Mechaniczna pomarańcza [film] - Dexter
Pako - 28 Września 2010, 08:16
Bardzo fajnie jest, chociaż może bez rewelacji. Ale jest świetne miejsce na start.
Memento - 28 Września 2010, 11:39
Same here. Chociaż czuć już trochę zmęczenie materiału.
Taselchof - 28 Września 2010, 14:17
It was me brzmiało całkiem fajnie jeśli nie zakończą po tym sezonie to czarno jednak to widzę ...
Memento - 6 Grudnia 2010, 15:18
Obejrzałem właśnie przedostatni odcinek bieżącej serii. MOC! A gdy oglądałem sneak peek z ostatniego odcinka, chyba na moment stanęło mi serce, gdy .
Lowenna - 15 Grudnia 2010, 08:41
Skończyło się i mam bardzo mieszane uczucia. Wciąż chciałabym by posadzili go w końcu na elektrycznym krześle. Jednak szkoda mi dzieciaków
agrafek - 17 Grudnia 2010, 09:06
Mam wrażenie, że twórcy serialu obniżają poprzeczkę. To wciąż był dobry sezon z niezłymi i nawet bardzo niezłymi momentami, ale
Memento - 17 Grudnia 2010, 10:53
agrafku, może killer na krawędzi, do tego wdowiec, już tak ma?
Comar - 17 Grudnia 2010, 13:43
A ja mam względem zakończenia odczucia dokładnie przeciwne, tym bardziej że ciągle mam w pamięci katastrofalnie beznadziejne zakończenie 2 sezonu, w którym Dexter był w podobnej sytuacji,
Lowenna - 17 Grudnia 2010, 14:30
Dlatego powinien wylądować na krzesełku zanim mu się pogorszy. I przy okazji ucierpią na tym dzieciaki
Memento - 12 Stycznia 2011, 22:17
Z jednej strony żal dzieciaków, z drugiej - obserwowanie Dextera któremu się pogarsza, pewnie sprawiłoby niektórym fanom perwersyjną przyjemność.
Coś dla wszystkich dexteromaniaków.
vian - 20 Kwietnia 2011, 11:22
Dexter jest jednym z moich większych serialowych zawodów. Czytałam dużo pozytywnych opinii, ale niestety serial nie przypadł mi do gustu. Moim zdanie nie uratował go nawet Michael C. Hall, który był zachwycający w "Sześć stóp pod ziemią".
Memento - 7 Maj 2011, 15:57
Cóż. Są gusta i... gusta. ;o)
Pierwszy teaser szóstego sezonu. Po połączeniu tego z tym, co donosi Filmweb, można wnioskować że będzie ostro.
Homer - 10 Maj 2011, 23:37
Memento w tym teaserze nie ma jednej klatki filmu z szóstego sezonu to co to za teaser?
Iscariote - 10 Maj 2011, 23:57
Homer, taki który sugeruje, że w nowym sezonie Dexter będzie zły i wkur... wkurzony czekam na to.
Lowenna - 12 Maj 2011, 21:26
W końcu laska go rzuciła. Ma prawo chłopczyna się zeźlić
Nath - 12 Maj 2011, 23:41
Chyba wszyscy czekają aż Dark Passenger w końcu trochę pohula
Pozdrawiam
Memento - 20 Sierpnia 2011, 12:41
Some new stuff. SPOILER ALERT dla tych którzy nie widzieli wszystkich pięciu sezonów - nie otwierajcie linków.
raz
dwa
trzy
CAN'T WAIT!
Wodzu - 21 Sierpnia 2011, 23:08
Trailery nowego sezonu zapowiadają się bardzo smacznie . Mam tylko nadzieję, że Dexter nie zatoczy błędnego koła i znowu nie stanie się tym samym człowiekiem z pierwszej części. Chciałbym, żeby ta postać ewoluowała.
Na szczęście pierwsze filmiki rozwiewają moje wątpliwości .
No i prosi się, żeby to był już ten ostatni sezon, ale zakończony w jakimś iście epickim stylu ;D. Rekompensata za według mnie słabą końcówkę piątki.
Nie chciałbym, żeby Dexter stał się tasiemcem.
Cytat | ...w nowym sezonie Dexter będzie zły i wkur... wkurzony |
Hell yeah ;D!
Iscariote - 21 Sierpnia 2011, 23:16
A ja bym chciał żeby w ostatnim odcinku zamknęli Dexa w więzieniu. Tam dopiero ten jego "mroczny pasażer" mógłby się wykazać. Wymowne spojrzenie Dexa zza krat i mogłoby się tak zakończyć.
Memento - 22 Sierpnia 2011, 07:26
Ale przecież Dex nie kwalifikuje się do kicia, jedynie do celi śmierci. Piąty sezon nie był zły.
Iscariote - 22 Sierpnia 2011, 09:05
Memento napisał/a | Ale przecież Dex nie kwalifikuje się do kicia, jedynie do celi śmierci. | Cóż, to zasmuciłoby fanów I przytakuję, 5 sezon całkiem zacny. Trailerki 6 sezonu też mniam.
Lowenna - 22 Sierpnia 2011, 10:31
Alex Whitman przyjechał z Roswell a komandor Adama wrócił z BSG Już nie mogę się doczekać
Homer - 29 Września 2011, 21:40
I oto nadszedł Sezon nr 6.
...póki co otwarcie... średnie. Jedno ze słabszych w serii. Podobne do pierwszego sezonu.
Memento - 29 Września 2011, 21:44
Jak wyżej.
Homer - 29 Września 2011, 21:48
Ciężko mi uwierzyć, że fabuła, z grubsza nakreślona, da radę przebić dramatem poprzednie sezony, naprawdę ciężko... czarno to widzę... ale jak wiemy Dexter rozkręca się gdzieś koło połowy sezonu.
Memento - 19 Grudnia 2011, 15:10
Ojoj, się porobiło!
Lowenna - 19 Grudnia 2011, 21:10
Nie byłam zachwycona sezonem. Jednak nastał odcinek 12...
I pozamiatał...
Homer - 19 Grudnia 2011, 21:56
Jako naprawdę, naprawdę wielki fan serialu Dexter - musze to powiedzieć.
Sezon 6 był, jak na ten serial, sezonem najsłabszym, słabym... Zrobił się z tego wręcz nudny obyczaj. Nie można tego sezonu postawić na równi z którymś z poprzednich. Nawet to co było majsterszykiem Dexa, czyli montaż i rozwój fabuły tutaj kulało. Nie raz zgadzaliśmy się, że najlepsze momenty Dextera to odcinki 6-10, natomiast sam finał (nie licząc sezonu nr 4) był do sezonu niewspółmierny. Tutaj takie uczucie miałem przez cały sezon. Najlepsze odcinki to był 2, w którym nakreślono wątki (niestety słabo i mdło się rozwijające) i... ciekawy był też Roadtrip, po którym Przez to kolejne odcinki były nudnawe, aż do momentu gdy owy domysł ujrzał światło dzienne (na szczęście, dzięki temu końcówka trzymała w napięciu). Ale przez ile trzymała? przez parę minut...
Były momenty świetne, takie dexterowe i w tym sezonie, ale było ich dużo, dużo, dużo mniej.
I tu dochodzimy do ostatniej minuty, która ratuje serial dla przyszłych sezonów. I wiecie co? Wygląda mi na to, że ten sezon było zapychaczem.... zapychaczem między prawdziwymi dexterami. I już mogę rzec jedno --- szczena i czekam na s07e01. Oby wyciekł już w sierpniu.
Memento - 19 Grudnia 2011, 22:14
I pretty much agree, finał wynagrodził większość niedoróbek . W tym sezonie też znalazła się jedna z absolutnie najlepszych scen z całego serialu, mianowicie . Bardzo creepy i bardzo me gusta. Szkoda, że mamy dopiero grudzień.
Homer - 19 Grudnia 2011, 22:21
Ta też mnie się bardzo... brrr...
|
|
|