Najnowszy numer - Numer 02 - 30.11.2005.
NURS - 4 Grudnia 2005, 11:20
U mnie
mawete - 4 Grudnia 2005, 11:20
No właśnie... gdzie... wwwrrrggghhh....
NURS - 4 Grudnia 2005, 11:23
Twierdza - pod plafonem, Minas Nusus, na 100%.
Ziuta - 4 Grudnia 2005, 12:46
NURS napisał/a | Minas Nusus, na 100%. |
Na twardym dysku Rednacza...
U mnie na osiedlu jest kiosk , w którym można było bez problemów kupić stare SF. Teraz jestem, niestety, skazany na Empik (czyli w praktyce po raz pierwszy od dawna czekam na szkołę, bo koło niej tenże przybytek celulozy się znajduje)
NURS - 4 Grudnia 2005, 13:00
nie na dysku ale na papiurze Sam zapytaj Orbitowskiego, był, widział.
A co do braku w kiosku...
To jest troche dziwne, bowiem nie zmieniłem wysokości nakładu a kolporterzy zostali poinformowani, żeby stosowano te same rozdzielniki, zatem tam gdzie był SF powinien być SFFH.
mawete - 4 Grudnia 2005, 15:57
NURS: mam nadzieję, że jutro u mnie też bedzie jak nie to... to co wymyślą Margot z RD to mały pikuś przy...
NURS - 4 Grudnia 2005, 18:15
to raczej te miłe panie pozabijaj, bo ja swoja powinność uczyniłem, w nocy z piątku na sobotę nakład pojechał do Wa-wy.
Orbitoski - 4 Grudnia 2005, 19:03
NURS napisał/a | to raczej te miłe panie pozabijaj, bo ja swoja powinność uczyniłem, w nocy z piątku na sobotę nakład pojechał do Wa-wy. |
prawda święta, widziałem - jeden egz. został, nie wyrwałem
NURS - 4 Grudnia 2005, 21:06
bo juz ostatni był, z całej paczki się samotny ostał, tyle było trzeba rozesłać na ostatnią chwilę.
Sloniopp - 4 Grudnia 2005, 21:11
Kruca miał być od piątku. Byłem dzis w emiczu i nie ma.
NURS - 4 Grudnia 2005, 21:13
sio do przywitalni, a potem przewiń wątek o dwie strony, wszystko znajdziesz opisane dokładnie, co kto i dlaczego
gorat - 5 Grudnia 2005, 14:36
Ziuta napisał/a | Gdzie? Gdzie? |
Egzemplarz autorski?
Ziuta - 5 Grudnia 2005, 15:33
Jest! Kraków, główna księgarnia naukowa na Podwalu.
baron13 - 5 Grudnia 2005, 15:53
Ja znalazłem numera i odkryłem od razu byka wswoim tekście: nie opisane osie . Mniejsza o co chodzi, ale sprawdziłem, kulpa jest moja.
NURS - 5 Grudnia 2005, 16:18
Generalnie chciałeś jeszcze w kolorze ten wykres zamiescic
baron13 - 5 Grudnia 2005, 16:36
Cóż, takie artykuła z wykresami to leżakują najpierw kilka miesięcy z uwagą szczególną, żeby im korek nie wysechł, potem trafiają do recenzenta, co się owych osi nagminnie czepia, oraz braku, lub wręcz przeciwnie obecności kolorów. Takoż układu SI oststnio zaś dworują sobie z błędów które powinny być uchybami pomiarowymi. ( więcej informacji znajdą czytelnicy na stronie http://www.pracownia.ifd....ml/slide_2.html
pobrać Instrukcja ONP (Oceny Niepewności Pomiarowej) ) Nie bić autora strony od razu. Lepszej nie zrobi, z przyczyn obiektywnych. Jakby zachować ów cykl, więcej jak dwa teksty w roku się nie wyprodukuje. Generalnie Robercie, w publicystyce, lub bublicystyce szkodliwe i nieprawidłowe jest stosowanie zasad wziętych z artykułów nazwijmy to naukowych. Tak się będę tłumaczył. To nie wykres, to ilustracja, a o co chodzi każdy zrozumie. O!
NURS - 5 Grudnia 2005, 18:52
Chodziło o słowo kolor W ostatniej chwili to poprawiłem w tekście. na czerni i bieli czernonej linii nijak nie widać:-)
Dunadan - 5 Grudnia 2005, 18:54
Ehh, przerważliwiony ten nasz Baron numer 2 zakupiony Poszła na razie publicystyka, która mi się spodobała. Baron piszesz cholernie zagmatwale ale ogólnie było fajnie. Podoba mi sę też Kres, jeden z zciekawszych oddcinków choć trochę za dużo nawrzucał na owego Autora. Zaniepoiła mnie wiadomość ze to oniec a raczej przerwa... PRZERWA, prawda NURSie? Miło też się czytało Urbi et Orbi, a i Romek utrzymał wysoki poziom. Zaraz się zabieram do literatury. Aha, trochę żałuję ze nie ma futuramy, bo chcociaż w ecie można znaleźć niby wszystko, to jednak futurama niejednokrotnie mnie zaskakiwała.
Ah, i byłbym zapomniał, wstępniak taki jak lubie czyli po krótce opisane utwory i autorzy
NURS - 5 Grudnia 2005, 18:58
To do wątku o tekstach zapraszam. Dajcie upust swoim złościom i radościom. autorzy z pewnoscią czekaja na oceny ich pracy.
co do Kresa, to nie wiem, od pewnego czasu rozmawialismy o tym, że kończy mu się inwencja na taki felieton, ale być może juz niedługo pojawi sie coś, czym Was zaskoczymy
mistique - 6 Grudnia 2005, 18:20
A ja się chciałam z ciekawości zapytać, czy wszyscy mają krateczkę zamiast Ź w słowie "rzeź" na górze stron z opkiem R. Pawlaka? I odwrotnie poukładane teksty Kresa i Cebuli? No bo patrzę w spis treści, czytam: Feliks W. Kres str. 62, otwieram na stronie 62 a tam Cebula. Nie, żebym nie lubiła, ale mało zawału nie dostałam.
Zresztą wygląda na to, że ledwo zaczęłam kupować SF ze względu na Kresa to zaraz będę musiała przestać. No ale może wyślę do was opowiadanie i wtedy będzie mi wypadało kupować coś, w czym chce się drukować.
NURS - 6 Grudnia 2005, 18:35
Wszyscy macie to ź cholerne. Znaczy krateczkę, wysypało sie na postscripcie
Dunadan - 6 Grudnia 2005, 19:01
Hehe, kilka takich literówek było NURS - mi ucieło trochę reklamę Fahrenheitu... Apropos Fahrenheitu - sie zdziwiłem gd zajrzałem do importu ale recenzje będą jutro jak przezytam wszystko ( jeszcze 2 i pół tekstów )
SithLady - 6 Grudnia 2005, 20:33
Obeszłam dziś ze cztery kioski... nigdzie nie ma
Numer 1 dostałam bez problemów
NURS - 6 Grudnia 2005, 20:44
Nie zmieniałem nakładu, nie ruszałem rozdzielnika. tam gdzie była jedynka musi być i dwójka. jak zauwazycie nieprawidłowości, dawajcie znać, bedziemy reagowac, ale musze miec konkretne namiary.
bor - 6 Grudnia 2005, 21:47
nooo.. o to chodzi! .. ide rano do pracy.. zagladam, jak co rano do kiosku a tutaj SF! .. fajna okladka, IMAO taka troche.. retro .. ale naprawde bardzo mi sie podoba. Co do tresci, to na razie ciezko mi sie wypowiedziec, do pracy jade jedynie ok 25 minut, wiec zbyt wiele nie przeczytalem.. w pracy nie bylo czasu dzisiaj, no to moze wieczorem. i jest Gajowy! :] Przeprzaszam Was bardzo, ale rozbawila mnie notka o p. Minichovej .. wstep zwiastuje, ze ten numer bedzie, jak dla mnie lepszy od poprzedniego. Kurcze no.. nie mam czasu na forum pisac, ba.. nawet czytac wszystkiego, a teraz do tego jeszcze nowy numer doszedl.. chyba bede musial wziac wolny dzien sobie ... brawo! ..
Arlon - 6 Grudnia 2005, 23:14
Mam to szczęście, że w kiosku, w którym się zaopatruję przedwczoraj SF jeszcze nie było, więc kupiłem MF. A dzisiaj SF już jest i Magazyn idzie w odstawkę, życie jest okrutne.
NURS - 6 Grudnia 2005, 23:47
I za to Was Arlon, lubimy *
Vaninie, to nie było złosliwe dla konkurencji
mawete - 7 Grudnia 2005, 08:50
Mam... w końcu....
sulka - 7 Grudnia 2005, 09:07
Wczoraj, w poznych godzinach popoludniowych odebralem z mojej wycieraczki duuuza koperte z SFFH#2 i ksiazka
NURSie, jestes kolejna osoba na tym swiecie, ktora poprawia pisownie mojego nazwiska . Ja nie wiem, mania jakas czy co?
NURS - 7 Grudnia 2005, 10:41
Co znaczy poprawia? Ja to kopiuje z treści przelewów.
|
|
|