To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - "Zagubieni" - "Lost".

Czarny - 2 Grudnia 2005, 12:53

Prawdę mówiąc, jeden i drugi jest nudny. Nie wiem czym się tak zachwycacie w tych lostach, tam się nic nie dzieje.
NURS - 2 Grudnia 2005, 13:10

A musi? Dobry film to nie tylko sieczka.
Czarny - 2 Grudnia 2005, 13:18

Ja nie mówię o sieczce, ale te sztuczne problemy i dyskusje mnie nie wciągają. Facet woli być torturowany niż dać inhalator potrzebującej, to ma być przykład interesującego zdarzenia/wątku/sytuacji. "Żółta" (nie pamiętam z jakiej narodowści) ukrywa fakt znajomości angielskiego w tak podbramkowej sytuacji, w której się znaleźli itd. itp.
Nie wciąga mnie to.

NURS - 2 Grudnia 2005, 13:22

A mnie wciąga, to co wymieniasz, to wątki poboczne - i zapewniam cie, ze dobrze umotywowane, ale nie bedę spoilerował. To, co mnie przykuło do ekranu to rzadka w moim przypadku ciekawośc tego, co będzie dalej. Każdy cliffhanger na końcu odcinka aż denerwował, a im dalej i więcej tajemnic, tym lepiej.
McQueen - 3 Grudnia 2005, 16:59

a ja popieram Czarnego dla mnie tez jest tam za duzo robienia sztucznych problemow a za malo konkretnej akcji, i jak sobie pomysle ze jest drugi sezon a ponoc planuja trzeci to az sie boje co dalej beda wymyslac...zapowiada sie ciagniecie serialu na sile niestety
NURS - 4 Grudnia 2005, 12:21

Grzech niecierpliwości, zabawa z zagadką polega na stopniowym jej ujawnianiu. IMO im więcej będziesz widział, tym lepiej zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. sporo z tych dziwnych zachowań itp, znajdzie wyjasnienie, sam zobaczysz.
khamenei - 4 Grudnia 2005, 23:43

Zgadzam sie z chlopakami powyzej. Lost jest niestety nudnawy. Tak jak 2 pierwsze odcinki zrobily mi niemałą chrapke, tak zawiodlem sie juz tydzien pozniej na 3. i 4. odcinku.

Tzw. cliffhanger rzeczywiscie byl pod koniec pilotowych odcinkow. Niestety nastepne konczyly sie juz tak, ze w ogole nie zachecaly do ogladania w przyszlym tygodniu. Wyjatkiem jest "ostatni", gdzie okazuje sie, iz jest wiecej osob w obozie niz na liscie pasazerow... nom... Ale narkotyki, motyle i wychodzenie motyli z roslin blebleble, no sorry, ale to byla jakas zenada dla gimnazjalistek. Jakies szanty morskie pod koniec odcinkow... Obejrze w ten czwartek, ale zachwycony nie jestem niestety.

varquez_87 - 8 Grudnia 2005, 21:15

właśnie jestem po 1 z 2 dzisiejszych odcinków. Pytania się piętrżą... Po co ktoś porywa ludzi, Kim są "INNI" i co to za metalowy przedmiot w ziemi ????
Lece oglądać dalej :mrgreen:

khamenei - 8 Grudnia 2005, 23:14

Tak, to prawda, pytanie sie mnożą. Ale drugi odcinek zakonczyl sie bez tzw. cliffhanger'a. Uwazam, ze jakos nie potrafia zakonczyc odcinku na tyle ciekawie, bym niecierpliwie oczekiwal przyszlego tygodnia. (24 Godziny mają *beep* koncowki)
IMHO-tep - 10 Grudnia 2005, 23:04

Za coś jednak ten serial ma najwyższe ratingi. IMHO to kawałek dobrej fantastyki, przygody, dramatu. Ten background, czy flashbacki, znakomicie pozwalają nam poznać bohaterów i motywują ich późniejsze zachowania na wyspie. Widziałem pierwszą serię na AXN i chętnie obejrzę w styczniu drugą.
McQueen - 12 Grudnia 2005, 19:21

a ja wlasnie przynioslem do domciu 24 odcinki :) i mam zamiar zrobic je tak szybko jak sie da bo wreszcie chce sie dowiedziec o co chodzi, ogladanie na kompie ma jeden wielki plus mozna przewinac "nudne" momenty :mrgreen:
Ariah - 12 Grudnia 2005, 19:39

MCQueen, uważaj. Wciąga jak bagno, a ten ostatni odcinek -- jeśli to ostatni odcinek 1 serii -- to wogóle, można ich zamordowac za końcówkę.
NURS - 12 Grudnia 2005, 21:22

25 jest chyba w 1 serii :-)
Ariah - 12 Grudnia 2005, 21:46

NURS napisał/a
25 jest chyba w 1 serii

Moje DVD liczą 24 odcinki serii 1 i to z Pilotem pociętym na dwa...

Tak na marginesie: 2 seria na ABC wraca dopiero 11 stycznia. Powariowali w tych Stanach.

NURS - 12 Grudnia 2005, 22:34

Co fakt, to fakt, zrobili przerwę, potem dwa odcinki dali i znowu przerwa. Wszystkie seriale teraz zdjęli.
Ariah - 13 Grudnia 2005, 17:24

Przeważnie zdejmują na święta, żeby nie stracić w rankingach oglądalności -- sporo ludzi jeździ w kółko od jednej rodziny do drugiej i nie ma czasu oglądać... Tak to tłumaczą, chociaż mi się zawsze wydawało, że w święta to już tylko wygodna kanapa, pilot i grzane winko... :mrgreen:

Teraz USA ma powtórki do znudzenia... Na Wielkanoc znów przerwą, nie ma obawy.

Duke - 14 Grudnia 2005, 14:35

IMHO-tep napisał/a
chętnie obejrzę w styczniu drugą

F@#k a mieli dać w grudniu... A nie bendę na nich głosował (takie nawiązanie do monologu B.Smolenia). No jakoś wytrzymam.
NURS napisał/a
Co fakt, to fakt, zrobili przerwę, potem dwa odcinki dali i znowu przerwa. Wszystkie seriale teraz zdjęli.

To teraz rozumiem te praktyki HBO - puszczają SG 11 "Gwiezdne wrota" przez 2 tygodnie - po 4 odcinnki dziennie od poniedziałku do piatku, potem przerwa 2 miesiące i znaowu dawaj... Obłęd

McQueen - 15 Grudnia 2005, 00:56

Rany ja zwarjuje, obejzalem pierwszy sezon i tak na prawde to fabula dopiero sie rozkreca, nie mam pojecia jak wytrzymam zanim dostane drugi sezon w moje lapki

A tak przy okaji to zauwazylem jedna smieszna wpadke - w jednym z odcinkow jeden z bohaterow odbezpiecza glocka z charakterystycznym filmowym szczeknieciem :) (dla niewtajemniczonych glock jest bronia tzw. bezkurkowa i bez zewnetrznego bezpiecznika-ma go wbudowany w jezyczek spustowy :) ) ale moze sie czepiam :P

khamenei - 25 Grudnia 2005, 20:46

Jest lepiej, chłopaki (i dziewczeta), zaiste jest lepiej. Po 2 ostanich odcinkach (i 2 nadchodzacych) musze przyznac, iz serial nabral rozpedu i w koncu zaciekawil mnie (bardziej) ;) .
Iscariote - 26 Grudnia 2005, 13:35

Własnie kurcze... czemu nie mam HBO ani HBO 2... wogole jakas kablówke bym chciał... bo puszcza mi takiego LOST... co juz widziałem na AXN (u babci) i nic z tego nie mam... serial mi sie nie spodobał... pamietam własnie te piekne czasy kiedy na TVN leciały Gwiezdne wrota... z niecierpliwoscią czekało sie na kolejny odcinek... a teraz dostajemy jakąs niesmaczną paćke... McGyvera by powtórzyli przynajmniej :P
bardzo_czarny_kot - 26 Grudnia 2005, 17:13

Czwartek już blisko - na szczęście. Sawyer awansował na mojego ulubionego bohatera. Boski uśmiech wcale nie był argumentem rozstrzygającym. :D
BR - 29 Grudnia 2005, 11:41

Nie rozumiem, jak można się zniechęcić do "Lost" po obejrzeniu 4. odcinka ("Walkabout" o Locke'u). Dla mnie ten odcinek to arcydzieło. Uważam ten odcinek (a szczególnie ostatnią scenę - rozmowa Locke'a z organizatorem wycieczki do Australii i "Nie mów mi, czego nie mogę zrobić!") za arcydzieło w TV. Nie widzałem nigdy czegoś równie dobrego. Możecie się śmiać, ale mnie "Walkabout" wzruszył. (ale nie jakoś szczególnie, trzymałem się dobrze ;) ) Jak dla mne jest to na razie najlepszy odcinek, ale każdy inny jest również fantastyczny. (np ostatnie "Outlaws" z Sawyerem - fantastyczne!!). Jednym słowem. "Lost" stało się moją obsesją, opanowało mój umysł, siedzi to we mnie, ciągle myślę nad tymi odcinkami, które już widziałem, łączę fakty, dorabiam sobie, co może stać się w kolejnych odcinkach (chociaż wiem, że każdy następny mnie zaskoczy i nic nie potoczy się tak, jak ja to sobie obmyśliłem), wymyślam zakończenie, kolejne zagadki, próbuję rozwiązać te, które już znam.

Przed "Lost" moim ulubionym serialem i niekwestionowanym liderem w moim prywatnym rankingu była "Kompania Braci", ale obejrzałem "Lost" i to właśnie ten serial jest moim ulubionym.

PS. proszę o niespojlerowanie (albo zaznaczanie spojlerów) tego, co się zdarzyło w tych odcinkach, których jeszcze nie było w TV (nie wspominając już o sezonie 2.). :)

salo - 29 Grudnia 2005, 13:14

No dzisiaj czwartek i spotkanie z rozbitkami.
Bardzo spodobał mi się pomysł nadawania dwóch odcinków na raz, nie wiem kto na niego wpadł ale dzięki mu za to…..

Czarny - 29 Grudnia 2005, 13:19

W Sylwestra i Nowy Rok na AXN będzie po kilkanaśccie odcinków jeden za drugim. Cały pierwszy sezon w dwa dni, a raczej noce.
hrabek - 29 Grudnia 2005, 13:34

A ja zaczynam sie wkurzac, ze w mojej kablowce nie ma AXN. Co prawda nie zmienie, bo place niewielkie pieniadze, a mam HBO i HBO2 w pakiecie, ale mimo wszystko nie samym HBO czlowiek zyje i chetnie poogladalby jakies seriale, szczegolnie wlasnie jak puszczaja po kilkanascie odcinkow naraz. Mozna sobie miche popcornu przygotowac i jazda :)

W ogole ten AXN mi wyglada na fajny kanal, jak przegladam sobie program od czasu do czasu. Chyba bede sie musial wyzalic mojemu operatorowi, moze sie zlituje i wlaczy w pakiet ;)

NURS - 29 Grudnia 2005, 13:35

A i teraz bez przerwy leci na AXN. co chwilę trafiam na jakis odcinek.
Czarny - 29 Grudnia 2005, 13:41

Leci pierwszy sezon w okolicach godziny 23, tylko w dni powszednie. Serial na AXN jest prawie na tym samym etapie co na jedynce.
BR - 29 Grudnia 2005, 15:00

Zawsze przecież można ściągnąć odcinki z netu. Ale te z telewizji ABC. (dla niekumatych - to JEST legalne), bo legalne jest ściąganie odcinków seriali, które były nadawane w telewizji publicznej, a o ile wiem ABC jest właśnie telewizją publiczną. Ja sam mam pierwsze 12 odcinków (trochę za późno się obudziłem z oglądaniem "Lost" i kolega mnie podratował) nagranych właśnie z telewizji ABC. :)
hrabek - 29 Grudnia 2005, 15:34

Mozna, ale u mnie telewizor stoi bardzo daleko od komputera, wiec musialbym ogladac na monitorze, a jednak wole w TV, tym bardziej, ze wlasnie kupilem sobie wypasiona kanape, na ktorej jeszcze sie nie nalezalem, a jest bardzo wygodna, wiec zdecydowanie wolalbym wrzucic sobie TV i tam obejrzec.
BR - 29 Grudnia 2005, 15:56

Heh, to jest też taka możliwość, jak jest u mnie. Kupić sobie kilka metrów kabla i przeciągnąć go z komputera (jeżeli masz kartę graficzną z wyjściem TV) do telewizora. I będziesz mógł sobie ściągnąć "Lost" i oglądać na swojej wypasionej kanapie. ;)

No chyba, że masz tak daleko telewizor od komputera, że nawet ten manewr się nie opłaca... :P

Partner forum