadnej informacji co się dzieje w tle. Pewnie dociąga jakieś gigantyczne ilości danych, ale mogliby chociaż napisać.
Taselchof - 20 Kwietnia 2012, 14:10

ja mam 92 % już zobaczymy o 21 czy laptoś da radę :) o ile serwery nie padną
hrabek - 20 Kwietnia 2012, 14:13

Jak 92? A skąd wiesz, że nie 90, albo 94? Linijką mierzyłeś? Przecież nie ma cyfrowo podanych procentów.
Chyba, że mówisz o 92% z klienta, którego ściągasz z Battle.net (około 44MB). Ale to dopiero początek ;)

Taselchof - 20 Kwietnia 2012, 14:15

nie no zainstalowałem betę te około 4 GB
Homer - 20 Kwietnia 2012, 14:15

Klient, z tego co wiem, powinien mieć ~4,7 Gb. Ale możliwe, że ta wersja na weekend jest lżejsza od prawomocnej bety... tak czy siak to 4-5Gb będzie.
hrabek - 20 Kwietnia 2012, 14:27

Diablo-III-Beta-enUS-Setup - 45025 KB.
Ściągnąłem dopiero co (niecałą godzinę temu) z battle.net.

Taselchof - 20 Kwietnia 2012, 14:29

Dokładnie tyle co powiedział hrabek, mimo że na początku coś wyświetlało 12 GB :) czekamy. Mi instalowało półtorej godziny.
hrabek - 20 Kwietnia 2012, 14:30

Ale ja napisałem 45MB, a nie 4GB. Skąd te 4GB? Po uruchomieniu mam informację "Updating Setup Files...." przy czym liczba kropek po Files jest płynna od 1 do 4 i tak w kółko, ale pasek postępu doszedł do pewnego momentu i stanął. I tak już z 30 minut...
Taselchof - 20 Kwietnia 2012, 14:32

Eee? to nie wiem. Ja mogę już normalnie wejść do opcji menu. 45 mb miał sam plik instalacyjny później po kliknięciu był update około 10 minutowy i instalacja półtoragodzinna. Teraz wchodzę do gry i wyświetla mi tylko opcje i login do battlenetu.
Homer - 20 Kwietnia 2012, 14:53

Seriooo? A to 50Mb też zassam.

edit: Ej, wkręcacie mnie... ile w końcu ważą pliki instalacyjne openbety? Nie sam downloader, bo mi info wypluł, że 15GB na dysku potrzebuje...

edit2: No, niestety... miałem 10% i zwis... teraż nie może wyjść z 0%.

Homer - 20 Kwietnia 2012, 18:42

Przebiłem się w końcu przez instalację, ale to waży prawie 4Gb, nie na moje łącze niestety. Zwłaszcza, że transfer nie jest stały i lubi się zawieszać.
Taselchof - 20 Kwietnia 2012, 20:20

i serwery padły :D

edyta 1 Dwie godziny od startu serwery ani drgną ... piszą cuś o stress(ach) testach i zmianie adresu, pewnie solidaryzują się z milionem bezdomnych w Stanach.

Homer - 20 Kwietnia 2012, 22:45

Ale z tego co na forach widze, co którejś osobie się udaje w końcu wbić.
Taselchof - 21 Kwietnia 2012, 02:28

Przeszedłem betę Demon Hunterem powiem krótko wow :)
Homer - 21 Kwietnia 2012, 09:39

To widzę, spora ta beta... Mogli ją trochę chudszą puscić.
Taselchof - 21 Kwietnia 2012, 10:03

Przechodziłem prawie trzy godziny ale to z powodu tego że w jednym miejscu się zgubiłem ;P: lokacje są świetnie dopracowane, na slow świetne efekty np. odbijania się w kałużach czy światłocieni. Gra mi lekko przycina ale grać ogólnie się da, przechodziłem w coopie z barbarzyńcą, który stał sie szczególnie pod koniec niezniszczalnym tankiem :mrgreen: jedyny minus gra jest na normalu zabójczo prosta użyłem potiona bodaj dwa razy przy królu szkieletów. Dziś wypróbuję jeszcze szamana albo maga :mrgreen:
Hubert - 21 Kwietnia 2012, 11:12

Beta się ściąga. Planuję przetestować mnicha. : )
Navajero - 21 Kwietnia 2012, 11:29

Cóż, mam robotę, ale mnie skusiły paskudy tą betą ;P:
Taselchof - 21 Kwietnia 2012, 15:00

Mhm Blizzard mówi że normal to w sumie ma być tutorial aby zapoznać się z grą. Pierwszy akt na najwyższym poziomie można przechodzić nawet i miesiąc :mrgreen: ja już chcę maj :!: :!: :twisted:
Navajero - 21 Kwietnia 2012, 15:12

A ja nie mogę wbić się na serwer.
Taselchof - 21 Kwietnia 2012, 15:27

są przepełnione rano było lepiej :/ ja się teraz wbiłem za 12 razem ?

Edyta 1- Serwery oczywiście znów padły :)

Agi - 21 Kwietnia 2012, 19:55

Nawet nie próbowałam ściągnąć. Skończyło się na założeniu konta, przyda się na później.
Taselchof - 21 Kwietnia 2012, 20:00

gram szamanem atak w postaci płonących nietoperzy ślicznie wygląda
mesiash - 23 Kwietnia 2012, 07:59

niestety, po ściągnięciu setupu nic się nie działo, po konsultacji technicznej na forach, fakcie że zacząłem to robić wczoraj wieczorem i ogólnym zmęczniem uznałem że nie warto się kopać z koniem, żeby przejść 1 akt miesiąc wcześniej
Ozzborn - 24 Kwietnia 2012, 01:45

Ależ to był fajny motyw. Diablo dalej jest takim radosnym uzależniającym jak narkotyk hakensleszem. Bardzo żałuję, że miałem sporo wychodnego, ale i tak pograłem prawie dobę sumarycznego czasu (studia nie zając w końcu :mrgreen: ). Wymaksowałem Szamana i Czarodzieja, 240 pkt w achievementach - obaj są bardzo grywalni i mają swoje zalety - szaman jest nieco bardziej fikuśny i zwierzątkowy, natomiast Mag - to łomatko na koło 11-13 poziomu robi taką ropierdziuchę, że majtki spadają :P
Ogólnie, rzecz biorąc, fajosko się gra, jak dla mnie wygląda bardzo ładnie. I nie miałem większych problemów z Battlenetem, na początku ciężko się było zalogować ale potem już spoko. No i cieszy mnie, że w grze na standardowych ustawieniach, przez sieć na dwie osoby mój komp daje radę i tnie tylko trochę w momentach największej i najbardziej hardkorowej sieki.
Coś czuję, że jak do 15 maja nie napiszę licencjatu - to już raczej nie napiszę przed wakacjami :P
Na szczęście póki co mnie nie stać, wiec może trochę, życia jeszcze będę miał.

mesiash - 24 Kwietnia 2012, 06:55

Ozzborn, poruszyłeś obie kwestie, których się boję w związku z premierą D3 - studia i cena

problem w tym że niestety mnie stać na to, żeby odłożyć z najbliższej wypłaty, a sesję mam zaledwie półtora tygodnia po premierze

Taselchof - 24 Kwietnia 2012, 08:58

Ja chyba 15 maja znikam ze świata żywych ;P: . Wizard również jak dla mnie daje radę, zagrałem każda postacią monka , demon huntera i barbarzyńce doprowadzając do 13 levelu. Jestem na tak, klimat Diablo w pełni zachowany, mgła efekty świetne, mocno intuicyjna rozgrywka no i co najważniejsze kooperacja, niestety przy 4 graczach gra mi cięła :evil: . Bardzo fajną rzeczą jest craft, tylko już widze że cholerstwo będzie drogie, no i oczywiście giełda. Czekam aż w końcu uruchomią PvP. :twisted: Zdecydowałem się grac na początku DH.

Dołączam do braci studenckiej 11 czerwca egzamin z rosyjskiego , potem chęć dokończenia pracy magisterskiej ehh obrona nie zając poczeka do jesieni . :twisted:

elam - 24 Kwietnia 2012, 21:47

aaaaach a ja nie mogę grać w necie.. muszę poczekać, aż się pojawi w sklepach, kupić i grać sobie sama :(

Partner forum