Konwenty dawno minione - LUFA w Lublinie (brak terminu)
Lavide - 22 Października 2007, 22:21
No patrzcie ludziska jak mało chętnych! Czy aby na pewno nikt więcej się tam nie kwapi
MilleniumFalcon - 23 Października 2007, 07:35
Kwapią się, tylko wstępnie:).
Lavide - 23 Października 2007, 18:57
To niech się podecydują, bo na razie to lipa...
Lowenna - 23 Października 2007, 19:37
Jak co roku na Falkonie będę obecna. Pytanie czy zostanę zaproszona na LUFĘ?;>
mawete - 23 Października 2007, 19:42
Selene:a sama nie potrafisz się zaprosić? O ile pamietam nie jest to impreza dla wybrańców
Lowenna - 23 Października 2007, 20:21
To była tylko kurtuazja Oczywiście, że sama się zaproszę. I Aqulkę przywlokę ze sobą
MilleniumFalcon - 24 Października 2007, 09:47
Jak ktoś strasznie chce zaproszenie, to go mogę zawlec za uszy. ;> Ale ze względu na ograniczone możliwości wleczenia - tylko dwie ręce mam - liczba zaproszeń ograniczona ;P. Jedynym warunkiem koniecznym do bycia na LUFIE jest konieczność uzyskania wiedzy, gdzie ta LUFA będzie. Bo na razie jeszcze nie wiadomo, chociaż ja obstawiam Starówkę i zapewne Szewca. Sugeruję łapanie na Falkonie Kasiek albo mnie, ewentualnie powieszę nad recepcją kartkę z hasłem "LUFA" i miejscem;)
Lavide: lipa to jest wtedy, jak przychodzi pięć osób i mówi "ale liiipa". Jak dla mnie, okazja do spotkania z fajnymi ludźmi NIGDY nie jest lipą, nieważne, ile tych osób będzie. Ale żeby Cię uspokoić - ja jestem akurat na etapie gorącego namawiania Pilipiuków i Ewy Białołęckiej. I jest to namawianie, które prawdopodobnie się sukcesem zakończy, o ile nic im w paradę nie wejdzie.
gorim1 - 24 Października 2007, 16:42
Pomóc ci z ewą
MilleniumFalcon - 24 Października 2007, 18:01
Oczywiście. I w ten oto sposób zwiększyła się ilość zaproszeń na LUFĘ . VIPy dostąpią zaszczytu bycia wleczonymi za uszy przez Gorima...
mawete - 24 Października 2007, 19:13
Gdzieś mam numer do Załatwiaczki...
Kasiek - 24 Października 2007, 20:15
Wiecie co? Na listę się wpisze 30 osób, a potem jak zwykle z konwentu przyjdzie 70 kolejnych I będzie LUFA roku!
MilleniumFalcon - 24 Października 2007, 22:17
Wtedy to się pomieścimy chyba tylko w Szewcu, zakładając, ze wszystkich innych klientów wypłoszymy
aqulka - 25 Października 2007, 15:34
Selene napisał/a | I Aqulkę przywlokę ze sobą :) |
czuję się kobietą bezwolną, ale na LUFę chętnie dam się zawlec:))
MilleniumFalcon - 25 Października 2007, 16:11
... Za uszy?
NMSP
aqulka - 25 Października 2007, 19:05
Milenka - ze mną jak z dzieckiem - za rączkę i do baru;)))
Lavide - 25 Października 2007, 20:52
Ojej no mi nie chodziło o to, że lipa BĘDZIE, tylko, że na razie lipa bo dopiero się ludzie zbierali, ale widzę, że w końcu się wzięli za siebie
A co do samej LUFY to na pewno będzie udana! Wierzę w to!
MilleniumFalcon - 26 Października 2007, 10:07
Aqulka, tylko mi nie mów, że Ty też dołączasz do licznej i nie do końca zidentyfikowanej grupy wmówionych mi dzieci...
aqulka - 26 Października 2007, 13:21
dzieci może i nie, ale do grona krewnych i znajomych chętnie;)
FTSL
gorim1 - 28 Października 2007, 00:14
Milenko zaczynam męczyć ewę na jacka komudę i piekarę można liczyć zaciągnę ich najwyżej
Kasiek - 7 Listopada 2007, 11:04
Uwaga
Najnowsze info
LUFA odbędzie się w pubie 4 pokoje w Lublinie przy ulicy Rybnej 13. Starówka, równoległa ulica d Grodzkiej. Znajdziecie, najlepiej wejść w przejście obok restauracji Magia, iść do końca uliczki a potem w prawo i tego się trzymać, parę kroków i knajpa jest. Bardzo fajna knajpa. Mamy zarezerwowane 3 salki z czego 1 będzie dla niepalących na pewno.
Rezerwację mamy od 21, znaczy się tak, aby każdy zdążył pójść na co chce i spokojnie przyjechał.
Serdecznie zapraszam, będzie na pewno baaaaaardzo fajnie.
Aga - 9 Listopada 2007, 16:55
Zapewne będę.
Kasiek - 10 Listopada 2007, 09:16
Bardzo się cieszę
A teraz krótka instrukcja obsługi drogi na LUFĘ.
Idziecie Starówką (Starówka każdemu kto raz był na falkonie jest dobrze znana). Uliczka idąca od Bramy Krakowskiej (to ta wysoka, z czerwonej cegły) nazywa się bramowa. Idziecie nią w dół. W pewnym momencie widzicie Urząd Stanu Cywilnego, mówicie: O, Urząd Stanu Cywilnego! i patrzycie w lewo. A tam uliczka. Takie półokrągłe wejście ma, a zaraz obok niej jest Restauracja Magia.
Wchodzicie w uliczkę i idziecie do końca. Skręcacie w prawo. I cały czas w prawo. Mijacie knajpę da Filippo i idziecie cały czas prosto (po tym skręceniu w prawo). I oto waszym oczom ukazuje się pub 4 Pokoje. I co? I LUFA!!!!!!!
Ixolite - 10 Listopada 2007, 10:58
A zdjęcia będą?
MilleniumFalcon - 10 Listopada 2007, 14:48
Może by zorganizować gromadny wymarsz z Falkonu? Ja mam prelekcję o 10 rano, więc wieczorem bez problemu mogę wpaść na teren konwentu np. na 20 i powieść chętnych ku lepszej przyszłości... Ku lokalowi znaczy.
A dla tych co nie wiedzą - USC w Lublinie to jest duży żółty budynek na rynku na Starówce.
Aga - 10 Listopada 2007, 14:57
No właśnie, dobrze by było, bo ja będę po raz pierwszy w Lublinie i w ogóle się nie orientuję, co i jak...
Lowenna - 11 Listopada 2007, 19:53
Mówicie o Trybunale Koronnym?
MilleniumFalcon - 12 Listopada 2007, 08:00
Tak, o tym samym;)
Ustalmy może roboczo, ze dla tych, co chcą iść na LUFĘ, a nie wiedzą jak dojść, prelekcje Kasiek i moje w sobotę będą punktem zborno-informacyjnym, i tam się dogadamy kto potrzebuje przewodnika, gdzie się spotykamy itd.
KAAAASIA, potwierdź mi tu powyższe.
Kasiek - 13 Listopada 2007, 09:19
Potwierdzam. Prela Mileny o 10 w sobotę, moja o 16 w sobotę. Zapewne ja będę w barze od 20 albo nawet chwilę wcześniej. Milenka poprowadzi marsz (tylko jej jakąś flagę damy )
A faktycznie, w recepcji będzie info LUFOwe
http://www.zumi.pl/namapi...=&sId=&x=12&y=9
A to lokalizacja wg Zumi. Widzicie uliczkę Ku Farze? Widzicie gdzie na mapie znajduje się literka "K" w nazwie owej uliczki? (Skądinąd bardzo ciekawej, najwęższej w mieście i całkiem ładnej)Przy takim czerwonym dachu. Ten budynek z czerwonym dachem to LUFOWY lokal jest
MilleniumFalcon - 13 Listopada 2007, 15:54
Ja też się wybierałam tak, żeby na przed 20 być:-/. Możemy zrobić wymarsz o 19.30?
A tak poza tym Przystanek nr 352 jest w pobliżu Falkonu. Na pewno 2 autobusy - 18 i 31 dowiozą Was do centrum.
Cena biletu - 90 gr studencki, 1,80 normalny.
Kasiek - 14 Listopada 2007, 13:10
Możemy, jak najbardziej Jedziemy czy idziemy?
|
|
|