Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - W hołdzie Robertowi E. Howardowi - konkurs literacki - final
NURS - 28 Lutego 2007, 12:27
Nie na blokowisku, ale w stylistycę językowej
conanów na blokowiskach stada biegają, w epoce łatwo dostepnych hormonów żadna sztuka upodobnic sie do barbarzyńców takze fizycznie
Navajero - 28 Lutego 2007, 12:38
count
Cytat | Navajero: tez zamierzasz napisac? To dopiero mogloby byc niezle. Uzywajac stylu z poprzednich opowiadan, mniam. |
Pomysł mi się bardzo podoba, ale piszę teraz co innego ( z nożem na gardle), tak więc czasowo raczej nie wyrobię.
NURS - 28 Lutego 2007, 12:40
Coś innego zawsze może poczekać, okazja by zmierzyć się z wieloma znanymi w jednym tomie nie pojawia się tak często
ale postulat terminowy jest brany pod uwagę.
Navajero - 28 Lutego 2007, 12:45
Kiedy nie za bardzo może, bo są dokumenty, terminy i inne takie Jednak gdyby mi poszło błyskawicą, a termin conanowski się przesunął, to ja na to, jak na lato. Mój młodszy syn, jest fanem Conana, zaszpanowałbym
NURS - 28 Lutego 2007, 12:49
Opcja dodania nieco czasu jest brana pod uwagę, aczkolwiek to włazi juz w czas wakacji, kiedy rynek jest rozregulowany. Ale mam juz parę sygnałów proszacych o więcej tlenu, więc powaznie zabieram się do tematu.
Romek P. - 28 Lutego 2007, 14:01
Robert, to może daj czas do końca czerwca, prace redakcyjne w lecie, a wydanie we wrześniu?
Bo puszczać książkę w wakacje to max do 10 lipca, moim zdaniem, potem lepiej już najwcześniej pod koniec sierpnia.
Gdyby było więcej czasu, ja też byłbym zadowolony, bo z rozpiski pomysłu wychodzi mi na razie długa nowela, ze sto tysięcy znaków jak nic
NURS - 28 Lutego 2007, 14:03
A czytał warunki końkursu?
nie czytał.
Podnieca się jak Malinowski pralką, a kto za proszek i wodę zapłaci potem?
Nivak - 28 Lutego 2007, 14:24
MrMorgenstern napisał/a |
Nivak, tutaj nic nie ma. Przenieśli Twoją informację o konkursie czy jak? |
Nie przenieśli, tylko osobiście i własnoręcznie skasowałam, po czym napisałam jeszcze raz uzupełniając o zmieniające się wersje wydarzeń NURSa, żeby wyświetlała się informacja jako nowy post
To że link tutaj nie działał nie ma najmniejszego znaczenia, bo tutejsi wiedzą, a NFowcy mają to ciągle w tym samym miejscu na forum
Teraz informacja jest tutaj
Romek P. - 28 Lutego 2007, 14:33
NURS napisał/a | A czytał warunki końkursu?
nie czytał. |
Czytał. Stąd biadoli, że ma być max. 80 tysięcy, a jemu wychodzi tak ze 100 z opcją "+'. A dodatkowo jemu, temu autorowi, wychodzi, że sporo opowiadań pana Howarda to się dopiero zaczynało zaczynać na 80 tysiącach
Stąd biadoli jeszcze bardziej, bo będzie okrutnie ciąć po oczach. Najpierw tekst, a potem jury
NURS napisał/a | Podnieca się jak Malinowski pralką, a kto za proszek i wodę zapłaci potem? |
Wystarczy sama pralka, proszek sobie sam zorganizuje
NURS - 28 Lutego 2007, 14:38
Malinowski pralke miał, tylko nie uwzglednił, że proszki kosztują, no i babe pogonił...
romku, a wyobrażasz sobie objętość księgi, jak kazdy po 100 tys napisze?
Romek P. - 28 Lutego 2007, 14:41
Poważnie, to zdaję sobie sprawę, dlatego pewnie napiszę nie patrząc na objętość, ale potem skondensuję, bez obaw.
Fidel-F2 - 28 Lutego 2007, 14:43
NURS, w dwóch tomach wydaj
Kruk Siwy - 28 Lutego 2007, 14:43
Skrócić Romka P., ! Co nam tu dywersje uprawiać będzie.
NURS - 28 Lutego 2007, 14:46
A co tu skracać, przecie wiele go nie ma. no ale co do kondensacji, to wierzę, że podoła, wystawczy spojrzeć na romkowa konsystencję
NURS - 28 Lutego 2007, 14:46
O, a ja juz wiem, jak to wydac, bedzie tomik i CD-Romek
Kruk Siwy - 28 Lutego 2007, 14:49
Ostatnio macnąłem jego pięciopalczastą kończynę górną. Zdała mi się normalną... ale może cwaniak protezę mi podał. Hm.
A już chciałem wezwać mawete coby Romkowi puentę urżnął...
Romek P. - 28 Lutego 2007, 15:07
O wy urżyciele! Się wam cudze kończyny zachciało ucinać? A sami se utnijcie!
NURS - 28 Lutego 2007, 15:33
Pointa nie konczyna, a ty pisz sobie CD Romku.
koVaal - 28 Lutego 2007, 15:40
Pointa to jak najbardziej kończyna. Biorąc pod uwagę, że pointa jest zakończeniem, widać podobieństwo do kończyny będącej także zakończeniem, tyle, że człowieka(i innych stworów )
(Czyżbym robił offtop? )
koVaal - 28 Lutego 2007, 15:42
Romek P. napisał/a | bo z rozpiski pomysłu wychodzi mi na razie długa nowela, ze sto tysięcy znaków jak nic | O kurczę A ja jeszcze nawet nie zacząłem rozpiski.
Kruk Siwy - 28 Lutego 2007, 15:44
A ja wcale nie zamierzam.
Obowiązku rozpiskiwania nie ma.
Anko - 28 Lutego 2007, 15:44
Ja tak nieśmiało zapodam, że właśnie się namyślam nad pracą na konkurs. Aczkolwiek czy wypłodzę coś, czego mi nie będzie wstyd pokazać, to jeszcze nie gwarantuję. Pomysł na "facia z mieczem" (nie z Mieciem bynajmniej ) już jest, problem, że na razie fabuła zaplątana jak świński ogon, a to chyba do Conanowych klimatów nie do końca pasuje?
MrMorgenstern - 28 Lutego 2007, 16:20
Nivak napisał/a |
To że link tutaj nie działał nie ma najmniejszego znaczenia, bo tutejsi wiedzą, a NFowcy mają to ciągle w tym samym miejscu na forum Obrazek
|
Nivak, to dobrze, że mają Ciekawe czym NURSa zaskoczą/zarzucą
Romek P. - 28 Lutego 2007, 16:24
koVaal napisał/a | Romek P. napisał/a | bo z rozpiski pomysłu wychodzi mi na razie długa nowela, ze sto tysięcy znaków jak nic | O kurczę A ja jeszcze nawet nie zacząłem rozpiski. |
Ja lubię mieć Plan, jak Egon to mi bardzo ułatwia pisanie.
I często na planie poprzestaję, niestety... ale nie tym razem
NURS - 28 Lutego 2007, 16:56
Jak wyjdzie, to też, jak Egonowi...
Romek P. - 28 Lutego 2007, 17:05
Zniechęcasz mnie do pisania zatem
NURS - 28 Lutego 2007, 17:11
Mniejsza konkurencja
Romek P. - 28 Lutego 2007, 17:24
E tam, gadanie. Ty to byłbyś sam dla siebie konkurencją, gdyby to był konkurs organizowany w hołdzie Conanowi, ale sir Arthurowi wtedy jury w osobach Jekylla & Hyde'a mogłoby mieć jakąś zagwozdkę. A tak?
NURS - 28 Lutego 2007, 17:34
Oj, tak mi kadzisz, że chyba sie ugnę i cofne nakaz otrucia, com go wiedźmie wysłał
Romek P. - 28 Lutego 2007, 17:37
O zdrajczyni! Nic mi nie powiedziała... a teraz rozumiem, dlaczego wezwała mnie na wizytację piekarnika...
|
|
|